O tym, że nie przepadam za kaszą jaglaną trąbię od dawna, ale co jakiś czas robię do niej podchody i doszło do tego, że nawet ją
greenscarfDzisiaj witamy Was kompilacją azjatyckich słodyczy, które ostatnio testujemy z wielką ciekawością. Tajlandczycy kochają galaretki z agaru a Japończycy uwielbiają dango czyli tak jakby
Candy Pandasmignęło na stories Justyny , to wiedziałam, że zrobię je jeszcze w tym samym tygodniu. Teraz, śmiało mogę przyznać, że piekłam je już dwa razy, w krótkim odstępie czasu. Ciasta różniły się od siebie jedynie ilością użytego cynamonu- za drugim razem dałam go zdecydowanie więcej. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable(...)szklanki posiekanych orzechów włoskich (150g) 800g jabłek (waga po obraniu i pokrojeniu) Dodatkowo: 100ml śmietanki 30% 1 tabliczka czekolady mlecznej lub deserowej Prażone orzechy włoskie, płatki migdałów lub kokos do posypania wierzchu Sposób przygotowania: Składniki na tortownicę o śr 26-30cm Jajka ubijamy wraz z cukrem na wysokich obrotach przez ok 5 minut. Do ubitych dodajemy wolnym strumieniem olej
Kuchnia w czekoladzieciasto zagniatamy krótko gładkie ciasto. Podsypujemy mąka. Formujemy w kulkę i odkładamy do lodówki na 1h. Jabłka kroimy na ćwiartki. Pozbawiamy gniazd nasiennych. Kroimy w cienkie plastry. Na patelni rozpuszczamy masło. Wrzucamy jabłka i cynamon. Podsmażamy aż jabłka zmiękną. Po upływie godziny ciasto wałkujemy na wielkość formy (ja użyłam formy o średnicy 32cm). Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Przekładamy ciasto(...)Przekładamy ubite białka na jabłka. Pieczemy ok. 25 min. Wyciągamy z piekarnika i studzimy. Inne przepisy z jabłkami: Granola jabłkowa Drożdżówki z jabłkiem i kruszonką Cynamonowe jabłka z prażonym kokosem Jabłka pod orzechową kruszonką
Czarnawisienkaobrotach miksera. Następnie, miksując, dodajemy po jednym żółtku. Mąki należy wymieszać ze sobą, koniecznie przesiać przez sito i bardzo powoli dodawać partiami mieszając szpatułką (lub na najwolniejszych obrotach miksera). Ciasto przelewamy do przygotowanej formy i wstawiamy na ok. 35 minut do piekarnika. Po tym czasie lekko studzimy (najpierw przy uchylonych drzwiczkach), wyjmujemy biszkopt z formy (obracając blaszkę na deskę(...)widelcem i dodajemy wiórki kokosowe (150 g). Szklankę mleka zagotowujemy z połową szklanki cukru i dwoma łyżkami cukru z wanilią. Gdy się zagotuje dodajemy papkę z bułki i kokosu i gotujemy, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Gotujemy ok. 3 minut i zostawiamy do całkowitego ostudzenia. Miękkie masło miksujemy na puszysto, a następnie dodajemy po łyżce wystudzonej masy bułkowej
Poezja smakukońcu zebrałam się i napisałam dla Was przepis na urodzinowy tort, który robiłam dla Męża w piątek! Tort o smaku: milky way + czarna porzeczka + kokos! Wyszło przepysznie! Składniki na biszkopt: 6 jajek - osobno żółtka i białka 1 szkl mąki pszennej typ 450 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 czubate łyżki ciemnego kakao 1 szkl cukru szczypta soli Wykonanie(...)dodać cukier, następnie po jednym żółtku, cały czas miksując. Na koniec dodać mąkę z dodatkami i delikatnie wymieszać łyżką. Tortownicę, o średnicy 28 cm, wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto i piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok 40 minut. Wystudzony biszkopt przekroić na 3 równe części. Krem Milky Way: 1/2 szkl mleka 1/2 szkl cukru 2 szkl mleka
Trufelkowojeden przepis na najlepsze ciastka na świecie. Przepis nie mój, a Pani w nickiem "kayanis" który możecie naleźć TUTAJ . Wieeeele razy modyfikowany, kombinowany, na wszystkie sposoby. Bywały już z kokosem, kakao, skórką pomarańczową, migdałami, Przewijały się fistaszki, orzechy laskowe, różniste czekolady i bakalie. Smak jest zawsze nieziemski. Zapraszam na moje wyczyny z tym cudnym przepisem. Na zdjęciach jest wersja(...)niecała szklanka cukru 1 kostka masła (miękkiego) 1 jajko szczypta soli według uznania: mieszanka orzechów (około szklanki), bakalii, czekolady(najlepiej 150 g i więcej) Ewentualnie: mąka do podsypania gdy ciasto się klei. Przygotowanie: Wszystkie suche składniki mieszamy w jednej misce i odkładamy. Masło ucieramy z cukrem, następnie dodajemy jajko i mieszamy bądź delikatnie ucieramy do połączenia. Do masy maślano-jajecznej
CynamonemPoOczachSkładniki: 500 g piersi z kurczaka 200 g mąki pszennej 1 jajko 200 ml wody 40 g wiórków kokosowych 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki pieprzu
Qchnia po prostuŚwietna propozycja na deser dla osób lubiących kokos, ale również i jabłka! Delikatny smak rozpływa się w ustach, a smak pozostaje na dłużej. Składniki: 2 jaja 3 łyżki mąki kokosowej 7-8 łyżek gazowanej wody 10 tabletek słodziku cynamon szczypta proszku do pieczenia aromat jabłko Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z słodzikiem na puszystą masę. Następnie dodajemy cynamon, proszek do pieczenia(...)mąkę i wodę. Całość dokładnie miksujemy. Na koniec dodajmy obrane i pokrojone w kostkę jabłko. Całość wlewamy na rozgrzaną patelnię z olejem. Mieszamy, aż jabłko będzie lekko rumiane, a ciasto kokosowe usmażone. Smacznego
Truskawkowa Fiestaciasteczka z blogu: Planeta Smaku . Jednakże podmieniając składnik - musiałam zmodyfikować przepis. Nie spodziewałam się, że te malutkie cudeńka będą takie pyszne. Są miękkie (jakby placuszek, wilgotna kokosanka), z chrupiącym kokosem i obłędnym aromatem. Idealnie nadają na smaczną przekąskę, a nawet i śniadanie. U mnie zniknęły w ekspresowym tempie i na stałe wpiszą się do moich częstych wypieków(...)płynie) 3 łyżki oleju 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli Wszystkie składniki (oprócz wiórek) zmiksować (malakserem/blenderem) na gładką masę. Dodać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać. Ciasto umieścić w szprycy do kremu i wyciskać niewielkie porcje - na blachę wysłaną papierem do pieczenia. (Ciasto można też wykładać za pomocą łyżeczki. Jest dość lepkie.) Piec (do zarumienienia
Di gotujeBakaliowe tabliczki od Bakalland ciekawiły nas już od dawna i wiedziałyśmy, że jak już mamy kupić to wszystkie smaki na raz do recenzji. Z pomocą przyszła
Candy Pandasjabłek możecie użyć gruszek a zamiast orzechów np. migdałów. Wyjdzie równie pysznie. Gorąco polecam do upieczenia :) Źródło: Archiwalny numer magazynu "Moje Smaki Życia" (z moim małym dodatkiem w postaci kokosu). Składniki na 12 sztuk: 200 g mąki 180 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu 30 g wiórków kokosowych 200 g śmietany 150 ml oleju(...)dodajemy śmietanę i wlewamy olej. Całość mieszamy. Do drugiej miski wsypujemy resztę sypkich składników. Mokre składniki łączymy z tymi sypkimi i za pomocą łyżki mieszamy całość dokładnie na gładkie ciasto. Na końcu dodajemy do ciasta obrane jabłka i wszystko ze sobą łączymy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i nakładamy do nich ciasto. Wierzch posypujemy orzechami włoskimi. Muffinki pieczemy w temperaturze
My simple kitchenWiecie jaki jest mój ulubiony deser? Taki, który w gruncie rzeczy jest pełnowartościowym posiłkiem i mogę go zjeść o dowolnej porze, gdy najdzie mnie ochota na
Zawsze głodna!Złota myśl na dziś: " Szczęście należy brać hurtowo " 😃 Taki właśnie wniosek nasunął się nam podczas recenzowania poniższych batonów! Na takie zapotrzebowanie odpowiada sklep slimsore.pl
Candy PandasSzczypta soli 1 łyżka kwaśnej śmietany 18% Lukier: 1 białko Ok 150g cukru pudru Dodatkowo: Marmolada różana do przełożenia ciasteczek Wiórki kokosowe do obtoczenia Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy ręcznie lub przy użyciu miksera z końcówką do ugniatania. Chłodzimy w lodówce min. 30 min, a następnie wałkujemy na grubość ok 3mm i wycinamy okrągłe kółeczka. Z białka(...)minut (do lekkiego zrumienienia). Studzimy. Ciasteczka sklejamy ze sobą za pomocą marmolady, bezą na zewnątrz. Dociskamy delikatnie, by nie uszkodzić chrupiącego i delikatnego lukru i obtaczamy w kokosie
Kuchnia w czekoladzie