ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:381/1282)

Orzeszki z kremem orzechowym 132

babci pożyczone:)), jedyne co w nim zmieniłam, to zamiast margaryny, tak kiedyś powszechnej we wszystkich wypiekach, użyłam masła. Pyszne kruche ciasteczko,a w środku orzechowy, maślany krem-nic tylko zajadać. Na ciasto: 500 g mąki krupczatki 250 g masła 3/4 szklanki cukru pudru 1 duże żółtko 1 łyżeczka dobrego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru z prawdziwą(...)włożyć na 1 h do lodówki, aby odpoczęło.  Piekarnik zagrzać do 180 st C. Żeliwne foremki cienko wyklejać cienko ciastem, ciasta nie może być za dużo, ponieważ jeszcze urośnie i zmieści nam się mało kremu. Ciasteczka piec przez 10 minut, a następnie wyciągnąć z foremek i zostawić do ostudzenia. Krem. Aby uzyskać kwaśną śmietankę 30% dzień wcześniej dodaję

Krylowa Kuchnia
Pizzette z ciasta francuskiego z pomidorkami i kremem z czarnych oliwek (Pizzette di sfoglia con pomodorini e crema di olive ner 195

Pizzette z ciasta francuskiego, zapiekane w kremie z czarnych oliwek z pomidorkami, z dodatkiem świeżej bazylii to szybka i bardzo aromatyczna przystawka. Smacznego! **** Le pizzette di sfoglia con pomodorini e crema di olive nere , decorate con basilico fresco, sono delle sfiziose pizzette semplice e veloci da realizzare. Buon appetito! SKŁADNIKI  ciasto francuskie 100 g pomidorków(...)parmezanu na jednolitą masę. Stopniowo dolewamy oliwę extravergine. Doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto francuskie rozkładamy na papierze do pieczenia. Wykrawamy kółka (ok. 6 cm), których środek nakłuwamy widelcem. Każde kółeczko smarujemy kremem z oliwek, na które układamy po pomidorku. Pizzette pieczemy w piekarniku nagrzanym

La grande e la piccola cuoca
Tort czekoladowy 223

swojego smaku , a potem dodajemy spirytus) Przygotowanie tortu: Jeden krążek układamy na kloszu, nasączmy go w każdym miejscu, a potem smarujemy cienko dżemem Na dżem rozsmarowujemy część kremu, przykrywamy drugim krążkiem ciasta , dociskamy go ostrożnie i ponownie nasączamy wierzchni krążek Smarujemy krążek kremem i przykrywamy go ostatnim blatem ciasta Nasączmy go ponownie i teraz pozostałym kremem smarujemy wierzch i boki

Proste Potrawy
Pychotka 202

piany dodawać po jednym żółtku, miksując. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy żółtkowej, delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy, o wymiarach (22x40 cm) Piec w 175 stop.przez ok.30 minut. Ostudzony biszkopt przekroić na połowę. KREM Schłodzoną śmietanę ubić ze śmietan fix na sztywno. DODATKOWO Do rondla wyłożyć dżem wiśniowy i marmoladę jabłkową, mieszając doprowadzić(...)Zdjąć rondel z ognia, wsypać galaretkę dobrze rozmieszać. Odstawić do ostudzenia. PRZEŁOŻENIE CIASTA Na pierwszą część biszkoptu, wyłożyć dżem, przykryć drugą częścią biszkoptu, wyłożyć krem śmietankowy. Czekoladę z orzechami, zetrzeć na tarce, posypać wierzch ciasta. Wstawić ciasto do lodówki. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js

Kuchnia Danusi
ciasto filadelfia – bez pieczenia 303

składniki na spód ciasta: ok. 285 g sucharów 350-400 g kremu orzechowo czekoladowego wykonanie: Suchary rozdrabniamy na konsystencję piasku. Dodajemy krem i dokładnie mieszamy. Gotowym ciastem wylepiamy spód blaszki (ok.21x32cm), wyłożonej papierem do pieczenia. składniki na warstwę śmietankowo jogurtową: 1 galaretka wiśniowa 350 ml gorącej wody 350 – 400 g jogurtu, gęstego np. greckiego 400 ml śmietanki kremówki wykonanie

