ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:358/1282)

Tarta fistaszkowa ze śmietaną karmelową 131

Tarta fistaszkowa , czyli tarta z orzeszków ziemnych z delikatnym kremem ze śmietany z karmelem. Ciasto: 300 g mąki z orzeszków ziemnych, 200 g zimnego masła, 100 g cukru, 3 żółtka, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, krem: 100 g cukru, 40 g miękkiego masła, 60 g śmietany 30%, 500 ml śmietany kremówki 30 % Wszystkie składniki ciasta włożyć do blendera i krótko

królestwo garów
Ciasto "Nocka" 262

momentu rozpuszczenia, ale pamiętać, że nie należy zagotować.  Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodawać stopniowo cukier. Następnie wsiewamy stopniowo kakao i dokładnie mieszamy. Krem dzielimy na dwie równe części. Przełożenie ciasta: Biszkopt ułożyć na dnie formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto wylać jedną część galaretki. Wstawić do lodówki do stężenia.  Do jednej części kremu wlewamy(...)Wyłożyć na warstwę galaretki, wstawić do lodówki, aby masa stężała. Następnie wylać następną warstwę galaretki i schłodzić do czasu stężenia. Do pozostałego kremu dolewamy żelatynę i miksujemy do połączenia. Jeśli żelatyna zastygła należy ją podgrzać. Wyłożyć na ciasto i wstawić do lodówki, aby stężała. Przed podaniem posypać startą czekoladą. Smacznego

talerz przyjemności
Eklerki kokosowe 594

się z całością. Można też oczywiście taką polewą pokryć całą powierzchnię górnej części ciastek. Polecam w trwającym jeszcze karnawale ( ale poza nim też ;) ). Budyń do kremu warto wykonać zaraz po pierwszym etapie przygotowania ciasta parzonego ( czyli po zagotowaniu wody z masłem i dodaniu mąki ), i jedno i drugie będzie bowiem potrzebowało czasu, aby całkowicie wystygnąć. Składniki na 15 sztuk: Ciasto(...)łyżką. Piec około 20 - 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C ( w czasie pieczenia nie otwierać piekarnika, bo ciasto opadnie ). Eklerki powinny być dobrze wypieczone z wierzchu i chrupiące. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i wystudzić na kratce. Krem kokosowy: Odlać około 100 ml mleka. Dodać proszek budyniowy oraz mąkę ziemniaczaną i zmiksować lub wymieszać rózgą kuchenną do otrzymania

Opowieści z piekarnika
Cynamonowiec – kuchnia podkarpacka 109

podkarpacka Cynamonowiec to klasyczne ciasto na oleju i sodzie oczyszczonej, które wyróżnia się smakiem i wilgotnością. Swój przyjemny brązowy kolor zawdzięcza cynamonowi i sodzie oczyszczonej oraz dodanym do ciasta powidłom śliwkowym. Powidła wpływają również na wilgotność ciasta. Dominującym smakiem jest aromat cynamonowy, przez który lekko przebija się smak powideł. Po upieczeniu ciasto przekłada się kremem budyniowym. Przepis pochodzi z publikacji

Trzeci talerz
TORCIK KOKOSOWO - TRUSKAWKOWY 154

część biszkoptu i nasączyć esencja herbaciano - cytrynową. Następnie wyłożyć połowę masy kokosowej i ułożyć przekrojone na pół truskawki (lekko docisnąć w krem). Na truskawki ułożyć drugi blat ciasta, nasączyć i posmarować pozostałym kremem. Wyrównać i ułożyć pokrojone na pół truskawki. Wstawić do lodówki na chwilę by masa stężała. Po lekkim schłodzeniu kremu zalać tężejącą galaretką truskawkową. Wstawić do lodówki

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto Pijak 217

Ten świąteczny przekładaniec to połączenie ciasta o nazwie: „Cycki Murzynki” i duuuużej dawki alkoholu- nazwa więc nikogo nie powinna dziwić ;P Wysoki jegomość wodzi na pokuszenie

Domowe ciasta
Recenzja robota z Lidl Polska Silver Crest MONSIEUR CUISINE 167

drożdżowego. Tutaj odeślę Was ponownie do moich relacji na Instagramie - gdzie możecie na żywo zobaczyć, jak urządzenie pracuje i, jak wyrabia ciasto. Robot idealnie na gładki puszysty krem ubił żółtka z cukrem. Ciasto zagniecione przez Silver Crest MONSIEUR CUISINE, było bardzo plastyczne, elastyczne i puszyste. Robot zaskoczył mnie tutaj bardzo pozytywnie! SKŁADNIKI NA CIASTO DROŻDŻOWE NA PAROWAŃCE

