ciasto z kokosem - 2926 przepisów (strona:91/196)

Jaglany jabłecznik - bez glutenu, jajek i cukru 208

Składniki na blachę (tortownicę) 24 cm: 1 szklanka kaszy jaglanej 2 duże słodkie jabłka 10 daktyli 5 łyżeczek rodzynek 1 łyżeczka oleju kokosowego plus do posmarowania

Szkrab Je Sam
SERNIK BOUNTY – kokosowy z czekoladą / bez pieczenia 248

wiecie serniki to ciasta, które kocham miłością bezgraniczną ( chyba inaczej się tego nie da nazwać! ). Przygotowuje je zarówno na te ważne okazje, jak i totalnie bez okazji – do popołudniowej kawki. Za każdym razem mój sernik jest inny. Za każdym razem staram się zaskoczyć domowników i znajomych z pracy czymś nowym, a zarazem wzbudzić zachwyt w czytelnikach(...)Dziś, specjalnie z myślą o zbliżającym się Dniu Kobiet 8 marca i zainspirowana współpracą z marką Kasia przygotowałam dla Was przepis na fantastyczny SERNIK BOUNTY – o smaku prażonego kokosu i czekolady. Nie wymaga pieczenia, dlatego przygotowuje się go bardzo szybko! No i tak samo szybko znika! Sernik jest naprawdę bardzo mocno kokosowy i wyrazisty w smaku. Zachwycać będzie zarówno

Ostra na Słodko
Kokosowe z owocami 132

Składniki na ciasto Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right(...)topimy margarynę i rozpuszczamy w niej cukier, dodajemy mleko, gotujemy kilka minut aż się skarmelizuje. Po 5 minutach pieczenia wykładamy owoce na ciasto, a po 10-15 jak się troszkę przyrumieni wylewamy masę karmelową i posypujemy kokosem. Kokos można zastąpić płatkami migdałowymi. Pieczemy jeszcze 15 minut

Gotowanie moimi oczami
MUFFINKI BURACZANO-KOKOSOWE Z CZEKOLADĄ (vel muffinki z Talbota) 151

wymieszać jedne z drugimi (ale nie zbyt mocno, bo muffinki wyjdą zbite i gumowate, jak te moje troszeczkę tym razem :P), - przelać ciasto do foremek (od razu, żadnego czekania, bo nie wyrosną!), - po wierzchu obsypać jeszcze kokosem i ewentualnie odrobiną cukru trzcinowego - piec do suchego patyczka czyli około pół godziny w temp. 180 stopni. Gotowe muffinki zostały oblane czekoladą, taką(...)górę jeszcze raz wiórki kokosowe i w zasadzie można jeść od razu, oblizując palce z czekolady ;) Niestety po upieczeniu nie widać już tego pięknego buraczanego koloru, jakie miało surowe ciasto, jedynie po wierzchu jest trochę różowawo, ale smak jest jak najbardziej buraczano-kokosowo-czekoladowy (nie bananowy!), całkiem fajny, taki ewidentnie jesienny, podoba mi się :) Z tej ilości składników wyszło

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
COBBLER Z TRUSKAWKAMI – truskawki zapiekane pod kokosowymi ciasteczkami 184

lodami lub bitą śmietaną. Wiem wiem! Już Wam cieknie ślinka! Do zrobienia Cobblera używamy mniej masła, więc jest to deser odrobinę mniej kaloryczny i lżejszy od crumble … a ciasto nie przygotowujemy nie w formie kruszonki , a w formie ciasteczek! Po upieczeniu troszkę przypominają brukowaną ulicę – czyli po angielsku „cobblerstone street”. Taki deser jest idealnym(...)migdałami, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Dodajemy 3/4 śmietany i szybko wyrabiamy na gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na podsypanej mąką stolnicy na grubość ok. 5-7 mm cm i za pomocą kieliszka wycinamy okręgi. Układamy na przygotowanych owocach, smarujemy delikatnie resztą śmietany i posypujemy kokosem oraz posiekanymi ( obranymi ze skórki ) migdałami. Wkładamy do nagrzanego na 170C ( z termoobiegiem ) piekarnika