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto czekoladowe z musem kawowym 442

delikatnie wszystko mieszając. Przełożyć na ciasto czekoladowe, wyrównać i wstawić do lodówki, aż stężeje. Wierzch udekorować wiórkami czekoladowymi. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Ciasto snickers → Bezy czekoladowe z kremem kawowym → Pomarańczowe brownie z kremem dyniowym → Kawa z czekoladą i bitą śmietaną → Ciasto czekoladowo – kawowe z cukinii

Oryginalny smak
LETNIA KOSTKA KOKOSOWO-PORZECZKOWA 160

mascarpone i cukier puder zmiksować na puszystą masę. Dodać żelatynę z porzeczkami i zmiksować do połączenia się składników. Na spód formy do ciasta  ułożyć 1 warstwę ciasta kakaowego. Na to wylać krem porzeczkowy, a następnie przykryć masę 2 warstwą ciasta. Na drugą warstwę ciasta wylać masę koksową. Wstawić do lodówki do stężenia się mas. Porzeczki rozgnieść widelcem. Galaretkę rozpuścić

Kuchnia w oparach
10 warstwowy tort korzenny 296

przyciąć od razu do pożądanego kształtu i kłaść jeden na drugim przykrywając papierem do pieczenia i obciążając talerzem, tak aby się nie odkształcały, Odcięte skrawki ciasta odłożyć, będą służyły do wykończenia tortu. Przygotowanie kremu: Składniki: 900 ml mleka roślinnegi 250 g masła kokosowego rafinowanego 250 g cukru pudru 1 średni banan 70 g mąki pszennej 70 g mąki ziemniaczanej Moje(...)była już 22 więc wrzuciłam krem do zamrażalnika na 15 minut A teraz zaczynamy zabawę, składania tortu, kolejność smarowania krążków dowolna na koniec cały tort smarujemy dookoła kremem budyniowym, do pozostałych okruszków ciasta dodała 100 g orzechów włoskich i łyżkę ciemnego mokrego cukru muscovado. Obsypać tort i wstawić do lodówki na kilka godzin, u mnie było to 10. Smacznego

greenscarf
Ciasto marchewkowe. 170

aromatyczny zapach i prostotę wykonania. W tym przepisie zaintrygowały mnie dodatki, chociaż i tak trochę musiałam je zmodyfikować i dostosować do tego, co akurat miałam w domu :-) Ciasto w oryginale było z kremem, ale z racji tego, że obłędnie pachniało i kawusia już czekała, pominęliśmy ten etap. Następnym razem zrobię z kremem, ale tylko po to, by je porównać(...)kremu i tak było wyborne. Polecam!!! Składniki na ciasto marchewkowe 7 jajek 400g cukru (ponad 1 i 1/2 szklanki) 1/2 szklanki oleju 500g mąki pszennej (około 3 i 1/2 szklanki) 500g marchwi startej na średniej tarce (3 szklanki) 15g cynamonu 23g proszku do pieczenia (2 pełne łyżeczki) 23g sody oczyszczonej (2 pełne łyżeczki) 200g ananasa z puszki w kawałkach

Rozpustne gotowanie
LeŚnY SkrZaT :D 322

Składniki: na tortownicę 24 cm : ciasto :  3 jajka 2 kubki mąki 1 op mrożonego szpinaku mielonego (450 g)    1 kubek cukru 1 kubek oleju 3 łyżeczki proszku do pieczenia krem z owocami leśnymi: 250 g serka mascarpone 4 łyżki mrożonych owoców leśnych 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny Przygotowanie : Szpinak rozmrażamy i dokładnie odsączamy(...)suchego patyczka.  Studzimy, kroimy na dwa blaty, jeden kruszymy.   owoce blendujemy na mus, dosypujemy żelatynę, delikatnie podgrzewamy i łączymy z serkiem mascarpone, krem wykładamy na spód ciasta( możemy go wcześniej nasączyć ponczem z soku z cytryny i wiśniówki- w proporcjach sok z 1 cytryny- 2 kieliszki wódki)  na wierzch wysypujemy okruszki:) Dekorujemy owocami leśnymi