SMYKWKUCHNI
Pieczone podudzia kurczaka w marynacie z masła orzechowego 193

orzechowego jest jego podanie z pieczywem, na chrupiącym toście chociażby. Wielkim hitem są burgery podawane z dodatkiem tegoż masła czy chociażby ciasta, gdzie masło wykorzystywane jest jako krem bądź składnik do bazy ciasta. Ja mam dla Was dość prostą propozycję na danie z wykorzystaniem masła orzechowego. Mięso z kurczaka lubią wszyscy i myślę, że większości osób przypadnie do gustu kurczak

mecooks
,,Jagodowa chmurka’’ 389

Delikatne, puszyste ciasto na podkładzie z kruchego ciasta, z galaretką jagodową i kremem śmietanowym, pokryte delikatną, kruchutką bezą. Ciasto wprost rozpływa się w ustach. Polecam wszystkim miłośnikom jagód i bez!Pyszne ciasto malinowe powstało dzięki uprzejmości marki Frisco, Helio oraz Stovit oraz Garneczki ] Składniki na kruche ciasto: 6 żółtek 4 łyżki cukru pudru pół opakowania cukru wanilinowego łyżeczka proszku

Podróż w kulinaria
,,Malinowa chmurka’’ 470

Delikatne, puszyste ciasto na podkładzie z kruchego ciasta, z galaretką malinową i kremem śmietanowym, pokryte delikatną, kruchutką bezą. Ciasto wprost rozpływa się w ustach. Polecam wszystkim miłośnikom malin i bez! Pyszne ciasto malinowe powstało dzięki uprzejmości marki Frisco, Helio oraz Stovit . Składniki na kruche ciasto: 3 żółtka 30 g cukru pudru pół łyżeczki proszku do pieczenia pół opakowania cukru wanilinowego

Podróż w kulinaria
Mazurek czekoladowy 154

śmietany kremówki 30 % 30 g masła 1 łyżeczka skórki pomarańczowej tartej kandyzowanej krem czekoladowy jasny: 100 g czekolady białej 2 łyżeczki galaretki pomarańczowej 70 ml śmietany kremówki 30 % dekoracja czekoladowa: 30 g czekolady gorzkiej 1 łyżeczka miodu sztucznego Spód: Wszystkie składniki na ciasto przekładam do miski i siekam nożem. Następnie ciasto zarabiam rękoma ale krótko. Wkładam na godzinę do lodówki(...)resztki ciasta wycięłam foremką motylki. Motylki przyklejam za pomocą białka do brzegów. Nakłuwam widelcem spód ciasta.Piekarnik nagrzewam temp 190 stopni i piekę góra dół 20 minut aż ciasto zrumieni się. Krem czekoladowy ciemny Do rondelka wlewam śmietanę kremówkę do której łamię czekoladę gorzką, dodaję masło. Całość podgrzewam na wolnym ogniu aż czekolada się rozpuści i mieszam.Na końcu dodaję skórkę pomarańczową

wesoła kuchnia
Tort makowo - orzechowy 196

temperaturze ok.180 stopni przez ok. godzinę. Przestudzone, najlepiej upieczone dzień wcześniej, ciasto, pokroić w krążki, nasączyć mocną herbatą z cytryną i ewentualnie alkoholem. Zanim jednak ciasto przestygnie robimy krem. Jest to już opisywany już przeze mnie krem orzechowy, którego użyłam do przygotowania  Szybkiego tortu orzechowo - kajmakowego .  krem : 1 kostka masła 20 dkg. zmielonych orzechów 1 kieliszek(...)rzadką jego konsystencją, gdyż w lodówce zastygnie. Do części można dodać kakao i zrobić krem w dwóch wersjach: jeden orzechowy, a drugi kakaowo-orzechowy. Do dekoracji używam najczęściej połówek orzechów, tym razem jednak użyłam roztopionej mlecznej czekolady. Zapraszam na herbatę z  kawałeczkiem  pysznego ciasta :) Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Miodownik z powidłami 338

Ciasto Do miski wsypać mąkę wymieszaną z sodą, dodać cukier, jajka i pozostałe składniki, zagnieść ciasto, podzielić na 3 części.  Wyłożyć ciasta na blachy wysmarowane tłuszczem  Upiec każdy placek oddzielnie na złoty kolor.  Krem  Do rondla wlać mleko, dodać cukier, zagotować.  Następnie na gotujące się mleko wsypać kaszę, energicznie mieszając, aby nie zrobiły się kluchy(...)rondla wlać śmietanę dodać cukier, margarynę i kakao, na wolnym ogniu doprowadzić do połączenia się składników i rozpuszczenia cukru.  Składanie ciasta:  Pierwsze i drugie ciasto posmarować powidłami śliwkowymi i kremem.  Przykryć ostatnim plackiem, posmarować kremem i polać polewą. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id

Kuchnia Danusi