ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:365/1282)

Owocowa chmurka 276

pieczenia:-) Owocowa chmurka Na bazę ciast bez pieczenia wykorzystuje się głównie ciasteczka herbatniki. Ciasteczka trzeba pokruszyć a kiedy pokruszone, połączyć z roztopionym masłem. Jeśli chodzi o kremy jakie używane są do ciast bez pieczenia to powiem wam, iż spotkałam się z całą gamą różorodnych warjacji. Na pewno bardzo często wykorzystuje się kremy budyniowe, kremy na bazie śmietany kremówki, serka mascarpone

mecooks
Truskawkowa chmurka 183

wyłożyć papierem do pieczenia. Masę bezową rozsmarować lub wycisnąć wzory tylką na papierze na wielkość blachy. Piec w temperaturze 140 stopni przez około 60 minut. Wystudzić. Wykonanie - Ciasto wyjąć z lodówki, gotowy krem wyłożyć na galaretkę, wyrównać. Na wierzch wyłożyć wystudzoną bezę. Schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Czekoladowo - limonkowe ciasto bez mąki 173

Przepysznie czekoladowe, wilgotne ciasto z wybornym limonkowo - alkoholowym kremem. Nie bez powodu Nigella Lawson nazywana jest domową boginią :-) Połączenie kwaśnej, orzeźwiającej limonki z czekoladą to mistrzostwo smaku.  Ciasto jest niesamowicie proste i szybkie do wykonania. Jedyną rzeczą jaką zmieniłam to ilość cukru, na tym polu nigdy z Nigellą się nie zgadzam i po raz kolejny przekonałam się, że intuicja(...)ciasto z piekarnika, postawić na kratce do ostudzenia. Odczekać 2 minuty i szczelnie przykryć wierzch ciasta ściereczką. Dzięki temu zabiegowi wierzch ciasta pozostanie miękki. Wystudzone ciasto wyjąć z formy, posypać cukrem pudrem. Podawać z kremem Margarita. Krem Margarita: 250 g śmietany kremówki 36% 60 ml świeżo wyciśniętego soku z limonki (2 - 3 limonki) 60 g cukru pudru 15 ml tequili

maniapieczenia
Runo leśne czy leśny mech a może arbuz? 172

właściwie zabawić się tematem podwójnie, bo w moim nowym i autorskim przepisie nie tylko ciasto stanowi interpretację!  Zresztą, zobaczcie sami! :) Propozycja samego podania jest idealna jako wersja piknikowa, grillowa i lunchowa. Dwie dolne warstwy stanowi dwukolorowe (jaśniejsze i ciemniejsze) Runo Leśne, górna warstwa to krem arbuzowy. A całość deseru naśladuje właśnie arbuza. I całkiem nieźle mu to wychodzi. :) Przepis(...)połączenia się składników. Jeśli chcesz, aby Twoja galaretka miała bardziej intensywny kolor, dodaj do całości odrobinę czerwonego barwnika spożywczego. Aby uzyskać jaśniejszą barwę ciasta wystarczy zmniejszyć w przepisie ilość szpinaku do 200 gramów. Środkowa warstwa kremu jest biała (nie zawiera galaretki). Proponuję także nie dodawać do niej dodatkowego cukru - samo ciasto jest wystarczająco słodkie. Na wierzchu posyp deser groszkami

Garniec Magalie
Torty dobre na każdą okazję 158

Imieniny, urodziny, okrągły jubileusz, pierwsza komunia i w końcu wesele. Żadnej z tych uroczystości nie wyobrażasz sobie bez pięknego i smacznego tortu. Ciasta, biszkoptowego, przełożonego kremem, przyozdobionego toną kalorycznej śmietany, które już na stałe wpisało się w tradycję polskiego świętowania. Skąd wzięła się ich tradycja i kiedy tak naprawdę pojawiły się w Polsce? Pierwsze torty, a raczej okrągłe ciasta chlebowe

