czasu. Jak osiągnąć więc efekt jak na zdjęciu poniżej? Panierka paleo – co i jak? Panierka paleo może być albo dwuskładnikowa (rozbełtane jajko i sucha posypka) albo w postaci ciasta (jajko, przyprawy i suche składniki wymieszane razem). Panierka paleo – niektóre pomysły: wiórki kokosowe, mąka kokosowa płatki migdałowe, mielone migdały łamane lub mielone siemię lniane mielone orzechy, mąka orzechowa tapioka(...)kokosowe , taka panierka doskonale się sprawdza do ryb i drobiu. Świetnie do niej pasuje nierafinowany olej kokosowy , ale do smażenia można też wziąć rafinowany olej kokosowy albo masło klarowane. Kokos, migdały, siemię lniane i orzechy są dozwolone w diecie SCD (tapioka i mąka ararutowa nie), choć niestety potencjalnie mogą uczulać i osoby z chorobami autoimmunologicznymi powinny uważać. Nasiona i orzechy
PaleoSMAKniewielkiej ilości mąki (by nie lepiło się do rąk) i formujemy pączki. Uformowane pączki układamy w odstępach na lekko oprószonym mąką papierze pergaminie lub blaszce i pozostawiamy do wyrośnięcia. Ciasto twarogowe jest dość tęgie dlatego pączki będą rosły dość długo. Wyrośnięte pączki smażymy na rozgrzanym tłuszczu, po około 4 minuty z każdej ze stron. Jeśli pączki zbyt szybko się rumienią(...)lukrujemy. Lukier przygotowujemy mieszając łyżeczką w miseczce cukier puder z mlekiem lub wodą, do chwili gdy powstanie jednolita masa. Lukrem smarujemy pączki, które dodatkowo można posypać skórką pomarańczową, kokosem lub kolorowymi posypkami. Pączki pozostawiamy na chwilę, by lukier wyschnął. R E K L A M A (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); var linkwithin_site_id = 1628261; linkwithin_text='Zobacz także
Smakowy RajPyszny torcik do kawy z kokosemTorcik rafaello SKŁADNIKI:Biszkoptjajka - 6 sztcukier - 6 łyżekmąka - 6 łyżekmąka ziemniaczana - 0,5 łyżkiocet - 0,5 łyżeczkiproszek do pieczenia - 1 łyżeczkatłuszcz
Kuchnia Danusitestowania różnych przepisów na ciasteczka, których u nas na święta nie może zabraknąć. Tak sobie ostatnio mieszamy różne przepis i dajemy różne dodatki do ciasteczek. Tym razem padło na kokos i wyszły nam takie, bardzo smaczne i kruche ciasteczka. Jak na razie faworyt, więc na święta na pewno będą. Polecam, bo robi się je szybko, a są rewelacyjne :-) Z podanego(...)temp. pokojowej przekładamy do misy miksera, wsypujemy cukier puder i ubijamy na jasną puszystą masę. Następnie dodajemy jajka i miksujemy. 2. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia dodajemy do ciasta, miksujemy, na końcu dodajemy wiórki kokosowe (jeśli nie mamy drobnych wiórek, to zawsze możemy te większe je zmiksować w blenderze kielichowym), miksujemy. 3. Ciasto przekładamy na stolnicę oprószoną mąką
kruche babeczkiPrzepis na te ciasteczka znalazłam na blogu słodkie atelier . Są pyszne, z moim ulubionym kokosem i czekoladą, takie a'la bounty. Kruche, łatwe w przygotowaniu i szybkie. U mnie wyszło około 40 sztuk, zamiast pokrojonej czekolady dałam kropelki czekoladowe, ale jak najbardziej czekolada mleczna lub gorzka może być. Udanego weekendu Wam życzę :-) Składniki: 240 g masła w temp. pokojowej(...)Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wiórki kokosowe i aromat. Miksujemy. Na końcu wrzucamy posiekaną czekoladę i mieszamy drewnianą łyżką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Łyżką nabieramy porcje ciasta, formujemy w rękach kulkę i dajemy na blaszkę, ciasteczka zbyt mocno się nie rozrastają, więc odstępy nie muszą być bardzo duże. Jak położymy wszystkie kulki, to lekko je spłaszczamy. Ciasteczka
kruche babeczkiZa oknem może i coraz chłodniej, ale wcale nie znaczy to, że mamy zrezygnować z ulubionych lodów! U mnie od jakiegoś czasu tymi numer 1 jest
Ostra na Słodkogotowy, gdy zacznie stygnąć, to zacznie się zagęszczać, jeśli po wystudzeniu zacznie się oddzielać, to wystarczy tylko zamieszać i z powrotem bardzo ładnie się połączy. 3. Wystudzonym kajmakiem przekładamy ciasto na przemian z masą budyniową, kilka łyżek kajmaku zostawiamy do następnego dnia, aby dokładnie pokryć wierzch i boki. Masa budyniowa: 2 szklanki mleka 1 budyń śmietankowy lub budyniowy 1 łyżka(...)dniu następnym ostrym nożem okrawamy tort dookoła z wystających kruchych boków, o ok. 0,5 - 1 cm. Okrojony, równy tort smarujemy z wierzchu i po bokach kajmakiem, posypujemy migdałami, kokosem lub orzechami
