pyszny piernik last minute, moja ostatnia propozycja na tego roczne święta. Pyszne ciasto piernikowe, powidła śliwkowe i leciutki krem kawowy co tu dużo mówić jestem efektownie i smakowicie. Ciasto piernikowe: 150 g miodu 1 kostka masła 3 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 2 jaja 4 łyżki mleka 1 łyżka sody 3 łyżki przyprawy do piernika (wybieracie te bez cukru(...)cukier, przyprawę do piernika oraz sodę. Wyrabiamy ciasto, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do lodówki najlepiej na 12 godzin, ale jeśli wyjmiecie po godzinie piernik też się uda, tyle, że wszystkie składniki "nie przegryzą" się ze sobą. Rozwałkowujemy na wielkość blaszki 23x33 cm i pieczemy ok 30 minut w 180 st. C. Krem kawowy: 250 g mascarpone 500 ml śmietany
Cynamonowe szczęścieDzień dobry, co zrobić kiedy zapas chałwy chce się przeterminować? Oczywiście, że ciasto :D zapraszam na kolejnego smakowitego przekładańca z kremem chałwowym i bezikami. Delikatny biszkopt, dwa doskonale komponujące się kremy i bezy - po prostu bajka :) Biszkopt: 6 jaj 1 szklanka cukru 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 2/3 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia. szczypta soli(...)części. Do jednej dodajemy pokruszoną chałwę i starannie miksujemy. Do drugiej części rozpuszczoną gorzką czekoladę (ważne by była ostudzona) i również miksujemy do połączenia. Złożenie ciasta: biszkopt kroimy na pół, nasączamy herbatą, wykładamy krem chałwowym, układamy bezy, a na nie kremem czekoladowy i drugą część biszkoptu. Można polać po wierzchu polewą czekoladową. Gotowe ciasto chłodzimy 2-3 godz w lodówce
Cynamonowe szczęścieUcierane, cytrynowe ciasto. Lekki, śmietankowy krem. Urocze, świąteczne dekoracje. To właśnie nasze BABECZKI WIELKANOCNE! Znikają z talerzy w mgnieniu oka! Artykuł BABECZKI WIELKANOCNE pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEmojprzepisna.pl | Kostka Cappuccino Ciasteczko, jakie upiekłam na imprezkę rodzinną. Ciasto nieprzesłodzone, szybkie w przygotowaniu, bezproblemowe, smaczne, idealne dla fanów kawowych wypieków. Rodzinie bardzo smakowało. Inspiracja Moje Wypieki . Składniki na kwadratową blaszkę 23 cm u mnie prostokątna 19 na 29 cm: Ciasto: 100 g miękkiego masła 1/4 szklanki cukru 100 g gorzkiej czekolady rozpuszczonej w kąpieli wodnej 5 jajek(...)kąpieli wodnej, dodać kilka łyżek ubitej śmietany i cukier, wymieszać. Do ubitej śmietany dodać żelatynę, zmiksować. Wykonanie, w formie, w której piekło się ciasto ułożyć papier do pieczenia, następnie pierwszy blat ciasta, wyłożyć cały krem cappuccino, wyrównać, wyłożyć masę śmietanową, wyrównać. Schłodzić w lodówce, przed podaniem oprószyć kakao. Smacznego! Kostka Cappuccino Kostka Cappuccino Kostka Cappuccino .pf-button.pf-button-excerpt { display: none
moj przepis naLemon curd to delikatny, aksamitny słodki, mocno cytrynowy krem. Polecam do ciast i babeczek. Czytaj więcej
Ana Mari's worldoczywiście, wędlinka i jeszcze wrapy nadziewane . Nie mogło też zabraknąć tradycyjnie jarzynowej od Hani...generalnie same pyszności. 🌽🍆🍅🍄🍎🌾🍈🍉🍊🍋🍤🍣🍠 A na słodko: kultowa beza z kremem z serka mascarpone i jagodami, ciasto marchewkowe z prażonymi ziarnami przełożone kremem, tradycyjna mega szarlotka, biszkopt z kremem i truskawkami....i nie wiem co jeszcze pominęłam bo nie było opcji spróbować wszystkiego