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto czekoladowe z kremem czekoladowym i wielkanocną dekoracją 151

kogo: dla zastanawiających się jak uczcić Dzień Czekolady dla chcących spróbować wspaniałego kremu-musu czekoladowego dla szukających inspiracji na prostą i efektowną dekorację Składniki na ciasto: 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki cukru drobnego do wypieków 3/4 szklanki kakao 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki sody oczyszczonej szklanka maślanki (lub kefiru) pół szklanki oleju(...)być widoczne białe smugi. Ostawić masę do lodówki do stężenia.  Wykonanie dekoracji: Przełożyć ciasto masą, a następnie posmarować także jego wierzch i boki. Wyrównać krem. Posypać górę posypką waflową (można także obsypać boki ciasta). Udekorować czekoladowymi jajeczkami i czekoladową figurką zająca.      Przepis jest lekko zmodyfikowaną wersją przepisu z książki "Barefoot contessa at home" Iny Garten

Mania Wypiekania
Rolada biszkoptowa z kremem śmietanowo-krówkowym 531

lekka i puszysta. Czekolada psuje do bitej śmietany i czekolady idealnie, nie mogło więc obyć się bez polewy. :-) Ciasto: 5 jajek 5 łyżek cukru 1 cukier waniliowy 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 330g śmietany 30% 3 łyżeczki cukru pudru 4 łyżki kremu krówkowego, u mnie Bonne Maman od De Care(...)środku. 6. Kiedy rolada ostygnie przygotowujemy krem. Śmietankę wlewamy do miski, dodajemy cukier puder i śmietan fixy. Ubijamy do sztywności. Dodajemy krem krówkowy, miksujemy jeszcze chwilę. 7. Krem rozsmarowujemy równo na całym cieście. Zwijamy w roladę.  8. Do rondelka wlewamy odrobinę mleka i wrzucamy połamaną na kostki czekoladę. Mieszamy do rozpuszczenia. Polewą oblewamy roladę. Ja posypałam ją dodatkowo startą

Szefowa kuchni
pyszny, łatwy truskawkowy torcik... 250

BISZKOPT: jajka 2 sztuki, woda ciepła 3 łyżki, cukier 100 gram, cukier wanilinowy 1 opakowanie, mąka tortowa 80 dag, mąka ziemniaczana 80 dag, proszek do pieczenia - szczypta KREMY: galaretka truskawkowa 1 opakowanie, śmietana 30 % 250 ml, galaretka truskawkowa 1 opakowanie, śmietana 30 % 150 ml, kakao 2 łyżki, truskawki 1 kg, kolorowa posypka - ile potrzeba, woda 3/4 szklanki do nasączenia BISZKOPT(...)papierem do pieczenia, boków nie smarować, do blaszki dać ciasto piec w 200 C około40 minut, do suchego patyczka i ciasto wystudzić w blaszce ciasto jak jest już dobrze wystudzone przekroić na 3 blaty KREMY: zimną śmietanę 250 ml 30% ubić na sztywno, w trakcie wsypać galaretkę i ubijać do sztywności zimną śmietanę 150 ml 30 % ubić na sztywno

W Mojej Kuchni Lubię
Tort truskawkowy 90

minut , do suchego patyczka. Wyłączyć piekarnik, ciasto zostawić w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami, studzić je tak 15 minut. Po tym czasie wyjąć z piekarnika, postawić na kracie i pozostawić do ostygnięcia. Gdy biszkopt będzie zimny, nożem odciąć go od brzegów tortownicy, wyjąć z formy i przekroić na 2 blaty. Krem truskawkowy: Żelatynę zalać 1 / 2 szklanki wody, odstawić(...)obroty miksera i powoli wlewać zimne truskawki z żelatyną. Wykonanie Na pierwszym blacie tortu rozprowadzić 1 / 2 kremu truskawkowego. Położyć drugi biszkoptowy blat, wyłożyć resztę kremu truskawkowego, rozprowadzając go również po bokach. Na wierzchu ciasta ułożyć kawałki pozostałych truskawek, pokryć je przygotowanym wg instrukcji na opakowaniu tortenguss. Tort truskawkowy wstawić do lodówki do schłodzenia i stężenia kremu truskawkowego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle

niecodziennikpary
Ciasto kajmakowo-czekoladowe z malinami 113

piec ok. 20 minut (do lekkiego zarumienienia). Po wyjęciu z piekarnika ciasto odstawić do całkowitego wystygnięcia. (Ciasto można upiec dzień, a nawet dwa dni wcześniej.)  Wafelki rozdrobnić w malakserze, ale nie na całkowity "piasek", ponieważ nie będą wtedy chrupać w kremie. Mascarpone połączyć z kajmakiem i zmiksować razem robotem ręcznym. Kiedy składniki się połączą dodać rozdrobnione wafelki i wymieszać

