Sernik z dodatkiem malin na spodzie kokosowym. Jakiś czas temu dzieliłam się z Wami przepisem na sernik malinowy. Połączenie smakowe jest w nim wyborne, dlatego postanowiłam
Zdrowie i pysznie na talerzuCiasto wyrosło wysoko ,więc na drugi raz upiekę w innej blaszce .A teraz przepis na ciasto- Pół kostki margaryny, 2szklanki mąki, 4 łyżki mleka, 3 żółtka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 szklanki cukru kryształu. przygotowanie ciasta Margarynę stopić i dodać do miski jak będzie zimna .Teraz dodajemy wszystkie składniki i wyrabiamy. Dajemy do lodówki na 30 min. Potem . Ciasto(...)miski wkładamy wszystkie składniki stopniowo co są przeznaczone na masę serową a na końcu dodajemy zimny ugotowany budyń.Tak przygotowaną masę wylewamy na ciasto . kruszonka do ciasta kokosowa- 4 białka ,1/2 szklanki cukru kryształu ,20 dag kokosu . przygotowanie -Białka ubić z cukrem a potem dodać kokos .Gdy sernik się piecze ,przed końcem upieczenia wyłożyć na sernik kruszonkę kokosową . i piec
Moje WyrobySzybki sernik niewymagający większego wkładu finansowego ani pracy. Przygotowanie: 25 minut Koszt: tanie Napadła mnie ochota na sernik, ale nie chciało mi się wykonywać wersji
zdrowo i aktywnieSzybki sernik niewymagający większego wkładu finansowego ani pracy. Przygotowanie: 25 minut Koszt: tanie Napadła mnie ochota na sernik, ale nie chciało mi się wykonywać wersji
Zdrowie i pysznie na talerzuJak zrobić domowe masło orzechowe? Nic prostszego, potrzebujemy tylko orzeszków ziemnych i blendera o dużej mocy. Chwila miksowania i mamy prawdziwe masło orzechowe… mniam! Możemy
Tajemnice Smakupropozycji na ten dzień, może znajdziecie coś, co przypadnie Wam do gustu? – koktajl Frankenstein – bezowe kości – trufle dyniowo-orzechowe z kokosem – gryczane brownie z cukinii (bezglutenowe i wegańskie) – kabanosy w cieście francuskim – Pumpkin Spice Chia Pudding – mumie z ciasta fracuskiego – ciasto marchewkowe z kremem cynamonowym 1. Mini papryki z oczami – małe
Be Fit Be StrongPostanowiłam, że będę robić co miesiąc ranking najlepszych przepisów, które były najczęściej wyświetlane przez Was w danym miesiącu. Nie ma co się dziwić, że wygrywają desery
zdrowo i aktywnieW ten weekend miałam misję specjalną. Zostałam poproszona o przygotowanie wegańskiego ciasta urodzinowego dla koleżanki z pracy. O ile nie mam problemu z gotowaniem wegańskich potraw
Fit Food BrunetkiBlok według poniższej receptury robiłam mnóstwo razy i naprawdę wychodzi naaajlepszy. Przepis pochodzi z moich starych zapisków - posiadam go od koleżanki ze szkolnych lat i został
Di gotujePostanowiłam, że będę robić co miesiąc ranking najlepszych przepisów, które były najczęściej wyświetlane przez Was w danym miesiącu. Nie ma co się dziwić, że wygrywają desery
Zdrowie i pysznie na talerzuNie wierzę, że to napisałam. A wy pewnie nie wierzycie, że to prawdziwy tytuł Ale jest prawdziwy. Po marchewce , batatach , szpinaku , dyni , pasternaku i fioletowych ziemniakach
FitkotNie wierzę, że to napisałam. A wy pewnie nie wierzycie, że to prawdziwy tytuł Ale jest prawdziwy. Po marchewce , batatach , szpinaku , dyni , pasternaku i fioletowych ziemniakach
FitkotW tym roku dość późno zabrałam się za rabarbar, ale to chyba przez chęć nacieszenia się truskawkami i innymi owocami, które szybciej znikają. Trochę więcej łodyg
FitkotSKŁADNIKI (4 porcje) 250 g śmietany kremówki 36% 250 ml mleka kokosowego 70 g cukru 3 listki żelatyny lub 3 łyżeczki
La grande e la piccola cuocaSzarlotka pod kokosową skorupką to klasyczne ciasto kruche z warstwą prażonych jabłek, zwieńczone "skorupką", powstałą z połączenia wiórków kokosowych i kilku składników odgrywających rolę spoiwa. Jabłka
Smakołyki Bereniki