ciasto z kokosem - 2926 przepisów (strona:106/196)

Niskokaloryczny chlebek bananowo – kokosowy 146

Niskokaloryczny chlebek bananowo – kokosowy to mega smaczny pomysł na wykorzystanie zapomnianych bananów. Przepisów na to ciasto wiele. I ja sama dużo ich testowałam (kilka przepisów znajdziecie tutaj – chlebek bananowy ), ta wersja jest jednak moją ulubioną – banan idealnie połączony z kokosem w towarzystwie mąki orkiszowej. To baza, do której możecie dołożyć swoje ulubione dodatki. Lubicie rodzynki lub żurawinę(...)rozgnieć widelcem na papkę, dodaj je do składników suchych. Następnie dodaj do nich również olej i miód. Całość bardzo dokładnie wymieszaj. Keksówkę wysmaruj olejem lub masłem, wylej na nią ciasto. Chlebek bananowy piecz ok. 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu odłóż ciasto na ok. 1 godzinę do przestygnięcia. Smacznego         Artykuł Niskokaloryczny chlebek

365 dni dookoła kuchni
TORT "Czekoladowa Pinacolada" (kokos, ananas, mus czekoladowy, krem amaretto). 308

Oto czym grozi jesienny wieczór w rodzinie, w której matka i córka czytają sobie w myślach. Miałyśmy ochotę na tort, ale nie wiedziałyśmy na jaki, więc

Wypisz Wymaluj
Tartaletki bez pieczenia z masą z awokado i bananów na spodzie z bakalii – raw food 74

Tartaletki  z masą z awokado i bananów na spodzie z bakalii * Smaczny, zdrowy i … surowy deser. Tradycyjne, pieczone z kruchego, drożdżowego lub francuskiego ciasta

Tajemnice Smaku
Kokosowo-pomarańczowy pudding z tapioki 112

Pudding z tapioki na bazie mleka kokosowego z dodatkiem skórki pomarańczowej i imbiru. Aromatyczny, pyszny, smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Ugotowane kuleczki tapioki

Oryginalny smak
Banany w cieście kokosowym 150

Smażone banany na ciepło z zimnymi lodami to jest poezja. Tego nie odmówię sobie nigdy Przygotowanie panierki – oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem

Kuchnia Pokoleń
Letni torcik z chia i owocami lasu 157

Zastanawiałam się nad stworzeniem dla moich gości czegoś zdrowego, lekkiego i odżywczego. Powstał więc taki oto deser. Jeśli chcesz go odchudzić na spód użyj zbożowych ciasteczek

Mój pomysł na
Krem cytrynowy – lemon curd 203

krem ma delikatną, aksamitną konsystencję. Ja zdecydowałam się zrobić krem z nierafinowanym olejem kokosowym, który ma wyraźny zapach kokosu, jeśli zależy Wam na bezzapachowej wersji polecam rafinowany lub olej kokosowy „do smażenia”. Gotowy krem można wykorzystać do przełożenia ciasta, nadziać nim makaroniki lub zrobić tartę – już myślę jak wykorzystam mój! :) W słoiczku można przechowywać go około

Ciastkozercy
Domowe Raffaello 201

Po cieście Snickers znów przyszła pora na odrobinę cukierniczej klasyki czyli Raffaello – wariantów jest sporo, większość z alkoholem, ja mam dla Was jednak dzisiaj wersję

Ciastkozercy
MALIBU - DOMOWY LIKIER KOKOSOWY 284

kokosowy,co uwielbiam. Malibu zawsze robię z podwójnej porcji i zostaje mi dużo kokosu.Jak możemy go wykorzystać? Najprostszy sposób...kokos mieszamy z puszką mleka słodzonego skondensowanego i przekładamy wafle.Polecam, pyszności.Wstawię fotki jak kupię wafle. Możemy również wykorzystać do ciasta,zamrozić

