ciasto z kokosem - 2926 przepisów (strona:114/196)

Szybki piernik 127

posypka, wiórki czekoladowe lub kokos do dekoracji Wykonanie: Mąkę mieszamy z sodą, cukrem, kakao, przyprawą do piernika i solą. W osobnej misce mieszamy mleko, jajko, olej i powidła. Suche składniki łączymy z mokrymi, mieszamy do powstania jednolitej masy. Masę wylewamy do natłuszczonej formy, pieczemy około 40-50 minut w 180 stopniach ( do suchego patyczka). Ciasto wyjmujemy z formy i odstawiamy

Smak mojej kuchni
Brazylia - Kokosanki bez pieczenia (Beijinho de coco) 90

Jeżeli okazało się, że wpadają do was goście, a nie macie czasu na pieczenie ciast i robienie skomplikowanych deserów, brazylijskie kokosanki będą idealne! Wystarczy kilka minut

Roślinożerni urlopowicze
TARTA DAKTYLOWO DYNIOWA BEZ PIECZENIA 76

kuchennym, Thermomix’ie i zmiksuj na drobno. Dodaj zawartość połowy laski wanilii / natnij, rozłóż i zbierz wszystkie aromaty nożem / oraz pozostałe składniki i miksuj do momentu uzyskania lepkiego ciasta. Gotowe ciasto przełóż na formę, najlepiej taką z wyjmowanym dnem, dociskając je mocno do spodu i brzegów. Tak przygotowany spód umieść w lodówce na czas przygotowywania masy. 2. Dynię oczyść(...)kokos, 15% woda / Agawa – 3 łyżki Olej kokosowy – 1 łyżka Agar – 1 łyżeczka DEKORACJA: Gorzka czekolada Świeże figi Płatki migdałowe Instructions Płatki owsiane oraz orzechy pecan umieść w robocie kuchennym, Thermomix’ie i zmiksuj na drobno. Dodaj zawartość połowy laski wanilii / natnij, rozłóż i zbierz wszystkie aromaty nożem / oraz pozostałe składniki i miksuj do momentu uzyskania lepkiego ciasta. Gotowe ciasto

globuskulinarny
Sernik bezglutenowy z kalafiorem i malinami (paleo, bez cukru i pieczenia) 161

czekoladowe brownie z cukinii , więc koniecznie musiałem wypróbować ciasto na bazie kalafiora. Tylko jak to tak? Kalafior z malinami? Panie, toż to nie pasuje do siebie! A jednak. Nie dość, że pasuje to jeszcze jest dobre! Smakuje kokosowo, słodko. Ja delikatne wyczuwam nutę kalafiora, grupa testowa twierdzi, że czuć tylko kokos i maliny. Musicie ocenić sami. Jak zwykle przepis jest(...)Nadzienie: 2 szklanki ugotowanych różyczek kalafiora, 2-4 łyżki miodu, ½ szklanki śmietanki kokosowej, ⅓ szklanki oleju koksowego, laska wanilii, szczypta soli. Malinowy wierzch: 1 szklanka malin. Przygotowanie: Składniki na spód ciasta blendujemy. Formę o średnicy 11 cm wykładamy ciastem i równo rozprowadzamy. Odstawiamy do zamrażarki. Nadzienie: Kalafiora gotujemy aż będzie miękki, blendujemy go z resztą składników na gładką masę. Około ⅔ uzyskanego

PaleoLife
Kokosowa jaglanka z amarantusem i malinami 207

Uwielbiam kasze na słodko, podawane z owocami i ulubionymi dodatkami. Są idealne na syte śniadanie i jak dla mnie, dzięki owocom albo dodatkowi masła orzechowego nie

Flymetothespoon
Ciasteczka pełnoziarniste z kokosem i berberysem 152

Dodajemy całe jajka i sól. Miksujemy. Dodajemy mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną - miksujemy. Na koniec dodajemy kokos, miksujemy i berberys, mieszamy łyżką.  2. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni (funkcja góra -m dół). 3. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. 4. Łyżką nabieramy porcję ciasta, formujemy w rękach kulki i układamy na blaszce. Lekko spłaszczamy palcem.  5. Pieczemy około

kruche babeczki
Ciasto czekoladowe na śmietanie 156

przepis, to pozbyłam się orzechów i zastąpiłam je suszonymi owocami. Do przygotowania ciasta potrzebujemy: – 1 kubek kwaśnej śmietany – 1 kubek kakao – 1 kubek mąki – 3 jajka – 1/2 kubka oleju – 1/2 kubka cukru – 150 g mieszanki hawajskiej – rodzynki, papaja, kokos, mango moczonej w rumie – proszek do pieczenia – 1 opakowanie cukru waniliowego

Szybko Tanio Smacznie
Rafaello inaczej 142

krakersy...kombinować można ile się da.U mnie w domu to chyba tylko ja jestem takim smakoszem kokosu..i zjadałbym wszystko haha..ale podzielę się z innymi..trza dbać o resztę domowników tak samo i sprawiać im przyjemność.Ja lubię w sumie piec ciasta i bardzo dużo piekę, a moi domownicy lubią je jeść..więc przyjemność i zadowolenie jest obustronne

