wymieszać jedne z drugimi (ale nie zbyt mocno, bo muffinki wyjdą zbite i gumowate, jak te moje troszeczkę tym razem :P), - przelać ciasto do foremek (od razu, żadnego czekania, bo nie wyrosną!), - po wierzchu obsypać jeszcze kokosem i ewentualnie odrobiną cukru trzcinowego - piec do suchego patyczka czyli około pół godziny w temp. 180 stopni. Gotowe muffinki zostały oblane czekoladą, taką(...)górę jeszcze raz wiórki kokosowe i w zasadzie można jeść od razu, oblizując palce z czekolady ;) Niestety po upieczeniu nie widać już tego pięknego buraczanego koloru, jakie miało surowe ciasto, jedynie po wierzchu jest trochę różowawo, ale smak jest jak najbardziej buraczano-kokosowo-czekoladowy (nie bananowy!), całkiem fajny, taki ewidentnie jesienny, podoba mi się :) Z tej ilości składników wyszło
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIElodami lub bitą śmietaną. Wiem wiem! Już Wam cieknie ślinka! Do zrobienia Cobblera używamy mniej masła, więc jest to deser odrobinę mniej kaloryczny i lżejszy od crumble … a ciasto nie przygotowujemy nie w formie kruszonki , a w formie ciasteczek! Po upieczeniu troszkę przypominają brukowaną ulicę – czyli po angielsku „cobblerstone street”. Taki deser jest idealnym(...)migdałami, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Dodajemy 3/4 śmietany i szybko wyrabiamy na gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na podsypanej mąką stolnicy na grubość ok. 5-7 mm cm i za pomocą kieliszka wycinamy okręgi. Układamy na przygotowanych owocach, smarujemy delikatnie resztą śmietany i posypujemy kokosem oraz posiekanymi ( obranymi ze skórki ) migdałami. Wkładamy do nagrzanego na 170C ( z termoobiegiem ) piekarnika
Ostra na Słodkoprodukt regionalny. To taka nasza "richtich ślonsko zista" (prawdziwie śląskie ciasto). Jest to przysmak wysoko procentowy, więc jeśli chcielibyśmy go podawać dzieciom należałoby zrezygnować z procentów. Deser ten jest idealny na przyjęcia dla dorosłych, gdzie będzie się cudownie prezentować i przede wszystkim zachwyci fanów kokosu. Składniki: Na blaty kokosowe: 5 białek 10 łyżek cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego
My sweet a lifeKokos - egzotyczny owoc, który bardzo często pojawia się w różnych produktach spożywczych od ciast zaczynając, przez formę dodatku do dań, aż na uwielbianych szczególnie przez dzieci słodyczach kończąc. Przybiera różnorodne formy w gastronomicznym świecie, najczęściej kojarzony z dodatkiem kulinarnym. Jest to jednak dodatek bardzo zdrowy, a sam owoc w całej okazałości niezmiernie wartościowy. To samo można więc powiedzieć o oleju(...)zakochać ! Olej kokosowy od dawna zajmuje pierwsze miejsce pośród wszystkich balsamów, których używam. Panowie też mogą się z nim zaprzyjaźnić i używać go po goleniu. W kuchni kokos używam także bardzo często w postaci mleczka kokosowego. Najczęściej kupuję w puszce, ale takie, w którego skład wchodzi tylko woda i miąższ kokosowy. Mleko w puszce powinno być gęste
Moja Mama Gotujetyć. Autorka opisuje że schudła 17 kg, a dziś motywuje do tego innych. W książce dzieli się przepisami na zdrowsze wersje ciast, deserów i przekąsek. Tak jak na przykładowym zdjęciu : Brownie jaglane czy Smak raju na bazie kokosu. Przepisy mają podaną wersję podstawową, wegańską, pozbawioną laktozy i glutenu. Brownie jaglane. Autorka jest(...)stylu życia. Przygodę z fit światem rozpoczęła od kiedy trafiła na program Ewy Chodakowskiej i postanowiła na dobre zmienić nawyki żywieniowe. Książka podzielona jest na kilka rozdziałów: Torty ciasta i tarty. Czekolada czekoladki i cukierki. Batony. Ciastka. Desery, Śniadania na słodko. Święta.Walentynki Tłusty czwartek i Wielkanoc. Grillowana polenta z lime curd. Bardzo zainspirowała manie ta książka i postanowiłam
Sama słodycz i szczypta chiliPlacuszki kokosowe z z ananasem to idealny pomysł na pyszne i sycące śniadanie. Proste do wykonania i pyszne. Uwielbiam połączenie kokosa z ananasem, to jedno z
Oryginalny smakBędą powtarzać do znudzenia: uwielbiam kruszonkę! Na ciastach drożdżowych, ciastach kruchych, zapiekanych owocach zwanych crumble albo na pysznych słodkich muffinach. Dziś mam dla Was przepis właśnie na te ostatnie! Pyszne, delikatne muffinki jogurtowe wypełnione truskawkami i obficie posypane kruszonką są fantastycznym pomysłem na wiosenno-letni deser. Koniecznie zróbcie! Są genialne! Niesamowicie delikatne i rozpływające się w ustach! SKŁADNIKI(...)ziarenkami wanilii , jajkiem i roztopionym masłem. Dodajemy cukier i przesianą mąkę, krótko razem mieszamy, dodajemy pokrojone truskawki. Ciasto przekładamy do foremek. KRUSZONKA: Mieszamy razem mąkę i cukier, dodajemy posiekane masło i rozcieramy palcami robiąc kruszonkę. Wsypujemy płatki migdałowe i kokos i razem mieszamy. Kładziemy na wierzch muffinek i leciutko dociskamy. Wkładamy do nagrzanego na 190C piekarnika
