ciasto z kokosem - 2926 przepisów (strona:117/196)

Strączki 201

roszponki, czarnej soczewicy, batatów i buraków, kapusta z grochem i kurkami, hummus z mango i kokosem, pieczarki portobello faszerowane białą fasolą i pesto, pita z bobem i jagnięciną, pasztet sojowy z suszonymi pomidorami i bazylią, a na deser ciasteczka czekoladowe z soczewicą czy ciasto z fasoli adzuki z kremem a herbaty matcha. Pyszności! Łapcie książkę tutaj

GRUBY WAŁEK
Deser jugurtowy z malinami 174

Czasami mamy ochotę zjeść coś słodkiego, a niekoniecznie ciasto. Proponowany przeze mnie deser jest lekki i mało kaloryczny. Porcja na 4 osoby. Składniki: 2 galaretki (malinowe lub inne o barwie czerwonej) 1 jogurt naturalny szklanka malin kokos do posypania deseru Wykonanie: Jedną galaretkę przyrządzić według instrukcji na opakowaniu i przelać do miseczek lub pucharków deserowych. Zostawić do ostudzenia, a następnie

Passions hobbies life
Mazurek czekoladowo bakaliowy 176

złotym grubym podkładzie ,który kupiłam w OpakowaniaCukiernicze.pl   Oprócz okrągłych i prostokątnych podkładów  mają również szeroki wybór pudełek i opakowań do ciast i tortów. Składniki: Kruche ciasto: 250 g mąki pszennej typ 500 170 g zimnego masła 1 żółtko surowe 1 żółtko gotowane 80 g cukru 1 kopiasta łyżka kakao 2 łyżki zimnej wody szczypta soli Pomada czekoladowa(...)rodzynek 40 g żurawiny 3 łyżki kokosu 8 suszonych moreli niesiarkowanych 3 suszone figi ale-raj 3 łyżki rumu Przygotowanie: Wierzch bakaliowy: Czekolady i orzechy drobno posiekać. Rodzynki namoczyć w rumie. Morele pokroić w cienkie paski, figi w kostkę. Wszystkie bakalie wymieszać razem z rodzynkami i pozostałym rumem z namaczania. Kruche ciasto: Masło pokroić w kostkę, ugotowane żółtko przetrzeć przez

Ala piecze i gotuje
Deser SNICERS - bez cukru, wegański, bez pieczenia :) 162

Uwierzycie, że w tytule nazwy tego przepisu zamiast "deser" było pierwotnie "ciasto"? Ciasto to finalnie okazało się wytworem niemogącym być ciastem ze względu na to, że

Zdrowie na języku :P
Tort kokosowa delicja z malinami 204

opakowanie serka mascarpone 200 ml śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru krem śmietankowy: 800 ml śmietany 30% 4 opakowania  fix do śmietany 3-4 łyżki cukru pudru kokos karmelizowany 1 łyżka masła 2 łyżki cukru około 80-100 g wiórek kokosowych dodatkowo: 1 słoiczek konfitury malinowej 2 opakowania delicji malinowych 350 g malin 1 tabliczka białej czekolady(...)masy jajecznej i miksujemy na najmniejszych obrotach. Ciasto wylewamy do tortownicy. Wstawiamy do zimnego piekarnika. Pieczemy około 30 minut na 175-180 stopni (do suchego patyczka) Wyciągamy upieczony biszkopt i rzucamy nim dwukrotnie z wysokości 30 cm. Otwieramy obręcz i obracamy go do góry nogami. Zimny biszkopt przekrawam na dwie części. Kokos karmelizowany: na patelnie przekładamy masło, wsypujemy cukier

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
3 najlepsze bezglutenowe desery – zdrowo to też znaczy smacznie! 157

glutenu, to ten wpis jest jak najbardziej dla Ciebie. Moje propozycje na bezglutenowe desery są dodatkowo odchudzone, ale z nutką grzeszków w postaci polewy. Można ją oczywiście pominąć i ciasto podać np. z domowymi lodami jogurtowo bananowymi lub malinowymi. Smacznego! Kolejność wypieków jak na zdjęciu. Muffinki bez mąki – z kakao i malinami Składniki: 3/4 szklanki płatków owsianych bezglutenowych, żytnich(...)Płatki i kokos rozdrobnić w malakserze, dodać kakao i cukier waniliowy. Jogurt wymieszać dokładnie z jajkiem i ksylitolem. Do suchych składników dodać mokre, wymieszać, na koniec dodać maliny (nie trzeba rozmrażać). Masę rozłożyć do 6-7 silikonowych foremek na muffinki. Piec w rozgrzanym piekarniku 180 stopni, termoobieg, ok 30 minut. Bezglutenowe brownie z solonym karmelem Składniki: Ciasto: 150 g czekolady

Mój pomysł na
Pralinki kokosowe. 79

Delikatne, kremowe pralinki o smaku kokosowym, otulone wiórkami kokosowymi. Bajecznie proste do zrobienia i wyśmienite w smaku. Do środka pralinek wkładamy migdał dzięki czemu smakuj ą

