ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:390/1282)

Fale Dunaju. 158

owoce. Sama piekłam już kilka wersji i wszystkie były pyszne. Składniki na ciasto: 4 jaja 3/4 szklanki cukru 2 szklanki maki 150 ml oleju 150 ml mleka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 kopiasta łyżka kakao 2 łyżki mleka 1 puszka brzoskwiń w syropie. Składniki na krem: 500 ml mleka 1 żółtko 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru(...)jakiś czas zamieszać żeby na wierzchu nie zrobiła się skorupa. Masło zmiksować na puszystą masę z cukrem waniliowym.Cały czas miksując dodawać po łyżce masy budyniowej. Gotowy krem wyłożyć na wystudzone ciasto i wstawić do lodówki. Polewa: Margarynę rozpuścić w rondelku.Dodać cukier puder,kakao i mleko.Cały czas mieszając.Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną. Wymieszać i zestawić z kuchenki.Jeszcze

Agusiowe smakołyki
Ciasto „Letnia Bryza” owocowe z jogurtem 467

sklepu Maxwell and Williams z kolekcji POLKA DOT oraz White Rose .     Składniki: Ciasto kruche: 400g mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 100g cukru 1 duże opakowanie cukru wanilinowego 32g szczypta soli 1 jajko 1 żółtko 200g masła Krem: 800g jogurtu naturalnego 2 laski wanilii lub ekstrakt waniliowy z ziarenkami wanilii (możemy zastąpić aromatem waniliowym(...)Jogurt wymieszać z cukrem pudrem i miąższem wanilii. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno i wymieszać z jogurtem. Na końcu cały czas miksując, powoli wlewać żelatynę. Gotowy krem wylać na kruche ciasto i blaszkę wstawić do lodówki na około 30 minut. Wierzch: 5. Dwie galaretki rozpuścić w 600ml gorącej wody i odstawić do całkowitego ostygnięcia. 6. Ciasto wyjąć z lodówki

Mała Cukierenka
Ciasto „Letnia Bryza” owocowe z jogurtem 477

sklepu Maxwell and Williams z kolekcji POLKA DOT oraz White Rose .     Składniki: Ciasto kruche: 400g mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 100g cukru 1 duże opakowanie cukru wanilinowego 32g szczypta soli 1 jajko 1 żółtko 200g masła Krem: 800g jogurtu naturalnego 2 laski wanilii lub ekstrakt waniliowy z ziarenkami wanilii (możemy zastąpić aromatem waniliowym(...)Jogurt wymieszać z cukrem pudrem i miąższem wanilii. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno i wymieszać z jogurtem. Na końcu cały czas miksując, powoli wlewać żelatynę. Gotowy krem wylać na kruche ciasto i blaszkę wstawić do lodówki na około 30 minut. Wierzch: 5. Dwie galaretki rozpuścić w 600ml gorącej wody i odstawić do całkowitego ostygnięcia. 6. Ciasto wyjąć z lodówki

Mała Cukierenka
Szybkie ciasto czekoladowe 322

ciemnego kakao 1 czubata łyżka cukru waniliowego słoik dżemu (ja zwykle używam śliwkowego ale można dodać każdego) opcjonalnie: bakalie, drylowane wiśnie, krem, polewa Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i dokładnie wymieszać, stopniowo zwiększając prędkość miksowania. Powstałe ciasto wylać do dużej blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Teraz można dodać bakalie lub inne składniki (daktyle, figi, suszone morele, ja dodaje mrożone(...)suchego patyczka (u mnie siedziało 60 min. ze względu na mrożone wiśnie). Ciasto doskonale smakuje zarówno na gorąco jak i na zimno. Wedle upodobań ciasto można przełożyć dowolnym kremem. Smacznego

Złote przepisy
Domowe ciasteczka oreo 149

Składniki: Ciasto: 250g mąki 130g cukru szczypta soli 200g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 3 żółtka Krem: 100g masła 3/4 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki mleka w proszku       *** Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy razem tworząc jednolitą kulę *** *** Ciasto wałkujemy na blacie podsypanym mąką, na grubość około 3-4 milimetrów *** *** Za pomocą szklanki(...)mleko w proszku i ucieramy do momentu, aż krem będzie jednolity i dość gęsty *** *** Na połowie ciasteczek układamy po łyżeczce kremu *** *** Ciasteczka z kremem przykrywamy pozostałymi ciasteczkami i lekko spłaszczamy *** *** SMACZNEGO ***     Polecam również: CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Domowe

Blog z Apetytem
Rabarbarowy chutney z jabłkami 150

Rabarbar to pyszne warzywo, które tworzy wprost idealny duet z jabłkiem. Wykorzystujemy go głównie w daniach słodkich, czyli ciastach czy też deserach, ale jest on także przepyszny jako dodatek do mięs. Rabarbarowy chutney z jabłkami z odrobiną korzennych przypraw smakuje doskonale, do jego przygotowania użyłam naszych pysznych i pełnych witamin Jabłek Grójeckich. Na blogu sa też inne pyszne przepisy(...)truskawkami grillowana pierś z indyka z salsą jabłkową jabłkowa zupa krem z chrzanem sernik na zimno z karmelizowanymi jabłkami dorsz zapiekany z boczkiem i musem jabłkowym owsiane ciasto z jabłkami i kremem daktylowym pudding chia z pieczonym jabłkiem   Parę słów o Jabłkach Grójeckich Jabłka Grójeckie to owoce o iście królewskim rodowodzie. Cenny skarb młodziutkiej Bony dla jej męża, króla