Luźna Kuchnia
Biszkopt z kremem budyniowym, owocami i galaretką 340

się, że nie dam rady wykorzystać dwóch szuflad wypełnionych po brzegi zamrożonych owoców. Chyba   „przegięłam” z ilością ;-). To już chyba ( przynajmniej na razie) ostatnie ciasto z owocami. Tym razem zrobiłam biszkopt z kremem budyniowym, owocami i galaretką. Składniki na biszkopt ( duża blacha) 1 szklanka mąki pszennej 5 jajek ¾ szklanki cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę(...)tworzył kożuch) i wystudzić. Wystudzony budyń dokładnie zmiksować z masłem. Gotowy krem budyniowy przełożyć na wystudzony biszkopt i dokładnie wyrównać, pamiętając, żeby brzegi były dokładnie „uszczelnione” kremem, wtedy galaretka nie ucieknie. Na ciasto wyłożyć owoce ( ja dałam jagody, jeżyny, czarną i czerwoną porzeczkę. Przygotować galaretki według przepisu na opakowaniu z nieznacznie zmniejszoną ilością wody, wystudzić i delikatnie wlać na wyłożone

Na słodko lub wytrawnie
Biszkoptowa Rolada Kokosowa z Masą Śmietanowo-Budyniową 708

komponują się z aksamitną masą śmietanowo budyniową tworząc przepyszne ciasto, któremu nie sposób się oprzeć.   Biszkoptowa Rolada Kokosowa z Masą Śmietanowo-Budyniową - Składniki: Biszkopt: 6 jaj ek 8 łyżek cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy     Krem: 500 ml mleka budyń waniliowy 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej(...)Ostudzony biszkopt ostrożnie rozwijamy i smarujemy kremem kokosowym (część masy odkładamy na wierzch rolady) zostawiając koniec rolady pusty. Ponownie zawijamy tym razem już wraz z masą. Wierzch ciasta smarujemy pozostałą częścią krem u. Całość możemy dodatkowo oprószyć wiórkami kokosowymi. Ch łodzimy minimum 2-3 godziny w lodówce. Moje posty

Słodka Strona
Konopne tarty pandy z kokosową galaretką (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 182

czytają, inspirują się i trzymają za nas kciuki :) Niestety nie miałyśmy czasu na upieczenie tortu, jednak postanowiłyśmy uczcić ten dzień pandzimi słodkimi tartami. Ciasto jest kruche i orzechowe, galaretka jest kokosowa i delikatna a słodki krem między nimi idealnie dopełnia całość :) Składniki: Tarty konopne (2szt śr: 14cm) -70g masła orzechowego -1 łyżka lnu mielonego -2-3 łyżki melasy(...)pozostałymi mąkami i lnem. Do suchych składników dodać masło orzechowe, melasę, olej i wszystko zagnieść (ciasto jest mało słodkie, ponieważ później pokrywamy je bardzo słodkim kremem, można dodać do niego jeszcze łyżkę ksylitolu). Ciasto owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na ok 1 godz. Formy na tarty wyłożone na dnie papierem do pieczenia wylepić ciastem i piec

Candy Pandas
Biszkopt z kremem i truskawkami 129

korzystajmy więc ze świeżych i pachnących truskawek. Dziś zapraszam na biszkopt przekładany kremem budyniowym i musem truskawkowym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Biszkopt z kremem i truskawkami Składniki Składniki na biszkopt: 6 jajek 0,5 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na krem: 500 ml mleka 2 opakowania budyniu śmietankowego lub wanilinowego bez cukru(...)garnku i dodajemy galaretki, uwaga żeby ich nie zagotować. Odstawiamy do wystudzenia. Całość: Biszkopt kroimy wzdłuż na dwie równe części. Spód wkładamy do blaszki w której piekliśmy ciasto i na wierzch rozsmarowujemy krem budyniowy. Przykrywamy drugim kawałkiem biszkoptu i wylewamy tężejącą masę truskawkową. Całość wstawiamy do lodówki na minimum godzinę, aż galaretka stężeje. Artykuł Biszkopt z kremem i truskawkami pochodzi

To co lubię - gotuję i polecam
Leśna kostka z kiwi 157

Na blogu od dawna znajduje się przepis na ciasto szpinakowe Leśny Mech  lecz tym razem proponuję Wam jego urozmaiconą wersję - Leśną kostkę z kiwi, które

Kocham..lubię..gotuję..