ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:356/1282)

Tarta z truskawkami i budyniem 137

wszelkiej maści placach pojawiają się już truskawki. Jak truskawki to musi być i ciasto z nimi. Ale ponieważ było już ciasto tradycyjne, to tym razem powstała tarta. Jednak ponieważ mąż dalej jest na etapie redukowania wagi, był problem kremu do tarty z truskawkami. Jak wiadomo, jest tarta, krem być musi. Ale co tu wykombinować, żeby było w miarę lekko? Budyń(...)uwielbiany przez pana męża. Jest bez wątpienia lżejszy niż krem budyniowy, bitą śmietana czy inne odmiany kremów. Lżejszy a sprawdzi się idealnie. Jeśli macie siły i chęci a może jeśli rodzina nie przebiera nogami na chwilę, kiedy będzie mogła zanurzyć zęby w tym cieście, to możecie pokusić się na posmarowanie truskawek galaretką np truskawkową. Dzięki niej, owoce będą pięknie błyszczeć

Mieszam w Garnku
Kostka czekoladowo orzechowa na waflu 111

120ºC i suszymy przez około 30 minut. Krem: Śmietankę podgrzewamy, ale nie gotujemy. Do ciepłej dodajemy drobno posiekane białe czekolady. Pozostawiamy na około 2 minuty, po czym energicznie mieszamy by całość idealnie się połączyła. Przykrywamy pokrywką i odstawiamy do wystudzenia, a następnie na kilka godzin (lub całą noc) do lodówki. Schłodzony krem łączymy z mascarpone i cukrem pudrem. Każdą kostkę(...)uważając by się nie przypaliło. Dodajemy przesiany z kakao cukier puder oraz mleko. Mieszamy do połączenia, ale nie gotujemy. Gorącą rozprowadzamy po wierzchu ciasta (waflu). Odstawiamy do zastygnięcia.  Przełożenie: Biszkopt kakaowy (waflem do dołu)- połowa kremu- ułożone w niewielkich odstępach ptasie mleczko- reszta kremu- beza orzechowa (waflem do góry)- polewa

Kuchnia w czekoladzie
Tarta z budyniem kokosowym i żurawiną 186

rozkładamy zgnieciony wcześniej arkusz papieru do pieczenia, wysypujemy na niego np groch i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C. Pieczemy przez około 20 minut. Po upieczeniu ciasto należy wystudzić.   Krem patisserie 400 ml mleczka kokosowego 4 żółtka 4 łyżki ksylitolu 35 g mąki ziemniaczanej 10 g masła ponad to 250 g świeżej żurawiny (na małą foremkę) 1 łyżka(...)ciasta Mleczko kokosowe lekko podgrzewamy. Żółtka ubijamy mikserem razem z ksylitolem. Dodajemy mąkę ziemniaczaną i nadal ubijamy aż uzyskamy jednolitą masę. Cieple mleczko wlewamy do masy jajecznej cały czas obijając mikserem. Następnie miksturę przelewamy do garnka w którym gotowało się mleczko, dodajemy masło, stawiamy na małym ogniu i cały czas energicznie mieszamy aż uzyskamy konsystencje budyniu. Ściągamy z ognia. Krem

Przysmaki Karolki
Sernikowe ptysie 97

Parzone ciasto ptysiowe z kremem sernikowym. Przepis dla tych którzy lubią ciastka, ptysie i sernik na zimno. Niebanalne połączenie ulubionych smaków. W porze owocowej zachęcam do użycia ulubionych owoców.  Składniki na ciasto parzone: 1 szklanka wody 125g masła 1 szklanka mąki pszennej 4 jaja Składniki na masę serową: 1/2 kg twarogu trzykrotnie mielonego 1/2 szklanki cukru pudru(...)Ciasto zmiksować z jajkami, do gładkości. Przełożyć do worka cukierniczego z ozdobną końcówką w kształcie gwiazdki (ja używam Wilton M1). Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskać okrągłe porcje ciasta, w sporych odstępach (mocno rośnie). Piec w temperaturze 200ºC przez około 20 - 30 minut. Po upieczeniu wystudzić, przekroić wzdłuż. Masa serowa: Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 1 szklance mleka. Żelatynę zalewamy

Słodki Zakątek
Pozory mylą, czyli nie oceniaj książki po okładce, a człowieka po tatuażach. I konfitura z czerwonych pomarańczy 151

tortów Othello (kruchy spód z z czekoladą, krem cukierniczy, ciasteczka migdałowe, bita śmietana, biszkopt, glazura czekoladowa, obręcz z marcepanu i dekoracja z bitej śmietany) i cztery tysiące festelavnsboller (ciasto duńskie przełożone kremem cukierniczym, dżemem i bitą śmietaną), to nie przelewki. Ile chlebów i bułek napiekli w te trzy dni, nawet nie zliczę. Dzisiaj z pracy wszyscy wychodzili ledwo żywi

