ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:373/1282)

Bajaderki 148

piekarnik i słabo mi to wychodzi) jednak do bajaderki nadawał się idealnie, a już z dodatkiem koniaku - pycha! Składniki: ok.800-1000g dowolnego ciasta, ciastek, pokruszonych herbatników (ważne żeby ciasto nie miało kremu lub owoców) dowolne bakalie (ja dałam dwie garście rodzynek, których nie moczyłam) dwie łyżki dowolnej marmolady 250 g serka mascarpone dodałam całą polewę którą miałam przygotowaną do murzynka

Pysznie & Pięknie
KARPATKA 115

następnego dnia musiałam upiec drugą, już z dedykacją dla mojej córki. Tak to właśnie u mnie wyglądało. SKŁADNIKI: na ciasto 1 szklanka wody 150 g margaryny 1 szklanka mąki pszennej 4 jajka szczypta soli szczypta proszku do pieczenia na krem 3 szklanki mleka 200 g masła 3/4 szkl cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 kopiaste łyżki mąki pszennej 4 kopiaste(...)podzielić na dwie części. Blachę 35x24 wysmarować masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia. Rozprowadzić połowę ciasta na blasze i piec 30 minut w 180 stopniach. Drugą część ciasta upiec tak samo. Krem Przygotować masę budyniową.  2 szklanki mleka i cukier zagotować.  Pozostałe mleko wymieszać dokładnie z żółtkami, cukrem waniliowym i mąkami.  Dodać do gotującego się mleka, szybko

Kuchnia w opałach
Leśny mech 155

Rozmrażajcie szpinak, czas na coś słodkiego! :D Ciasto leśny mech Potrzebujesz: Ciasto: 450 g mrożonego szpinaku (rozdrobnionego, NIE w liściach!) 3 jajka 1  1/3 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 1 1/3 szklanki oleju 2 szklanki mąki krupczatki 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 250g serka mascarpone skórka otarta z 1 cytryny sok z połowy cytryny(...)Upieczone i wystudzone ciasto przekrój w poprzek na pół ( 2 blaty). 10. Górną część pokrusz, a dolną pokryj z wierzchu kremem. 11. Na krem posyp pokruszony wierzch ciasta i udekoruj granatem/ jeżynami/ malinami. Smacznego

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Marchewkowe ciasto z orzechami 137

dodatku cukru /z tego co się orientuję jedyne takie znajdziemy w NETTO) 1 szklanka startej na średnich oczkach marchewki krem: około 400-500g sera mielonego do serników PRESIDENT + ksylitol wg. smaku (ja ograniczyłam ksylitol do minimum bo same ciasto jest dość słodkie, dlatego niesłodka masa idealnie przełamie smak ciasta) Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Sposób przygotowania(...)papierem do pieczenia pieczemy w temperaturze 175ºC przez 40 - 45 minut lub do tzw. suchego patyczka studzimy w formie, następnie wyjmujemy i studzimy na kratce przekrawamy ciasto wzdłuż na pół i przekładamy kremem pozostawiając trochę sera na wierzch tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Ciasto z dynią + film 94

Ciasto z dynią z dodatkiem orzechów to smakowity wypiek dla amatorów ciast, bez słodkich kremów. Jest łatwe do przygotowania, świetnie smakuje w towarzystwie popołudniowej kawy.     składniki na tortownicę 26 cm 3 jajka 1 szklanka cukru kryształu 1 szklanka oleju 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki sody oczyszczonej 3 łyżki cynamonu 2 garście posiekanych orzechów ( nerkowca, laskowych lub włoskich

