ananasa ( sposób wykonania na blogu ) Na spód sernika miksujemy wiórki kokosowe z herbatnikami. Przesypujemy do miski, dodajemy rozpuszczone masło. Ręką łączymy składniki. Przekładamy do tortownicy, ugniatamy tworząc równy spód ciasta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i podpiekamy przez 10 minut. Tortownicę wyjmujemy i odstawiamy do wystygnięcia. Następnie tortownicę zabezpieczamy, gdyż sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej. Można(...)same – 200g). Sernik ananasowo kokosowy to prawdziwy rarytas. Wspaniale komponuje się połączenie smaków – kokosu i ananasa. Delikatny, wilgotny, bardzo kremowy i aromatyczny. Już sam wygląd zaprasza i kusi, nie potrzebując dodatkowych rekomendacji. Gorąco polecam. Smacznego. Wraz ze mną autorki n/w blogów uczestniczyły w akcji Ciasto na niedzielę (serniki i serniczki): - Izioni Pyszne Smaki - Sama słodycz u Asi - Różowa Kuchnia - Moje
mojewypiekiinietylkomielić maku. Ciasto: 3 szklanki mąki 15 dag cukru pudru 250 g margaryny 1 jajko + 2 żółtka 3 łyżki kwaśnej śmietany 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Masa makowa: 250 g suchego maku 1 litr mleka 4 łyżki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 15 dag kaszy manny błyskawicznej 4 jajka aromat migdałowy (koniecznie) bakalie: orzechy, rodzynki, kokos Nadzienie serowe(...)mleka zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym. Pozostałe mleko wymieszać z kaszą manną, wlać na wrzątek, gotować kilka minut aż zgęstnieje. Ostudzić. W tym czasie zagnieść kruche ciasto, owinąć w folie, włożyć do lodówki. Do wystudzonego kleiku z kaszy manny dodać żółtka rozmącone w 3 łyżkach wody, suchy mak, bakalie, kilkanaście kropel olejku migdałowego. Dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywno
Praktyczna plmielonych włoskich lub kokosu • 200g cukru pudru, • 1 białko lub 3 łyżki mleka • Łyżka miodu • cukier puder do obsypywania foremki • biszkopciki Składniki na masę: • 50 g masła, • 50g cukru pudru, • łyżka likier miodowego Wykonanie masy orzechowej: Wszystkie składniki umieszczamy w naczyniu i dokładnie miksujemy. Przygotowujemy foremki do uli, wysypujemy cukrem pudrem i zamykamy. Z przygotowanego ciasta odrywamy kawałki masy, formujemy
Podróż w kulinariajest bez smaku lub delikatnie kwaskowa. Dlatego wraz z dojrzałymi bananami stworzą nam wyśmienity duet . Nasza dzisiejsza propozycja przypadła do gustu nawet naszym najmłodszym domownikom, więc do dzieła Spód ciasta: 1 szklanka daktyli 1 szklanka orzechów pekan ¾ szklanki chipsów kokosowych laska wanilii szczypta soli Środkowa warstwa: 1 ½ szklanki orzechów nerkowca (namoczonych w wodzie przez całą noc) 2-3 łyżki śmietanki(...)nerkowca blendujemy wraz z kokosem, śmietanką oraz szczyptą soli. Wylewamy na wcześniej przygotowany spód i odstawiamy również do zamrażarki. Nasze banany i truskawki kroimy w plastry i układamy na warstwie z orzechów nerkowca. Kolejno przygotowujemy czekoladową polewę. W misce mieszamy kakao, płynny miód oraz olej kokosowy. Gdy nasze składniki starannie połączymy, polewamy nią wierzch ciasta i odstawiamy do zamrażarki
PaleoLifeBakalie mają moc! A wśród nich żurawina, której cenne składniki odżywcze sprawiają, że jest jednym z najbardziej prozdrowotnych owoców. Podobnie jak kokos, który posiada wyjątkowe wartości odżywcze, i jest również zalecany przy odchudzaniu, bowiem zawarte w nim kwasy tłuszczowe przyspieszają przemianę materii. Dlatego proponuję Wam przepis na lekkie, zdrowe i odżywcze ciasteczka z udziałem suszonej żurawiny i wiórków kokosowych(...)wyskrobane z rozciętej wzdłuż laski wanilii. Drewnianą szpatułką domieszaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodaj jajko, wiórki kokosowe i suszoną żurawinę. Dobrze wymieszaj całość łyżką lub rękoma. Z ciasta formuj w rękach kulki, układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, spłaszczając je, i pozostawiając odstępy między ciasteczkami. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około15-20 min. *Możesz również
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskanastępnym razem chyba nie pominę, bo uwielbiam kokos :). Wierzch eklerków udekorowałam zygzakami z białej czekolady, która świetnie komponuje się z całością. Można też oczywiście taką polewą pokryć całą powierzchnię górnej części ciastek. Polecam w trwającym jeszcze karnawale ( ale poza nim też ;) ). Budyń do kremu warto wykonać zaraz po pierwszym etapie przygotowania ciasta parzonego ( czyli po zagotowaniu wody z masłem
