ciasto z kokosem - 2926 przepisów (strona:80/196)

Słodkie środy - Jesienny jabłecznik pod kokosową chmurką 256

szczyptę soli i ubijamy na sztywno dodając cukier. Następnie dodajemy po jednym żółtku i stale miksujemy. Na koniec dodajemy porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy do blachy wyłożonej papierem i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka) Warstwa jabłek:  Jabłka obieramy, ścieramy an dużych oczkach, przekładamy do garnka, dodajemy wodę(...)Uzyskaną masę wykładamy na górny blat.  Posypka kokosowa:  Na patelni roztapiamy masło, dodajemy cukier i chwile mieszamy do roztopienia, wsypujemy wiórki kokosu i mieszamy do momentu zarumienienia.  Powstałą posypką dekorujemy obficie wierzch ciastaCiasto odstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny. Smacznego

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sernik czarno biały z pianką 202

formę zetrzeć na tarce jedną część wystudzonego ciasta. Nałożyć równo masę serową, a na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. 3. Piec w tem.180C przez 1 godzinę. Po godzinie pieczenia na wierzch równo rozprowadzić masę z białek i kokosu, zapiekać razem ok. 10-15 minut, aż wierzch ładnie się zrumieni. Pianka:  4 białka 5 łyżek cukru kryształu2(...)mąki ziemniaczanej5-7 dag wiórków kokosowych1. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać mąkę oraz kokos, dobrze zmiksować. 2. Piankę wyłożyć na wierzch upieczonego sernika, włożyć ponownie do piekarnika na ok 15 min, aby wierzch ciasta ładnie się zarumienił

Apetyczna babeczka
Tort cappuccino 307

piekarnika i studzimy przy uchylonych drzwiczkach. Boki biszkoptu oddzielamy nożem dopiero po wystudzeniu. Biszkopt kroimy na 2 blaty.   Ciasto kokosowe: białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier i ubijamy, aż cukier się rozpuści. Wsypujemy kokos oraz mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko mieszamy. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia (samo dno), boki natłuszczamy, całość obsypujemy bułą tartą

Smak mojej kuchni
Kruche ciasteczka orkiszowe z okienkiem 234

się lepić - dodajemy jogurt. Jeżeli jest za mokre - podsypujemy większą ilością mąki.  Powinno być gładkie. Wyrabiamy je najkrócej jak się da bo ciasto kruche nie przepada za ciepłem rąk.  DO ROBOTY :) P.S u KOKOS'a macie 10% zniżki na hasło: czarnagodzina10 w tym na krem owocowy z którego korzystałam w tym przepisie jak i na masła orzechowe(...)Dżem/krem owocowy  Przygotowanie:  Masło kroimy w kostkę. Siekamy razem z mąką, erytrolem, przyprawą do piernika, proszkiem do pieczenia i cynamonem. Dodajemy jajka oraz jogurt. Jeżeli ciasto nie będzie chciało się zlepić dodajemy więcej jogurtu. Zagniatamy ciasto. Podsypujemy mąką. Ciasto formujemy w kulkę, przekładamy do miski i wkładamy do lodówki na 1h. Po 1h wyciągamy ciasto, dzielimy

Czarnawisienka
KRUCHE CIASTKA BAŁWANKI orzechowo – kokosowe (wegańskie) 218

mnie kokosowy) Składniki – krem: 240 ml mleczka kokosowego (60%) 1 łyżka cukru 3 łyżki mąki kokosowej 1 łyżeczka cukru wanilinowego Dodatkowo: kokos gorzka czekolada lub polewa kurkuma barszcz instant   Sposób przygotowania: Składniki na ciasto wymieszaj i wyrób z nich zwarte ciasto. Włóż je do lodówki na 20 minut. Po tym czasie ciasto wyciągnij z lodówki i uformuj

