ciasto z kokosem - 2926 przepisów (strona:75/196)

Rafaello na krakersach – bez pieczenia 325

Rafaello – jeden z moich ulubionych przysmaków , którym można mnie skutecznie przekupić ;)Robiłam już dla Was Rafaello na zimnoi Rafaello z białą czekoladą.Dziś mam dla

Ostra na Słodko
SERNIK KOKOSOWO – CZEKOLADOWY 319

Dziś mam dla Was kolejny przepis na sernik!A właściwie to ciasto serowo – czekoladowo – kokosowe.Połączenie tych 3 smaków tworzy fantastyczną całość , której nikt

Ostra na Słodko
Malibu 362

Idealnie czekoladowe, fenomenalnie kokosowe.... wilgotne, słodkie w sam raz... nie jest ciężkie....achów i ochów nie ma końca! Ciasto, które zachwyca w każdym kęsie, spojrzeniu.... Coś

Malinowe Pocałunki
Chlebek kokosowy 264

Chlebek kokosowy to lekkie, smaczne pieczywo przygotowane z ciasta drożdżowego, z delikatnie wyczuwalnym smakiem wiórków kokosowych. Przyrządzenie tego chlebka nie różni się od przygotowania zwykłego ciasta

Smakołyki Bereniki
Ciasto Pijak / Cycki murzynki 1210

Jednym z nich było obłędne ciasto z przepisu , który mama dostała od cioci Basi – o żartobliwie brzmiącej nazwie PIJAK  ( niektórym znane pod nazwą Cycki Murzynki ) Kokosowy spód … delikatny krem … czekolada …. no czego chcieć więcej?! SKŁADNIKI:SPÓD:- białka – 6 szt- cukier – 0,5 szklanki- mak – 0,5 szklanki- kokos – 0,5 szklankiMASA:- mleko(...)kokos i mak.Dokładnie , ale delikatnie mieszamy. Wkładamy do nagrzanego do 160C piekarnika na ok.  25  minut. MASA: Do połowy mleka wsypujemy budyń, obydwie mąki i żółtka. Dokładnie mieszamy. Resztę mleka zagotowujemy. Wlewamy rozrobioną masę z mąką i żółtkami. Zagotowujemy razem ( ciągle mieszając ). Miękkie masło ucieramy z cukrem. Cały czas miksując miksując dodajemy po łyżce wystudzonej masy.  Na cieście kokosowym

Ostra na Słodko
kremowy warstwowiec z biszkoptami 154

przyjemnie chrupie. Najlepiej smakuje dzień a nawet dwa po złożeniu i gwarantuję, że na jednym kawałku nie poprzestaniecie.  *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto makowe: 4 białka 100 g maku 100 g kokosu 100 g cukru szczypta soli  na krem:  1 litr mleka 2 opakowania budyniu waniliowego 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)brzoskwiń 1/2 szklanki wódki 3 opakowania biszkoptów z kakaowym środkiem 100 g czekolady mlecznej 2 łyżki mleka  Białka ubić z solą a następnie powoli dosypywać cukier. Mak i kokos wymieszać i połączyć z pianą. Przełożyć do blaszki wyścielonej papierem do pieczenia i piec w 180*C około 25 minut. Wystudzić.  Proszek budyniowy wymieszać z mąkami i cukrem, rozrobić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Chleb na sodzie z tropikalnymi bakaliami 232

zasmakowała słodkawa wersja tego rodzaju pieczywka i postanowiłam kontynuować trend. Tym razem jako główny dodatek wystąpiły tropikalne bakalie , czyli kandyzowany ananas i papaja, rodzynki sułtańskie oraz suszone morele i kokos . Chlebek na sodzie, choć mały, wyrósł idealnie. Bakalie dodały tu ciekawej słodyczy. Pajda takiego chlebka z serkiem śmietankowym czy miodem, a nawet samym masłem, smakuje wyśmienicie :) Z zasady chleby sodowe(...)pominąć 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej - można pominąć 1/2 łyżeczki soli 1/2 szkl. tropikalnych bakalii - kandyzowany ananas i papaja, rodzynki sułtańskie oraz suszone morele i kokos Rozgrzać piekarnik do 200C stopni i w międzyczasie przygotować składniki ciasta chlebowego.   Odmierzyć bakalie - ja już nie przelewałam ich wrzątkiem, bo były dość wilgotnawe.    Do dużej miski przesiać przez sito mąkę

Grunt to przepis!
Muffinki Wielkanocne 166

czekolada,kakao, rodzynki, wszystko zależy od tego na co mamy akurat ochotę) i  przykrywamy odrobiną ciasta. Muffinki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok 25-30 minut. Po ostudzeniu dekorujemy zajączki i kurczaczki.  Składniki potrzebne do dekoracji zajączków: 1/2 opakowania kokosu zielony barwnik spożywczy w proszku 3 łyżki cukru pudru 150 g serka mascarpone 100 ml śmietany kremówki

Aromatyczne Podróże
Muffiny daktylowe z kokosem bez cukru – bez miksera 186

zmiksować daktyle z wodą (ale można to zrobić wcześniej – np. u kogoś, kto ma blender i zmiksowane daktyle przywieźć w słoiczku :) ). Resztę ciasta na muffiny przygotujemy mieszając składniki łyżką. Muffinki daktylowe z kokosem są proste, smaczne, szybkie i co najważniejsze – bez dodatku białego cukru. Polecam na śniadanie, drugie śniadanie do pracy lub szkoły, deser lub podwieczorek. The post

