I kolejne muffinki!Muffinki , babeczki , cupcakes to desery, które chyba każdy lubi!Pyszne , delikatne , kakaowe ciasto …. śmietankowy krem … mus z truskawek … posypane waniliowym
Ostra na Słodkomojprzepisna.pl | Niebiański sernik na zimno z kokosem Mimo, że „Zimna Zośka” hula po Polsce to ja i tak szykuję przepisy na sezon wiosenny i letni :) Będziecie później szczęśliwi, że macie skąd brać przepisy na desery bez pieczenia :). Serniczek jest mało pracochłonny, ale trochę czasochłonny. Ja spód ciasteczkowy piekłam sama, bo nie znalazłam w Lidlu poczciwych „Kokosanek(...)oliwę, jajko, daktyle, wiórki, aromat, zmiksować na gładką masę, dodać otręby, płatki owsiane, siemię lniane, dokładnie wymieszać (ale już bez siekania). Odstawić na 20 min aby siemię namokło. Jeżeli ciasto będzie zbyt suche dodać więcej musu, jeżeli zbyt wilgotne, dodać więcej otrębów. Formę wysmarować oliwą, wyłożyć ciasteczka, powygniatać w dno tortownicy, dokładnie wyrównać. Wstawić do nagrzanego do 175 st piekarnika
moj przepis namojprzepisna.pl | Niebiański sernik na zimno z kokosem Mimo, że „Zimna Zośka” hula po Polsce to ja i tak szykuję przepisy na sezon wiosenny i letni Będziecie później szczęśliwi, że macie skąd brać przepisy na desery bez pieczenia :). Serniczek jest mało pracochłonny, ale trochę czasochłonny. Ja spód ciasteczkowy piekłam sama, bo nie znalazłam w Lidlu poczciwych „Kokosanek(...)oliwę, jajko, daktyle, wiórki, aromat, zmiksować na gładką masę, dodać otręby, płatki owsiane, siemię lniane, dokładnie wymieszać (ale już bez siekania). Odstawić na 20 min aby siemię namokło. Jeżeli ciasto będzie zbyt suche dodać więcej musu, jeżeli zbyt wilgotne, dodać więcej otrębów. Formę wysmarować oliwą, wyłożyć ciasteczka, powygniatać w dno tortownicy, dokładnie wyrównać. Wstawić do nagrzanego do 175 st piekarnika
moj przepis napolewa czekoladowa (opcjonalnie) kokos Przygotowanie: Mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę przesiewamy do miski. Mleko łączymy z jogurtem. Masło ucieramy z cukrem pudrem na krem. Dodajemy jajka i wciąż ucieramy, aż wszystko się ładnie połączy. Następnie dodajemy na przemian, małymi partiami suche składniki a na końcu mleko z jogurtem. Dokładnie mieszamy. Przekładamy ciasto do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej
Tagebuch po polskumąki - idealnie sprawdza się w przeróżnych wypiekach: ciastach, gofrach, plackach, naleśnikach, chlebach, no i oczywiście omletach! Gdyby ktoś nie wiedział, skąd bierze się takie cudo - odpowiadam. Mąka kokosowa pozyskiwana jest z miąższu orzechów kokosa, który się suszy i odtłuszcza, a potem mieli na śnieżnobiały proszek. Naprawdę pachnie jak świeżo rozłupany kokos :) Co ciekawe, ma dwa razy mniej tłuszczu niż
Grunt to przepis!nawet odrobiny cukru. No cóż czekolada i skondensowane mleko swoje robi. To ciasto jest zdecydowanie dla łasuchów. Blondie czyli białe brownie po upieczeniu przypomina zakalec, ale to taka natura ciasta. Jeśli lubicie brownie to blondie będzie Wam równie dobrze smakować! Blondie kokosowe Składniki: kwadratowa foremka o boku 20cm 4 łyżki kokosowych wiórków 200 g czekolady 1 jajko 150 g masła(...)skondensowanego mleka, ok.400 g 350 ml pszennej mąki cukier puder do posypania Do podania bita śmietana maliny Nastaw piekarnik na 200ºC. Wysmaruj foremkę do pieczenia masłem i posyp obficie kokosem. Pokrój czekoladę i rozpuść w kąpieli wodnej razem z masłem. Przestudź 2-3 minuty. W misce zmiksuj jajka a cukrem waniliowym i skondensowanym mlekiem. Dodaj przesiana mąkę, wymieszaj. Na koniec