Opowieści z piekarnikapochodzi przepis tego nie wiem, ale zawsze przygotowywała to ciasto babcia, potem mama a rok temu ja upiekłam je po raz pierwszy. Ponoć już prababcia je piekła. To jedyne ciasto u nas w domu z taką "tradycją". Choć lubię eksperymentować to bardzo chętnie wracam czasami do starych przepisów :) Makowiec jest pyszny i prosty w przygotowaniu, ja użyłam gotowej masy makowej(...)kostki masła opcjonalnie odrobina olejku migdałowego Dodatkowo: kokos do posypania Przygotowanie: Spód: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Miękkie masło utrzeć z jajkami i cukrem na puszystą, jasną masę. Dodać łyżkę octu. Zmniejszyć obroty i powoli wlewać olej. Następnie stopniowo dodawać mąkę z proszkiem. Łyżką rozprowadzić ciasto na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Warstwa makowa: Budyń ugotować
Ze smakiem i z pasjąPyszne, wilgotne, zdrowe ciasto bezglutenowe! Idealnie z lekko schłodzonym jogurtem naturalnym lub domowymi lodami. Tak się składa że nie tylko idealne dania wychodzą ze "sprzątania lodówki", ale również ze sprzątania półki z ziarnami i bakaliami ;) Składniki: 1 szklanka zmielonych migdałów 0,5 szklanki mąki kokosowej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 jajko 4 dojrzałe banany 50 g roztopionego masła(...)mnie rodzynki,żurawina, daktyle, sezam, kokos) Banany obrać, rozgnieść dokładnie widelcem, dodać jajko, masło, ksylitol, aromat waniliowy, dobrze wymieszać trzepaczką. Dodać wymieszane składniki suche: migdały, mąka kokosowa, soda, delikatnie wmieszać, na koniec dodając bakalie. Formę 23 x 23 cm posmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć masę. Piec 175 stopni , termoobieg, 30 minut. Ciasto podawać z lekko słodzonym jogurtem
coolinarnyCiasteczka jaglane z kokosem Ciasteczka jaglane z kokosem Składniki : 3 łyżki wiórek kokosowych ½ łyżeczki sody oczyszczonej łyżeczka cynamonu ½ łyżeczki imbiru 3 łyżki ciemnego cukru 2 jajka jedna duża łyżka oleju kokosowego Wykonanie: W jednej misce łączymy składniki suche: mąka, wiórki kokosowe, soda, cynamon mielony, imbir. W drugiej misce mieszamy jajka i przestudzony olej kokosowy. Jajka z olejem roztrzepujemy trzepaczką(...)ciasta formujemy małe kulki i spłaszczamy. Gotowe ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. By ciasteczka wyszły nam równe odmierzamy kulkę za pomocą łyżki. Pieczemy w temperaturze 190 stopni z termoobiegirm przez 13-14 minut do momentu zarumienienia się. Mąka jaglana jest bez glutenowa, więc ciasteczka mogą jeść osoby będące na diecie bezglutenowej. Artykuł Ciasteczka jaglane z kokosem pochodzi
Pomysłowa kuchniaOpis Lody kokosowe: Lody kokosowe to idealny deser na upalne dni. To idealny deser dla osób, które kochają kokos. Bowiem te lody są mocno kokosowe, z
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneCiasto rafaello bez pieczenia, przygotowane na krakersach i przełożone śmietankową masą budyniową z serkiem mascarpone oraz wiórkami kokosowymi. Prosty i niewymagający dużo pracy deser tylko z 7 składników, dedykowany wielbicielom kokosu oraz pralinek kokosowych. Deser rafaello to pyszne słodko-słone połączenie, które uzależnia. Słodka masa budyniowa z kokosem przełamana jest warstwami słonych krakersów. Sprawdzony kilkakrotnie przeze mnie przepis, który
Kuchnia MagdaLenyCiasto rafaello bez pieczenia, przygotowane na krakersach i przełożone śmietankową masą budyniową z serkiem mascarpone oraz wiórkami kokosowymi. Prosty i niewymagający dużo pracy deser tylko z 7 składników, dedykowany wielbicielom kokosu oraz pralinek kokosowych. Deser rafaello to pyszne słodko-słone połączenie, które uzależnia. Słodka masa budyniowa z kokosem przełamana jest warstwami słonych krakersów. Sprawdzony kilkakrotnie przeze mnie przepis, który
Kuchnia MagdaLenyBudyń z kaszy jaglanej z mlekiem kokosowym, mango, kiwi i kaki Kasza jaglana zdobywa co raz więcej swoich wielbicieli i smakoszy. O właściwościach prozdrowotnych kaszy
Tajemnice Smakupotem ciasto rozwałkować i do blaszki ,podpiec ciasto w temp180 st krem do ciasta składniki 2 czekolady białe czyli 200g 1 opakowanie serka mascarpone 250 g owoce takie jakie macie akurat sezonowe ja miałam borówki ,maliny i troszkę ananasa a na koniec posypałam kokosem przygotowanie Czekoladę roztopić na parze, zdiąć i połączyć z serkiem mascarpone ,masę wykładamy na podpieczony spód
Moje Wyroby