Mąka kokosowa jest jedną z najbardziej popularnych mąk bezglutenowych. Z powodzeniem można nią zastąpić inną mąkę glutenową, jednak wypieki nie będą tak puszyste jak z innych mąk. Struktura mąki kokosowej przypomina proszek o białym kolorze, który uzyskiwany jest z miąższu orzecha kokosowego. Miąższ ten jest uprzednio odwodniony i odtłuszczony. Cechą charakterystyczną potraw z niej wykonanych jest lekki posmak i aromat kokosa, jednak potrawy te nie są słodkie. Właściwości Mąka kokosowa jest bogata w błonni... czytaj dalej...
Robię to co lubię i lubię to co robię... tak można streścić moją pasję do wypieków. Blog stworzyłam po to, aby zebrać w jedno miejsce przepisy gromadzone przez lata przez moją mamę i babcię. Każdy z nich jest sprawdzony i to wielokrotnie. Do całej tej kupki dołożyłam również swoje ulubione przepisy. Moją kolejną dużą pasją jest dekorowanie. Bardzo się cieszę, że te dwie pasje mogę połączyć ze sobą. Ciągle się kształcę i podnoszę swoje kwalifikacje. Specjalnie po to, abym mogła Wam przekazywać rzetelną i sprawdzoną wiedzę.