Moje domowe kucharzenie
Krem RAFAELLO 195

delikatny i zbliżony do prawdziwego. Ja troszkę za słabo zblendowałam, bo są widoczne i wyczuwalne drobinki kokosu, ale mi to akurat nie przeszkadza, bo smak ogólnie jest pyszny. Krem można przechowywać w lodówce, w zamkniętym słoiczku do tygodnia. Nadaje się do przekładania ciast ( jest wystarczająco gęsty), ciasteczek lub po prostu do wyjadania łyżeczką. Mniamm;)). Przepis lekko zmodyfikowałam i z uwagi

Maślane ciasteczko
Wrocławscy Ulicożercy - Relacja z Festiwalu Food Trucków i Zacnego Piwa 139

baklavy, Obok tradycyjnej z orzechami włoskimi i pistacjami, gorąco polecam kokosową w formie bransolety. Każdy miłośnik kokosu będzie zachwycony. Nie mogąc się zdecydować na konkretny posiłek, wybraliśmy moją ulubioną pizzę od Happy Little Track . Lepszej margharity nie znajdziecie w całym mieście! Idealne ciasto pieczone w piecu opalanym drewnem, najlepsza mozzarella, sos pomidorowy i świeża bazylia, to jest to, co takie

Food Square
Proste babeczki kokosowe 145

kokosowe i zwykłe mleko - w sumie musimy mieć 1 szklankę mleka (kokosowe+zwykłe). Mieszamy dokładnie, dodajemy kokos i jeszcze raz mieszamy. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Blachę wstawiamy do nagrzanego piekarnika

Ciastkozercy
Lamington, czyli kostka kokosowa 204

składniki. Polewę odstawiamy na 10 minut aby ostygła i lekko zgęstniała. Wiórki kokosowe przesypujemy na talerz. Ciasto kroimy na kwadraty. Jeśli chcemy przełożyć kwadraciki marmoladą, to przekrajamy każdy wzdłuż i smarujemy. Każdy kwadracik zanurzamy w polewie z obu stron, następnie wkładamy do kokosu obsypując ja dokładnie z każdej strony. Gotowe kostki przekładamy na kratkę na około godziny, aby polewa

Mania Gotowania
KRUCHE CIASTO Z JAGODAMI I KOKOSEM 273

takie właśnie lubię najbardziej), z warstwą aromatycznych jagód (inne owoce sprawdzają się równie dobrze), proste, szybkie w przygotowaniu ... no i pyszne w smaku.  Przekonałam Was? ;-)  Składniki na ciasto: 1.5 szkl. mąki p szennej 1.5 szkl. mąki krupczatki 200g zimnego masła (margaryny) pokrojonego na kawałki 5 żółtek 3/4 szkl. cukru pudru 1 cukier wanilinowy lub 1 łyżka domowego cukru(...)rondelku podgrzewamy śmietanę z 6 łyżkami cukru, dodajemy kokos. Mieszamy. Odstawiamy do wystudzenia. Białka ubijamy na sztywno z pozostałymi 2 łyżkami cukru. Kiedy są już ubite dodajemy po łyżce naszej masy kokosowej. Dodatkowo : 3 łyżki kaszy manny dowolne owoce (u mnie 300g mrożonych jagód) Wykonanie:  Wszystkie składniki przewidziane na kruche ciasto wykładamy na stolnicę (blat kuchenny) i wyrabiamy

Walijskie Pichcenie
RAFFAELLO Z ADWOKATEM 434

proszkiem do pieczenia. Piec ok 30 min w temp. 170 st.C.   Ciasto kokosowe: 5 białek 3/4 szklanki cukru 20 dag wiórków kokosowych 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ubić pianę z białek,dodać cukier.Następnie  wmieszać delikatnie kokos,mąki i proszek do pieczenia. Piec ok 20 min w temp.180 st.C. Masa(...)Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach mleka. Śmietanę kremówkę ubić ze Śnieżką,dodać szklankę adwokata,pokruszone biszkopty oraz wiórki kokosowe. Na końcu dodać rozpuszczoną czekoladę oraz żelatynę - wymieszać.   Przełożenie ciasta:   Biszkopt + 1/2 masy 1 + ciasto kokosowe + 1/2 masy 1 + masa 2 + wierzch obficie posypać wiórkami kokosowymi Biszkopt dodatkowo nasączyłam wodą z cytryną i spirytusem. Inspirowałam się przepisem S Anastazji

Niespełnione zdolności kulinarne
Curry wegetariańskie z kalafiorem i cukinią oraz test patelni Woll. 78

Od kilku tygodni mam przyjemność testować patelnię firmy Woll. Wg mnie patelnia to jedno z ważniejszych jeśli nie najważniejszych naczyń kuchennych. Na patelni możecie przygotować niezliczoną

To co lubię - gotuję i polecam