Kuchnia po mojemunaprawdę każda okazja do zrobienia tortu bezowego jest dobra, ale w moje urodziny musiałam wymyślić coś maksymalnie różowego. I tak oto powstało pyszne i kruche ciasto z delikatnym kremem mascarpone w środku. Zobacz przepis na tort bezowy, z którym poradzisz sobie nawet nie mając doświadczenia w wypiekach. Jak przygotować tort bezowy? Tort bezowy jest lekki i słodki, co przełamuje subtelnie
Rozdomowionakilka łyżek ubitej śmietany i cukier, wymieszać. Do ubitej śmietany dodać żelatynę, zmiksować. Wykonanie, w formie, w której piekło się ciasto ułożyć papier do pieczenia, następnie pierwszy blat ciasta, wyłożyć cały krem cappuccino, wyrównać, wyłożyć masę śmietanową, wyrównać. Schłodzić w lodówce, przed podaniem oprószyć kakao. Smacznego! Kostka Cappuccino Kostka Cappuccino Kostka Cappuccino
moj przepis naUbijamy na sztywno, dodajemy cukier puder. Krem oreo: Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i mascarpone. Masę dzielimy na 2 części. Do 1 dodajemy pokruszone ciastka. Polewa: Masło rozpuszczamy z mlekiem i cukrem, zestawiamy z ognia, dodajemy kakao, mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Na końcu dodajemy śmietanę, mieszamy. Złożenie tortu. Blaty ciasta nasączamy herbatą. 1 krążek smarujemy dżemem, smarujemy(...)połową kremu czekoladowego, 2 krążek smarujemy kremem oreo z ciasteczkami, 3 krążek smarujemy dżemem i kremem czekoladowym, przykrywamy ostatnim krążkiem. Wierzch i boki tortu smarujemy pozostałym kremem oreo bez ciasteczek. Boki ciasta ozdabiamy polewą. Na wierzchu układamy czekoladki i ciasteczka
słodki brateknich skórkę na tarce (z jednej cytryny i z połowy pomarańczy). Dodaj startą skórkę do masła, dosyp zioła i utrzyj na gładką masę. Nie musi powstać z tego krem jak do ciasta. Składniki mają się po prostu połączyć w całość bez grudek. Podważ skórkę kurczaka na piersiach, wciskając palce między mięso a skórę i robiąc kieszenie na masłowo-ziołowy farsz
Niedzielny kucharzwłasnego smaku. Jeśli nasączenie wyjdzie nam ciepłe odstawić do całkowitego wystudzenia. Przełożenie: Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Wystudzone ciasto przekroić na 2 blaty. Dolny spód ciasta nasączyć według uznania esencją cynamonową i wyłożyć cały krem waniliowo - śliwkowy, wyrównać wierch. Następnie przykryć drugim blatem ciasta, nasączyć i rozsmarować wierzch i cienką warstwę boki kremem waniliowym. Wyrównać wierzch. Przykładowa dekoracja: Wokół
Ciastka - domowe słodkościnaprawdę każda okazja do zrobienia tortu bezowego jest dobra, ale w moje urodziny musiałam wymyślić coś maksymalnie różowego. I tak oto powstało pyszne i kruche ciasto z delikatnym kremem mascarpone w środku. Zobacz przepis na tort bezowy, z którym poradzisz sobie nawet nie mając doświadczenia w wypiekach. Jak przygotować tort bezowy? Tort bezowy jest lekki i słodki, co przełamuje subtelnie
Rozdomowionadyniowo-orzechowe z kokosem – gryczane brownie z cukinii (bezglutenowe i wegańskie) – kabanosy w cieście francuskim – Pumpkin Spice Chia Pudding – mumie z ciasta fracuskiego – ciasto marchewkowe z kremem cynamonowym 1. Mini papryki z oczami – małe papryczki – majonez – ziarna czarnego pieprzu, czarnego sezamu, czarnuszki Przy pomocy np. dużej strzykawki wyciskamy majonez tworząc oczy
Be Fit Be StrongCiasto czekoladowe z kremem na bazie mleka kokosowego i czekolady, przełożone marmoladą różaną. Istna bomba kaloryczna, jednak dla tego smaku warto grzeszyć! Jego wykonanie jest zaskakująco łatwe! Nie ma szans, by je zepsuć
Vegan Tastewyśmienicie zarówno na słodko, jak i na wytrawnie. W formie słodkiego musu jest dla mnie prawdziwym hitem, bo może być zjedzone na deser, ale może posłużyć także za krem do przełożenia ciasta- to tylko kwestia konsystencji, którą możemy dowolnie kształtować. Niedługo powinien pojawić się wpis na blogu, w którym ciasto zostanie przełożone musem z awokado i banana. Na dowód