Kulinarne przygody Gatity
Orzeszki z kremem orzechowym 107

babci pożyczone:)), jedyne co w nim zmieniłam, to zamiast margaryny, tak kiedyś powszechnej we wszystkich wypiekach, użyłam masła. Pyszne kruche ciasteczko,a w środku orzechowy, maślany krem-nic tylko zajadać. Na ciasto: 500 g mąki krupczatki 250 g masła 3/4 szklanki cukru pudru 1 duże żółtko 1 łyżeczka dobrego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru z prawdziwą(...)włożyć na 1 h do lodówki, aby odpoczęło.  Piekarnik zagrzać do 180 st C. Żeliwne foremki cienko wyklejać cienko ciastem, ciasta nie może być za dużo, ponieważ jeszcze urośnie i zmieści nam się mało kremu. Ciasteczka piec przez 10 minut, a następnie wyciągnąć z foremek i zostawić do ostudzenia. Krem. Aby uzyskać kwaśną śmietankę 30% dzień wcześniej dodaję

Krylowa Kuchnia
Pizzette z ciasta francuskiego z pomidorkami i kremem z czarnych oliwek (Pizzette di sfoglia con pomodorini e crema di olive ner 171

Pizzette z ciasta francuskiego, zapiekane w kremie z czarnych oliwek z pomidorkami, z dodatkiem świeżej bazylii to szybka i bardzo aromatyczna przystawka. Smacznego! **** Le pizzette di sfoglia con pomodorini e crema di olive nere , decorate con basilico fresco, sono delle sfiziose pizzette semplice e veloci da realizzare. Buon appetito! SKŁADNIKI  ciasto francuskie 100 g pomidorków(...)parmezanu na jednolitą masę. Stopniowo dolewamy oliwę extravergine. Doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto francuskie rozkładamy na papierze do pieczenia. Wykrawamy kółka (ok. 6 cm), których środek nakłuwamy widelcem. Każde kółeczko smarujemy kremem z oliwek, na które układamy po pomidorku. Pizzette pieczemy w piekarniku nagrzanym

La grande e la piccola cuoca
Tort czekoladowy 193

swojego smaku , a potem dodajemy spirytus) Przygotowanie tortu: Jeden krążek układamy na kloszu, nasączmy go w każdym miejscu, a potem smarujemy cienko dżemem Na dżem rozsmarowujemy część kremu, przykrywamy drugim krążkiem ciasta , dociskamy go ostrożnie i ponownie nasączamy wierzchni krążek Smarujemy krążek kremem i przykrywamy go ostatnim blatem ciasta Nasączmy go ponownie i teraz pozostałym kremem smarujemy wierzch i boki

Proste Potrawy
Pychotka 173

piany dodawać po jednym żółtku, miksując. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy żółtkowej, delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy, o wymiarach (22x40 cm) Piec w 175 stop.przez ok.30 minut. Ostudzony biszkopt przekroić na połowę. KREM Schłodzoną śmietanę ubić ze śmietan fix na sztywno. DODATKOWO Do rondla wyłożyć dżem wiśniowy i marmoladę jabłkową, mieszając doprowadzić(...)Zdjąć rondel z ognia, wsypać galaretkę dobrze rozmieszać. Odstawić do ostudzenia. PRZEŁOŻENIE CIASTA Na pierwszą część biszkoptu, wyłożyć dżem, przykryć drugą częścią biszkoptu, wyłożyć krem śmietankowy. Czekoladę z orzechami, zetrzeć na tarce, posypać wierzch ciasta. Wstawić ciasto do lodówki. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js

Kuchnia Danusi
Tort z czereśniami. 216

Czereśnie to jedne z ulubionych letnich owoców. Zwykle jadamy je w postaci surowej. Ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby przygotować z nich pyszne ciasta i desery. Mój wybór padł na tort z serowym kremem i czereśniami. Tort jest soczysty i przepyszny. Biszkopt nasączyłam likierem śmietankowym na whisky, co doskonale się łączy z puszystym i delikatnym kremem waniliowym. Biszkopt można(...)Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier, mascarpone i serek homogenizowany. Na końcu wlać ostudzoną żelatynę. Krem schłodzić w lodówce, aby lekko stężał. Placki przełożyć połową kremu, resztę masy rozsmarować na wierzchu tortu. Ciasto wstawić do lodówki. Czereśnie umyć, wydrylować i ułożyć na torcie. Lekko tężejącą galaretką polać owoce (jeśli galaretki będzie za dużo, wykorzystać tylko część). Odstawić do lodówki

Zakątek rozkoszy kulinarnych
ciasto filadelfia – bez pieczenia 272

składniki na spód ciasta: ok. 285 g sucharów 350-400 g kremu orzechowo czekoladowego wykonanie: Suchary rozdrabniamy na konsystencję piasku. Dodajemy krem i dokładnie mieszamy. Gotowym ciastem wylepiamy spód blaszki (ok.21x32cm), wyłożonej papierem do pieczenia. składniki na warstwę śmietankowo jogurtową: 1 galaretka wiśniowa 350 ml gorącej wody 350 – 400 g jogurtu, gęstego np. greckiego 400 ml śmietanki kremówki wykonanie

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto czekoladowe z musem kawowym 421

delikatnie wszystko mieszając. Przełożyć na ciasto czekoladowe, wyrównać i wstawić do lodówki, aż stężeje. Wierzch udekorować wiórkami czekoladowymi. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Ciasto snickers → Bezy czekoladowe z kremem kawowym → Pomarańczowe brownie z kremem dyniowym → Kawa z czekoladą i bitą śmietaną → Ciasto czekoladowo – kawowe z cukinii

Oryginalny smak