ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:355/1282)

Lucynka II - łatwy tort z kremem mascarpone lub ciasto do kawy 331

Lucynka na blogu już gościła, choć w trochę innej wersji (zobacz: Lucynka ). Opowiadałam Wam, że to moje ulubione ciacho do kawy, choć jego przygotowanie nie jest

Kraina Tysiąca Smaków
Tarta z truskawkami 265

Dawno nie robiłam tarty więc się skusiłam i zrobiłam tym razem wersję truskawkową. Do ciasta dodałam nieco tartych migdałów. Do tego delikatny śmietankowy krem z mascarpone, który świetnie komponuje się z truskawkami. Tarta zniknęła bardzo szybko i smakowała nawet mojemu mężusiowi, który za tartami nie przepada. składniki: kruche ciasto 200 g mąki pszennej u mnie typ 500 Młyn Kopytowa(...)ciasto się zarumieni. Śmietankę ubić na sztywno, serek mascarpone wymieszać łyżką a następnie porcjami dodawać ubitą śmietanę. Składniki wymieszać delikatnie łopatką aby się połączyły. Wystudzone ciasto posmarować dżemem a następnie wyłożyć krem z bitej śmietany i mascarpone. Na wierzchu udekorować truskawkami i listkami mięty. Przed podaniem dobrze schłodzić i oprószyć delikatnie cukrem pudrem

Monia miesza i gotuje
Wuzetka 115

blogu nie może zabraknąć ukochanego ciasta mojej bratanicy, a mianowicie Wuzetka. Biszkopty czekoladowe, posmarowane dżemem z czarnej porzeczki, przełożone grubą warstwą bitej śmietany, a to wszystko zwieńczone polewą czekoladową.   Składniki blaszka 23/33: biszkopt : jajka 8 szt, cukier 200 g, kakao 30 g, mąka pszenna 195g, Krem: śmietanka 36% 1 litr, cukier puder 7 łyżek, żelatyna 4 łyżeczki, polewa(...)pokrycia i odstawić na 10 min. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Następnie rozpuścić na parze żelatynę, odstawić do ostygnięcia i dodać do kremu, miksując na małych obrotach. Krem wyłożyć na ciasto i przykryć drugim biszkoptem, który również nasączyć.  Śmietankę podgrzać (nie gotować) połączyć z połamaną w kostkę czekoladą i mieszać do całkowitego rozpuszczenia. Polewę odstawić

kulinarne odsłony pati
Muffinki z kremem czekoladowym 149

Podobno kiedy jest burza nie należy brać się za pieczenie biszkoptu. Szkoda, że wtedy nie zanosiło się na nią, byłyby na co zrzucić winę ;) By jednak nie wyjadać samego kremu, przygotowałam muffinki. Połączenie idealne - puszyste babeczki przełożone masą czekoladową, przepędziły wspomnienia po nieudanym biszkopcie :)    Składniki (na 10 szt muffinek) 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 2 kopiaste,łyżeczki(...)jajeczną przelać do suchych składników i wymieszać łyżką. Formę na muffinki wysmarować tłuszczem i podsypać lekko bułką tartą. Napełniać ciastem 3/4 wysokości formy i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piec ok.15-20 minut. Gotowe muffinki odstawić by przestygły. Krem czekoladowy - czekoladę połamać i przełożyć do garnuszka. Na małym ogniu podgrzewać i ciągle mieszając do momentu rozpuszczenia się jej. Odstawiać

pink envelope
Kakaowe muffinki nadziewane malinami z kremem mascarpone/pyszne babeczki z malinami 210

suchych, mokre dajemy do suchych i mieszamy trzepaczką na gładkie ciasto. Formę do muffinek wykładamy papilotkami i napełniamy do 2/3 wysokości ciastem. Pieczemy około 25 minut w tem 180 stopni-do suchego patyczka. Muffinki studzimy. KREM Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem(...)pudrem, dodajemy serek mascarpone-miksujemy na gładki krem  i gotowe :) W każdej babeczce wycinamy nożem dziurkę-na kształt lejka, do dziurki wkładamy maliny (wycięte ciasto kruszymy do miseczki) Na każdą babeczkę wyciskamy krem Następnie na czubek każdej babeczki dajemy malinę, babeczki posypujemy pokruszonym ciastem.  Przechowujemy w lodówce.  Polecam, są łatwe, pyszne i śliczne :)  Idealne na letnią

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Drożdżowe rogaliki z nutellą 158

pszennej tortowej 25 dag świeżych drożdży (1/4 kostki) 3/4 szklanki mleka 65 g miękkiego masła 4 łyżki cukru 2 jajka (1 do ciasta i 1 do posmarowania rogalików) cukier z prawdziwą wanilią (do smaku) szczypta soli krem czekoladowy, np. nutella Mleko wlać do rondelka i lekko podgrzać, następnie mleko wlać do szklanki, dodać cukier i drożdże. Wszystko połączyć(...)ciasto z miski, dzielimy na 2 części. Każdą część wałkuje tworząc kształt koła i dzielę ciasto na kilka części. Dalej postępuję tak jak widać na obrazkach, tj. krem nakładam na najszerszą część ciasta; następnie zawijam i delikatnie wywijam na bok rogi rogalików; łączeniami układam do dołu, aby podczas pieczenia rogaliki się nie zdeformowały.  Przygotowane rogaliki ułożyć na blaszce

