ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:371/1282)

Urodzinowy Tort Ptysiowy 116

szklanki mąki 6 jaj Dodatkowo : słoiczek gruszek w syropie 3 łyżki drobno posiekanej skórki pomarańczowej w syropie garść świeżej żurawiny krem budyniowy: budyń 450 ml mleka 100 g masła 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią Sposób przygotowania ciasta: Do garnuszka przelewamy wodę i wrzucamy masło, pozostawiając je do całkowitego rozpuszczenia. Następnie do gotującej się masy wsypujemy partiami mąkę i mieszamy(...)białości z cukrem waniliowym, następnie dodając stopniowo budyń - ciągle ucierając. Gotowy krem przykrywamy ponownie folią spożywczą i wkładamy do lodówki na około 1 h. Blaty ciasta powinny być ostudzone. Pierwszą warstwę smarujemy kremem budyniowym, a następnie przykrywamy następnym blatem. Kolejną warstwą są cienko pokrojone plasterki gruszki i kawałeczki skórki pomarańczowej, później ponownie budyń, następnie gruszki z przekrojoną żurawiną. Ostatni blat

Słodkie Przyjemności
MINI CEREAL CZYLI PLACUSZKI W WERSJI MINI 114

Jemy je na śniadanie, obiad czy deser. Ile ludzi tyle sposobów jak je podać. We Francji przygotowuje się cieniutkie crepes na specjalnym urządzeniu creperie. Dzięki łopatce, którą rozsmarowuje się ciasto naleśniki są cieniutkie jak nigdzie indziej. Najbardziej znane to naleśniki Suzette. W Skandynawii i na Węgrzech naleśniki przypominają te nasze i podawane są zazwyczaj w wersji na słodko: z konfiturą(...)niego mleko oraz oliwę Gallo Classico. Wymieszać. Dodać do mleka z jakiem suche składniki. Rozgrzać patelnię. Niewielką ilość ciasta wylewać na patelnię. Na położy odrobinę krem czekoladowego i zalać niewielką ilością ciasta naleśnikowego. Smażyć krótko z obu stron do uzyskania złotego koloru. Podawać z truskawkami i pokruszonymi bezami

Kuchnia w oparach
Placek z kremem i truskawkami 178

przyszła kolej na deser. Lekki biszkopt, waniliowa masa serowa i spora porcja truskawek... Można też upiec większy biszkopt i przełożyć go kremem i truskawkami. Poza tym truskawki możecie zastąpić np. bardziej dostępnymi już malinami, będzie równie smacznie:) Ciasto najbardziej zasmakowało naszemu synkowi, który uwielbia truskawki pod każdą postacią. Biszkopt: 3 jajka, 1/2 szklanki cukru, 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej, 1/3 szklanki(...)sokiem z 1/2 cytryny. Wlać rozpuszczoną żelatynę i wstawić na 15minut do lodówki. Śmietankę ubić na sztywno, wymieszać z serkiem. Truskawki umyć, odszypułkować, przekroić na pół. Połowę kremu wyłożyć na ciasto, rozłożyć połowę truskawek. Przykryć resztą kremu. Galaretkę rozpuścić w 50ml wrzątku, tężejącą wymieszać z truskawkami. Rozłożyć na wierzchu ciasta. Przechowywać w lodówce