Via Gusto
Cycki murzynki 215

cieście wykorzystamy nadmiar białek, jeśli oczywiście takie posiadamy:)Składniki na ciasto: 5 białek ubitych na pianę 1/2 szklanki cukru 10 dag kokosu 1 szklanka suchego maku (nie mielonego) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie : Do ubitych białek dodawać stopniowo cukier, kokos i mak oraz proszek do pieczenia - utrzeć razem Masę rozsmarować cienko w blaszce na papierze do pieczenia Piec(...)rozmieszać w szklance mleka Resztę mleka zagotować i wlać budyń, zagotować- dobrze mieszać Masło utrzeć z cukrem pudrem i dodawać po łyżce przestudzonego budyniu- ucierać razem Na upieczoną warstwę ciasta makowego rozsmarowujemy krem  Na wierzchu układamy ciastka delicje( można namoczyć je w alkoholu). Jeśli nie dysponujemy akurat budyniem to możemy zrobić krem z 1 i 1/2 szkl. mleka

Proste Potrawy
Ciastka Kasztanki – kuchnia podkarpacka 176

szklanki mleka 2 jajka 1 szklanka cukru pudru 200 g masła do obtoczenia: 110 g mielonych orzechów (lub kokos) Ciastka Kasztanki - kuchnia podkarpacka Mąkę siekamy z margaryną, dodajemy żółtka, śmietanę i wyrabiamy ciasto. Wkładamy je na pół godziny do lodówki. Rozwałkowujemy ciasto na grubość około 3 mm i wykrawamy kółka literatką (albo okrągłą foremką o średnicy około 4 cm) . Ubijamy(...)lekko gotującą się wodą i ubijamy jajka). Ucieramy masło, dodajemy ubite jajka i orzechy. Przekładamy tą masą ciastka, lekko smarujemy nią boki i oprószamy je mielonymi orzechami lub kokosem. Ciastka Kasztanki - kuchnia podkarpacka Przepis pochodzi od Pani Kazimiery Kotuli z Medyni Łańcuckiej i można go znaleźć w publikacji „Eurogalicja od kuchni”. Alfabetyczny spis KUCHNI PODKARPACKIEJ

Trzeci talerz
LEKSYKON BAKALII 199

też przeciwutleniacz, który zmniejsza wystąpienie nowotworów. Zastosowanie: Są składnikiem słodkich wigilijnych dań np. kutii, rozmaitych ciast (np. sernika, keksu), ale pasują też do ryb (np. karpia po żydowsku, śledzi na słodko). Źródło: internet WIÓRKI KOKOSOWE To stara i wysuszona wewnętrzna wyściółka orzecha palmy kokosowej. Kokos jest dobrym źródłem białka, dlatego jadany jest przez wegetarian. Wyciśnięty z miąższu olej jest wyjątkowy(...)które przyspieszają przemianę materii. Dlatego kokos poleca się wszystkim pragnącym schudnąć. Powinny po niego sięgać także osoby mające osłabioną odporność. Obecny w kokosie kwas laurynowy pomaga zwalczyć wirusy oraz bakterie. Zastosowanie: Używa się ich jako posypki do ciast, sałatek owocowych i lodów. Sprawdzą się też jako panierka do ryb i drobiu. Źródło: internet ŻURAWINA Żurawina to wciąż mało popularny

Ciastka - domowe słodkości
BŁYSKAWICZNE, PYSZNE PIERNICZKI NA MĄCE ORKISZOWEJ 331

ilością przyprawy korzennej (do pierwszych dałam 1/2 paczki-13g i były bardzo pikantne, drugą wersję zrobiłam z dodatkiem 8g przyprawy, dodałam także cynamon). Praca przy nich to czysta przyjemność, ciasto ma super konsystencję, jest bardzo delikatne i nic się nie klei, nie musiałam ich podsypywać mąką. I co najważniejsze moje pierniczki były miękkie nie tylko od razu po upieczeniu(...)czasami również wskazana. Najbardziej smakowały nam polukrowane (cukrem trzcinowym), z bardzo zdrowymi w tym roku posypkami: orzeszkami pecan, włoskimi, migdałami, płatkami czekoladowymi (z ksylitolem), kokosem. Można podawać również bez dekoracji, wówczas troszkę więcej trzeba posłodzić ciasto. Ja zmniejszyłam bardzo ilość słodkości, dla nas były ok. Z podanych składników wychodzi ok.40-50 sztuk.Przepis lekko zmodyfikowany, pochodzi z Kwestii Smaku.Składniki:- 330g mąki