Ugotować
Ciasto kokosowo - cytrynowe 174

kruchego spodu, masy cytrynowej ( która kolorystycznie na cytrynową nie wygląda, ale zapewniam, że smak cytryny zaiste w niej występuje ;) ), warstwy herbatników oraz puszystego kremu kokosowego, na bazie śmietanki kokosowej, serka mascarpone i kremówki. Ciasto nie jest wysokie, ale wyższe też być nie powinno, tak jest naprawdę ok. To wypiek idealny na weekend - do kawki, herbatki, albo...na stół świąteczny, sami(...)miksując. Ubitą kremówkę dodać do zmiksowanej masy ze śmietanki kokosowej i serka mascarpone, delikatnie wymieszać szpatułką lub łyżką. Krem kokosowy wyłożyć na warstwę z herbatników, wyrównać. Wstawić do lodówki na klika godzin lub na całą noc. Po schłodzeniu i stężeniu wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego

Opowieści z piekarnika
Pomarańczowe pyszne babeczki z motylkami babci Basi 144

mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, skórka starta z dobrze wymytej pomarańczy, 3 jaja, Składniki na krem : 100 g przesianego cukru pudru, 100 g miękkiego masła, Do wypełnienia babeczek potrzebna nam jest konfitura lub dżem z pomarańczy. Przygotowanie ciasta : Cała umytą skórkę z 1 pomarańczy zetrzeć na małych oczkach tarki. Do miękkiej margaryny przesiać mąkę i dodać pozostałe składniki. Wszystkie(...)wycięty dołek wkładamy konfiturę Przygotowujemy krem : Cukier puder przesiewamy do miski z miękkim masłem, , Miksujemy na gładki krem , Na wypełnione konfiturą babeczki nakładamy dekoracyjnie krem . Na wierzch kremu wkładamy skrzydełka z ciasta, i posypujemy przesianym cukrem pudrem. Wyglądają efektownie i do tego smaczne. Smacznego

Pysznosci Babci Basi
Ciasto kokosowe ‚Rafaello’ bez pieczenia 162

się podoba :)  Na początek chciałabym zaznaczyć, że 1 stycznia blog skończył ROCZEK ❤️ Dziękuję Wam za to, że jesteście ❤️ Dzisiaj mam dla Was przepis na ciasto Rafaello bez pieczenia. Krem zrobiony jest z kaszy jaglanej, więc można powiedzieć, że ciasto jest trochę odchudzone :)  Składniki: * szklanka kaszy jaglanej * 3 łyżki miodu (lub więcej) * puszka mleczka kokosowego * opakowanie herbatników * szklanka mleka(...)ostatnią warstwę stanowiły herbatniki. Krem nie należy do najłatwiejszych w rozsmarowaniu, ale warto się pomęczyć:) Na ostatnią warstwę wysypujemy wiórki i wkładamy do lodówki na 12h :) Kasza podczas gotowania straci słodkość o połowe. U mnie, dodałam 2 łyżki miodu i było zdecydowanie za mało słodkie, chociaż podczas gotowania było bardzo słodkie. Jeśli ciasto wyszło Wam mało słodkie jak u mnie

Klasyka Gotowania
Tort zwijany ( rolada) 158

sztywną pianę dodając porcjami po dwie łyżki cukru i po jednym żółtku. Mąkę przesiewam z proszkiem do pieczenia i dodaję delikatnie do masy jajecznej. Na końcu wlewam ocet. Ciasto przelewam do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do temperatury 180'C na 30 minut. Wyjmuję, kroję na dwa szerokie pasy i jeden zwijam na gorąco zaczynając(...)samo przygotowuję drugą masę, na końcu dodając cukier waniliowy. Obie masy odstawiam do lodówki.  Zwinięty biszkopt rozwijam, smaruję cienką warstwą dżemu, a na to kładę warstwę kremu cytrynowego. Układam pasy ciasta jeden przy drugim , smaruję najpierw dżemem, potem kremem. Wszystko po kolei zwijam jak roladę, ustawiam w pionie i odstawiam do lodówki na ok 2 godziny. Po tym czasie

