końcu zebrałam się i napisałam dla Was przepis na urodzinowy tort, który robiłam dla Męża w piątek! Tort o smaku: milky way + czarna porzeczka + kokos! Wyszło przepysznie! Składniki na biszkopt: 6 jajek - osobno żółtka i białka 1 szkl mąki pszennej typ 450 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 czubate łyżki ciemnego kakao 1 szkl cukru szczypta soli Wykonanie(...)dodać cukier, następnie po jednym żółtku, cały czas miksując. Na koniec dodać mąkę z dodatkami i delikatnie wymieszać łyżką. Tortownicę, o średnicy 28 cm, wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto i piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok 40 minut. Wystudzony biszkopt przekroić na 3 równe części. Krem Milky Way: 1/2 szkl mleka 1/2 szkl cukru 2 szkl mleka
Trufelkowojeden przepis na najlepsze ciastka na świecie. Przepis nie mój, a Pani w nickiem "kayanis" który możecie naleźć TUTAJ . Wieeeele razy modyfikowany, kombinowany, na wszystkie sposoby. Bywały już z kokosem, kakao, skórką pomarańczową, migdałami, Przewijały się fistaszki, orzechy laskowe, różniste czekolady i bakalie. Smak jest zawsze nieziemski. Zapraszam na moje wyczyny z tym cudnym przepisem. Na zdjęciach jest wersja(...)niecała szklanka cukru 1 kostka masła (miękkiego) 1 jajko szczypta soli według uznania: mieszanka orzechów (około szklanki), bakalii, czekolady(najlepiej 150 g i więcej) Ewentualnie: mąka do podsypania gdy ciasto się klei. Przygotowanie: Wszystkie suche składniki mieszamy w jednej misce i odkładamy. Masło ucieramy z cukrem, następnie dodajemy jajko i mieszamy bądź delikatnie ucieramy do połączenia. Do masy maślano-jajecznej
CynamonemPoOczachSkładniki: 500 g piersi z kurczaka 200 g mąki pszennej 1 jajko 200 ml wody 40 g wiórków kokosowych 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki pieprzu
Qchnia po prostuŚwietna propozycja na deser dla osób lubiących kokos, ale również i jabłka! Delikatny smak rozpływa się w ustach, a smak pozostaje na dłużej. Składniki: 2 jaja 3 łyżki mąki kokosowej 7-8 łyżek gazowanej wody 10 tabletek słodziku cynamon szczypta proszku do pieczenia aromat jabłko Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z słodzikiem na puszystą masę. Następnie dodajemy cynamon, proszek do pieczenia(...)mąkę i wodę. Całość dokładnie miksujemy. Na koniec dodajmy obrane i pokrojone w kostkę jabłko. Całość wlewamy na rozgrzaną patelnię z olejem. Mieszamy, aż jabłko będzie lekko rumiane, a ciasto kokosowe usmażone. Smacznego
Truskawkowa Fiestaciasteczka z blogu: Planeta Smaku . Jednakże podmieniając składnik - musiałam zmodyfikować przepis. Nie spodziewałam się, że te malutkie cudeńka będą takie pyszne. Są miękkie (jakby placuszek, wilgotna kokosanka), z chrupiącym kokosem i obłędnym aromatem. Idealnie nadają na smaczną przekąskę, a nawet i śniadanie. U mnie zniknęły w ekspresowym tempie i na stałe wpiszą się do moich częstych wypieków(...)płynie) 3 łyżki oleju 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli Wszystkie składniki (oprócz wiórek) zmiksować (malakserem/blenderem) na gładką masę. Dodać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać. Ciasto umieścić w szprycy do kremu i wyciskać niewielkie porcje - na blachę wysłaną papierem do pieczenia. (Ciasto można też wykładać za pomocą łyżeczki. Jest dość lepkie.) Piec (do zarumienienia
Di gotujeBakaliowe tabliczki od Bakalland ciekawiły nas już od dawna i wiedziałyśmy, że jak już mamy kupić to wszystkie smaki na raz do recenzji. Z pomocą przyszła
Candy Pandasjabłek możecie użyć gruszek a zamiast orzechów np. migdałów. Wyjdzie równie pysznie. Gorąco polecam do upieczenia :) Źródło: Archiwalny numer magazynu "Moje Smaki Życia" (z moim małym dodatkiem w postaci kokosu). Składniki na 12 sztuk: 200 g mąki 180 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu 30 g wiórków kokosowych 200 g śmietany 150 ml oleju(...)dodajemy śmietanę i wlewamy olej. Całość mieszamy. Do drugiej miski wsypujemy resztę sypkich składników. Mokre składniki łączymy z tymi sypkimi i za pomocą łyżki mieszamy całość dokładnie na gładkie ciasto. Na końcu dodajemy do ciasta obrane jabłka i wszystko ze sobą łączymy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i nakładamy do nich ciasto. Wierzch posypujemy orzechami włoskimi. Muffinki pieczemy w temperaturze