Smakowite Dania
TORT PIERNIKOWY 276

złożeniem tortu blaty są dość mocno nasączane, biszkopt można upiec dzień lub nawet dwa dni wcześniej. Poradzą z nim sobie osoby, które na co dzień nie pieką ciast i tortów.  Krem robimy ze śmietany 30%, którą ubijamy z niewielką ilością cukru pudru i śmietan-fixem. Pamiętajcie, aby śmietanka była mocno schłodzona, najlepiej, gdy dla pewności włożycie ją do lodówki

cool and minty
Tatraletki limonkowe 164

się tego opisać tego trzeba po prostu  spróbować.  Tartaletki wykonałam według przepisu w reklamie pewnej czekolady w majowym numerze "Kuchni" (przepis na tartę). Polecam też ciasto czekoladowe z limonkowym kremem, na które przepis znajdziecie tu .  TARTALETKI LIMOKOWE  z CZEKOLADĄ i DŻEMEM Składniki: (na 7 sztuk) 1 słoik dżemy z czarnej porzeczki Ciasto:  125 g masła(...)części. Każdą rozwałkowujemy i przekładamy do foremek na tartinki. Ciasto nakłuwamy widelcem w kilku miejscach przykrywamy kawałkiem papieru do pieczenia, który obciążamy grochem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy 15 minut. Po tym czasie usuwamy groch i papier i podpiekamy jeszcze 5 minut. Spody tartinek studzimy. Krem czekoladowy: 100 g czekolady gorzkiej 125 g śmietany

Bon appetit mon amie
Ciasto Bounty z kremem z kaszy manny 419

każdym razem słyszę pytanie, z czego zrobiłam krem...? (Zerknijcie też na mój tort z podobnym kremem - klik .) Polecam wszystkim fanom kokosowych smaków, ale i nie tylko! (Forma o wymiarach 19,5 x 19,5 cm lub tortownica o średnicy 20-21 cm) Ciasto czekoladowe: 100g masła 90g cukru 1 jajko (duże) 100g mąki pszennej 20g kakao 1/2 łyżeczki proszku(...)spożywczą i odstawić do całkowitego ostygnięcia w temperaturze pokojowej. Po tym czasie masło z cukrem pudrem utrzeć do puszystości i małymi porcjami połączyć z zimną kaszą. Powstały krem równomiernie ułożyć na wystudzonym cieście czekoladowym i schłodzić w lodówce. Przygotować polewę czekoladową. W małym garnuszku umieścić masło/mleko/śmietankę oraz posiekane czekolady. Wszystko razem powoli roztopić i wymieszać do powstania gładkiej

Di gotuje
Keks makowy z figami 173

przygotowania, choć należy obchodzić się z tym ciastem delikatnie aby nie utracić konsystencji piany wtedy jest puszysty i nie opada. Polany tradycyjnie lukrem.  Dla wielbicieli makowych ciast bez ciężkich kremów. Składniki Forma 38/12 cm 4 jajka 20 dag cukru 1 szklanka śmietany kremowej 10 dag mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 15 dag maku ja miałam zmieszany niebieski

Wanilia i Kardamon
babeczki "muszelki z perełką" 134

pojęcia gdzie to było. Ciasto zrobiłam z mojego sprawdzonego przepisu, lubię kiedy jest delikatne i lekko słone, wtedy idealnie łączy się ze słodkim kremem.  *na 20 małych babeczek  Składniki: na ciasto: 100 g mąki 60 g zimnego masła 1 żółtko  łyżka cukru pudru duża szczypta soli na krem: 250 ml mleka 20 g budyniu waniliowego (1/2 torebki(...)trochę większej niż średnica foremek. Foremki wylepić ciastem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C, piec około 10-15 minut aż będą złote.  W połowie mleka rozmieszać budyń i cukier, resztę zagotować. Na gotujące się mleko wlać rozrobiony budyń i mieszając ugotować. Wystudzić i utrzeć z miękkim masłem na krem. Na dno połowy babeczek dać odrobinę dżemu

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
MUS ŚLIWKOWY 104

Więcej wiedzy o tortach i pieczeniu na INSTAGRAMIE. Mus śliwkowy to mój słodki pomysł na jesienne torty. Mus ze śliwkami idealnie pasuje do kremu orzechowego lub

Słodki Pomysł

Proponowane wyszukiwania