Ostra na Słodko
Kopa Śląska 308

produkt regionalny. To taka nasza "richtich ślonsko zista" (prawdziwie śląskie ciasto). Jest to przysmak wysoko procentowy, więc jeśli chcielibyśmy go podawać dzieciom należałoby zrezygnować z procentów. Deser ten jest idealny na przyjęcia dla dorosłych, gdzie będzie się  cudownie prezentować i  przede wszystkim zachwyci fanów kokosu. Składniki: Na blaty kokosowe: 5 białek 10 łyżek cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego

My sweet a life
Zupa z kukurydzy z dodatkiem mleczka kokosowego 156

Kokos - egzotyczny owoc, który bardzo często pojawia się w różnych produktach spożywczych od ciast zaczynając, przez formę dodatku do dań, aż na uwielbianych szczególnie przez dzieci słodyczach kończąc. Przybiera różnorodne formy w gastronomicznym świecie, najczęściej kojarzony z dodatkiem kulinarnym. Jest to jednak dodatek bardzo zdrowy, a sam owoc w całej okazałości niezmiernie wartościowy. To samo można więc powiedzieć o oleju(...)zakochać ! Olej kokosowy od dawna zajmuje pierwsze miejsce pośród wszystkich  balsamów,  których używam. Panowie też mogą się z nim zaprzyjaźnić i używać go po goleniu. W kuchni kokos używam także bardzo często w postaci mleczka kokosowego. Najczęściej kupuję w puszce, ale takie, w którego skład wchodzi tylko woda i miąższ kokosowy. Mleko w puszce powinno być gęste

Moja Mama Gotuje
Jak jeść słodycze i nie tyć, 100 przepisów na zdrowe słodkości- recenzja 161

tyć. Autorka opisuje że schudła 17 kg, a dziś motywuje do tego innych. W książce dzieli się przepisami na zdrowsze wersje ciast, deserów i przekąsek. Tak jak na przykładowym zdjęciu :  Brownie jaglane czy Smak raju na bazie kokosu.  Przepisy mają podaną wersję podstawową,  wegańską, pozbawioną laktozy i glutenu. Brownie jaglane. Autorka jest(...)stylu życia. Przygodę z fit światem rozpoczęła od kiedy trafiła na program Ewy Chodakowskiej i postanowiła na dobre zmienić nawyki żywieniowe.  Książka podzielona jest na kilka rozdziałów: Torty ciasta i tarty. Czekolada czekoladki i cukierki. Batony. Ciastka. Desery, Śniadania na słodko. Święta.Walentynki Tłusty czwartek i Wielkanoc. Grillowana polenta z lime curd. Bardzo zainspirowała manie ta książka i postanowiłam

Sama słodycz i szczypta chili
Placuszki kokosowe z ananasem 96

Placuszki kokosowe z z ananasem to idealny pomysł na pyszne i sycące śniadanie. Proste do wykonania i pyszne. Uwielbiam połączenie kokosa z ananasem, to jedno z

Oryginalny smak
JOGURTOWE MUFFINKI TRUSKAWKOWE Z KRUSZONKĄ 158

Będą powtarzać do znudzenia: uwielbiam kruszonkę! Na ciastach drożdżowych, ciastach kruchych, zapiekanych owocach zwanych crumble albo na pysznych słodkich muffinach. Dziś mam dla Was przepis właśnie na te ostatnie! Pyszne, delikatne muffinki jogurtowe wypełnione truskawkami i obficie posypane kruszonką są fantastycznym pomysłem na wiosenno-letni deser. Koniecznie zróbcie! Są genialne! Niesamowicie delikatne i rozpływające się w ustach! SKŁADNIKI(...)ziarenkami wanilii , jajkiem i roztopionym masłem. Dodajemy cukier i przesianą mąkę, krótko razem mieszamy, dodajemy pokrojone truskawki. Ciasto przekładamy do foremek. KRUSZONKA: Mieszamy razem mąkę i cukier, dodajemy posiekane masło i rozcieramy palcami robiąc kruszonkę. Wsypujemy płatki migdałowe i kokos i razem mieszamy. Kładziemy na wierzch muffinek i leciutko dociskamy. Wkładamy do nagrzanego na 190C piekarnika

