którego przepis podawałam jakiś czas temu na blogu, to być może spodoba Wam się dzisiejsze Ciasto cytrynowe z lemon curd, również bez miksera. Lemon curd to przepyszny krem cytrynowy, idealny do ciast, ciasteczek, gofrów, naleśników czy deserów. Przekładam nim moje szybkie ciasto cytrynowe , a całość łagodzę błyskawiczną, domową śmietaną w spray’u. Gotowych śmietan w spray
Moja Delicjaktórego przepis podawałam jakiś czas temu na blogu, to być może spodoba Wam się dzisiejsze Ciasto cytrynowe z lemon curd, również bez miksera. Lemon curd to przepyszny krem cytrynowy, idealny do ciast, ciasteczek, gofrów, naleśników czy deserów. Przekładam nim moje szybkie ciasto cytrynowe , a całość łagodzę błyskawiczną, domową śmietaną w spray’u. Gotowych śmietan w spray
Moja Delicjasyrop wymieszać z sokiem pomarańczowym i cytrynowym. Przecedzić przez sitko. Przestudzone ciasto nasączyć syropem cytrusowym. Masa śmietankowa - śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym. Kremem udekorować wierzch ciasta. Smacznego
Domowa cukiernia Ewyposypkach. A tych za sprawą sklepu Słodki Świat mam ostatnio w domu mnóstwo. Pomieszałyśmy więc wszystkie razem i tak powstała kolorowa otoczka do markiz nadziewanych czekoladowym kremem. Składniki: na ciasto: 275 g mąki 200 g masła 70 g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli na krem: 100 g masła 2 łyżki kremu czekoladowego typu Nutella łyżka wódki do posypania
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawielkość blaszki, smarujemy powidłami. Z ciemnego ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego w środek każdego włożyć 3 - 4 rodzynki. Wkładamy kulki na ciasto posmarowane powidłami. Pieczemy ok 45 min w temperaturze 180 stopni C. Krem 1 kostka masła 3 torebki galaretki wiśniowej 2 łyżki żelatyny 4 białka 1 szklanka cukru Wykonanie: Masło ucieramy na puch. Rozpuszczamy 1 galaretkę(...)parze, dodajemy cukier, nadal ubijając aż cukier się rozpuści. Ubitą pianę małymi partiami dodajemy do utartego masła cały czas ucierając następnie dokładamy gęstniejącą galaretkę. Krem wyłożyć na wystudzone ciasto. Rozpuszczamy pozostałe galaretki według przepisu umieszczonego na opakowaniu zostawiamy do lekkiego stężenia, następnie wylewamy na krem. Odstawiamy do całkowitego stężenia. Smacznego
kgwjanczewopiekarniku tak pięknie wyrosły, że byłam niemal pewna sukcesu. Ostudzone delikatnie udekorowałam kremem i świeżymi truskawkami. Zadowolona zrobiłam zdjęcia, a dopiero potem postanowiłam wypróbować... Cóż, babeczki nieco opadły i stały się lekko ,,gumowate". Wydaje mi się, że to za sprawą dużej ilości truskawek, które ciasto zwyczajnie ,,przygniotły" poprzez puszczenie wody, dlatego radzę nie dodawać ich zbyt wiele. Nie zmienia(...)cukru - 2 jajka - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - kubek jogurtu naturalnego - ok. 200 g truskawek umytych i odszypułkowanych tyle właśnie użyłam, ale radzę dać mniej, by ciasto lepiej wyrosło krem - 100 g kaszy jaglanej - szklanka mleka - 50 g wiórków kokosowych - tabliczka białej czekolady - cukier waniliowy dodatkowo kilka truskawek Przygotowanie: Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Jajka zmiksować
Kuchnia EllieTakie muffinki to ja bardzo polecam. Są bardzo pyszne. Mięciutkie ciasto i krówkowy krem to bardzo pyszne połączenie. Do tego bardzo ładnie się prezentują. Z powodzeniem można je przygotować na Wielkanocny stół lub dla gości. Do ich przygotowania użyłam wspaniałej masy krówkowej o smaku czekoladowym od HELIO . Zapraszam :) Przepis bierze udział - LAYMAN OD KUCHNI- BITWA(...)wsypujemy mąką i z proszkiem do pieczenia i dokładnie ucieramy. 2. Do formy do pieczenia muffinek przekładamy ciasto używając papierowych papilotek i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone. Upieczone muffinki dokładnie studzimy. 3. Krem: Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, dodajemy masę krówkową i dokładnie ucieramy. 4. Tak przygotowany
IzabelawkuchniPrzed nami noc sylwestrowa i karnawał a więc mnóstwo okazji do zorganizowania choćby małego przyjęcia. Na takie okazję polecam mój najnowszy pomysł na deser. Cytrynowe gałganki to ciasto ptysiowe nadziane dwoma kremami- budyniem jak do karpatki i cytrynowym curdem a to wszystko wykończone domową kakaową polewą. Takie ciasteczka są niewielkie, w sam raz na dwa kęsy więc na przyjęcia nadają(...)Jeśli lubicie lemon curd to koniecznie musicie spróbować! Jeśli jeszcze go nie próbowaliście to tym bardziej musicie! Składniki na około 25 sztuk: na ciasto: 1 szklanka mąki 1 szklanka wody 1/2 kostki masła 4 jajka na krem budyniowy: 500 ml mleka 25 g mąki ziemniaczanej 25 g mąki pszennej 25 g mąki kukurydzianej 2 żółtka 3 łyżki cukru
