KREMÓWKA - NAJLEPSZA!

KREMÓWKA - NAJLEPSZA!

KREMÓWKA - NAJLEPSZA!

Kremówka, w niektórych regionach zwana także napoleonką, to dwa płaty ciasta francuskiego przełożone masą budyniową - samą lub z dodatkiem warstwy bitej śmietany. Spotkałam się też z przepisem, w którym pomiędzy płatami ciasta francuskiego była sama bita śmietana. Ogólnie przepisów na kremówkę jest bardzo dużo i każdy ma swój sposób 😉 Moja kremówka przygotowana jest z gotowych płatów ciasta francuskiego przełożonych warstwą śmietankowej masy budyniowej oraz warstwą bitej śmietany. Najczęściej w kremówkach sp... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasto francuskie, ciasto francuskie, śniadania, ciastka kremówki, tarta, budyń, zupa, obiad, ciasteczka, kolacja, ciastka , tort, bez pieczenia, deser, torty, desery, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasto z masą budyniową, ciasto budyniowe, ciasta z masa, ciasto z kremem, ciasta z kremami, mleko w proszku, ciasto 3 bit bez pieczenia, ciasto ucierane , ciasto 3 bit, zupa krem

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.