ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:362/1282)

Zupa krem z fasolki szparagowej 198

Dzisiaj serwujemy krem z fasolki szparagowej podawany z szynką parmeńską i pieczywem czosnkowym. Mmmm Pychota! Składniki: 2 l bulionu 1,2 kg fasolki szparagowej  2

Niezły Młynek
Tarta tutti frutti z kremem mascarpone 87

owoce. Przy okazji muszę się przyznać, że w dzieciństwie uwielbiałam ten zwrot, bo zwiastował mnóstwo pyszności. Mogę zapewnić, że tym razem też będzie pysznie :) Tarta tutti frutti z kremem mascarpone Składniki: Ciasto 200 g mąki 150g masła 40 g cukru pudru 1 żółtko szczypta soli Mąkę przesiać z cukrem pudrem i szczyptą soli, posiekać z zimnym masłem (można pulsacyjnie(...)lodówce min. przez 30 minut. Piekarnik rozgrzać do 200°C. Ciasto nakłuć widelcem, przykryć papierem do pieczenia i obciażyć kulkami ceramicznymi lub grochem, ryżem, fasolą, itp. Piec ok.10-12 minut. Usunąć papier z obciążeniem i piec jeszcze ok. 10 minut, aż tarta będzie miała złoty kolor. Wystudzić. Krem Ważne: mleko i mascarpone muszą być bardzo mocno schłodzone - min. 24 godziny

Pełny talerz
Gryczano-ryżowe muffinki bezglutenowe :) 183

krem pistacjowo-kakaowy (Super Krówka) Przygotowanie: Wszystkie składniki, oprócz kremu przełóż do miski i dokładnie wymieszaj za pomocą miksera lub łyżki. Do wybranych foremek przelej trochę ciasta, następnie wyłóż 1 łyżeczkę kremu pistacjowo-kakaowego , kolejno przykryj ponownie niewielką ilością ciasta.  Piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku przez 25-30 minut

Zdrowie na języku :P
Krem z białymi michałkami 696

Krem z białymi michałkami to idealny dodatek do tortów, ciast, babeczek i deserów. Nigdy nie byłam fanką tych cukierków, ale ten krem po prostu uwielbiam! Słodycz kremu z białymi michałkami można przełamać frużeliną owocową np. malinową :). Składniki: 160 ml śmietany kremówki 30/36% 140 g białej czekolady 125 g serka mascarpone, schłodzonego(...)wystarczy na przełożenie 1 blatu biszkoptu o średnicy 20-21 cm . Jeśli masa wyjdzie za rzadka (nie zwarzona), włóż krem do lodówki, aby trochę zgęstniał. Jeśli lubisz robić torty, piec ciasta, ciasteczka i inne słodkie wypieki. Jeśli lubisz chwalić się swoimi kulinarnymi dziełami i dzielić z innymi sprawdzonymi przepisami. Jeśli szukasz więcej

Słodki Pomysł
Tarta z jabłkami i polewą migdałowo-miodową 124

świeżych - wtedy potrzebnych nam będzie ok. 1,2 kg jabłek )  50 g cukru cynamon   Ciasto: 1,5 szkl. mąki pszennej   100 g  cukru 200 g masła paczka cukru waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia jajko i żółtko Krem: 25 g mielonych orzechów włoskich 25 g cukru 25 g masła 25 g mąki jajko 2 łyżki(...)lodówki. Ciastem wykładamy spód i boki foremki ( średnica 26 cm)  W przepisie tak nie ma , ale ja podpiekłam na złoty kolor spód tarty  ) Składniki kremu ucieramy na masę i wykładamy na ciasto, posypujemy tarta bułką . Jabłka mieszamy z cukrem i cynamonem . Układamy na kremie. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 C ok. 45 min. W tym czasie

