Jakiś czas temu na blogach kulinarnych zaroiło się od przepisów na ciastka ryżowe. Jako, że są to moje ukochane ciasteczka z dzieciństwa, postanowiłam też wrzucić przepis
chwile dla mnie*składniki: ok. 55 g płatków owsianych 250 ml mleka 1 łyżka wiórek kokosowych 1 łyżka siemienia lnianego 1 łyżka maku parę migdałów garstka orzechów parę truskawek
Domowy Smak Jedzeniadzięki bananom oraz daktylom ciasto w połączeniu z czekoladowym kremem. Zapraszam do obejrzenia przepisu // Składniki – ciastka: 2,5 szklanki ekspandowanego amarantusa (ok. 50 g) 2 dojrzałe banany 100 g daktyli (namoczonych wcześniej przez 15 minut w gorącej wodzie) 100 g płatków jaglanych (możesz też użyć innych płatków) 1 łyżeczka sody oczyszczonej 50 g kokosu 50 ml oleju
Via Gustokokosowe od deserów po ciasta i napoje ale nigdy nie próbowałyśmy jogurtów. Co prawda miałyśmy kiedyś chęć zrobienia ich samodzielnie ale jakoś nam do tego nigdy nie po drodze ;) Firma KokoYogo oferuje właśnie wegańskie jogurty z napoju kokosowego z żywymi kulturami bakterii. Byłyśmy bardzo ciekawe czy owe deserki przypadną do gustu zakochanym w kokosie pandom. Nazwa: Bezmleczny deser kokosowy
Candy Pandastruskawkami. Lubię takie ciasta, są to najlepsze letnie desery, które też po troszku pełnią funkcję takich niby lodów, bo sięgamy po nie do lodówki, i jemy w mocno schłodzonej postaci, bo takie właśnie smakują najlepiej! Deser postanowiłam przygotować w wegańskiej wersji i o bardzo subtelnym i ciekawym smaku. Jak dobrze wiecie uwielbiam kokos i świeże sezonowe owoce, dlatego
SMYKWKUCHNIpodzielić na kawałki, jak ciasto. Smakuje dobrze na ciepło i na zimno. Jest bardzo syta, za sprawą płatków owsianych. Pod wpływem pieczenia, płatki owsiane pęcznieją. Użyłam tych błyskawicznych. Tym razem proponuję pieczoną owsiankę z dodatkiem czekolady! Kawałeczki posiekanej czekolady rozpuszczają się w ustach! Podziel się tym przepisem z najbliższymi! Smacznego! Pieczona owsianka z kokosem i orzechami włoskimi / 2 porcje Składniki
Moja smaczna kuchniaPlacuszki są z ciemnej mąki, kokosu i mango. Bardzo dobre i szybkie śniadanie lub kolacyjka. Jajka z cukrem ubić, następnie dodać mleczko kokosowe, szczyptę soli, mąkę, sodę, wiórki kokosowe. Dokładnie wymieszać. Gdyby jajka były bardzo duże to dodać o jedną płaską łyżkę maki więcej. Mango obrać i pokroić w kostkę. Na koniec dodać do ciasta i wymieszać. Ciasto powinno mieć
Kuchnia Pokoleńkońcu dodajemy likier pinacolada. Ciasto przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy. Pieczemy w nagrzanym do 170st C. piekarniku do suchego patyczka (ok godziny). Jeśli w trakcie pieczenia wierzch babki zbytnio się rumieni, możemy przykryć go folią aluminiową. Przestudzoną babkę polewamy obficie roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą ze śmietanką. Posypujemy płatkami kokosu i granulatem czekoladowym
Kuchnia w czekoladzielepkie. Dopiero wtedy możemy ciasto wałkować i wykrawać z niego wzory. W garnuszku rozpuszczamy nieco margaryny i smarujemy nią blaszki, żeby ciasteczka nie przypaliły się od spodu. Pieczemy w temperaturze 180 ° C około 10 minut ( pilnując żeby ciasteczka się nie spaliły). Ciasteczka są jeszcze smaczniejsze jak są udekorowane czekoladą, rodzynkami, orzechami, posypką czekoladową, kokosem
