ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:367/1282)

Proste placki dyniowe z nasionami chia 178

polecam przerobienie jej na pyszne danie. Możliwości jest naprawdę wiele. Jest to bardzo uniwersalny owoc, trochę słodki w smaku, ale przepyszny. Możemy zrobić aromatyczne i rozgrzewające zupy krem z dyni, kuszące ciasta dyniowe i muffiny, zaskakujące i pyszne musy i kremy dyniowe, jak również możemy dodawać dynię do innych potraw - ja dorzucam do gulaszu, potrawki warzywnej z ryżem i innych

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Ciasto Cappuccino 130

Idealna propozycja dla osób lubiących ciasta w typie tiramisu. Łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne. Świetnie sprawdza się również jako deser w pucharkach (zamiast biszkoptu można

Zielona Kuchnia
Tort kakaowy z borówkami, winogronami i kremem śmietankowo - malinowym 167

Tort z malinowym kremem na bazie śmietany z dodatkiem mascarpone. Lekki i pachnący kończącym się latem, dojrzałymi owocami i kwitnącymi gałązkami lawendy.

Przepisy Kulinarne
Karpatka 111

Tradycyjnie składa się z 2 parzonych ciast (takiego jak na ptysie) przełożonych pysznym budyniowym kremem. Swoją nazwę prawdopodobnie zawdzięcza swojej niepowtarzalnej „urodzie”. Jej ciasto ma pofałdowaną i nieregularną strukturę po upieczeniu, co kojarzy się z górami:) KARPATKA Składniki Ciasto: 1 szklanka wody 125 g margaryny 1 szklanka mąki pszennej 5 jajek Margarynę i wodę umieszczamy w garnku, zagotowujemy mieszając przez

PatiGotuje
Tort makowy 179

Tort makowy z kremem z serka mascarpone i bitej śmietany Dzień dobry kochani, jak wam minął weekend? U mnie było świątecznie z okazji moich urodzinek, tak

Mój pomysł na
CIASTO BAJADERKA 452

Rewelacyjnie pyszne ciasto, przygotowane na bazie ciastek, ciast, orzechów i rodzynek. Smaczne i pachnące rumem. Polecam do niedzielnej kawki, na przyjęcia itp.        

Kulinarne Fantazje Marioli
Szarlotka z bitą śmietaną 384

Letnia wersja szarlotki. Delikatne biszkoptowe ciasto z tartą czekoladą, nasączone ponczem  warstwa jabłkowa z galaretką i puszysta śmietanowa pianka.  Jest jak orzeźwiający torcik. Zawsze

Wanilia i Kardamon
Krem budyniowy 133

Idealny puszysty, delikatny, aksamitny krem do przekładanie tortów, ciast, babeczek, a po dodaniu roztopionej czekolady otrzymamy pyszny krem czekoladowy. Składniki: 2 budynie po 40g 3 szklanki mleka 200 g masła 2 łyżki cukru 1/2 szklanki cukru pudru Wykonanie: Odlewamy 2/3 szklanki mleka, wsypujemy budynie, mieszamy aż się rozpuszczą. Resztę mleka zagotować z cukrem. Do gotującego się mleka wlewamy masę

magiczna kuchnia Kasi
Mufinki z nadzieniem agrestowo-kiwi 135

okazji Dnia Św. Patryka zapraszamy Was na nasze zielone mufinki z nadzieniem agrestowo-kiwi i kremem waniliowym. Składniki: Ciasto: - 2 szklanki mąki pszennej - 3/4 szklanki cukru - 100g dżemu agrestowego z kiwi - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 1/3 łyżeczki soli - 1/4 szklanki wody - 100g jogurtu naturalnego - 1/3 szklanki oleju roślinnego - kilka kropel barwnika zielonego w żelu Krem do dekoracji: - 250g serka mascarpone

Kuchenne Wariacje
Matcha roll cake 109

brzoskwiniami i lekko zwinąć w roladę. Roladę pozmarować z wierzchu śmietaną (zostawić jakieś 3 łyżki z ubitej wcześniej śmietany). Ciasto udekorować wedle własnej fantazji:) Uwagi: W przepisie, z którego korzystałam zamiast brzoskwiń było mango, zatem recepturę na krem trochę zmieniłam. Użyłam po prostu własnej fantazji

In my kitchen
Zielono mi czyli ciasto "Leśny mech" 5416

Przepis na to ciasto już od długiego czasu robi furorę w internetowym świecie ciastowypiekaczy. W końcu i ja postanowiłam się skusić i zagrać w zielone 

Malinowa Kawiarenka
Ciasta bez pieczenia 3984

cytrynowy z borówkami Przejdź do przepisu… Sernik bez pieczenia z mascarpone i borówkami Przejdź do przepisu… Piankowy torcik truskawkowy na biszkoptach Przejdź do przepisu… Ciasta bez pieczenia z kremem: Pani Walewska (Pychotka) bez pieczenia. Przejdź do przepisu… Ciasto Adwokat bez pieczenia Przejdź do przepisu… Ciasto bananowe bez pieczenia (z galaretką) Przejdź do przepisu… Ciasto

Kulinarne Przeboje
Krówka 273

To popularne ciasto pieczone jest na wiele sposobów. Ja postanowiłam stworzyć swoją własną interpretację tego ciasta. Spodem jest biszkopt karmelowy, następnie masa śmietanowa i słone krakersy

