Uwielbiamy wszelkie słodkie kremy na kanapki, placuszki, gofry czy zwykłe wafle. Najczęściej sięgamy po pasty orzechowe w różnych wariantach smakowych. Jednak co wybierać mogą osoby, które
Candy PandasJednym z moich ulubionych sposób na wykorzystanie dyni to zupa krem. Właśnie to czego potrzebujemy w te zimne i ponure dni, coś rozgrzewającego i pysznego!
Kuchnia ŁukaszaKto nie lubi pizzy... niech się nawet nie przyznaje! Ja sama gdybym mogła jadłabym ją na śniadanie, obiad i kolację.. i wcale by mi
CzarnawisienkaOmlet bez mąki pszennej, z wykorzystaniem zmielonych wiórków kokosowych. Idealny na drugie śniadanie. Składniki: 2 jajka 3 łyżki wiórków kokosowych kropelka aromatu waniliowego jogurt naturalny Rozgrzać
Chocolate Muffin BlogWitajcie! Czas na mój hit! Nie dość że przepyszny to na dodatek gotowy w 5 minut! . Idealne na śniadanie czy prosty deser. Musicie zaopatrzyć się koniecznie
Kuchnia PROzdrowotnamleko waniliowe „Łaciate” – ok.200 ml* olej do smażeniaKREM JAGODOWY:* borówki – ok. 200 g* wino musujące – 50 ml* cukier – 4 łyżki* kokos – 2 łyżkiSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:KREM JAGODOWY:Umyte borówki wsypujemy do garnka , zasypujemy cukrem i zalewamy winem musującym.Gotujemy na wolnym ogniu ( mieszając od czasu do czasu ) , do momentu aż z borówek zrobi się(...)dokładnie mieszamy. W razie potrzeby dosładzamy do smaku.RACUCHY:Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia , cukrem i mlekiem w proszku.Dodajemy 4 łyżki oleju i tyle mleka waniliowego , by uzyskać ciasto bardziej gęste niż ciasto naleśnikowe.Odstawiamy na ok. 5 minut, by odpoczęło , a następnie smażymy średniej wielkości racuszki na mocno rozgrzanym oleju ( z obu stron ).Odsączamy na ręczniku papierowym.Podajemy przełożone przygotowanym
Ostra na Słodkochoinkę. Składniki: 100 g migdałów w płatkach 100 g żurawiny suszonej Ale-raj 50 g ziaren słonecznika 50 g rodzynek Ale-raj 50 g skórki pomarańczowej kandyzowanej 30 g kokosu 50 g mąki pszennej 120 g masła 120 g cukru 50 ml kremówki 30% Przygotowanie: Wszystkie bakalie wymieszać z mąką. Masło z cukrem podgrzać do rozpuszczenia się masła(...)bakali i wymieszać do połączenia się składników. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, nakładać w odstępach po łyżce masy lekko spłaszczając. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 160 stopni. Ciasto pod wpływem temperatury się rozleje więc po około 8 minutach wyjąć i za pomocą łyżki uformować ciasteczka. Ponownie włożyć do piekarnika i piec kolejne 8-10 minut. Po wyjęciu jeszcze ciepłe
Ala piecze i gotujeJeden z moich ulubionych przysmaków to właśnie Rafaello. Z chęcią zrobiłabym go w tradycyjny sposób ale niestety mój zepsuty piec nie pozwala mi na pieczenie biszkoptów
ciastkarnia na kruchym spodzieDzisiaj, tak okołoniedzielnie, będzie rosół. Ale to nie jest zwykły rosół, to smak mojego dzieciństwa, który jakiś czas temu postanowiłam odtworzyć i, nie chwaląc się, zrobiłam
