Przepis na to ciasto kilka lat temu dostałam od sąsiadki, Pani Danusi. Dawno go nie robiłam aż wreszcie doczekało się na swoją kolejkę. Na pewno zasmakuje wielbicielom serników na zimno i prażonego kokosu. Polecam, tym bardziej, że jest proste do zrobienia. Moje oparłam na pomarańczowym smaku ale można użyć dowolnego dżemu i pasujących do niego galaretek. *blaszka(...)mogą zrobić się serowe grudki). Do masy serowo- galaretkowej dodać ubitą śmietanę, połączyć. Większą część masy wylać na biszkopt, przykryć drugą połową ciasta, wylać resztę masy. Odstawić na chwilę do ostygnięcia. Posmarować dżemem po wierzchu. Kokos uprażyć na maśle, ostudzić i posypać kokosem. Schłodzić
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaJogurt, mus jabłkowy, kokos, kruszonka...czego chcieć więcej:) Krok po kroku - KLIK Składniki na blachę 40 x 35 : 1 kubek jogurtu naturalnego 370 g 3 kubeczki mąki 1 kubek cukru 1 kubek oleju 4 jajka proszek do pieczenia 4 łyżeczki mus jabłkowy 2 litrowe słoiki Kruszonka: 3 łyżki miękkiego masła 5 łyżek wiórek kokosowych 5 łyżek(...)blachę, równomiernie rozprowadzić mus jabłkowy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 40 minut(do suchego patyczka. Po tym czasie wysuwamy na chwilę blaszkę z ciastem, posypujemy kruszonką i wstawiamy na kolejne 10 minut. Przepis z bloga MojeTworyPrzetwory
Anioły w kuchniPijak zwany również cycki murzynki – pamiętam to ciasto jeszcze z czasów dzieciństwa, kiedy to moja mama pomagała w przygotowaniach do sylwestra, który miał być w okolicznym domu kultury.Pomagałam razem z nią … oblizując miskę po brzegi.Delikatny makowy biszkopt pokryty budyniowo-maślanym kremem śmietankowym oraz biszkoptami namoczonymi w alkoholu.Wszystko to oblane pyszną mleczną czekoladą i obsypane dużą ilością prażonego(...)cukier, kokos i mak, dokładnie, ale delikatnie mieszamy.Wkładamy do nagrzanego do 160C piekarnika na ok.25 minut.MASA:Do połowy mleka wsypujemy budyń, obydwie mąki i żółtka, dokładnie mieszamy.Resztę mleka zagotowujemy, wlewamy rozrobioną masę z mąką i żółtkami.Zagotowujemy razem ( ciągle mieszając ).Miękkie masło ucieramy z cukrem.Cały czas miksując miksując dodajemy po łyżce wystudzonej masy. Na cieście kokosowym rozsmarowujemy
Ostra na Słodkobazie stworzyć pyszne i zarazem szybkie ciasto, które okazało się wielkim hitem - nawet wśród osób sceptycznie nastawionych do tego typu zdrowych słodkości. Ciasto jest przeeepyszne i idealnie łączy się z kokosowo-migdałowym spodem. Zresztą czekolada i kokos mówią same za siebie! Koniecznie spróbujcie. Zapewniam, że długo zapamiętacie smak oraz kuszący aromat tego torciku. Polecam! (Tortownica o średnicy(...)masy wmieszać kawałki czekolady. W międzyczasie przygotować spód. Daktyle zalać wrzątkiem, odstawić na kilka minut, a następnie dokładnie odcedzić i zblendować z mąką migdałową oraz wiórkami kokosowymi. Powstałe ciasto wklepać w dno tortownicy uprzednio wysłanej papierem do pieczenia. Na spodzie umieścić czekoladowo-kokosową masę z perełek tapioki, która powinna być jeszcze ciepła. Po ostudzeniu torcik schłodzić w lodówce
Di gotujezmieszaną z proszkiem do pieczenia. Piec około 25 min. w temp. 180* CIASTO KOKOSOWE: SKŁADNIKI: 5 białek 20dag wiórków kokosowych 3/4 szkl. cukru kryształu 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka prszku do pieczenia WYKONANIE: Ubić pianę z białek, dodać cukier. Następnie stopniowo dodać kokos,mąkę i proszek do pieczenia. Piec w temp 180* około 20min MASA(...)Śmietanę ubić ze śnieżką dodać adwokat ,pokruszone biszkopty, oraz wiórka kokosowe, a na końcu żelatynę oraz czekoladę. PRZEŁOŻENIE: biszkopt - 1/2 masy nr 1 - ciasto kokosowe - 1/2 masy nr 2 - biszkopt - masa nr 2 - górę posypać kokosem
Dziś Ja gotujezmieszaną z proszkiem do pieczenia. Piec około 25 min. w temp. 180* CIASTO KOKOSOWE: SKŁADNIKI: 5 białek 20dag wiórków kokosowych 3/4 szkl. cukru kryształu 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka prszku do pieczenia WYKONANIE: Ubić pianę z białek, dodać cukier. Następnie stopniowo dodać kokos,mąkę i proszek do pieczenia. Piec w temp 180* około 20min MASA(...)Śmietanę ubić ze śnieżką dodać adwokat ,pokruszone biszkopty, oraz wiórka kokosowe, a na końcu żelatynę oraz czekoladę. PRZEŁOŻENIE: biszkopt - 1/2 masy nr 1 - ciasto kokosowe - 1/2 masy nr 2 - biszkopt - masa nr 2 - górę posypać kokosem