Z miłości do słodkości
KREM BUDYNIOWY 165

Krem budyniowy nazywany jest też często kremem karpatkowym. Przygotowuje się go do przełożenia tortów, ciast między innymi karpatki czy eklerków.  Składniki: * 2 budynie waniliowe bez cukru * 500ml mleka * 6 łyżek cukru * 250g masła w temperaturze pokojowej Wykonanie: W garnku zagotować 300ml mleka z cukrem. Pozostałe 200ml mleka wymieszać z proszkiem budyniu. Do gotującego się mleka wlać wymieszany budyń(...)mieszać aż masa zgęstnieje. Budyń wystudzić. Miękkie masło w temperaturze pokojowej utrzeć na gładką masę i stopniowo dodawać po jednej łyżce budyniu. Miksować aż powstanie jednolita masa kremu

Zrób to smacznie
Tort czekoladowy 205

ciasto pochodzi od Nigelli Lawson. Uwielbiam oglądać jej program i co jakiś czas korzystam z jej przepisów. KREM:   125 ml wody   30 gr brązowego cukru z melasą   175 gr masła   300 gr gorzkiej czekolady   CIASTO:   50 gr kakao   100 gr brązowego cukru z melasą   250 ml wrzącej wody   125 gr miękkiego(...)małych tortownic i piec przez około 25min w 180 stopniach.   Wykończenie tortu: Po wystudzeniu ciasta kładziemy na jeden blat około 1/3 masy czekoladowej. Przykrywamy go drugim ciastem. Na górę wykładamy pozostały krem. Krem można wyrównać i ozdobić a można niedbale posmarować kremem i tak pozostawić. Ja zrobiłam różyczki z masy cukrowej ze względu, że był on przeznaczony

Amatorka kuchenna
Kostka alpejska 1286

będzie ciastem idealnym. Generalnie jest pyszne! Miękkie, wilgotne, słodkie z nutą zakwaszonych powideł śliwkowych i ajerkoniaku, zwieńczone delikatną bitą śmietaną. Składniki na biszkopt: 4 jajka 100 g cukru 90 g mąki  35 g kakao Do nasączenia: 1/3 szklanki zaparzonej czarnej herbaty z dodatkiem łyżeczki cukru Do posmarowania: 2/3 słoiczka powideł śliwkowych 3 łyżki soku z cytryny Krem(...)Dodawać cukier, łyżka po łyżce, stopniowo, cały czas ubijając. Po zakończeniu ubijania dodać żółtka i ponownie ubić. Wyłączyć mikser. Dodać przesianą mąkę z kakao i delikatnie wymieszać szpatułką. Gotowe ciasto biszkoptowe wyłożyć do formy, wyrównać. Piec w temperaturze 175ºC (bez termoobiegu) przez około 20 - 25 minut (do tzw. suchego patyczka). Od razu wyjąć biszkopt z piekarnika i odstawić na blat

Świat Ciasta
Idealnie kruche wegańskie rogaliki 126

/okrag możliwie najcieniej 1-2 mm. Podziel na tórjkąty, nie muszą być perfekcyjne, ale w miarę zbliżone wielkością. Na szerszym brzegu umieśc łyżeczkę dowolnego nadzienia (dżem, domowej roboty krem czekoladowy ). Zawijaj ciasto od szerszego brzegu, tak aby „ogonek” był pod spodem, dzięki temu podczas pieczenia rogalik się nie zdeformuje. Uformowane rogaliki umieść na blaszce do pieczenia i piecz

greenscarf
FALE DUNAJU-Proste i tanie 197

pyszne,klasyczne ,ucierane ciasto z jabłkami i budyniowym kremem-w sumie to zapomniałam o tym cieście-kiedyś tak popularnym-ale znalazłam stary przepis i wiecie co-pyszne,wilgotne -takie jak lubię-polecam  SKŁADNIKI: ciasto :6 jajek, 1 szkl.cukru, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 250 g mąki, 3 łyżeczki kakao, 180 g margaryny, 1 kg jabłek, Krem :125 g masła

Swojskie jedzonko
Tort makowy z kremem z białej czekolady 133

jest fajne, bo dużo mniej pracy przy pieczeniu. Przygotowując ciasto kierowałam się wskazówkami z Doroty przepisu, jedyne co zrobiłam od siebie, to dorzuciłam do kremu trochę wiśni w syropie. Składniki na ciasto: 5 jaj; 15 dkg cukru pudru; 2 łyżki mielonych migdałów; 12 dkg mąki pszennej; 2 łyżki mąki ziemniaczanej; 1 płaska łyżka proszku do pieczenia; 20 dkg maku(suchego(...)rozpuścić w kąpieli wodnej, wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno, po czym powoli wlewać ochłodzoną białą czekoladę i dalej ubijać. Na tortownicy ułożyć pierwszy blat ciasta, nasączyć ponczem, posmarować cienko dżemem. Na blacie rozsmarować 1/3 część kremu, rozłożyć połowę wiśni, przykryć drugim blatem, nasączyć ponczem i posmarować cienko dżemem, na który wyłożyć kolejną 1/3 część kremu, wyłożyć resztę wiśni. Przykryć ostatnim

In my kitchen
Ciasto chałwowe 120

chałwą ale ciasto zjadłam ze smakiem :). Robiąc ponownie na pewno skuszę się na poprawki szczególnie jeśli chodzi o biszkopt resztę pozostawię bez zmian. Krem chałwowy jest bardzo smaczny i zasługuje na dobry biszkopt! Ciasto chałwowe Biszkopt 6 jajek 6 łyżek cukru 8 łyżek mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem chałwowy 20 dag chałwy 20 dag margaryny Kasia(...)stopni. Miękką Kasię utrzeć z cukrem pudrem na puszysta masę, dodać pokruszoną chałwę a następnie alkohol, rodzynki i orzechy. Wymieszać. Zimny biszkopt przekroić wzdłuż, przełożyć kremem i udekorować rozpuszczoną ze śmietanką czekoladą. Smacznego :). Artykuł Ciasto chałwowe pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia