misek (tylko do połączenia składników, mogą pozostać grudki). Nie miksować!Nałożyć do foremek na dno trochę ciasta, łyżeczkę dżemu i znowu odrobinę ciasta aby wypełnić foremki do 3/4 ich wysokości. Wierzch posypać płatkami kokosu. Piec 22-25 minut w nagrzanym do 190 stopni piekarniku na złoty kolor. Piekarnik włączyć odpowiednio wcześniej żeby przygotowane muffinki natychmiast włożyć do nagrzanego
Ze smakiem i z pasjąwiecie jestem ogromną wielbicielką Rafaello , więc to właśnie po kokos i migdały sięgam najczęściej.Kuleczki Rafaello już dla Was miałam , ciasto też , więc dziś niech będzie inna wersja tego przysmaku.Krem na kanapki!Przepyszny krem z białej czekolady połączony z chrupiącymi płatkami migdałów i dużą ilością kokosu zachwyci podniebienia nie tylko dzieciaków.Śniadanie w takim wydaniu z całą pewnością poprawi humor
Ostra na SłodkoCiasto o nazwie Styropian zna zapewne każdy, swoją nazwę zawdzięcza podobieństwu do styropianu budowlanego, który ma podobną porowatą powierzchnię i jest równie śnieżnobiały. Ten kto wymyślił nazwę, miał dużą wyobraźnię, ludzie to mają skojarzenia Ostatnio pokazywałam mój przepis na czekoladowy styropian przygotowany na jogurcie greckim, który smakuje jak czekoladowy sernik z posmakiem kokosów. Dzisiaj pokażę Wam jak przygotowuję klasyczny styropian(...)wszystkich blogach, piekli go wszyscy. Ja go piekłam, ale przepisu na blogu nie było, teraz to nadrabiam, gdyż to ciasto jest warte pokazania, mimo, że teraz większość osób piecze jagodzianki. Oryginalny styropian smakuje prawie jak sernik z delikatnym posmakiem kokosów, jest jednak lżejszy i mniej kaloryczny od tradycyjnego sernika. To taki oszukany sernik, ale jak ktoś nie piecze serników
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kruche ciasto z lekką kokosową masą z dodatkiem malin (jeśli nie macie malin, możecie użyć truskawek). Kokos i maliny to genialne połączenie. Zrobiłam je na niedziele do kawy, a że mieliśmy gości, ciasto zniknęło w tempie ekspresowym. Przepis znalazłam w gazetce Lidla. Polecam. Post Ciasto kokosowo
Marta GotujeKlasyczne ciasto Milky Way bez pieczenia już znacie - klik . Przyznam, że jest obłędne w smaku i nie potrzebuje ulepszania, ale chciałam je połączyć z moim ukochanym kokosem i białą czekoladą, do której mam... ogromną słabość. Wyszło przepysznie! Rewelacyjny krem mleczno-kokosowy doskonale komponuje się z miękkimi herbatnikami i kuszącą polewą z białej czekolady. Koniecznie spróbujcie takiego połączenia(...)Masę dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji oraz podzielić na dwie części. Przygotować polewę. Czekoladę z dodatkiem mleka/śmietanki rozpuścić w kąpieli wodnej i zostawić do lekkiego przestudzenia. Ciasto. Na dnie formy wysłanej papierem do pieczenia kolejno ułożyć warstwę herbatników, połowę masy mleczno-kokosowej, herbatniki, resztę masy oraz ponownie ciastka. Na końcu wierzch ciasta równomiernie pokryć płynną polewą czekoladową
Di gotujepomocą miksera zmiksować na gładką masę. Do suchych składników dodać mokre i dokładnie wymieszać za pomocą łyżki.Na końcu dodać rabarbar i wymieszać.Papilotki wypełnić ciastem do 2/3 wys. Z zimnego masła,cukru i kokosu zagnieść kruszonkę i rozkruszyć na każdej muffince. Piec w 170 st około
Ala piecze i gotujezadowalający. Dlatego moja wegańska wersja ciasteczek warszawskich różni się od tradycyjnych jedynie brakiem bezy, a poza tym smakują identycznie! Ciasteczka zrobiłam w dwóch wersjach – z orzechami i z kokosem. PS Brak bezy to o wiele mniej cukru, więc wyszło to wszystkim na zdrowie Ciasteczka warszawskie (słoneczka) Via Gusto Na pewno kojarzycie kruche ciasteczka warszawskie, znane też jako “słoneczka(...)jaglanej lub kokosowej 100 g oleju kokosowego (polecam ze sklepu ymt24.pl – https://ymt24.pl/oleje-kokosowe ) 3 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego Dodatkowo: marmolada kokos i/lub posiekane orzechy do obtoczenia przygotowanie Jako pierwsze przygotujemy ciasto. Płatki owsiane zmiel (możesz też użyć mąki owsianej lub zmielonego siemienia lnianego) i wymieszaj z gorącą wodą. Odstaw na 15 minut. Do miski daj olej