Modern Cave Girlmleczka kokosowego. I to był strzał w dziesiątkę! Twarożek nadaje konsystencji, zaś mleczko kokosowe i wiórki – smaku (w ogóle nie czuć twarożku!). Naprawdę polecam. Zobaczcie również: Fit ciasto marchewkowe z kremem kokosowym Owsiane ciastka z dyni z żurawiną i miodem Fit pancakes na bazie płatków owsianych Słodkie bułeczki drożdżowe – domowy przepis Trudność Początkujący Czas przygotowania 40 min. Całkowity czas
A to pestkaMleko 800ml Cukier 3 łyżki Śmietana kremówka 100ml Galaretka wiśniowa 2 opakowania Woda 800ml Brzoskwinie w puszce 1 puszka (masa brzoskwiń bez syropu: 470g) Wykonanie: Up The post Ciasto z brzoskwiniami, kremem i galaretką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePrzepis na 12 babeczek. Składniki Mleko 300ml Cukier 175g (100g do kremu, 75g do ciasta) Budyń śmietankowy 1 opak. Czereśnie z kompotu 24 sztuki Masło 250g o temperaturze pokojowej Cukier waniliowy 1 opak. Jajko 3 jajka Mąka 150g Pro The post Babeczki Fale Dunaju appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojejagodowe Ciasto z truskawkami, budyniem i bezą Sernik na zimno z truskawkami Serowe knedle z truskawkami Drożdżówki z truskawkami, budyniem i kruszonką Ciasto jogurtowe z truskawkami i kruszonką Ciasto z truskawkami, kremem i galaretką
My simple kitchenodstawić do przestygnięcia. Mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem przesiać przez sitko. Wbić całe jajka, wsypać cukier puder, wlać masło i wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję kremu. Blaszkę o wymiarach 29x25cm wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć do niej ciasto i wyrównać. Obrany rabarbar i pokrojony na kawałki poukładać na cieście i wstawić do nagrzanego piekarnika
Anielskie wypiekiCudowny krem sos do deserów to sos waniliowy. Idealnie się komponuje zarówno ze słodkimi wypiekami jak i kwaśnymi, którym nada szlachetności. Wymaga uwagi i czasu, ale
Bernika - moj kulinarny pamietnikoknami pochmurno. Pogoda przypomina bardziej jesienną niż wiosenną. Na poprawę humoru warto wypić filiżankę aromatycznej kawy i zjeść kawałek pysznego ciasta. Dziś przedstawiam przepis na pyszne ciasto serowo- orzechowe przełożone kremem budyniowym. Zapewniam, że warto poświęcić trochę czasu i przygotować to pyszne ciasto. SKŁADNIKI: Ciasto orzechowe: 5 jajek, ¾ szklanki mąki pszennej, 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej, ¾ szklanki cukru
Tradycyjna kuchnia Kasigodzin. Krem śmietankowy 250 ml śmietany kremówki 36% opakowanie mascarpone 1 łyżka cukru pudru Kremówkę i mascarpone ubić razem, pod koniec dodając cukier puder. Częścią kremu posmarować schłodzone ciasto, a z reszty wykonać dekorację, szprycą wycisnąć rozetki i powciskać w nie ciastka
Moje WyrobyProsty, skromny, przepyszny! Ciasto biszkoptowe. Na krem mus jabłkowy. Do dekoracji bita śmietana. Nie da się prościej. W tej prostocie jest harmonia smaku. Tort nie musi być skomplikowany aby był smaczny. Przygotowałam tak bez okazji na niedzielne popołudnie. Blaty biszkoptowe przełożone tylko samym musem jabłkowym, na drugi dzień stają się wilgotne bez potrzeby wcześniejszego nasączania. Bita śmietana dosłownie
Leśny Zakątekszpinakiem Dorsz zapiekany z dynią Dyniowe ciasteczka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapiekanka z dynią i serem feta Spaghetti dyniowe ze szpinakiem Lasagne z dynią i serem ricotta Placuszki dyniowe Ciasto dyniowe z kremem mascarpone Risotto dyniowe Pierożki z dynią