Kulinarne zapędy Kokosadeserów, musicie przekonać się sami. Zaopatrzcie się we wszystkie potrzebne produkty i zapraszam do upieczenia. Print Sernik lekko kokosowy .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Kokos i czekolada to super połączenie! Course Desery Cuisine Polska Keyword czekolada, twaróg Cook Time 1 hour 15 minutes Total Time 1 hour 15 minutes Servings 12 Author Anna Ingredients Składniki(...)średnie jajka 25 g drobnego cukru 30 g masła 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżka wody 200 ml śmietany 18 % Instructions Przygotowanie spodu Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej. Ciasta rozdrobnić w malakserze, dodać masło z czekoladą, wymieszać. Dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, zapiąć obręcz, przygotować dwa kawałki folii aluminiowej, ułożyć je na krzyż
SprawdzonaKuchnia.plziemniaczanej WYKONANIE CIASTA : Wszystkie składniki ze sobą siekamy i zagniatamy ciasto. Wkładamy na chwilę do lodówki (możemy zrobić sobie nawet dzień wcześniej) Blachę o wymiarach 25/40 cm wykładamy papierem. Ciasto wałkujemy i podpiekamy w 180 stopniach C, aż się lekko zarumieni 20-30 minut. MASA SEROWA : Ser mielimy lub miksujemy blenderem na gładką masę (dodałam całe mleko, żeby łatwiej się(...)spód i pieczemy ok. 30 minut, aż ser się zetnie. Temperatura 180 stopni C ustawienie góra dół. PIANA : Białka ubijamy na sztywno, powoli dodajemy cukier i dobrze miksujemy. Dodajemy kokos, mąkę i delikatnie mieszamy za pomocą łyżki. Sernik delikatnie wyciągamy i nakładamy pianę ,wyrównujemy. Pieczemy jeszcze ok. 30 minut. Sernik studzimy w wyłączonym piekarniku. Smacznego
Pani na deserwycinamy koła, a kieliszkiem lub nakrętką – dziurki w środku. Układamy na blasze wyłożonej papierem. Powinno wyjść 16-18 sztuk. Pączki smarujemy za pomocą pędzelka białkiem, które zostało z ciasta. Zostawiamy w ciepłym miejscu na 20-30 minut. Piekarnik nagrzewamy do 180°C bez termoobiegu. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 12-14 minut. W tym czasie przygotowujemy polewę. Śmietanę(...)gorącą śmietanką i przykrywamy. Po 30 sekundach odkrywamy i zaczynamy mieszać. Mieszamy, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Odstawiamy do ostudzenia. Gdy pączki lekko przestygną maczamy je w polewie. Posypujemy kokosem. Najlepsze są jeszcze ciepłe! Post Pieczone pączki z białą czekoladą pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakuNigdy bym nie pomyślała żeby wymieszać makaron ze szpinakiem i kokosem. Ten zapach! Choć nie był aż tak bardzo wyczuwalny olej w potrawie to jednak zapach unoszący się w kuchni był nie do opisania. Olej kokosowy firmy LABORATORIUM BIOOIL jest najwyższej jakości olejem z pierwszego tłoczenia, tłoczonym na zimno i nieoczyszczonym. Dzięki temu posiada typowy dla kokosa wspaniały smak(...)aromat oraz zachowuje występujące w nim naturalnie witaminy i minerały. Olej kokosowy jest trwały i stabilny termicznie. Doskonale nadaje się do smarowania pieczywa, gotowania czy pieczenia ciast. Składniki :* ugotowana porcja makaronu* łyżka oleju kokosowego* mrożony szpinak* 3 łyżki serka śmietankowego* sól, pieprz, gałka muszkatołowa * ewentualnie wędzony łosośPrzygotowanie : Rozpuścić olej, wrzucić szpinak i poddusić razem z przyprawami. Dodać serek, łososia
Magiczne Życie MartyZawsze powtarzamy, że energetycznych batonów nigdy za wiele. Dlatego kiedy dostałyśmy propozycję wypróbowania bombusowych przekąsek już nie mogłyśmy się ich doczekać! Co więcej, firma postanowiła wysłać
Candy Pandas