To co lubię - gotuję i polecam
Jeszcze smaczniejsze naleśniki z serem 153

gruszką posypane słonecznikiem i kokosem Składniki: 500 ml mleka 1 jajko mąka łyżka oleju kostka półtłustego twarogu cukier z prawdziwą wanilią masło do podsmażenia naleśników 3 gruszki 3 kiwi ziarna łuskanego słonecznika wiórki kokosowe Przygotowanie: Do szklanej miski wbijamy całe jajko, ubijamy trzepaczką, dodajemy mleko i stopniowo tyle mąki, aby powstało gęste ciasto, cały czas mieszamy trzepaczką, dodajemy jeszcze olej(...)twaróg, składamy na pół i jeszcze raz na pół, tak aby powstały trójkąty. Podajemy podsmażone na maśle, ciepłe z cukrem, na wierzchu układamy plasterki obranej gruszki i kiwi, posypujemy kokosem i słonecznikiem

Moja smaczna kuchnia
Muffinki czekoladowo kokosowe. Szybkie babeczki bez miksera. 122

Jutro tłusty czwartek, wszyscy pączkują :) A ja zamiast pączków, lub obok nich proponuję muffinki. Mięciutkie, wilgotne w środku mocno czekoladowe z nutką kokosu. Szybkie w przygotowaniu i błyskawiczne w zjadaniu :) Polecam Składniki ( na 12 szt.) SUCHE - 1 i 3/4 szklanki* mąki pszennej - 0,5 szklanki cukru - 2 łyżki ciemnego kakao - 3 łyżki wiórków kokosowych - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia(...)trzepaczki aż do połączenia składników. Nie polecam używania miksera, dzięki trzepaczce babeczki będą lepiej napowietrzone i bardziej pulchne. Formę na muffinki wykładam papilotkami i do każdej z nich nakładam ciasto tak do 2/3 ich wysokości. Muffinki piekę w nagrzanym piekarniku w 160 stopniach z termoobiegiem ok. 15-17 minut. Do suchego patyczka. Po upieczeniu babeczki wyjmuję z pieca, studzę

Kuchnia z widokiem na ogród
Muffinki kokosowe z białą czekoladą + film 146

Pyszne babeczki z wiórkami kokosowymi i białą czekoladą to wyśmienity pomysł na prosty i szybki podwieczorek do popołudniowej kawy, idealny dla miłośników kokosu. Kokos i biała czekolada doskonale się ze sobą komponują tworząc bardzo przyjemne doznania smakowe. Przepis na muffinki można dowolnie modyfikować dodając ulubione składniki: owoce, bakalie lub czekoladę.     składniki na 12 muffinek 2 i 1/2 szklanki(...)jednolitej konsystencji. Do masy maślano – jajecznej dodajemy partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą na przemian ze śmietaną, wszystko mieszamy do połączenia się składników. Na końcu ciasto łączymy z wiórkami kokosowymi. Formę na muffinki wykładamy papilotkami a następnie napełniamy je ciastem do połowy wysokości, w środku każdej muffinki umieszczamy kostkę czekolady i dopełniamy ją resztą ciasta

Smakowite Dania
Likier kokosowy 160

bardzo smakuje,choć przyznam szczerze ,że ja nie za bardzo przepadam za  kokosem.  Jest gęsty,kremowy i delikatny w smaku. Szybko znika na spotkaniu ze znajomymi lub rodzinką. Ilość alkoholu możemy zwiększyć lub zmniejszyć wedle uznania a wiórki można wykorzystać np.do ciasta. Ja go zrobię napewno jeszcze nie raz! Składniki: 300 g wiórek kokosowych 300 ml spirytusu

Przepisy mojej mamy
Kokosowo - Owsiane Ciasteczka Na Białkach 134

łyżki budyniu w proszku i króciutko miksujemy. 4. Teraz do białek dodajemy masę z kokosem i mieszamy całość delikatnie szpatułką/łyżką, a następnie dodajemy podprażone płatki owsiane  i ewentualnie esencję waniliową. Całość delikatnie mieszamy. 5. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy porcje ciasta, formując łyżką płaskie ciasteczka wielkości 5-6 cm  (wysokość surowych ciasteczek to niecały

Gotowanie...to proste !
makowiec na kruszonce ( z morelami i kokosem) 118

Najlepiej smakował jeszcze ciepły. Po więcej moich przepisów na makowce zapraszam TUTAJ - 18 przepisów na ciasta z makiem *foremka 25*34 cm Składniki: na kruszonkę: 350 g mąki 200 g masła 100 g cukru 3 żółtka na bezę: 4 białka szklanka cukru 100 g kokosu 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli  dodatkowo: puszka masy makowej (ok. 800g) puszka moreli

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kokosowa babka 135

szczyptą soli i cukrem (5 minut stopień 4).Mąkę przesiewamy i dodajemy do niej kokos i proszek do pieczenia. Partiami wsypujemy do ubitych białek i delikatnie ucieramy . Na samym końcu dodajemy chłodne roztopione masło.Formę od babki smarujemy masłem i obsypujemy mąką. Przekładamy ciasto do formy i wstawiamy do nagrzanego pieca. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu

Różowa kuchnia
ROGALIKI Z BUDYNIEM 531

Mięciutkie drożdżówki z czekoladowym budyniem, zachowują świeżość nawet na 3 dzień. Kokos dodaje aromatu, a szklanka ciepłego mleka lub filiżanka owocowej herbaty dopełnia całości. Jeszcze tylko ciepły kocyk, ciekawa książka i brzydka pogoda za oknem nie będzie nam przeszkadzać.   SKŁADNIKI CIASTO: 350 g mąki 35 g drożdży 3/4 szkl. mleka 1 jajko 4 łyżki oleju 3 łyżki cukru

słodki bratek