Z miłości do słodkości
CIASTECZKA CINNAMON ROLLS 115

Robiłam te ciasteczka z kursantami na szkoleniu cukierniczym i zrobiły taką furorę, że postanowiłam przygotować przepis również na bloga! Są fantastyczne! Delikatne, chrupiące, kruche ciasto nadziewane pysznym kremem cynamonowym ( nie przesadnie cynamonowym! ) jest świetnym pomysłem do popołudniowej kawy. Ciasteczka robi się błyskawicznie, ale radzę pozostawić je na noc w lodówce – zdecydowanie łatwiej później pokroić równe, piękne roladki albo kółeczka(...)dajcie znać jak smakowały! SKŁADNIKI: NADZIENIE CYNAMONOWE: * masło – 80 g * brązowy cukier – 4 łyżki * miód wielokwiatowy – 1 pełna łyżka * cynamon – 1 łyżka * mąka pszenna – 2 łyżki * sól – 1 szczypta CIASTO: * masło min. 82% – 230 g * cukier puder – 4 czubate łyżki * sól – 1 szczypta * wanilia ( ziarna ) – z 1 laski * jajko L – 1 szt * mąka pszenna – ok. 450 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : NADZIENIE

Ostra na Słodko
Ciasto wiśniowe na kruchym spodzie z bezowo-kokosową chmurką 192

chmurkę: 5 białek 200 g cukru 2,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej 100 g wiórków kokosowych Składniki na krem śmietankowy z wiśniami: 600 ml kremówki 36% 250 g serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 600 g wiśni Wykonanie ciasta: Do misy miksera przesiałam mąkę i proszek do pieczenia. Wsypałam cukier, dodałam pokrojone w kosteczkę zimne masło. Wymieszałam(...)puder. Krem ma być puszysty. Nie można zbyt długo ubijać, bo może się zważyć. Na koniec dodałam wydrylowane wiśnie. Wymieszałam. Masę śmietankową wyłożyłam na wystudzony spód ciasta. Wyrównałam wierzch. Wystudzoną bezę położyłam na krem. Lekko docisnęłam, żeby beza dokładnie przywarła do masy. Blaszkę z ciastem włożyłam do lodówki na całą noc. Rano pokroiłam ciasto. I oczywiście spróbowałam. Było niesamowite

Kuchnia u Krysi
Ciasto marchewkowe - najlepsze 130

orzechy włoskie lub pekan 6. Przekładamy masę do przygotowanej tortownicy i pieczemy ok 60 min, aż wetknięty w ciasto patyczek będzie suchy po wyjęciu 7. Ciasto studzimy, następnie przekrawamy na dwa blaty 8. Krem - obydwa rodzaje sera ucieramy(...)cukrem pudrem i ziarenkami z rdzenia laski wanilii, dodajemy drobno startą skórkę z dobrze wyszorowanej cytryny  9. Kremem smarujemy dolny blat, przykrywamy drugim platem i resztą kremu smarujemy wierzch i boki ciasta, wygładzamy i przechowujemy w lodówce lub podajemy od razu. ciasto zachowuje świeżość

Słodki Kompromis
Ciasto 3 bit 160

Ciasto 3 bit to uzależniająca, słodka bomba kaloryczna. 3 bit to szybkie i bardzo łatwe w przygotowaniu ciasto bez pieczenia. Krem budyniowy, masa kajmakowa i bita śmietana, a wszystko to pomiędzy warstwami z herbatników, które wpisują się w ten deser idealnie. Składniki: Krem budyniowy: 2 budynie waniliowe bez cukru 500ml mleka 200g masła 3 łyżki cukru Bita śmietana: 500ml śmietanki(...)mieszając ugotować gęsty budyń. Odstawić do wystygnięcia. Kiedy budyń będzie zimny, ucieramy mikserem masło na jasny puch, następnie dodając stopniowo budyń po łyżce, aż do uzyskania gęstego i gładkiego kremu budyniowego. Formę 21x21cm wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć pierwszą warstwę herbatników ( na warstwę powinno wejść 14-15 herbatników ). Na herbatniki wyłożyć masę budyniową, wyrównać i przykryć kolejną warstwą herbatników