Apetyczna babeczkaUwielbiam wypieki z wiórkami kokosowymi., nie tylko ja ale i wszyscy domownicy. Znalazłam tutaj przepis na kokosowe muffiny z suszonymi morelami. Z podanego przepisu wyszło mi
Na słodko lub wytrawniekostką czekolady gorzkiej czy paroma orzechami nerkowca, niż pójść kupić sklepowe ciastki czy batony.. Dzisiaj mam dla Was domowe kruche ciastka kokosowe, które z pewnością zaspokoją wasze zachcianki. Kokos ma w sobie dużo tłuszczu, dzięki czemu w środku są miękkie a na wierzchu kruche. Zalecam aby przygotowaną porcję spożyć maksymalnie na drugi dzień, bo potem będą już twarde(...)Mąki, wiórki mieszamy i dosładzamy wedle uznania. 3. Do roztrzepanych jajek dodajemy mleko i wlewamy do suchych składników. Dolewamy olej, wsypujemy rodzynki i mieszamy wstępnie łyżką. 4. Zagniatamy ciasto. Urywamy kawałki wielkości dużej łyżki i formujemy ciasteczka. 5. Gotowe wykładamy na blaszkę z papierem do pieczenia i pieczemy 20 min 180 stopni. Po 10 min zalecam przenieść blaszkę na górę
Zdrowie i pysznie na talerzukostką czekolady gorzkiej czy paroma orzechami nerkowca, niż pójść kupić sklepowe ciastki czy batony.. Dzisiaj mam dla Was domowe kruche ciastka kokosowe, które z pewnością zaspokoją wasze zachcianki. Kokos ma w sobie dużo tłuszczu, dzięki czemu w środku są miękkie a na wierzchu kruche. Zalecam aby przygotowaną porcję spożyć maksymalnie na drugi dzień, bo potem będą już twarde(...)Mąki, wiórki mieszamy i dosładzamy wedle uznania. 3. Do roztrzepanych jajek dodajemy mleko i wlewamy do suchych składników. Dolewamy olej, wsypujemy rodzynki i mieszamy wstępnie łyżką. 4. Zagniatamy ciasto. Urywamy kawałki wielkości dużej łyżki i formujemy ciasteczka. 5. Gotowe wykładamy na blaszkę z papierem do pieczenia i pieczemy 20 min 180 stopni. Po 10 min zalecam przenieść blaszkę na górę
Zdrowie i pysznie na talerzuPrincessa kokosowa Na samą myśl ślinka cieknie! Kruchy wafelek … kremowe wnętrze …. i bajkowa reklama … przywodzą na myśl same smakowite skojarzenia. Że uwielbiam kokos , wspominałam już chyba setki razy! ( tak! uwielbiam! ) Chętnie „upycham” go gdzie tylko się da … a smakołykami z jego dodatkiem , zajadam się z wielką przyjemnością! (A czym ja się nie zajadam(...)drobno. W jednej miseczce łączymy suche składniki a w drugiej mokre. Łączymy je ze sobą i mieszamy energicznie do momentu połączenia składników. Foremki do muffinek ( ja używam silikonowych ) napełniamy ciastem do 3/4 wysokości. Wierzch posypujemy obficie wiórkami kokosowymi. Muffinki pieczemy około 20 minut (do suchego patyczka). Inspiracją był blog : Gotuję, bo lubię / Kasia Guzik
Ostra na SłodkoMoje pierwsze w życiu, domowe, biscotti. Kokos i rodzynki, to coś, co na prawdę lubię. Chociaż w dzieciństwie, wydłubywałam rodzynki z sernika (szczerze-to do dzisiaj to robię - jakoś mi tam one nie pasują, ale to moja opinia ;)), to tutaj mi zupełnie nie przeszkadzają, a wręcz przeciwnie - idealnie pasują. Plusem biscotti jest to, że długo utrzymują świeżość(...)rozdzielania na białko i żółtko, rozkłócić ze szczyptą soli. Mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder, przesiać do miski. Dodać wiórki, rozkłócone jajka i rodzynki. Zagnieść elastyczne, lekko klejące ciasto (w razie konieczności delikatnie podsypać mąką). Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, a na nim uformować z ciasta chlebek o szerokości ok.10cm i grubości 1,5-2cm. Piec w piekarniku
CookYourselfPrzepis autorski (mój). Ciasteczka są pyszne, dość syte i obłędnieee... pachną! Wiśnie nadają im wyrazistego smaku oraz sprawiają, że wyglądają bardziej kusząco i uroczo
Di gotuje(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-7661672204237948", enable_page_level_ads: true }); Składniki: 3 łyżki płatków jaglanych (ok. 30 g) 3 łyżki mleka 2
Vroblewska-fitlifeSkładniki na 2 porcje: 2 łyżki płatków jaglanych (ok. 20 g) 2 łyżki płatków gryczanych (ok. 20 g) 4 łyżki wiórek kokosowych (ok. 24 g) 1
Vroblewska-fitlife