Chałka kokosowa! 😍 Mam tu fanów chałki? Na pewno 😁 a jeżeli jesteście również fanami kokosa to jest totalnie przepis dla Was 🤤🤤🤤 Przepis na prostą i najlepszą chałkę
Czarnawisienkarękach, albo po prostu patrząc przez okno na sino-szare niebo... Na poprawę zachmurzonych nastrojów mam dla Was pyszną kokosową chałkę. Dużą, taką rodzinną. Obłędnie pyszną.C. uwielbia kokos, i pomyślałam sobie, że taka kokosowa chałka mu zasmakuje. Nie pomyliłam się. Ja zresztą też się w niej zakochałam już w momencie, gdy poczułam ten cudny zapach z piekarnika.Chałka(...)Odstawić na 15 minut.Do dużej miski przesiać mąkę, wymieszać z solą i resztą cukru. Wlać zaczyn i mleko kokosowe, wbić jajko. Zagnieść ciasto.Masło rozpuścić i przestudzić, dodać do ciasta. Wyrobić gładkie, nieco luźne ciasto.Odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia.Po tym czasie ciasto jeszcze raz szybko zagnieść, podzielić na trzy równe części. Z każdej uformować wałeczek długości około
Pożeraczka, czyli raz adobrzeScroll down for recipe in English. Składniki: (10 małych gofrów) 1 szklanka mąki pszennej 1 duże jajko 1/3 szklanki mleka 1/3 szklanki wody gazowanej 3 łyżki
Delicious Placeserniki. Tym razem na spodzie z herbatników, kakao i masła. Pyszne, proste ciasto, które trzeba wypróbować :) U nas królowało na świątecznym stole zaraz obok babki orzechowej i piernika staropolskiego :) Ciasto można przygotować również bez kruchego spodu (czas pieczenia taki sam). Składniki na b laszkę o wymiarach ok 25 x 36 cm : Masa makowa: 850-900 g gotowej masy makowej(...)blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (nie większą niż ok 25 x 36 cm) równomiernie rozprowadzić i ugnieść palcami. Masa makowa: Masę makową dokładnie wymieszać z jajkami, kokosem, bakaliami i budyniami w proszku. Wylać masę na blachę z ciasteczkowym spodem i równomiernie rozprowadzić. Masa serowa: Białka oddzielić od żółtek. Żółtka ubić z masłem i cukrem. Następnie dodać
Ze smakiem i z pasjąminimum, do tej pory zresztą u Mamy na każde święta stoły uginają się od słodkości. Ja zrobiłam mazurka trochę oszukanego, nie tradycyjnego na kruchym cieście, ale z wafli. Wszyscy kochamy wafle z masą kajmakową! Ale za rok obiecuję, że rozpocznę specjalizację z mazurków. Składniki: • 1 opakowanie okrągłego wafla(...)mazurek waflowy Pisanka z ubiegłego roku, kiedy jeszcze nie prowadziłam bloga kulinarnego i nie robiłam zdjęć. Dekoracja z kandyzowanych, kolorowych ananasów, żurawiny suszonej i kokosu
To co kochamTo już kolejna wersja chrupiących i delikatnych ciastek z kleikiem ryżowym w roli głównej. Tym razem posiadają pyszny oraz kuszący posmak chałwy z kokosową nutą! Jeśli
Di gotujeDziś trochę nietypowa recenzja zbiorcza :) Dwa batoniki otrzymałyśmy w prezencie od Beatki za co jesteśmy jej baaardzo wdzięczne a kolejne od niej czekają cierpliwie w kolejce
Candy Pandassmakołyki sami w domu! Na zrobienie ich potrzeba niewiele czasu i wykorzystać do nich można takie bakalie, jakie lubimy. Możemy dowolnie zmieniać ich smak, dopasowując go do własnych upodobań. Kokos? Czekolada? Cynamon? Wanilia? Orzechy? Wszytko można tu dodać i za każdym razem będzie pycha! Skład jest o wiele lepszy, tłuszcze tylko te dobre no i o wiele mniej cukru, choć(...)Mieszamy i odstawiamy na 10 minut do napęcznienia. Następnie wlewamy olej i wsypujemy posiekaną czekoladę. Dosypujemy mąkę z sodą i wszystko łączymy. Najlepiej zagniatać całość dłonią, aby uzyskać jednolite ciasto. Następnie odrywamy po kawałku, formujemy kuleczki i układamy w odstępach na blasze wyłożonej papierem. Każdą kuleczkę rozpłaszczamy za pomocą zwilżonej łyżki. Tak przygotowane ciasteczka pieczemy przez około 20 minut
Analiza SmakuNaleśniki na mące ryżowej z dodatkiem mąki kokosowej. Uwielbiam naleśniki i stanowczo za rzadko je wykonuje! Mam już na tyle wprawy, że wychodzą mi z praktycznie
zdrowo i aktywnieNaleśniki na mące ryżowej z dodatkiem mąki kokosowej. Uwielbiam naleśniki i stanowczo za rzadko je wykonuje! Mam już na tyle wprawy, że wychodzą mi z praktycznie
Zdrowie i pysznie na talerzuKiedy po raz pierwszy zrobiłam podobne ciastka (bez wiórek) - niestety nie były zbyt smaczne i przypominały czekoladową mąkę... (Dlatego nie będę podawała źródła inspiracji...) Próba numer
Di gotujeDyniowo-orzechowe kluski w panierce z pekanów podsmażone na olejku kokosowym; gruszki *z dodatkiem mąki orzechowej inspiracja inspiracja
More food, love and dreamsMiękki, puszysty i elastyczny chlebek keto naan, czyli w wersji niskowęglowodanowej. Delikatnie wyczuwalna mąka kokosowa świetnie do nich pasuje. W końcu w kuchni indyjskiej kokos i mleczko kokosowe są wykorzystywane. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do dań kuchni indyjskiej, albo jako pieczywo do śniadania czy też kolacji. Niektóre łupiny babki jajowatej po obróbce cieplnej zmieniają kolor na purpurowy, niestety takie(...)pieczenia , sól i letnią wodę dodajemy do miski i dobrze mieszamy. Następnie odstawiamy na 15 min, by dać czas mące kokosowej oraz babce jajowatej na wchłonięcie nadmiaru wody. Ciasto dzielimy na dwie części , jedną z nich wkładamy pomiędzy dwa arkusze papieru do pieczenia i wałkujemy na grubość około 0,5 cm . Na patelni rozsmarowujemy i rozgrzewamy pół łyżki oleju
WegePrzepisUpał nie odpuszcza, więc taki deser będzie jak znalazł. Nie dość że smaczny, to jeszcze zdrowy. Sporo dobrego czytałam o tych nasionkach. Szałwia hiszpańska zwana chia
Takie tam pichcenie