Dziś Ja gotujewlać szklankę letniego mleka dodać pokruszone drożdże, łyżeczkę mąki, łyżeczkę cukru i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy drożdże wyrosną dodać przesianą mąkę, kokos, żółtka utarte z cukrem, spirytus i esencję waniliową. Przerobić ciasto, dodać roztopione letnie masło i wyrabiać tak długo, aż ciasto będzie miało jednolitą i gładką konsystencje-około 20 min. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić(...)uformować z ciasta pączek o średnicy około 5 cm. Układać na stolnicy posypanej mąką do ponownego podrośnięcia. Smażyć w gorącym oleju z dwóch stron. Pączki wyjąć i odsączyć na ręczniku papierowym. Krem kokosowy rozmieszać i za pomocą rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką nadziewamy pączki z boku wciskając do środka krem. Ciepłe pączki polukrować i posypać kokosem. Lukier
Ala piecze i gotujetrzymać i wszelkimi sposobami przywołuję lato. Dlatego też przygotowała ekspresowe serniczki na zimno. To przepis, w którym odtwarzam smaki lata, więc pojawia się tutaj orzeźwiający kokos, pyszny mus malinowy, a to wszystko w postaci ciasta na zimno. Czy może być coś lepszego w ten pochmurny dzień :)? Zapewniam Was, że nie Ekspresowe serniczki na zimno przepis na 3 porcje Składniki spód
365 dni dookoła kuchniWrapy z indykiem, rukolą, pomidorem i oliwką 39. Chrupiące nuggetsy z indyka pieczone w piekarniku 40. Kabanosy w cieście francuskim 41. Kulki mocy 42. Zdrowe kulki z daktylami, płatkami owsianymi i kokosem 43. Pide z kurczakiem, oliwkami, suszonym pomidorem, mozarellą i oregano 44. Ciasteczka kokosowe 45. Włoskie mini pączki z ricotty 46. Paluszki
kruche babeczkimisce łyżka na 4 części. 1/4 wykładamy na krakersy. Na masę układamy kolejna warstwę herbatników i 1/3 masy… itd… wierzch posypujemy pozostałym kokosem, zakrywamy folia spożywcza i wstawiamy na noc do lodówki żeby ciasto stężało a krakersy zmiękły. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia
Blog kulinarny S9.PLczasu zgęstnienia. W rondelku roztapiamy margarynę z chałwą. Do ostudzonej margaryny i chałwy stopniowo dodajemy również zimny budyń. Całość dokładnie miksujemy. Placek z kokosem smarujemy dżemem z czarnej porzeczki. Następnie rozsmarowujemy masę chałwową. Ciasto przykrywamy plackiem sezamowym. Smacznego
paapilotkaaPrzepyszne! Kruche ciasto ze świeżym ananasem i wiórkami kokosowymi z dodatkiem suszonych daktyli i posypane kokosowo – maślaną kruszonką. Rewelacyjne, jedne z najlepszych połączeń! Musicie spróbować
Oryginalny smakjednak wystarczająco soczyste i aromatyczne, żeby nadać ciastu wspaniały smak i aromat. Biorąc pod uwagę powyższe, pewnie w ogóle nie powinnam określać tego ciasta mianem keto key lime pie. Bardziej pasowałoby określenie tarta kokosowo- limonkowa. Kokos występuje tutaj bowiem nie tylko w spodzie ( mąka kokosowa , olej kokosowy ), ale także w nadzieniu ( śmietanka kokosowa – można użyć także tej z puszki
Modern Cave GirlSernik to według mnie najlepsze ciasto na świecie. Uwielbiam odkrywać nowe smaki serników. Dziś przedstawiam połączenie kokosu i mango, które okazało się bardzo smaczne. Sernik bardzo szybko zniknął... oby w Waszym domu było tak samo :-) Do kawałka sernika, a może dwóch, filiżanka pysznej kawy i ja się rozpływam... nie mogłabym żyć bez słodyczy. A Wy ? Składniki: ciasto: maka pszenna
kulinarne odsłony patiDziś mam dla Was przepis na przepyszne ponczowe babeczki. Babeczki / muffinki z ciasta drożdżowego , nasączone orzeźwiającym ponczem i obsypane dużą ilością moich ulubionych , chrupiących bakalii i kokosem. Mamy tu orzechy laskowe , nerkowce oraz prażony kokos. Do szczęścia potrzeba jeszcze tylko kubka ulubionej , pachnącej kawy. Spróbujcie! Polecam! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 125 g * drożdże suszone – 1 łyżeczka * cukier(...)szczyptą soli. Masło podgrzewamy z mlekiem, studzimy, a następnie łączymy z jajkiem oraz suchymi składnikami. Wszystko dokładnie miksujemy, przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Foremki natłuszczamy, napełniamy ciastem, i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 20-25 minut. Wodę gotujemy z cukrem i skórką cytrynową, studzimy, dodajemy rum. Babeczki zanurzamy w syropie i posypujemy podprażonymi bakaliami
Ostra na Słodko