Ciasteczkowy Potwór
Rolada szpinakowa z bananowym kremem 112

szpinaku smakuje, Tym razem przygotowałam roladę szpinakową z bananowym kremem. W kremie, oprócz kawałków owoców jest też niespodzianka w postaci kawałków czekolady. Mimo tego dodatku ciasto nie jest przesłodzone. Szpinakowa rolada z bananowym kremem jest bardzo smaczna i nie licząc czasu, jaki potrzebny jest na rozmrożenie szpinaku, dosyć szybko się ją robi. Jest to doskonałe ciasto do kawy, kiedy mamy(...)łaknienie. Mają dobry skład i idealną konsystencję. Polecam 4 jajka 1/2 szkl. drobnego cukru 3/4 szkl. mąki pszennej 2 łyżki oleju szczypta proszku do pieczenia 450 g mrożonego szpinaku Krem: 300 ml śmietanki 36% 2 serki naturalne Bieluch 4 banany 50 g czekolady mlecznej lub gorzkiej 1/2 małej cytryny 2-3 łyżki żelatyny Szpinak wyjmujemy odpowiednio wcześniej w celu rozmrożenia

Smaki Na Talerzu
Tarta z kremem serowym waniliwo- jagodowym 138

serem twarogowym doprawionym prawdziwą wanilią oraz jagodami to już zdecydowanie niebo w gębie!!  Polecam bo to pyszne ciasto!! Składniki: Ciasto: 150 g mąki pszennej 100 g zimnego masła 1 żółtko szczypta soli 2 łyżki mleka 2 łyżki cukru Krem Serowo jagodowy: 350 g twarogu na sernik 50 g brązowego cukru 300 gr jagód 1 jajko + białko 2 łyżki mąki(...)zjadą podczas pieczenia. Ciasto podpiekamy w temp. 190*C przez 15 minut. Ser miksujemy z podanych składników, pamiętając aby jagody dodać na samym końcu i wymieszać. Krem wylewamy na podpieczone ciasto i ponownie wrzucamy do piekarnika na kolejne 25 minut. Jagodowa nutka :) ciasto jest pyszne i proste czyli to co lubię :) *** Śledź moje przepisy na Facebooku!! Polub mnie wchodząc

W Moim Magicznym Domu
Tarta z truskawkami i budyniem 141

wszelkiej maści placach pojawiają się już truskawki. Jak truskawki to musi być i ciasto z nimi. Ale ponieważ było już ciasto tradycyjne, to tym razem powstała tarta. Jednak ponieważ mąż dalej jest na etapie redukowania wagi, był problem kremu do tarty z truskawkami. Jak wiadomo, jest tarta, krem być musi. Ale co tu wykombinować, żeby było w miarę lekko? Budyń(...)uwielbiany przez pana męża. Jest bez wątpienia lżejszy niż krem budyniowy, bitą śmietana czy inne odmiany kremów. Lżejszy a sprawdzi się idealnie. Jeśli macie siły i chęci a może jeśli rodzina nie przebiera nogami na chwilę, kiedy będzie mogła zanurzyć zęby w tym cieście, to możecie pokusić się na posmarowanie truskawek galaretką np truskawkową. Dzięki niej, owoce będą pięknie błyszczeć

Mieszam w Garnku
Kostka czekoladowo orzechowa na waflu 116

120ºC i suszymy przez około 30 minut. Krem: Śmietankę podgrzewamy, ale nie gotujemy. Do ciepłej dodajemy drobno posiekane białe czekolady. Pozostawiamy na około 2 minuty, po czym energicznie mieszamy by całość idealnie się połączyła. Przykrywamy pokrywką i odstawiamy do wystudzenia, a następnie na kilka godzin (lub całą noc) do lodówki. Schłodzony krem łączymy z mascarpone i cukrem pudrem. Każdą kostkę(...)uważając by się nie przypaliło. Dodajemy przesiany z kakao cukier puder oraz mleko. Mieszamy do połączenia, ale nie gotujemy. Gorącą rozprowadzamy po wierzchu ciasta (waflu). Odstawiamy do zastygnięcia.  Przełożenie: Biszkopt kakaowy (waflem do dołu)- połowa kremu- ułożone w niewielkich odstępach ptasie mleczko- reszta kremu- beza orzechowa (waflem do góry)- polewa

Kuchnia w czekoladzie
Tarta z budyniem kokosowym i żurawiną 189

rozkładamy zgnieciony wcześniej arkusz papieru do pieczenia, wysypujemy na niego np groch i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C. Pieczemy przez około 20 minut. Po upieczeniu ciasto należy wystudzić.   Krem patisserie 400 ml mleczka kokosowego 4 żółtka 4 łyżki ksylitolu 35 g mąki ziemniaczanej 10 g masła ponad to 250 g świeżej żurawiny (na małą foremkę) 1 łyżka(...)ciasta Mleczko kokosowe lekko podgrzewamy. Żółtka ubijamy mikserem razem z ksylitolem. Dodajemy mąkę ziemniaczaną i nadal ubijamy aż uzyskamy jednolitą masę. Cieple mleczko wlewamy do masy jajecznej cały czas obijając mikserem. Następnie miksturę przelewamy do garnka w którym gotowało się mleczko, dodajemy masło, stawiamy na małym ogniu i cały czas energicznie mieszamy aż uzyskamy konsystencje budyniu. Ściągamy z ognia. Krem

Przysmaki Karolki