NiePieprz.pl
Ciasto 3 bit 160

Ciasto 3 bit to uzależniająca, słodka bomba kaloryczna. 3 bit to szybkie i bardzo łatwe w przygotowaniu ciasto bez pieczenia. Krem budyniowy, masa kajmakowa i bita śmietana, a wszystko to pomiędzy warstwami z herbatników, które wpisują się w ten deser idealnie. Składniki: Krem budyniowy: 2 budynie waniliowe bez cukru 500ml mleka 200g masła 3 łyżki cukru Bita śmietana: 500ml śmietanki(...)mieszając ugotować gęsty budyń. Odstawić do wystygnięcia. Kiedy budyń będzie zimny, ucieramy mikserem masło na jasny puch, następnie dodając stopniowo budyń po łyżce, aż do uzyskania gęstego i gładkiego kremu budyniowego. Formę 21x21cm wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć pierwszą warstwę herbatników ( na warstwę powinno wejść 14-15 herbatników ). Na herbatniki wyłożyć masę budyniową, wyrównać i przykryć kolejną warstwą herbatników

NiePieprz.pl
Mazurek orzechowo-bezowy 114

piany z białek dodamy orzechy i kandyzowaną skórkę pomarańczową otrzymamy bazę na świąteczny mazurek. Taka lekka beza na waflu będzie przyjemną odmianą dla deserów z kremami i drożdżowych ciast. Składniki 2 białka 100 g cukru 150 g orzechów włoskich 2 czubate łyżeczki kandyzowanej skórki pomarańczowej 1 płaska łyżka mąki pszennej 1 wafel (użyliśmy 26×26 cm) szczypta soli (adsbygoogle

niecodziennikpary
KREM GRZYBOWY Z CHRUPIĄCĄ FRANCUSKĄ „GRZANKĄ” 263

kremów. Wspaniały pomysł na jesienny rozgrzewający obiad, albo np. zbliżające się wielkimi krokami Święta. Ja przygotowałam genialny ( ale to genialny ) krem grzybowy z dodatkiem ziemniaków i podałam go z pyszną „grzanką” z ciasta francuskiego. Całość jest bardzo łatwa i szybka do robienia, a swoim wyglądem i smakiem sprawia, że zachwyca nawet najbardziej wybredne podniebienia! Koniecznie spróbujcie

Ostra na Słodko
Czekoladowe ciasto z mascarpone 171

ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem. 7) Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez ok. 30 min., do momentu „suchego patyczka”. 8) Upieczone ciasto odstawić, aby przestygło. 9) Przygotować krem. Mascarpone ubić z cukrem pudrem i cukrem z wanilią na puszystą masę. Następnie śmietankę ubić w osobnym naczyniu na sztywno. Na koniec połączyć obie masy i ubijać(...)powstanie krem. 10) Masę wyłożyć na wcześniej ostudzone ciasto i odłożyć do lodówki na 30 min. 11) Podawać posypane startą czekoladą

Fitsweet.me
Leśny mech - tureckie ciasto ze szpinakiem 178

ostudź. Śmietankowy krem: 300 ml kremówki 36% 150 g mascarpone 2 płaskie łyżki cukru pudru Wszystkie składniki umieść w misie miksera i ubij na krem. Dodatkowo: ziarenka granatu do dekoracji Przygotowanie: Wierzch ciasta obciąć na 2/3 wysokości. Dół wyłożyć na paterę i pokryć śmietankowym kremem. Górę zaś drobno pokruszyć palcami. i posypać nią wierzch ciasta. Ozdobić całość pestkami granatu. *Bazowałem

Food Square
Rarytas z krakersem i karmelem 226

 Przeglądając przepisy, trafiłam na przepis na ciasto, które pięknie prezentowało się na zdjęciu i z dodatkiem krakersów. Zaintrygowana przepisem postanowiłam go upiec. No i....nie

Różne smaki w kuchni
Mazurek orzechowo-kajmakowy 147

Wielkanoc bez mazurka? Wykluczone. Mazurek to ciasto Wielkanocne i nie ma Świąt bez niego. Babkę odpuszczę, ale mazurek, bogaty w bakalie musi być. Tym razem padło

Mieszam w Garnku