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasteczka francuskie z śliwką i kremem serowym 163

wymyśliłam sobie krem serowy, który dodaję do deserów różnego rodzaju. Tym razem użyłam go do babeczek. Moim gościom bardzo  smakowały. Ciasteczka francuskie z  śliwką i kremem serowym. Ciasteczka: 1 płat ciasta francuskiego duże  śliwki ok 6 szt. cukier brązowy Krem serowy: 50g czekolady deserowej cynamon 30 dag Twarożku zmielonego (tzw sernikowy) 2-3 łyżki płynnego miodu(...)piec, Umyj i pokrój śliwki na połówki. Gdy piekarnik będzie odpowiednio gorący ułóż na cieście połówki śliwek skórkami do dołu. Na każdą śliwkę wsyp szczyptę cukru brazowego (ilość zależy od kwaśnosci owoców). Upiecz ciasteczka na złoty kolor (około 20 minut w zależnosci od piekarnika) Przygotuj krem. Ser wymieszaj w miseczce z płynnym miodem, startą czekoladą i szczyptą cynamonu do smaku

Gotuj Sam!
Pączki nowoorleańskie z ajerkoniakiem 78

Święto to sięga czasów pogaństwa. W ten sposób świętowano odejście zimy i nadejście wiosny. Skupiano się głównie na jedzeniu tłustych potraw i piciu wina a jako przegryzka pączki z ciasta chlebowego, nadziewane słoniną. Brzmi niezbyt apetycznie:) Chyba jednak pozostanę przy swoim przepisie do którego słodko zapraszam:)) Składniki 3,5 szklanki mąki pszennej, przesianej 1/2 szklanki mleka zgęszczonego słodzonego 3/4 szklanki(...)ajerkoniakiem i wlać na gotujące się mleko. Gotować na małym ogniu, ciągle mieszając do zgęstnienia. Można zastosować mniej mleka, jeżeli chcemy aby był gęściejszy. Gotowy krem odstawić do wystygnięcia. Wracamy do ciasta. Jajka ubić z cukrem na puszysty krem. Dodać do miski z mąką i drożdżami. Wlać masło, dodać sól, olejek gałkę, wszystko dokładnie wyrobić, najlepiej ręcznie. Ciasto drożdżowe lubi

gotuj ze mną
Tort dyniowo-migdałowy (Torta di zucca e mandorle) 182

SKŁADNIKI Ciasto dyniowo- migdałowe 450 g m ą ki pszennej 150 g m ą ki migdałowej   350 g miąższu z dyni 150 g masła  150 g cukru 70 g ciasteczek amaretti 100 ml mleka 16 g proszku do pieczenia 6 jaj 1 laska wanilii szczypta soli Krem 250 g serka mascarpone 250 g serka typu philadelphia(...)papierem do pieczenia.  Ciasto przelewamy do formy. Ciasto pieczemy ok. 60-70 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do tzw. suchego patyczka. Upieczone ciasto odstawiamy do wystygnięcia. W międzyczasie przygotowujemy krem. Miksujemy mascarpone z serkiem philadelphia, miękkim masłem oraz  cukrem pudrem. Przestudzone ciasto przekrawamy na 3 blaty . Każdy blat smarujemy kremem i kładziemy jeden

La grande e la piccola cuoca
Ciasto z jabłkami i budyniem 82

proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy całość drewnianą łopatką. Przelewamy ciasto do wyłożonej papierem tortownicy.Pieczemy ok. 30-40 min w 170-180C. Po wystudzeniu przekrawamy na dwa placki. masa jabłkowa :jabłka obieramy, kroimy w kostkę, zasypujemy cukrem i smażymy do miękkości.Następnie dodajemy galaretkę i mieszamy. Całość studzimy. krem : do zimnego mleka wsypujemy budynie i kaszę, zagotowujemy całość aż zgęstnieje(...)polewa nadal wydaje się rzadka, można dosypać więcej kakao.Studzimy. ciasto: na pierwszy blat biszkoptu wykładamy w całości masę jabłkową, następnie przykrywamy drugim blatem. Na wierzch biszkoptu wykładamy krem budyniowy. Tak przełożone ciasto schładzamy w lodówce ok. 1/2 godz. Po tym czasie nakładamy polewę. /przepis pochodzi od użytkownika iwa643 http://www.doradcasmaku.pl/przepis/262205/szarlotka-krolewska.html z moimi zmianami/ Artykuł Ciasto z jabłkami i budyniem