Ostra na Słodko
ciasto pijak 141

biszkopt: 4 jaja 2 łyżki wody 1 szkl cukru 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia ciasto bezowe: 1 szkl białek szczypta soli 1 szkl cukru 150 g suchego maku 150 g kokosu krem: 1/2 l mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szkl cukru 3 żóltka 200 g masła ponadto: słoiczek(...)kokos. Wyłożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika na ok 25 minut. Wyjąć, wystudzić, delikatnie odkleić papier. W 1/2 szkl mleka rozrobić żóltka oraz obie mąki. Resztę mleka z cukrem zagotować, na wrzące wlać masę żółtkową, ugotować gęsty budyń. Wystudzić. Masło utrzeć na puch, następnie łyżka po łyżce dodawać budyń. Na biszkopcie rozsmarować dżem, położyć ciasto bezowe

6niebo
Błyskawiczny ananasek na zimno -a efekt wspaniały 125

biszkoptów podłużnych 1 puszka ananasów 800 g serki homogenizowane zwykłe 400 ml śmietany 36 % żelatyna 1/2 szklanki cukru pudru 3 łyżki soku z cytryny 2 łyżki masła 100 g kokosu białego . forma 24 x 24 lub tortownica Formę wyłożyć folia spożywczą, potem położyć biszkopty. Ananasy odsączyć na sitku i pokroić w kostkę. Do 3 łyżek soku z cytryny dodać(...)szklanki cukru pudru. Pod koniec wlać przestudzoną żelatynę oraz serki i wymieszać .Masę wyłożyć na biszkopty . Masło roztopić dodać kokos i odrobinę cukru pudru i podgrzewać na patelni aż uzyska złoty kolor ,ostudzić i posypać ciasto .Gotowe ciasto dajemy do lodówki

Moje Wyroby
BISZKOPT Z MUSEM ŚLIWKOWYM 152

sobota pojawia się w domu coś słodkiego. Tym razem miało nic nie być a wyszło jak wyszło...znowu jest.Pyszne ciasto s Anastazji,kolejne które z czystym sumieniem mogę Wam serdecznie polecić. Pyszny kwaskowy mus śliwkowy oraz delikatny puch śmietany z kokosem - połączenie doskonałe i bardzo smaczne.Niestety pogoda dzisiaj nie sprzyja na robienie zdjęć,ja fotografem nie jestem...zdjęcia

Niespełnione zdolności kulinarne
Biszkopt z delicjami wg Siostry Anastazji 224

cukrem. Następnie dosyp delikatnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Lekko wymieszaj. Piecz ok. 30-35 minut w temperaturze 170 stopni. Wykonanie ciasta makowo-kokosowego: Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier i nadal ubijaj. Dodaj mak, kokos oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj delikatnie. Piecz ok. 30-40 minute w temperaturze 170 stopni. Wykonanie kremu: Odlej pół(...)pszenną i ziemniaczaną. Resztę mleka zagotuj z cukrem, dodaj szklankę z roztrzepanymi żółtkami i doprowadź do zagotowania. Odłóż do wystudzenia. Utrzyj miękkie masło i powoli dodawaj przestudzony budyń. Warstwy ciasta od dołu:  1. biszkopt 2. połowa kremu budyniowego 3. ciasto makowo-kokosowe 4. połowa kremu budyniowego 5. delicje zalane galaretką   Wykonanie galaretkowego wierzchu ciasta: Przygotuj dwie galaretki

Mania Wypiekania
CZEKOLADOWE KREMOWE CIASTO ( bez mąki, bez pieczenia ! ) 232

cieście nie znajdziemy typowych składników takich jak jak jajka, mąką czy nabiał, za to poczujemy kokosy, awokado i kakao. Konsystencja jest aksamitnie kremowa, dominuje smak czekolady :) Składniki: Spód: ♥ 2 szklanki wiorków kokosowych ♥ 1/4 szklanki płynnego słodzidła (np.syrop z agawy, miód itp) ♥ łyżka oleju kokosowego ♥ szczypta soli Krem: ♥ 2 awokado ♥ puszka mleka kokosowego 400ml ♥ 1/2 szklanki kakao ♥ 1/2 szklanki płynnego słodzidła(...)łyżek płynnego słodzidła (lub roztopiona gorzka czekolada) Wykonanie: Spód: Wiórki wrzucamy do blendera i miksujemy, aż zmielą się na "mąkę". Mieszamy je z pozostałymi składnikami i formujemy spód naszego ciasta. Krem: Wszystkie składniki poza mlekiem kokosowym miksujemy w blenderze lub ubijamy ręcznie, tak aby powstał krem. Mleko kokosowe miksujemy na bitą śmietanę i przekładamy ją do kremu, delikatnie łącząc

Kasia Sarna

Proponowane wyszukiwania