Świat Ciasta
Ciasto szampańskie 193

Bardzo delikatne i puszyste ciasto z szampanem. Można upiec wersję z owocami ,polecam truskawki, jest pyszne. Doskonała propozycja dla smakoszy ciast suchych bez kremów. Składniki 2,5 szklanki mąki pszennej 4 jajka 3/4 szklanki oleju 3/4 szklanki szampana 1 łyżka soku z cytryny 250 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia opcjonalnie świeże owoce cukier … Czytaj dalej Ciasto szampańskie

gotuj ze mną
Biszkopt z kremem cytrynowym w polewie czekoladowej jako słodki akcent świątecznego obżarstwa. 109

produkcji urodzinowego torciku dla Męża upiekłam drugi biszkopt. Doskonale urozmaicił urodzinowe menu słodkościowe. Myślę, że i świąteczny stół może z powodzeniem wzbogacić. Oto pomysł na proste i szybkie ciasto z lekkim kremem. Składniki (na 2 wąskie blaszki):   biszkopt (z 1/2 porcji) pieczony z dodatkiem kakao  200 ml śmietany 30% 100 gram serka mascarpone sok z 1 cytryny(...)cytryny i esencję cytrynową (ilość również wg uznania). Chwilę mieszamy i krem gotowy. Przekładamy nim biszkopt. Lekko dociskamy i wstawiamy do lodówki. Szykujemy polewę wg przepisu, który znajdziecie tu (trochę bardziej gorzką i z dodatkiem startej gorzkiej czekolady). Kiedy wystygnie i zaczyna gęstnieć polewamy nią ciasto. Na koniec oprószamy skórką cytryny. Wstawiamy do lodówki na co najmniej 2-3 godzinki

Kuchnia po mojemu
Fale Dunaju 333

opakowaniu dodając jednak mniej mleka, ostudzić mieszając od czasu do czasu. Do miski włożyć masło, wsypać cukier puder i utrzeć na krem. Dodawać stopniowo ostudzony budyń miksując. Gotowym kremem posmarować górę ciasta. Do garnuszka wlać śmietanę, dodać połamaną czekoladę, mieszać na wolnym ogniu do momentu połączenia się składników. Ostudzić i polać górę ciasta. Dla ozdoby można zrobić widelcem fale

Passions hobbies life
Metrowiec 188

miesięczniku „Gotuj krok po kroku”.   Ciasto wyszło pyszne, polecam :-) Składniki na ciasta: 2 szklanki mąki + 2 łyżki 6 jajek 250 g masła lub margaryny w temperaturze pokojowej. 1 szklanka cukru 18 łyżek oleju 1 i ½ łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Składniki na krem: 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego ilość cukru podana na opakowaniu budyniu jeżeli jest(...)Przygotować krem: Budynie ugotować na mleku z dodatkiem cukru a następnie wystudzić. Miękkie masło lub margarynę utrzeć na puch, dodać stopniowo po łyżce ostudzonego budyniu. Gotowy krem nakładać na każdy plaster ciasta i sklejać ze sobą do wyczerpania składników. Przygotować polewę: Czekolady pokruszyć i rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać margarynę i mleko i podgrzewać do momentu aż wszystko się rozpuści

Na słodko lub wytrawnie
Ciasto czekoladowe z serkiem mascarpone i sosem owocowym. 684

lodówce i kroiło się bardziej widowiskowo ;) Składniki na ciasto: 150 g masła 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki miodu 180 g cukru 2   jajka 150 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 25 g kakao w proszku 1/2 gorzkiej czekolady ( 50 g ) Składniki na krem mascarpone: 250 g serka mascarpone 1 łyżka soku   z cytryny 2 łyżki(...)łyżką. Ciasto przelewamy do formy o wymiarach 21x21 cm lub małej tortownicy. Pieczemy w temperaturze 170st przez około 40 min. W między czasie można sprawdzić patyczkiem, czy ciasto już jest gotowe. Krem: Serek mascarpone mieszamy z sokiem z cytryny i cukrem na gładką masę. Upieczone ciasto studzimy na kratce, kroimy na dwa płaty i przekładamy warstwą owocową, mascarpone i znów

Z butelką mleczka w tle