My simple kitchenWiecie jaki jest mój ulubiony deser? Taki, który w gruncie rzeczy jest pełnowartościowym posiłkiem i mogę go zjeść o dowolnej porze, gdy najdzie mnie ochota na
Zawsze głodna!Złota myśl na dziś: " Szczęście należy brać hurtowo " 😃 Taki właśnie wniosek nasunął się nam podczas recenzowania poniższych batonów! Na takie zapotrzebowanie odpowiada sklep slimsore.pl
Candy PandasSzczypta soli 1 łyżka kwaśnej śmietany 18% Lukier: 1 białko Ok 150g cukru pudru Dodatkowo: Marmolada różana do przełożenia ciasteczek Wiórki kokosowe do obtoczenia Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy ręcznie lub przy użyciu miksera z końcówką do ugniatania. Chłodzimy w lodówce min. 30 min, a następnie wałkujemy na grubość ok 3mm i wycinamy okrągłe kółeczka. Z białka(...)minut (do lekkiego zrumienienia). Studzimy. Ciasteczka sklejamy ze sobą za pomocą marmolady, bezą na zewnątrz. Dociskamy delikatnie, by nie uszkodzić chrupiącego i delikatnego lukru i obtaczamy w kokosie
Kuchnia w czekoladzieMuffiny są tak uniwersalnymi babeczkami, że możemy je serwować w takiej kombinacji smakowej na jaką mamy ochotę. Moje to banan, kakao i kokos. Miękkie, puszyste, szybkie i zawsze się udają :) Składniki: Suche: - 1,5 szklanki mąki, - 1/2 szklanki cukru, - 1 łyżeczka sody, - 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Mokre: - 2 banany, - 1/2 szklanki oleju, - 1 jajko. Dodatki: - 1 łyżka(...)Banana rozgnieść, dodać jajko, olej, wszystko połączyć i przelać do suchych składników. Całość wymieszać tylko do połączenia, podzielić na połowę. Do jednej dodać kakao, do drugiej wiórki i olejek. Ciasta przemieszać i po łyżce z każdego smaku nałożyć do formy muffinowej wyłożonej papilotkami. Piec w nagrzanym piekarniku, do zrumienienia. Smacznego
Przepisy MikołajaUPALNY DZIEŃ! 17. PUSZYSTA DOMOWA CHAŁKA! 18. PRZEPIS NA JAGODZIANKI! 19. JAGODZIANKI Z SEREM I JAGODAMI! 20. WAKACYJNA SAŁATKA Z NAJLEPSZYMI POLSKIMI SMAKOŁYKAMI! 21. FRANCUSKIE TOSTY! 22. CIASTO Z TRUSKAWKAMI 23. MAŁOSOLNE 24. WOŁOWY BURGER PO HAWAJSKU 25. DOMOWY BURGER WOŁOWO- WIEPRZOWY Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI 26. NAJWAŻNIEJSZE ZASADY PRZY ROBIENIU OGÓRKÓW! 27. PIZZA - JAK ZROBIĆ W DOMU? 4 PRZEPISY(...)TRUSKAWKAMI TYLKO 5 SKŁADNIKÓW! 32. DIETETYCZNY TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO! 33. PIEROGI Z JAGODAMI JAK U BABCI! 34. ZAPIEKANE NALEŚNIKI Z TRUSKAWKAMI 35. PRZEPIS NA MUFFINKI Z TRUSKAWKAMI I KOKOSEM
SMYKWKUCHNISmaczne chrupiące na zewnątrz i wilgotne w środku, i ten niepowtarzalny smaki zapach kokosu, który unosi się w całym domu. Robi się je w tempie błyskawicznym, idealne na szybką słodką przekąskę Kokosanki najbardziej smakują mi polane czekoladą. Składniki 300 g wiórków kokosowych 40 g masła 3/4 szklanki cukru 2 jajka 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku dopieczenia Żółtka(...)masę, dodać mąkę, proszek do pieczenia oraz wiórki kokosowe i dokładnie zmiksować. Na końcu dodać sztywną pianę z białek i delikatnie wymieszać. Dłonią nabierać małe porcje ciasta i formować.kulki,.kokosanki.wykładać na, blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 15 minut, do momentu
RAROSSAJeżeli na zbliżające się święta szukacie słodkiego prezentu dla diabetyka czy bezglutenowca to wychodzimy Wam naprzeciw i recenzujemy kolejne czekolady od firmy Torras. Generalnie czekolady tej
Candy PandasDziś taki mój autorski wariacki przepis na wykorzystanie rabarbaru... Są takie dni, że nachodzi mnie smak na kwaśne i orzeźwiające owoce. Mamy sezon na rabarbar
vaniliowoczekoladowa