Raj dla Podniebienia
Ciasto balowe 190

Ciasto Balowe Ciasto to bardzo przypomina 3-bita, a to za sprawą kajmaku, kremu budyniowego i śmietany. Jednak ciasto to jest zamiast herbatników posiada delikatny biszkopt i słone krakersy, które w połączeniu tworzą ciekawy smak. W oryginalnej wersji zamiast dwóch warstw krakersów występuje warstwa herbatników, moim zdaniem lepsze są dwie warstwy krakersów,  dla podkreślenia  lekko(...)Składniki: (na duża blaszkę 25x36 cm) Na  biszkopt: 6 jajek  6 łyżek cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 6 łyżek mąki pszennej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Na krem: 2 szklanki mleka  2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki zwykłej 0,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 4 żółtka 200 g masła Na masę śmietanową

My sweet a life
Ciasto balowe 199

Ciasto Balowe Ciasto to bardzo przypomina 3-bita, a to za sprawą kajmaku, kremu budyniowego i śmietany. Jednak ciasto to jest zamiast herbatników posiada delikatny biszkopt i słone krakersy, które w połączeniu tworzą ciekawy smak. W oryginalnej wersji zamiast dwóch warstw krakersów występuje warstwa herbatników, moim zdaniem lepsze są dwie warstwy krakersów,  dla podkreślenia  lekko(...)Składniki: (na duża blaszkę 25x36 cm) Na  biszkopt: 6 jajek  6 łyżek cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 6 łyżek mąki pszennej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Na krem: 2 szklanki mleka  2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki zwykłej 0,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 4 żółtka 200 g masła Na masę śmietanową

My sweet a life
Pyszne ciasto z czekoladowym kremem mascarpone, wiśniami i galaretką (bez pieczenia) 121

Bardzo lubię ciasta, gdzie jest duuużo kremu, a mój mąż przepada za takimi z galaretką. Postanowiłam wymyślić coś, co przypadnie do gustu nam obojgu i dodatkowo połączyłam nasze preferencje czekoladą, którą razem uwielbiamy.  Efekt był taki, że ogromna porcja zniknęła zaledwie w dwa dni! Od tamtej pory ciasto to robiłam mnóstwo razy i myślę, że nigdy nam się(...)znudzi. Śmietankowy, lekki i bardzo delikatny krem czekoladowy, który rozpływa się w ustach idealnie komponuje się wiśniami oraz galaretką! Dlatego całość jest po prostu... obłędna w smaku. Uwierzcie mi na słowo, że nikt nie oprze się takiemu połączeniu! Polecam, a tym bardziej, że ciasto jest dość spore oraz proste w przygotowaniu i z pewnością każdemu się uda. (Tortownica o średnicy

Di gotuje
Tort pomarańczowo- czekoladowy 166

jego przygotowania, ale moja Mama- owszem. Dostała przepis od koleżanki, odczekała aż kurki zaczną lepiej współpracować i na święta, bodajże wielkanocne, przygotowała dużą blaszkę tego cudownego ciasta 💗 Delikatnie cytrusowe, z pysznym czekoladowym kremem i wyczuwalnymi orzechami w biszkopcie.  Zdecydowanie polecam! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy(...)kąpieli. Ucieramy dwie kostki masła, a następnie stopniowo dodajemy masę jajeczną. Na końcu „hartujemy” kieliszkiem spirytusu. Przekładamy biszkopty kremem. Polewa: Śmietankę podgrzewamy, dodajemy rozdrobnione czekolady i pozostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Następnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji i polewamy ciasto, rozprowadzając równomiernie polewę po całości. Posypujemy wiórkami kokosowymi i orzechowymi

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto bananowe z galaretką 195

jakiegoś czasu, a ostatnio, w sumie trochę z przymusu, bo miałam w domu zbyt dojrzałe banany i śmietankę "do wczoraj", postanowiłam zmiksować ciasto o całkiem podobnym smaku. Brakuje tylko pianki, jak w oryginale, no i krem nie jest maślany tylko śmietanowy. Wierzch to także zmiana- banany zalane galaretką zastąpiłam galaretką zmiksowaną z pomarańczami, które również czekały na swoją kolej(...)schładzamy kilka godzin w lodówce. Galaretkę na wierzch warto przygotować sobie znacznie wcześniej, nawet kilka godzin, tak by można było już tężejącą wylać od razu na krem. Skróci to znacznie czas oczekiwania na ciasto

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania