Składniki : -2,5 szklanki płatków owsianych - szklanka wiorek kokosowych Lidl - bądź innych bez dodatków - szklanka rodzynek Lidl - jw - 2 szklanki wrzątku Przygotowanie
Szkrab Je Samrazem zapraszam na szybkie przygotowaniu ciasteczka z płatkami kukurydzianymi i kokosem. Ten przepis to pierwszy, w którym wykorzystałam takie płatki i muszę powiedzieć, że efekt jest bardzo ciekawy, a ciasteczka są w smaku bardzo oryginalne - miękkie i delikatne w środku, a chrupiące na zewnątrz. Najlepiej smakują pierwszego dnia, kiedy płatki zachowują wciąż swoją chrupkość. Smacznego:) na ok. 30 ciasteczek(...)mąki pszennej, 90 g pokruszonych płatków kukurydzianych Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, po jednym dodać jajka, zmiksować. Dodać wanilię, wsypać mąkę, sodę, proszek, wiórki, wymieszać (ciasto będzie dość klejące). Łyżeczką nabierać porcje ciasta i w dłoniach formować kulki, które następnie obtaczać w pokruszonych płatkach. Układać w odstępach na blaszce, piec około 15-18 minut w 180C. Oryginalny przepis
Lekcje w kuchniJeszcze jakieś 4-5 lat temu mój organizm na 30 procent składał się z owsianki. Jadłem ją bardzo często - każdy ranek, a czasami też w obiad
Kuchnia Łukaszadeser zachwyci każdego . Jest niezwykle prosty i szybki w przygotowaniu . Połączenie pysznego kremu i kokosu daje niesamowity efekt smakowy . składniki na 4 porcje 1 szklanka mąki pszennej 3 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 200g wiórków kokosowych 3/4 kostki margaryny 2 opakowania krakersów garść płatków migdałowych przepis Mleko łączymy z cukrem ,mąką i cukrem waniliowym .Następnie(...)rozkładamy krakersy a na nie kładziemy grubą warstwę masy. Następnie układamy drugą warstwę krakersów i obficie smarujemy masą kokosową . Wierzch wygładzamy i posypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi i płatkami migdałowymi . Ciasto odstawiamy do schłodzenia
Smakowite Daniaupieczenie babeczek to nic trudnego. Gotowe mieszanki do wypieków są dostępne w niemal każdym większym sklepie spożywczym, dla wielu to wyjście awaryjne, kiedy przypali się sernik, albo po wyciągnięciu ciasta z pieca orientujemy się, że proszek do pieczenia był jednak niezbędny. Przepis, który wybierzecie do stworzenia domowej mieszanki do wypieku babeczek zależy wyłącznie od waszych upodobań.Jeśli chcecie zrobić komuś(...)rodzaje mieszanek:Babeczki musli z żurawiną i orzechami nerkowca:1 szklanka mąki50 g cukru2 łyżeczki cukru waniliowego1 łyżeczka proszku do pieczeniapłatki owsianeorzechy nerkowca i żurawinaBabeczki musli z suszonym kokosem i mango1 szklanka mąki50 g cukru2 łyżeczki cukru waniliowego1 łyżeczka proszku do pieczeniapłatki owsianekokos i mangoKażdy ze słoików powinien być opatrzony etykietką na której wypiszemy jakie "mokre" składniki należy dodać
CiastkozercyOstatnio zakochałam się w tych małych kuleczkach brazylijskich. Wyglądają jak praliny ale zupełnie inaczej smakują, a wykonanie ich jest banalnie proste. Brazylijczycy się nimi zajadają. Oryginalny
Niezły MłynekDziś coś dla fanów kokosu – puszyste babeczki z kokosowymi wiórkami, podane z kremem śmietankowo kokosowym. Składniki: babeczki - 100 g białej czekolady - 120 g masła - 100 g cukru - 125 g mąki pszennej - 100 g wiórków kokosowych - 50 ml mleka - 2 jajka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia polewa - 200 g serka śmietankowego - 100 g cukru pudru - 100 g wiórków kokosowych(...)masy dodajemy porcjami rozpuszczoną czekoladę z masłem, mleko oraz mąkę wymieszaną z wiórkami kokosowymi i proszkiem do pieczenia, miksujemy. Na koniec dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek. Ciasto przekładamy do foremek na babeczki i pieczemy w 180 C około 25 minut. Wszystkie składniki na polewę mieszamy i smarujemy wystudzone babeczki