Ostra na Słodkobiszkoptów podłużnych 1 puszka ananasów 800 g serki homogenizowane zwykłe 400 ml śmietany 36 % żelatyna 1/2 szklanki cukru pudru 3 łyżki soku z cytryny 2 łyżki masła 100 g kokosu białego . forma 24 x 24 lub tortownica Formę wyłożyć folia spożywczą, potem położyć biszkopty. Ananasy odsączyć na sitku i pokroić w kostkę. Do 3 łyżek soku z cytryny dodać(...)szklanki cukru pudru. Pod koniec wlać przestudzoną żelatynę oraz serki i wymieszać .Masę wyłożyć na biszkopty . Masło roztopić dodać kokos i odrobinę cukru pudru i podgrzewać na patelni aż uzyska złoty kolor ,ostudzić i posypać ciasto .Gotowe ciasto dajemy do lodówki
Moje Wyrobysobota pojawia się w domu coś słodkiego. Tym razem miało nic nie być a wyszło jak wyszło...znowu jest.Pyszne ciasto s Anastazji,kolejne które z czystym sumieniem mogę Wam serdecznie polecić. Pyszny kwaskowy mus śliwkowy oraz delikatny puch śmietany z kokosem - połączenie doskonałe i bardzo smaczne.Niestety pogoda dzisiaj nie sprzyja na robienie zdjęć,ja fotografem nie jestem...zdjęcia
Niespełnione zdolności kulinarnecukrem. Następnie dosyp delikatnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Lekko wymieszaj. Piecz ok. 30-35 minut w temperaturze 170 stopni. Wykonanie ciasta makowo-kokosowego: Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier i nadal ubijaj. Dodaj mak, kokos oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj delikatnie. Piecz ok. 30-40 minute w temperaturze 170 stopni. Wykonanie kremu: Odlej pół(...)pszenną i ziemniaczaną. Resztę mleka zagotuj z cukrem, dodaj szklankę z roztrzepanymi żółtkami i doprowadź do zagotowania. Odłóż do wystudzenia. Utrzyj miękkie masło i powoli dodawaj przestudzony budyń. Warstwy ciasta od dołu: 1. biszkopt 2. połowa kremu budyniowego 3. ciasto makowo-kokosowe 4. połowa kremu budyniowego 5. delicje zalane galaretką Wykonanie galaretkowego wierzchu ciasta: Przygotuj dwie galaretki
Mania Wypiekaniacieście nie znajdziemy typowych składników takich jak jak jajka, mąką czy nabiał, za to poczujemy kokosy, awokado i kakao. Konsystencja jest aksamitnie kremowa, dominuje smak czekolady :) Składniki: Spód: ♥ 2 szklanki wiorków kokosowych ♥ 1/4 szklanki płynnego słodzidła (np.syrop z agawy, miód itp) ♥ łyżka oleju kokosowego ♥ szczypta soli Krem: ♥ 2 awokado ♥ puszka mleka kokosowego 400ml ♥ 1/2 szklanki kakao ♥ 1/2 szklanki płynnego słodzidła(...)łyżek płynnego słodzidła (lub roztopiona gorzka czekolada) Wykonanie: Spód: Wiórki wrzucamy do blendera i miksujemy, aż zmielą się na "mąkę". Mieszamy je z pozostałymi składnikami i formujemy spód naszego ciasta. Krem: Wszystkie składniki poza mlekiem kokosowym miksujemy w blenderze lub ubijamy ręcznie, tak aby powstał krem. Mleko kokosowe miksujemy na bitą śmietanę i przekładamy ją do kremu, delikatnie łącząc
Kasia SarnaDrożdżówki z owocami i kruszonką - idealne puchate, możesz je przygotować z dowolnymi sezonowymi owocami, gorąco polecam! 2. Muffinki z kokosem i truskawkami - prosty i szybki sposób na coś słodkiego! 3. Drożdżowe z dużą ilością owoców i kruszonki - to ciasto, gdzie ciasta mało ale dużo owoców i dużo maślanej kruszonki, możesz je wykonać z dowolnymi owocami. 4. Jagodzianki - w czerwcu
SMYKWKUCHNISkładniki: Ciasto 8 białek 20 dag cukru kryształu 3 żółtka 10 dag orzechów mielonych 10 dag orzechów krojonych 5 dag kokosu 10 dag rodzynek 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem 1 puszka brzoskwiń cukier kryształ do smaku 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 25 dag masła Dodatkowo 2 paczki delicji o smaku owocowym 2 galaretki pomarańczowe Wykonanie: Ciasto
Pychotkaaa3szt cukier, 60g mąka ziemniaczana, 1 kopiasta łyżka Dodatkowo dżem z czarnej porzeczki, 1 słoiczek Przygotowanie W misce mieszamy mąkę, kokos, cukier i sól. Dodajemy mocno schłodzoną margarynę, siekamy całość nożem, aż powstaną drobne okruszki. Dodajemy żółtka, szybko wyrabiamy ciasto, wykładamy na małą blaszkę (29x23cm). Schładzamy w lodówce na czas robienia bezy. Białka ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy
Gotowanie moimi oczamiskładniki na ciasto kruche: 300 g mąki 3 – 4 żółtka 110 g cukry 150 g masła, schłodzonego 1-2 łyżki śmietany 1 łyżka octu 1
Domowy Smak Jedzenia