Delusional TrinePrzepyszny sernik o nucie orzechowej, z chrupiącymi orzechami na wierzchu i słonym kremem orzechowym. SKŁADNIKI Ciasto: 3/5 kostki masła, 2 jajka, 1 ½ szkl. mąki, 1/3 szkl. cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao, 2 łyżki śmietany Masa serowa: 3/5 kostki masła, 750 g twarogu, 6 jajek, ¾ szkl. cukru, 1 budyń waniliowy, 200 g masy orzechowej Helio
słodki bratekCiasto czekoladowe z kremem na bazie mleka kokosowego i czekolady, przełożone marmoladą różaną. Istna bomba kaloryczna, jednak dla tego smaku warto grzeszyć! Jego wykonanie jest zaskakująco łatwe! Nie ma szans, by je zepsuć
Vegan Tastecały weekend nic nie robiąc.. No ale w niedzielę pojechaliśmy po wymarzoną brykę dla naszego małego Trufelka! Jestem zachwycona! W sobotę byliśmy u znajomych, było pyszne jedzonko, krem porowy, zapiekanka, ciasto kinder bueno, a ja przygotowalam sałatkę z indykiem, na którą zaraz będzie przepis i pyszny deser! Zapraszam! Składniki: 4 garście ulubionej sałaty 15 pomidorów koktajlowych 15 pomidorów
Trufelkowouprażonymi orzechami włoskimi, sokiem z pomarańczy, cynamonem i goździkami. To aromatyczne, zdrowe i słodkie smarowidło do pieczywa, które polubią nie tylko dzieci Idealnie sprawdzi się też do ciast, ciasteczek, muffinek, kremów lub naleśników. Zastosowań jest mnóstwo i jest pyszna! Polecam Składniki: 200 g suszonych fig 3/4 szklanki orzechów włoskich 1 duża pomarańcza (lub 1,5 małej) 1/3 łyżeczki cynamonu malutka
Oryginalny smakZdecydowanie tak. Jakość w każdym calu. Poniżej znajdziecie kilka przykładowych przepisów, które wykonałam z pomocą Magmixa. Shake truskawkowy Orzechowo-czekoladowa babka na orzechach laskowych Pomarańczowo-limonkowy napój gazowany Krem (baza) do ciast i tortów Pomarańczowe gofry Szybka młoda kapusta z bazylią Gęsty domowy majonez
Słodkie okruszkimieszając. Tak rozrobioną żelatynę, łączymy z resztą bitej śmietany. Na koniec dodajemy serek mascarpone. Krótko mieszamy. Śmietanę ubijamy na sztywno pod koniec dodając cukier puder oraz śmietan-fix. Ciasto czekoladowe przekładamy kremem kawowym. Na wierzchu wykładamy bitą śmietanę. Całość oprószamy cappuccino w proszku, słodkim kakao lub startą czekoladą. Źródło
Smaki Na Talerzusię tak porządnie zastanowić, to ja w tym roku chyba za rzadko je jadłam. W sumie również tutaj pojawiło się niewiele przepisów z truskawkami w roli głównej (polecam Ciasto truskawkowe z kremem migdałowym – tegoroczny, truskawkowy hit :)) Pamiętam jak jeszcze w dzieciństwie na mojej działce rosło mnóstwo krzaków truskawek. Gdy nadchodził sezon, długie godziny spędzałam na zrywania truskawek i truskawkowych
365 dni dookoła kuchnicałkowicie zakazana. Wielbicielom maku polecam też inne przepisy z jego wykorzystaniem, znajdujące się na blogu, i nie tylko w wersji „na słodko”: Seromakowiec Rogale świętomarcińskie Makowe ciastka francuskie Ciasto makowe z kremem ajerkoniakowym i brzoskwiniami Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Kruche tartaletki makowo serowe Migdałowy makowiec Makowiec drożdżowy Terrina z łososia w maku Łosoś w maku Wydrukuj przepis
mojewypiekiinietylkocałkowicie zakazana. Wielbicielom maku polecam też inne przepisy z jego wykorzystaniem, znajdujące się na blogu, i nie tylko w wersji „na słodko”: Seromakowiec Rogale świętomarcińskie Makowe ciastka francuskie Ciasto makowe z kremem ajerkoniakowym i brzoskwiniami Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Kruche tartaletki makowo serowe Migdałowy makowiec Makowiec drożdżowy Terrina z łososia w maku Łosoś w maku Wydrukuj przepis