Passions hobbies lifeCiasto absolutnie doskonałe! Sernik ukryty w dwóch warstwach bezy i otulony bitą śmietaną. Lekkie jak chmurka, wbrew pozorom nieprzesłodzone, delikatne, dosłownie rozpływa się w ustach. Ma tylko jedna wadę - taki kawałek to ogromna bomba kaloryczna. Ale nie mimo to nie sposób mu się oprzeć. *foremka 25*34 cm Składniki: na sernik: 1 kg sera na sernik 250 g cukru(...)szklanki mleka na bezę: 5 białek 200 g cukru 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu na bezę kokosową: 5 białek 200 g cukru 100 g kokosu 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu na krem: 600 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru 2 opakowania śmietan-fixu Przygotować sernik: żółtka utrzeć z cukrem na biało. Nadal
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaKokosowe awokado pancakes* z sosem wiśniowym *na mleczku kokosowym Skoro już polubiłam się z awokado. Postanowiłam spróbować wersji w plackach. Jednak wolę chyba
More food, love and dreamsubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, a następnie żółtka. Jeszcze chwilę ubijamy. Po czym dodajemy po trochu przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Całość przekładamy na blaszkę wyłożoną pergaminem. Ciasto pieczemy w temperaturze 180°C około 20 minuty. Masa budyniowo- bananowa: 6 żółtek ½ szklanki cukru 2 budynie waniliowe 750 mleka 200g masła 82% (bez dodatku oleju) 3 banany 1/3 szklanki(...)powoduje, że banany nie czernieją). Następnie dodajemy je do gotowego kremu budyniowego i całość mieszamy łyżką. Masa makowo- kokosowa: 6 białek 1 szklanka cukru 1 szklanka maku 1 szklanka kokosu Białka ubijamy na sztywną pianę, a następnie dodajemy cukier i miksujemy do czasu, aż się rozpuści. Na koniec dodajemy mak i kokos. Całość mieszamy łyżką, a następnie wylewamy na papier
Smakowy Rajpachnącymi cytryną , borówkami i kokosem keto muffinkami. Ot cała filozofia. Kto dołącza do klubu wielbicieli szybkich i pysznych keto przepisów …? Muffinki z borówkami Pyszne, żółciutkie keto muffinki z borówkami to propozycja nie tylko o charakterze deserowym, ale także śniadaniowym. Nie ma bowiem lepszego sposobu na rozpoczęcie dnia! Dania Deser , Śniadanie Kuchnia Amerykańska Keyword babeczki , ciasto z owocami , finger food , jajka
Modern Cave Girlwymieszać i zrobić kruche ciasto, złączyć w jedną kulę.Rozwałkować cienko na stolnicy, podsypanej mąką, wałek też posypywać mąką. Ciastka wycinać foremką do babeczek (będą miały ładny kształt) i przekładać na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. W połowie ciastek wyciąć dziurkę np. kieliszkiem, to będą wierzchy ciasteczek więc posmarować rozbełtanym jajem i posypać np. kokosem, grubym cukrem. Piec w piekarniku
kgwjanczewonakładamy po dużej łyżce ciasta. Babeczki pieczemy około 35 minut w temperaturze 170 % C. Wykładamy i studzimy. Żelatynę rozpuszczamy w wrzątku i studzimy. Zimną śmietanę ubijamy z cukrami na sztywno, następnie wlewamy żelatynę i barwnik spożywczy. Czekoladę łamiemy na kawałki, przekładamy do miseczki i rozpuszczamy w mikrofalówce. Babeczki smarujemy na wierzchu czekoladą i posypujemy kokosem. Bitą śmietanę nakładamy
Kulinarne Fantazje Marioli