Zainspirowana w kuchnibosko i mają mega chrupiącą czekoladę. Ich wielką zaletą jest to, że możemy dodać do środka ulubione nadzienie w ilości jakiej nam się tylko zamarzy ❤ Połączenie smaków wymiata, mango-kokos-czekolada to zacne trio. Składniki: - mango - 400ml śmietanki kokosowej - 2 miarki odżywki białkowej (można pominąć) - 3 łyżki wiórków kokosowych - 2-3 łyżki mąki kokosowej - krem czekoladowy (u nas Choconutto) Polewa(...)napój roślinny aby masa była gęsta ale nie sucha. 7. Masę wylać do formy i piec w 180°C przez 35-45 minut do tzw. suchego patyczka. 8. Kiedy ciasto ostygnie, podzielić na 6 prostokątów, które należy przeciąć w poprzek, czyli na cieńsze prostokąty. 9. Dalej 12 kawałków posmarować masłem orzechowym i oblać rozpuszczoną czekoladą, można też posypać migdałami
Candy PandasSKŁADNIKI NA MASĘ BUDYNIOWĄ: 2 żółtka 3/4 szkl cukru cukier waniliowy 1/2 l. mleka 2 czubate łyżki maki ziemniaczanej 2 płaskie łyżki mąki pszennej 200g wiórek
Dziś Ja gotujeNiezawodny, puszysty omlet białkowy - jak mini biszkopt. Podany z serkiem homogenizowanym, rozsmarowanym na jeszcze ciepłym placuszku, posypany wiórkami i oprószony ciemnym kakao. Całość uzupełniłam migdałami i
Chocolate Muffin BlogWyraźnie egzotyczne ciasto na każdą okazję. Z wierzchu przez kokosową bezę chrupkie ale w środku za sprawą owoców soczyste i orzeźwiające. Całość lekka, delikatna, niezbyt słodka więc można sobie pozwolić na dokładkę. W tym wypadku kalorii nie liczymy:) Składniki: na biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki(...)budyniu waniliowego łyżka mąki pszennej 2 łyżki cukru 150 g masła banan 1/2 tabliczki czekolady deserowej na płytę kokosową: 4 białka szczypta soli 1 szklanka cukru pudru 150 g kokosu Białka ubić na sztywno. Nie przerywając ubijania dosypywać powoli cukier a następnie dodawać po jednym żółtku, olej i wodę. Ubijać aż masa będzie gęsta i puszysta. Mąkę wymieszać
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaświęta powstało wiele ciast, każde doskonałe w swoim rodzaju. Jedno z nich to Bounty. PolecamSKŁADNIKINa biszkopt:7 jaj 28 dag cukru 16 dag mąki pszennej 4 dag kakao 1 łyżeczka proszku do pieczeniaMasa kokosowa:3 szklanki mleka ¾ szklanki cukru cukier waniliowy 35 dag wiórków kokosowych budyń śmietankowy 250 g masłaWYKONANIE(...)koniec dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Pieczemy 180 stopni ok. 40 min. Upieczony biszkopt studzimyRobimy masę kokosową.2 ½ szklanki mleka zagotowujemy z cukrami. Wsypujemy kokos, mieszamy i gotujemy ok. 10 minut na małym ogniu, ciągle mieszając. Dodajemy masło i rozpuszczamy, mieszając. Budyń rozrabiamy w ½ szklanki mleka i wlewamy do masy kokosowej. Mieszamy i gotujemy do zgęstnienia
W kuchennym oknie EwyCiasteczka z kokosem oraz płatkami owsianymi. Mięciutkie, a zrazem chrupiące :) Składniki na 25 sztuk : 90 g płatków owsianych * 150 g mąki 120 g cukru 60 g wiórków kokosowych 2 łyżki miodu 125 g masła 1 łyżeczka sody 2 łyżki gorącej wody Piekarnik rozgrzać do 160 stopni. Płatki owsiane*, mąkę, cukier oraz wiórki kokosowe wsypać do miski i wymieszać(...)Masło z miodem i sodą przelać do suchych składników i dokładnie wymieszać. Dwie blachy wyłożyć papierem do pieczenia (lub piec ciasteczka w dwóch partiach) i układać na nich kulkiz ciasta wielkości dużego orzecha włoskiego, a następnie delikatnie spłaszczyć (w sporych odstępach, ponieważ ciastka rozpłyną się na boki podczas pieczenia). Piec w nagrzanym piekarniku około 8-10 minut, aż będą złoto
Zabawa smakiem