Via GustoSłoneczne szneki z nutą kokosu, serem i morelami. Cud, miód, malina. Tak bym je określiła. Morele rozpływają się w drożdżowce, z dodatkiem sera tworzą pyszny duet. Do porannej kawy albo ze szklanką polecam skonsumować złocistą sznekę. ciasto: 300 dkg mąki pszennej 2 żółtka 1/3 szklanki cukru Polski Cukier biały sól szczypta 125 ml mleka kokosowego letniego 2 dkg drożdży
wesoła kuchniaetap: mąka pszenna 1 kg, sól - szczypta, olejek waniliowy 1 łyżeczka, jabłka 6 sztuk kruszonka: masło miękkie 150 gram, cukier 100 gram, mąka pszenna 200 gram, olej rzepakowy smakowy kokos 4 łyżki, orzechy włoskie 100 gram 1 etap: do dużej miski wg podanej kolejności wkruszyć świeże drożdże, rozsypać cukier, wlać roztrzepane jajka, wlać mleko, olej, nakryć miskę talerzem i zostawić(...)jabłek bez skórki, odstawić na 30 minut do pojemnika wsypać składniki na kruszonkę w tym orzechy droniej pokruszone, olek smakowy kokos i zrobić mikserem spiralami kruszonkę kruszonkę rozsypać na jabłkach piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 60-70 minut, pod koniec nakryć papierem do pieczenia, aby wierzch za mocno się nie przypiekł - drożdżówka nocna
W Mojej Kuchni LubięPodłużna, słodka drożdżówka zwinięta z nadzieniem, tym razem kakaowo-kokosowym. Ciasto: 50 dag mąki tortowej 6 dag drożdży 10 dag cukru - pudru 1/2 szklanki kwaśnej, gęstej śmietany 20 dag masła 1 jajko 3 żółtka 1 opakowanie cukru wanilinowego szczypta soli Nadzienie kakaowo-kokosowe: 20 dag mąki 20 dag cukru 1 opakowanie cukru(...)wanilinowego 2 duże łyżki kakao 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3-4 łyżki gęstej śmietany 3-4 łyżki powideł śliwkowych 10 dag kokosu Wszystkie składniki nadzienia wymieszać na jednolitą, gęstą masę. Ciasto drożdżowe przygotowuje się tak samo jak na strucle z makiem . Mąkę przesiać na stolnicę. Drożdże rozetrzeć z 2 łyżkami cukru pudru, wymieszać ze śmietaną
Praktyczna pljeden blat miodowego ciasta i przykrywamy drugim ciastem. składniki na warstwę owocową: 250 g marmolady (ja użyłam domowej jabłkowej) 1 sucha galaretka pasująca smakowo do marmolady, w moim przypadku pomarańczowa wykonanie: Marmoladę przekładamy do rondelka, doprowadzamy do zagotowania. Zestawiamy z ognia, wsypujemy galaretkę i mieszamy, aż się rozpuści. Gdy zacznie tężeć wykładamy na ciasto i przykrywamy trzecim miodowym blatem. składniki(...)gotujemy, aż masa zgęstnieje. Zestawiamy z ognia, dodajemy wiórka kokosowe mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na puch, stopniowo dodajemy wystudzony budyń z kokosem i miksujemy na jednolity krem. Gotowy wykładamy na ciasto i przykrywamy czwartym blatem. Na cieście kładziemy deseczkę i delikatnie obciążamy np. garnkiem. Pozostawiamy (najlepiej w chłodnej spiżarce) do następnego dnia. Następnie polewamy polewą czekoladową
Domowy Smak JedzeniaProste i efektywne ciasto na zimno. Przy weekendzie mam dla Was przepis na deser cudeńko. Bardzo ładnie wygląda,a jego przygotowanie jest banalnie proste i
zdrowo i aktywnieProste i efektywne ciasto na zimno. Przy weekendzie mam dla Was przepis na deser cudeńko. Bardzo ładnie wygląda,a jego przygotowanie jest banalnie proste i
Zdrowie i pysznie na talerzuJakiś czas temu obiecywałam, że na blogu zaczną pojawiać się torty – obietnicy więc dotrzymać wypada! Tą tortową serię zaczynam od najprostszego NAKED CAKE – czyli
Ostra na SłodkoKeto donuty dyniowe z glazurą jogurtową i ozrechami Grzybobranie – wyczerpująca aktywność Ufff… To był ciężki tydzień. Mimo, że w pracy byłam tylko trzy dni, zdążyła dać
Modern Cave Girl