mojewypiekiinietylkoPyszne pierożki ze szpinakiem. Idealne jako samodzielne danie, lub dodatek do zup kremów. Składniki: I. Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej typ 750 1 szklanka mąki razowej typ 1850 1 łyżeczka soli morskiej 2 łyżeczki suszonego czosnku niedźwiedziego 10 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 3/4 szklanki ciepłego mleka 2 łyżki oliwy truflowej 1 roztrzepane żółtko do posmarowania, przed pieczeniem płatki
DominikaDolciLekko kwaskowaty rabarbar, kremowy budyń i kruche ciasto idealnie się komponuje oczywiście w towarzystwie pysznej kawy :) Nie wierzysz? Spróbuj :D Składniki na ciasto: 3 szklanki
Kulinarna (nie)codziennośćupływie tego czasu zmniejszamy temperaturę do 200 stopni i pieczemy jeszcze ok 20 minut, do uzyskania złocistego koloru. Drugą połowę ciasta pieczemy tak samo. Upieczone i wystudzone ciasto przekładamy dowolnym kremem. Karpatka Ja użyłam kremu do karpatki z proszku, na której było napisane wykonanie. Ale robiłam już też krem do karpatki na budyniu waniliowym lub śmietankowym. Zawsze trzeba ugotować budyń
Pomysłowa kuchnianich skórkę na tarce (z jednej cytryny i z połowy pomarańczy). Dodaj startą skórkę do masła, dosyp zioła i utrzyj na gładką masę. Nie musi powstać z tego krem jak do ciasta. Składniki mają się po prostu połączyć w całość bez grudek. Podważ skórkę kurczaka na piersiach, wciskając palce między mięso a skórę i robiąc kieszenie na masłowo-ziołowy farsz
Niedzielny kucharzPyszne, pachnące bagietki mam na śniadanie. Dynia to samo zdrowie więc z jej dodatkiem można właściwie ugotować wszystko: kasze, makarony, kremy do tortów, ciasta, desery i długo by jeszcze wymieniać. Dziś użyłam pure do wypieku bagietek. Szybko się robi, niewiele pracy wymagają aby potem cieszyć oczy i brzuchy pysznymi bagietkami. Bagietki dyniowe. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 60 minut. Przygotować polewę, czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wymieszać z dynią i skórką z pomarańczy. Polać wystudzone ciasto. Ciasto możemy przełożyć kremem orzechowym, np. Nutellą. Polecam
TrufelkowoWiem, że wiele osób narzeka na jesień, na paskudną pogodę, na zimno, krótkie dni i nieznośnie długie wieczory; sama nie jestem bez winy i niejednokrotnie, parząc
brunetkawkuchniprzez 15 minut. Przestudzić. Owoce ułożyć na zastygniętym ganache, polać powstałym podczas pieczenia sosem. Posypać posiekanymi pistacjami, podawać. Smacznego! Jako, że przepis znalazłam w duńskiej gazecie, a wypełnianie ciast gęstym, czekoladowym kremem to zdecydowanie coś, co Duńczycy wręcz uwielbiają, dodaję go do akcji
Pożeraczka, czyli raz adobrzeczosnku, ok. 1 płaską łyżeczkę mielonej słodkiej papryki wędzonej, ser grana padano. Przygotowanie: Połowa dyni wystarczy na jedno opakowanie 500 g makaronu. Z drugej połowy można np. upiec ciasto, zrobić zupę krem, lub wykorzystać do kolejnej porcji dania makaronowego. Pieczona dynia: Dynię przekrawamy na połowę, wydrążamy pestki i włókna, nacinamy ją w kilku miejscach. Delikatnie polewamy olejem chili, oprószamy solą
Moniki SmakołykiKlasyk wśród wypieków. Bohater wielu przyjęć, w tym urodzin, ślubów, chrzcin i nie tylko. Przygotowywany na cieście biszkoptowym, przekładany kremem lub bitą śmietaną, wykończony lukrem bądź masą cukrową, piętrowy albo płaski – zawsze dopasowany do okazji i niezmiennie pyszny. Jednak smak tortu to nie wszystko. Ważna jest również odpowiednia jego dekoracja, która podkreśli wzniosły charakter uroczystości. Podpowiadamy, jak szybko i łatwo