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaznają tego ciasta – Upieczcie je, bo jest po prostu RE-WE-LA-CYJ-NE! Kruchy spód, warstwa świeżych owoców w galaretce, na to krem śmietanowo-waniliowy, a całość przykryta czekoladową bezą. Polecam!!! Ciasto kruche: 3 żółtka 30 g cukru pudru pół łyżeczki proszku do pieczenia pół opakowania cukru wanilinowego, około 8g 150 g mąki pszennej 100 g masła Czekoladowa(...)Schłodzoną kremówkę oraz mascarpone ubijamy wraz z cukrem pudrem i nasionkami wanilii na sztywno. Całość możemy utrwalić zagęszczaczem (śmietan-fix), choć nie jest to konieczne. Przygotowany krem wykładamy na owoce z galaretką. Wierzch ciasta przykrywamy czekoladową bezą. Uwagi: Ciasto najlepiej składać w blaszce, w której piekliśmy kruchy spód. Przygotowując bezę białka najlepiej ubijać w szklanej lub metalowej misce. Cukier zaczynamy
Smaki Na Talerzulato. Owocowe Trio to połączenie smaku prażonego jabłka z wiśnią( masa różowa), pysznego mlecznego kremu na bazie budyniu oraz orzeźwiających galaretek, w których ukryły się biszkopty udające połówki brzoskwiń:)Ciasteczka również nasączyłam lekko ciepłą galaretką, by były mięciutkie i tworzyły spójną całość. Jeśli lubicie lekkie ciasta na bazie biszkoptu z nutą owocowego wariactwa- polecam- słodkie, orzeźwiające- deserowe trio. Składniki(...)Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Prażymy z dodatkiem masła, pod przykryciem ok 5 minut. Wsypujemy galaretki. Dokładnie mieszamy i jeszcze chwilę smażymy. Składniki na krem: szklanka cukru ½ l mleka 2 małe cukry waniliowe 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 żółtka 250 g masła Mąkę i żółtka roztrzepujemy w ½ szklanki mleka. Resztę mleka
Domowe ciastawytrawne jak i na słodko. Dzisiaj przygotowałam pyszną tartę z malinami. Ponieważ na dworze coraz cieplej, zrobiłam delikatniejszą, nieco odchudzoną wersję kremu budyniowego, zamiast masła dodałam śmietanę kremówkę i cukier waniliowy i powstała delikatna waniliowa chmurka. Składniki: ciasto: 120 g masła, 1 łyżka oleju, 4 łyżki wody, 1 porządna łyżka cukru, 200 g mąki pszennej, szczypta soli, krem: budyń waniliowy(...)ubić na sztywno z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Ciągle miksując dodawać po 1 łyżce wystudzony (!) budyń. Na koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody. Wystudzone ciasto posmarować dżemem, wyłożyć krem i ozdobić malinami. Wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Smacznego
Moja kraina smakówdodatku wykonamy je bez użycia piekarnika. Ciasto Ferrero Rocher bez pieczenia to istna poezja smaku szczególnie dla fanów pralinek Ferrero Rocher oraz Nutelli. Polecam. Ciasto Ferrero Rocher bez Pieczenia - Składniki: Krem: 500 ml mleka budyń czekoladowy łyżeczka kakao 4 łyżki cukru 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 100 g masła 300 g Nutelli ok. 300 g miękkich(...)herbatników kakaowych ok. 70 g orzechów laskowych + ok. 60 g do posypania wierzchu Polewa czekoladowa: 100 ml śmietanki 30 % 100 g czekolady deserowej Ciasto Ferrero Rocher bez Pieczenia - Sposób przygotowania: Krem: Ok. 350 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałych 150 ml mleka rozprowadzamy kakao, proszek budyniowy, mąki i dokładnie mieszamy do pozbycia się ewentualnych grudek (można to zrobić
Słodka StronaGorzka czekolada min. 70% (około 1-2 kostki) *można użyć kawy smakowej Przygotowanie: Najpierw trzeba przygotować nasze ciasto – Oopsie. Najlepiej zrobić to dzień wcześniej, bo musi mieć czas, żeby ostygnąć. Dzień wcześniej lub około 1-2 godziny wcześniej przygotowujemy też krem jajeczny (wcześniej, bo musi ostygnąć – najlepiej trzymać w lodówce przez ½ godziny lub więcej). Żółtka ze słodzikiem i mlekiem(...)wyłożoną folią spożywczą (ciasto lepiej się wyciąga ;)). Spód ciacha nasączamy kawą połączoną z rumem. Nie bądźmy sknerami, ciasto powinno być dobrze nasączone w każdym miejscu ;) Na nasączone ciasto wykładamy połowę naszego kremu z mascarpone, a na to połowę bitej śmietany. Następnie nakładamy na to drugą połowę ciasta – i znowu: nasączamy, nakładamy resztę mascarpone i resztę bitej śmietany. Na koniec trzemy
Jak gotować i nie zwariowaćdzisiaj przygotowałam bardzo smaczny torcik bez pieczenia z malinami i kremem budyniowym. Wygląda apetycznie i ładnie się prezentuje po przekrojeniu. Jest troszkę karmelowy i waniliowy. Krem dobrze smakuje z kakaowymi herbatnikami. Ciasto zniknęło u mnie błyskawicznie :), ostatnio to mój faworyt. W przygotowaniu jest proste, tylko pamiętajmy, aby składniki na krem miały tą samą temperaturę. Do przepisu użyłam puszkę masy krówkowej(...)subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Torcik Krówka Malinowa BEZ PIECZENIA Składniki: Spód: 130g kakaowych herbatników 80g masła – roztopionego i ostygniętego 1 łyżeczka kakao bez cukru Krem – składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 450ml mleka 1 budyń waniliowy bez cukru 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 200g
Mała Cukierenka