Smaczne Zdrowe
sernik kokosowy Siostry Anastazji 247

żółtka 2 jajka przyprawa do sernika 1 budyń waniliowy  na bezę kokosową: 3/4 szklanki cukru 6 białek 200 g kokosu szczypta soli Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia na stolnice, dodać pozostałe składniki i zagnieść szybko ciasto. Owinąć je w folię i wstawić do lodówki na godzinę.  Ser zmielić minimum dwukrotnie. Dodać resztę składników i zmiksować krótko(...)jednolitą masę. Ciasto rozwałkować, wylepić nim dno blaszki i podpiec w 180*C przez około 15 minut. Następnie wyłożyć masę serową i piec około 45-50 minut w 170*C. Białka ubić z solą i cukrem pudrem na sztywną pianę, dodać kokos. Wyłożyć na piekący się sernik i piec jeszcze około 15-20 minut. Wystudzić w uchylonym piekarnika a następnie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort porzeczkowy 342

bezcenny. Przepis podaję na dużą tortownicę o średnicy 26-28 cm. Biszkopt kokosowy: - 3 białka, najlepiej z wiejskich jaj - 3/4 szklanki wiórków kokosowych - 10 dag cukru Jeśli nie lubicie kokosu przygotujcie zwykły jasny biszkopt. Masa maślano - kokosowa: - 1/2 litra mleka - 1 budyń śmietankowy - 6 łyżek cukru pudru - 15 dag masła - 3/4 szklanki wiórków kokosowych Masa porzeczkowa: - 1/2 litra śmietany kremówki(...)szklanki mrożonej porzeczki - 5 łyżek cukru pudru - 1/3 szklanki wrzątku - 3 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: - 2 galaretki Po dodatki do ciasta warto zajrzeć na stronę  www.Skworcu.com.pl . 1. Ubijamy białka na biszkopt kokosowy dodając porcjami cukier, na końcu dodajemy kokos i mieszamy. Pieczemy ok 20 minut w 180 C.  2. Budyń przygotowujemy wg. przepisu, odstawiamy do zupełnego wystudzenia. Masło miksujemy

Apetyczna babeczka
ciasto orzechowo-kokosowe z alkoholem 208

wlać wodę i olej. Mąki wymieszać razem z proszkiem do pieczenia i przesiać do masy jajecznej. Wymieszać. Z ciasta upiec trzy biszkopty (lub jeden wysoki a później przekroić na trzy części) w 180*C około 30 minut.  Masa kokosowa: kokos zalać mlekiem i gotować na małym ogniu kilka minut aż wiórki wciągną całe mleko. Wystudzić. Jajka wbić do metalowej(...)puszysta i gorąca. Zdjąć z nad pary i miksować dalej aż ostygnie. Masło rozetrzeć i ucierając dodawać na zmianę kokos i masę jajeczną. Na końcu dodać wódkę,  Masa orzechowa: miękkie masło rozetrzeć. Dodawać po łyżce masy orzechowej.  Składanie ciasta: herbatę wymieszać z wódką. Nasączyć wszystkie trzy biszkopty. Na dolny blat ciasta wyłożyć masę kokosową (trzy łyżki odłożyć), przykryć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Mini torciki biszkoptowe bounty z kapustą kiszoną 118

Myślicie że zwariowałam?... Ciasto czekoladowe i kapusta kiszona? Nie zwariowałam i nie mylicie się, te torciki naprawdę zawierają w czekoladowym biszkopcie kapustę kiszoną i są mimo

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Brownie z kokosową pierzynką 117

Ja po prostu kocham brownie. Uwielbiam ten czekoladowy smak i tą wspaniałą, wilgotną konsystencję ciasta. A początki wcale nie były łatwe, bo moim pierwszym brownie można

Na kulinarnym poligonie
Sernik malinowy ombre na zimno 104

Sernik z dodatkiem malin na spodzie kokosowym. Jakiś czas temu dzieliłam się z Wami przepisem na sernik malinowy. Połączenie smakowe jest w nim wyborne, dlatego postanowiłam

zdrowo i aktywnie