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneProsty przepis na super smaczny, bardzo efektowny i szybki deser. Ciasteczka z ciasta francuskiego z kremem z bitej śmietany i owocami, to idealna słodycz na każdą imprezę
AniaGotuje.plCiasto marchewkowe to obowiązkowa pozycja podczas jesieni! Bardzo łatwe w przygotowaniu, wilgotne i miękkie po upieczeniu. Artykuł Ciasto marchewkowe z kremem pochodzi z serwisu
NiePieprz.plczęści. Układamy: placek-piana-dżem lub wiśnie-placek. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 ° około 30 minut. Z tego ma powstać trzy placki. Robimy masę karpatkową i przekładamy ciasto: placek-krem-placek-krem-placek. Przepis na masę karpatkową znajdziecie przy przepisie na mini ptysie :) SMACZNEGO
Słodkie ciachoHej! Krem waniliowy, który Wam proponuję jest przepyszny. Wykorzystuję go do napełniania babeczek, lub jako baza do innych smakowych kremów. Cały sekret przyrządzenia tego kremu tkwi
Tylko pysznieOpis: Mus z białej czekolady to pyszny i puszysty deser, który zachwyci każdego. Mus z czekolady możemy podawać jako samodzielny deser, ale też możemy użyć go jako krem do przełożenia ciast czy tortów. Deser nie jest trudny ani czasochłonny do przygotowania. Składniki: 150 g białej czekolady 3 białka 200 g śmietanki kremówki 25 g drobnego cukru lub cukru pudru Szczypta
CookMagokres letni polecam ciasto z lekkim kremem i owocami ,ja użyłam jagód + borówek ale można także z truskawkami,porzeczkami ,wiśniami/których zresztą nie ma w tym roku 🙁 /oraz innymi. Jest bardzo smaczny i nie za bardzo słodki orzeżwiający .Bardzo łatwy w wykonaniu i najważniejszy bez pieczenia w gorące dni. składniki: blacha
Ugotujmy CośLekko kwaskowaty rabarbar, kremowy budyń i kruche ciasto idealnie się komponuje oczywiście w towarzystwie pysznej kawy :) Nie wierzysz? Spróbuj :D Składniki na ciasto: 3 szklanki
Kulinarna (nie)codziennośćEfektowne ciasto przełożone kakaowym kremem, 2 warstwami herbatników, oraz bitą śmietaną, której smak przełamują powidła śliwkowe z rumem. SKŁADNIKI Biszkopt: blaszka 20 x 26 cm 3 jajka, 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki, 1 płaska łyżka kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 budyń waniliowy, 1 szkl. mleka, ½ szkl. cukru, 2 łyżki kakao, 200 g masła
słodki bratekDziś mam coś dla smakoszy kawowych wypieków. Ciasto z pysznym kremem cappuccino i bitą śmietaną. Można zmieniać smak kremu używając różnych smaków cappuccino. Jednak nam najbardziej smakuje ze śmietankowy lub waniliowym. Składniki: Biszkopt kakaowy: 5 jajek 5 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem cappuccino: 250 g masła 500 ml mleka
Ala piecze i gotujeTort leśny mech to trzy blaty-miękkiego, zielonego ciasta, przełożonego delikatnym kremem (na bazie śmietany i mascarpone, z dodatkiem cytrynowej nutki) i ozdobionego leśnymi owocami. Nie zawiera sztucznych barwników, a jego piękny, zielony kolor jest zasługą dodatku szpinaku. Tak-szpinaku! 🙂 Ale tych-którzy w tym miejscu skrzwili się z niesmakiem-zapewniam, że szpinak nie jest wyczuwalny w smaku! […] Artykuł
Domowe Tortydomieszką orzechów laskowych. Ma idealną konsystencję, jest bardzo kremowy, delikatny. Czuć intensywną słodycz daktylową oraz wyważoną ilość kakao. Jest przepyszny i świetnie nada się jako pasta do pieczywa, krem do naleśników, ciast, a także dodatek do owsianek, jaglanek i innego tego typu dań. Składniki: 250 g masy daktylowej (FRESH DATES) 80 g orzechów laskowych 150 ml mleka roślinnego
Zdrowie na języku :P