codojedzeniazrobić ciasto. A najlepiej kilka małych, żeby każdy w pracy dostał swój kawałek. Ciasto ? A może tarta? Tarta lepsza, bo gdzieś w szufladzie ukryły się małe foremki , które impulsywnie kupiłam bardzo dawno temu i zapomniałam, że istnieją. A smak? Czekolada odpada, ale za to może kokos? Pomarańcze lepsze. Dobrze, a więc mini tarta z pomarańczami . Da się zrobić. Zaczynamy! Więcej
Okolice PalnikaDziś mamy dla Was przepis z książki „Smaki Izraela” na pyszny i słodki tort czekoladowo-kokosowy, a do tego idealny dla osób na diecie
Kuchenne Wariacjeptasim mleczkiem. Takie ptasie mleczko robiła moja Mama, kiedy byłam jeszcze całkiem mała... To raczej letni deser, idealny na leniwe popołudnie w ogrodzie, ale sprawdzi się również zimą. Ciasto powstało na noworoczną imprezę zespołu, w którym tańczy moja Córcia; potrzebowałam czegoś, co spodoba się dzieciom i będzie im smakować. No i smakowało - bardzo smakowało! Zniknęło, jako pierwsze:) składniki: biszkopt(...)wody 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżka suchego maku 1 łyżeczka proszku do pieczenia warstwa serowa: 400 g serka homogenizowanego o smaku kokosowym 4 łyżki kokosu 4 łyżeczki żelatyny ptasie mleczko: 400 ml mleka skondensowanego 2 niebieskie galaretki ponadto: 2 galaretki niebieskie Jaja ubić z cukrem dodając wodę. Obie mąki z proszkiem do pieczenia przesiać, razem
6nieboNa poprawę humoru i pogody dziś delektujcie się recenzją czekolady coraz bardziej znanej marki Vivani. Do tej pory opisywałyśmy z tej firmy białą z mango
Candy Pandasktóre jest modyfikacją naszego ulubionego ciasta na bazie kaszy manny. Nie trzeba go piec, więc robi się je dosłownie chwilę. Lekko kwaśny smak wiśni przełamuje słodycz masy grysikowej dlatego ciasto będzie idealne na ciepłe dni. *foremka 25*34 cm Składniki: 300 g okrągłych biszkoptów 1,5 l mleka 1,5 szklanki kaszy manny 1,5 szklanki cukru 3/4 szklanki(...)łyżki kakao 250 g mrożonych wiśni 1,5 opakowania galaretki wiśniowej ( 110 g) Połowę biszkoptów rozłożyć na dnie blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Mleko zagotować z masłem, wsypać kokos, kaszę mannę i cukier. Gotować aż zgęstnieje. Podzielić na połowę i do jednej części dodać kakao. Gorącą jeszcze masę kakaową wylać na biszkopty i od razu przykryć ją pozostałymi ciastkami. Wylać
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniatrwa,a ja nie miałam okazji jeszcze robić w tym roku nic słodkiego z nim.No to słodko i kwaśno będzie. Składniki : mąka pszenna typ 500 Kłos-Pol 350 g kokos 100 g ksylitol (cukier brzozowy) Kłos-Pol 200 g jaja 5 szt masło 200 g cukier waniliowy 30 g proszek do pieczenia 1 łyżeczka Dodatkowo: rabarbar obrany 900 g cukier(...)masło i mieszamy. Odmierzamy mąką z proszkiem do pieczenia i przesiewamy, dodajemy do jaj.Dodajemy wiórka kokosowe, mieszamy. Krok 3 Formę prostokątną smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy ciasto i kładziemy odsączony rabarbar.Pieczemy w 17- stopniach 45 minut. Po wyjecie z pieca tak wygląda, stygnie teraz
Różowa kuchniapyszne. Połączenie kokosu z czekoladą to dla mnie idealny duet, który świetnie sprawdzi się także w Święto Zakochanych. Ja takim prezentem byłabym wniebowzięta, a Wy? Oczywiście jak to ze mną bywa, trzy razy w sklepie zmieniałam zdanie, w jaki sposób przyrządzić krem. Skończyło się w końcu, że bazą była kremówka i nie żałuję. Składniki: Ciasto: 250g mąki 2 żółtka
Fabryka pomysłówpłynny olej kokosowy, miksujemy . Dodajemy pozostałe składniki, chwilę miksujemy na małych obrotach. Ciasto wlewamy na tortownice wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Pieczemy 25 minut. Wyciągamy i zostawiamy do ostudzenia. Przygotowanie masy : Nasiona konopi moczymy przez noc. Wodę wylewamy. Konopie, kokos, mleko kokosowe, płynny olej kokosowy i wodę blendujemy. Żelatyne zalewamy kilkoma łyżkami wody
Szkrab Je Sam