Składniki: 500 g piersi z kurczaka 2 jajka 1/2 szklanki wody 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki wiórek kokosowych olej do smażenia
O kuchni z uczuciemMarchewkowe kluski kładzione na mleku; z mleczkiem kokosowym, malinami Kiedyś robiłam z tartej, ale chyba bardziej z tego zupa była. Tym razem postanowiłam
More food, love and dreamsponownie zmiksować. Każde ciasto piec oddzielnie, 3 w małej i 3 blaty w dużej tortownicy. Czas pieczenia ok 30 minut w 190 C. Po upieczeniu odstawić do wystudzenia. Masa; 750 ml słodkiej śmietanki, 30-36% 3 śmietany śnieżki w proszku 5 opakowań śmietan fixu 20 dag wiórków kokosowych 3 białe czekolady Dodatkowo kilka łyżek kokosu do obsypania tortu i kuleczek
Apetyczna babeczkaszklanki mleka +maliny, kokos do dekoracji, mleko, cukier puder Wszystkie suche składniki mieszamy razem w misce. Dodajemy mleko, olej, jajko i dokładnie mieszamy, aż wszystkie składniki się połączą. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami (można zrobić je samemu z kawałków papieru do pieczenia). Napełniamy foremki do połowy ciastem, wkładamy do każdej po kilka
Ciastkozercyczym wlewamy do gotującej się reszty soku. Studzimy, a następnie mieszamy z kokosem nasączonym likierem. Masę schładzamy ok 15 minut w lodówce. Herbatniki drobno kruszymy, a resztę kokosu delikatnie rumienimy na patelni. 2. Przełożenie: 1 płat biszkoptu - 1/3 masy ananasowo-kokosowej - 1/3 pokruszonych herbatników- 2 płat biszkoptu - 1/2 masy ananasowo-kokosowej - 1/2 pokruszonych herbatników - 3 płat biszkoptu(...)puszki oraz resztą pokruszonych herbatników i wykładamy na wierzch lekko dociskając. Boki wygładzamy i całość posypujemy uprażonymi wiórkami kokosowymi. Schładzamy w lodówce najlepiej kilka godzin. Dobrze schłodzone ciasto powinno się bez problemu kroić
Kuchnia w czekoladziesuchego patyczka" Kajzerki namaczamy w 2 szklankach mleka, następnie rozgniatamy widelcem na papkę. Pozostałą szklankę mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy papkę z bułek i kokos. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym gazie około 5 minut cały czas mieszając. Odstawiamy do ostygnięcia. W tym czasie kilkakrotnie mieszamy. Masło ucieramy na puch i dodajemy po łyżce wystudzonej(...)masy bułkowej. Przykrywamy drugą połową biszkoptu i smarujemy równo resztą masy. Skałdniki na posypkę smażymy w rondelku, aż do uzyskania złotego koloru. Jeszcze ciepłą wykładamy na wierzch ciasta i delikatnie wklepujemy. Schładzamy w lodówce
Gotowanie moimi oczamiChoć sama rzadko jadam keto desery to czasem robię coś dla rodziny i gości oraz oczywiście dla Was więc podrzucam tym razem pomysł na uniwersalne ciasto
Ola la LCHFTym razem coś dla fanów batoników Bounty. Fantastyczne ciasto z gęstym kremem kokosowym na spodzie, który nie wymaga pieczenia, oblane polewą czekoladową Ciasto jest bardzo proste
Ola la LCHFstron. (Ciasto wykładałam za pomocą łyżki stołowej.) Podawać z ulubionymi dodatkami (**). (*) Dodałam 1 łyżkę cukru. Jeśli nie lubicie słodkich placków - taka ilość będzie odpowiednia. W innym przypadku dodajcie więcej cukru - pamiętając, że polewa/sos też wpływają na smak placków. (**) Placki polałam płynnym cukrem trzcinowym, posypałam wiórkami i ozdobiłam migdałami w białej belgijskiej czekoladzie z kokosem (od Skworcu
Di gotujeWCISKAMY OWOCÓW DO CIASTA NA PATELNI, a jedynie dokładamy je do racuchów już na talerzu; - całość polewamy najlepszym sosem czekoladowym, o którym pisałam tutaj , a który króluje w naszej kuchni od dnia, w którym powstał w niej po raz pierwszy; - kropką nad "i" w tym królewskim śniadaniu są chrupiące płatki migdałowe (nieprażone) albo, jeśli wolicie kokos, chipsy kokosowe
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEtakże występy artystyczne, zabawy, bale czy koncerty, w których uczesniczą całe rodziny górnicze. Moja mama ma na imię Barbara więc dziś ma imieniny. Z tej okazji upiekłam dla niej ciasto buraczano – szpinakowe. Wiem, że nie przepada za słodyczami, ale gdy raz skosztowała mojego wypieku, to tak jej posmakował, że poprosiła o dokładkę SKŁADNIKI : mąką pszenna – 1 szklanka – 200 gram(...)ugotować do miękkości. Kiedy ostygną, zetrzeć na tarce. Szpinak zblednować. Gruszki obrać, wyciąć gniazda z pestkami. Pokroić na drobną kostkę i wrzucić na patelnię z odrobiną oleju. Dosypać kokos i cynamon. Smażyć 5 minut, następnie rozgnieść widelcem i zostawić do ostygnięcia. W misce umieścić mąkę, cukier, jajka, olej i proszek do pieczenia. Wszystko zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Rozdzielić
kuchniabellissima.wordpress.comDelikatny, puszysty biszkopt z lekką, puchatą masą kokosową to niebiańska rolada stanowiąca świetny pomysł na elegancki, pięknie prezentujący się deser. Wiórki kokosowe idealnie komponują
Słodka StronaPrzepis na proste i szybkie ciasteczka, kiedy najdzie nas nagła ochota na coś słodkiego, albo zaskoczą nas wizytą niespodziewani goście. Kokosanki są bardzo pyszne, nawet dla
e-PrzepisyKulinarnePrzepis na bardzo podobne muffinki pokazałam parę dni temu na swoim blogu (czekoladowe muffinki z ricottą). Muffinki na bazie ricotty są moimi ulubionymi. Jeżeli nie przepadacie
Przepisy Aleksandry