Różne smaki w kuchni
Tarta brzoskwiniowa z kremem 156

kokosa i soczystymi brzoskwiniami. W skrócie : NIEBO W GĘBIE! A przy każdym kęsie chciałoby się rzec : ” Chwilo trwaj! „ SKŁADNIKI: CIASTO : - mąka – 4 łyżki - proszek – 1 łyżeczka - cukier – 4 łyżki - jajko – 4 szt KREM : - mascarpone – 400 g - cukier – 5 łyżek - śmietana 30 %- 125 ml DODATKOWO : - kokos / wiórki - brzoskwinie – 4 szt SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA(...)25min / 200C. KREM : Bardzo zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy do mascarpone wymieszany z cukrem. Mieszamy z płatkami / wiórkami wydrążonymi ze świeżego kokosa. CAŁOŚĆ: Przygotowanym kremem smarujemy upieczone i lekko przestudzone ciasto. Dekorujemy pokrojonymi w plasterki brzoskwiniami i świeżą mięta lub bazylią. Wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny

Ostra na Słodko
Światowy Dzień Pieczenia - Kokosowo-czekoladowe babeczki typu „cupcake” 153

średniej wielkości misce ucierać margarynę i cukier do uzyskania lekkiej, puszystej masy. Dodać jaja, mieszając do uzyskania jednolitej masy. Dosypać mąkę i puder kakaowy, dodać je do ciasta. Dodać krem kokosowy i wiórki kokosowe, wymieszać. Napełnić foremki do muffinów w dwóch trzecich objętości i piec w piekarniku przez 20-25 minut lub do momentu, aż ciasto nie będzie przylegać(...)chcesz z niej skorzystać, i napełnić rękaw polewą. Wyciskać na babeczki, a następnie udekorować wiórkami czekoladowymi   Moje modyfikacje: Użyłam do ciasta cukru trzcinowego. Dodałam ¼ łyżeczki aromatu kokosowego. Użyłam mleka kokosowego zamiast kremu kokosowego.Zamiast mąki samo rosnącej dodałam ½ łyżeczki proszku do pieczenia i 2/3 łyżeczki sody. Zmniejszyłam ilość cukru w kremie

Mania Gotowania
Kremowa kostka orzechowa 192

moja pierwsza propozycja - pyszna kostka na kruchym spodzie z lekkim kremem budyniowym zwieńczona pyszną masą orzechową z kawałkami orzeszków ziemnych od firmy Helio. Muszę Wam się przyznać, że ta masa, mi wielbicielce orzeszków ziemnych  bardzo posmakowała i coś czuję, że się pojawi jeszcze nie raz. A samo ciasto Prezentuje się bardzo elegancko i jeszcze lepiej smakuje, a do tego(...)następnie mieszamy z makami. Wlewamy na wrzące mleko i gotujemy mieszając do zgęstnienia. Masło ucieramy na puch i dalej ucierając dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu. Złożenie ciasta: na kruchym spodzie rozsmarowujemy krem budyniowy, przykrywamy biszkoptem, a po wierzchu rozprowadzamy masę orzechową. Najlepiej odstawić ciasto do schłodzenia na kilka godzin. Smacznego

Cynamonowe szczęście
Ciasto podwójnie czekoladowe 143

ciasto czekoladowe, które przygotujecie dosłownie w kilka chwil. Cudownie smakuje do mleka lub filiżanki kawy lub herbaty. Możecie je podać samo lub pokusić się o przełożenie go prostym kremem, bądź masą. Ciasto zawsze się udaje. Nie jest, to typowy murzynek. Tu w składzie znajdziecie sporą ilość czekolady. Do tego pyszna czekoladowa polewa… Dla każdego miłośnika słodkości i czekolady będzie

Słodkie okruszki
Szpinakowy tort z pandami na 23 urodziny (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 108

temu na urodziny raczyłyśmy Was pandzimi muffinami , jednak w tym roku musiał powstać TORT. Nie byle jaki bo naturalnie zielony (moc szpianku) i z pandami ukrytymi w cieście :D Dodatkowo jaglany-waniliowy krem oraz truskawki spełniają nasze pierwsze marzenie czyli ZJEŚĆ COŚ PYSZNEGO I UROCZEGO :) P.S. Przysięgamy, że szpinak nie jest wyczuwalny! :D Składniki: Pandki -1 jajko -łyżka ksylitolu(...)ksylitol. Po ugotowaniu, kaszę odkryć i gdy odparuje oraz ostygnie blendowa na gładką masę wraz z śmietanką lub jogurtem. Szpinakowe ciasta wyrównać nożem jeśli za bardzo urosło. Na pierwszy spód bez pand nałożyć dżem truskawkowy, następnie krem jaglany oraz kolejne zielony blat, tym razem z pandkami :D W boki kremu wcisnąć truskaweczki i gotowe