Moja Delicja
Muffiny daktylowe z kokosem bez cukru – bez miksera 150

zmiksować daktyle z wodą (ale można to zrobić wcześniej – np. u kogoś, kto ma blender i zmiksowane daktyle przywieźć w słoiczku :) ). Resztę ciasta na muffiny przygotujemy mieszając składniki łyżką. Muffinki daktylowe z kokosem są proste, smaczne, szybkie i co najważniejsze – bez dodatku białego cukru. Polecam na śniadanie, drugie śniadanie do pracy lub szkoły, deser lub podwieczorek. The post

Moja Delicja
Tort Rafaello 162

kakao, mieszamy drewnianą łyżką lub miksujemy na najniższych obrotach.  2. Tortownicę (dno) wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy masłem i oprószamy mąką. Do tak przygotowanej tortownicy przelewamy delikatnie ciasto, wyrównujemy wierzch. Pieczemy w 180 stopniach około 50 minut. Czy upieczone sprawdzamy patyczkiem, jeśli nie to pieczemy jeszcze kilka minut. Studzimy przy uchylonym drzwiczkach piekarnika. Kroimy na 3 blaty. Krem(...)dżemu z czarnej porzeczki Przełożenie tortu: blat ciasta - połowa dżemu porzeczkowego - masa kokosowa - blat ciasta - druga połowa dżemu - masa kokosowa - blat ciasta - boki, oraz górę tortu smarujemy pozostała masą kokosową, boki okładamy uprażonymi płatkami migdałów, górę posypujemy kokosem i układamy pralinki. Tort zostawiamy na całą noc w lodówce :-) Smacznego

kruche babeczki
Ciasto ala Bounty 505

suchego patyczka około 25 minut. 7. Ciasto przestudzić i przeciąć na pół. Wykonanie masy: 0,5 l mleka i 3/4 szkl mleka 2 budynie waniliowe Winiary 35 g 1/2 szkl cukru 250 g wiórek kokosowych 200 g margaryny Kasi 1 cukier waniliowy wykonanie : Mleko wlać do garnka i zagotować , wsypać kokos z cukrem i cukrem waniliowym , gotować na małym ogniu(...)minut żeby mleko trochę wsiąkło w kokos , dodajemy margarynę i mieszamy żeby się rozpuściła . Wlewamy budyń rozrobiony w 3/4 szkl mleka , wlewamy do kokosu i chwilkę gotujemy żeby masa zgęstniała . Masę studzimy . Przełożenie ciasta ; Na spód ciasta wykładamy połowę masy , na masę drugą połowę ciasta . Wierzch smarujemy resztą masy i odstawiam do stężenia. Polewa : 2 tabliczki czekolady milka lub goplana

Sama słodycz i szczypta chili
Tort Kokosowy "Bounty" 425

Tortowa wersja popularnego ciasta "Bounty", które powstało na wzór znanego batonika o tej samej nazwie.Mocno czekoladowy biszkopt z wilgotną, kokosową masą, a wszystko pokryte połyskującą czekoladą - wymarzony torcik dla wielbicieli "Bounty".Tort Kokosowy "Bounty" - Składniki:Biszkopt:3 jajka1/2 szklanki cukru80 g mąki tortowej (0,4 szklanki)20 g szklanki kakao (1/5 szklanki)  40 g gorzkiej czekoladyłyżeczka proszku do pieczeniacukier(...)patyczka".Wystudzony biszkopt przekrawamy wzdłuż na trzy części.Masa kokosowa:Mleko zagotowujemy z cukrami, dodajemy kokos i gotujemy do momentu zgęstnienia. Następnie dodajemy masło i chwilę podgrzewamy do otrzymania gęstej masy. Lekko studzimy, a następnie wykładamy połowę masy na dolny biszkopt. Przykrywamy środkowym krążkiem ciasta, ponczujemy i wykładamy pozostałą masę. Przykrywamy górną częścią tortu - ponczujemy.Polewa:Czekoladę wraz z masłem roztapiamy

Słodka Strona
Cycek teściowej… 822

końcu kakao i lekko wymieszać.Wlać na formę do pieczenia.Piec w tem. 180C ok. 40 minut. Po upieczeniu ciemny biszkopt przekrawamy na pół. Ciasto makowo  kokosowe: 5 białek  ½ szkl cukru 10 dag kokosu     1 szk suchego maku 1 łyżeczka proszku do pieczenia  Wykonanie;  Białka ubić na sztywną pianę, dodać resztę składników(...)sito.Utrzeć margarynę z cukrem, dodać uzyskany ser i wymieszać.  Wierzch: 1 duża paczka okrągłych biszkoptów  rodzynki  2 jasne galaretki Przełożenie placka ;  Ciemny biszkopt – masa – ciasto makowo - kokosowe – masa – ciemny biszkopt – masa – okrągły biszkopty – na każdy biszkopt nałożyć rodzynkę – zalać galaretką , która zaczyna się lekko ścinać

Apetyczna babeczka
Ciasto ucierane z truskawkami i kokosem 177

wymieszać szpatułką lub drewnianą łyżką.   Dno tortownicy wyłożyć papierem, boki posmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Do tak przygotowanej przełożyć ciasto. Wyrównać wierzch ciasta i ułożyć na wierzchu odszypułkowane i pokrojone w połówki truskawki, całość posypać kokosem.  Przygotować kruszonkę: masło pokroić na mniejsze kawałki, dodać pozostałe składniki i energicznie rozetrzeć je w palcach tak, by powstały grudki. Posypać kruszonką

W poszukiwaniu inspiracji