Candy Pandas
Ciasto z budyniową masą jabłkową 117

minut. Tak samo postępujemy z pozostałymi składnikami. Gotowe, przestudzone ciasto przekrawamy wzdłuż na cieniutkie placki lub- tak jak robiła Dorotka, kroimy je przez pół zmniejszając wtedy wielkość ciasta do 24x18cm. 2. Krem: Obrane i pozbawione nasion jabłka ścieramy na grubych oczkach tarki. Dodajemy cukier, cynamon oraz 100ml wody i stawiamy na małym ogniu co jakiś czas mieszając. W pozostałej wodzie(...)rozpuszczamy budynie. Po ok 15 minutach gotowania, łączymy rozrobiony budyń z masą jabłkową i cały czas mieszając doprowadzamy do zagotowania. Gorącym kremem przekładamy placki, lekko dociskamy i odkładamy do całkowitego stężenia. Zimne ciasto posypać cukrem pudrem

Kuchnia w czekoladzie
Placki dyniowe 144

kiedy Bubba wylicza ile potraw można przygotować z krewetek? Podobnie jest z dynią. Na samą myśl o dyni w mojej głowie sama pisze się długa lista pyszności: zupa krem z dyni, ciasto dyniowe, curry, hummus.... Gruba warstwa zwartego, pomarańczowego miąższu gotowa jest na wszelkie kulinarne wyzwania. Doskonale sprawdza się w wersji na słodko. Placuszki dyniowe swoją lekkością i puszystością przebiją(...)każde pankejki. Są naprawdę przepyszne! Biegnijcie więc po dynię i przygotujcie  puree , a potem zupę krem z dyni na obiad i puszyste placuszki na podwieczorek. W takich okolicznościach jesień robi się całkiem znośna. Składniki: 200 g puree z dyni  (przepis) 50 g jogurtu naturalnego 2 jajka 2 łyżki oleju roślinnego 2 łyżki cukru 200 g mąki pszennej

Smakowity Blog Kulinarny
PYSZNE ORZECHOWE CIASTO bez pieczenia (wegańskie, bezglutenowe) 274

Składniki – spód: 150 g płatków jaglanych (BioIndygo) 200 g daktyli (BioIndygo) 50 g oleju kokosowego (BioIndygo) Składniki – krem: 120 g płatków jaglanych (BioIndygo) 170 g masła orzechowego (BioIndygo) 500 ml wody 50 g cukru 1 budyń (jeśli Twoje ciasto ma być bezglutenowe, użyj bezglutenowego) 2 łyżeczki cukru wanilinowego Dodatkowo: kilka łyżek masła orzechowego (BioIndygo) kilka łyżek brązowego cukru(...)masę wyłóż na spód formy. Składniki na krem daj do garnka, a następnie dokładnie zblenduj na gładką masę. Teraz całość podgrzewaj do zagotowania, cały czas mieszając. Gotowy krem wyłóż na spód ciasta. Wierzch ciasta posmaruj masłem orzechowym, a następnie posyp brązowym cukrem. Ciasto schłodź przed podaniem. Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału

Via Gusto
CIASTO Z DYNIĄ, ORZECHAMI I CZEKOLADĄ 171

długo zachowujące świeżość. Z dużą ilością orzechów, migdałów i gorzkiej czekolady. Opcjonalnie także z dodatkiem posiekanych suszonych owoców np. daktyli, moreli, śliwek, rodzynek.  Wierzch ciasta wykończyłam warstwą powideł śliwkowych i Nutelli oraz kremem z serka mascarpone i domowego sosu toffee. Całość posypałam pestkami granatu.  Tak wykończone ciasto najlepiej jest przechowywać w lodówce, w plastikowym pojemniku, a odpowiednią porcję(...)jajek. Wykładamy ciasto do formy, wyrównujemy wierzch i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez około 35-45 minut, do tzw. suchego patyczka. Upieczone ciasto zostawiamy na kratce do lekkiego przestygnięcia. Smarujemy polewą z Nutelli i powideł. Dekorujemy kremem z serka mascarpone i sosu toffee.  Wierzch posypujemy pestkami granatu

cool and minty

Proponowane wyszukiwania