Niespełnione zdolności kulinarne
koktajl z kokosem i ananasami 189

Przychodzi weekend, Potomek uciął sobie właśnie drzemkę, a my mamy wolne! Musiałam to wykorzystać, żeby nabrać nowych sił. Koktajl letni w zimowy wieczór? Polecam! SKŁADNIKI 5

zabawa smakiem
Bajaderka light 190

likieru kokosowego 2 łyżki kakao o niskiej zawartości tłuszczu Do obtoczenia: posiekane orzechy lub wiórki kokosowe polewa czekoladowa   Przygotowanie: Ciasto przekładamy do dużej miski i drobno kruszymy. Do ciasta dodajemy kakao i płatki owsiane, mieszamy. Śliwki kroimy w kosteczkę. Dodajemy do suchych składników mleko, dżem, aromat i alkohol oraz bakalie (rodzynki, migdały i śliwki) Wszystko dokładnie ugniatamy na jednolitą(...)ulubioną polewę i każdą bajaderkę zanurzyć w niej do połowy, a następnie posypać kokosem lub orzechami. Gotowe kuleczki przekładamy do papilotek i wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę, aby stężały. Uwagi:  Jeśli masa okaże się za mało zbita, możemy dodać trochę więcej pokruszonego ciasta. Polecam dodać alkohol partiami i kosztować masy, gdyż nie każdy lubi bardzo alkoholowe ciastka

Mania Gotowania
Drożdżówki z serem 172

szkl woda gorąca, 2-3 łyżki kokos      Przygotowanie W kubku roztrzepujemy jajko. Masło roztapiamy. Mleko wlewamy do garnuszka, podgrzewamy. Ma być lekko ciepłe. Dodajemy roztopione masło, cukier i roztrzepane jajko, mieszamy. Do miski wsypujemy mąkę, sól i suche drożdże, dolewamy resztę składników. Wyrabiamy ciasto tak długo, aż będzie elastyczne. W razie potrzeby dosypujemy mąki (nie więcej niż(...)łyżki). Formujemy z ciasta kulę, obsypujemy mąką, wkładamy do miski, przykrywamy i odstawiamy na 1,5 godziny do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 16 części, formujemy kulki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w dużych odległościach od siebie (na dużej blasze z pieca powinno być tylko 9 sztuk). Pozostawiamy w ciepłym miejscu do podwojenia objętości. W międzyczasie przygotowujemy

Gotowanie moimi oczami
Kokosowo- krówkowa kostka bez pieczenia 153

Słodki deser dla małych i dużych łasuchów. Połączenie herbatników z masą krówkową i kokosem. Gdyby nie czas oczekiwania aż warstwy się odpowiednio schłodzą, byłby naprawdę błyskawiczny do zrobienia. Składniki: Na blaszkę 32x26cm 2 opakowania herbatników maślanych (ok 400g) 500ml śmietanki 30% 2 opakowania serka mascarpone (2x250g) 3 łyżki cukru pudru 1 puszka masy krówkowej o smaku orzechowym 100g wiórek kokosowych(...)likierze toffi. Pozostały krem mieszamy z wiórkami kokosowymi i wykładamy na herbatniki. Przykrywamy jeszcze jedną warstwą ciastek. 2.  Czekoladę z mlekiem roztapiamy w kąpieli wodnej. Smarujemy wierzch ciasta i posypujemy posiekanymi drobniutko orzeszkami i płatkami białej czekolady. Chłodzimy w lodówce przed podaniem. Ciasto równie dobrze możemy włożyć na ok 30 minut do zamrażarki, uzyskamy dzięki temu pyszny deser lodowy

Kuchnia w czekoladzie
Sekrety udanych pączków 597

metody są dobre. Technika nadziewania  przed pieczeniem  polega na nałożeniu na siebie dwóch krążków ciasta, pomiędzy którymi umieszczamy nadzienie. W tej technice pamiętajmy o dokładnym zlepieniu boków ciasta.  Trzeba tutaj pamiętać o jednej zasadzie: jeśli nadziewasz pączki przed smażeniem, nie używaj zbyt płynnego nadzienia i pamiętaj, aby dobrze je zlepić. Nadziewanie po usmażeniu  najlepiej wykonać(...)nakazuje lukier, ewentualnie cukier puder. Można posypać je jeszcze pokrojoną smażoną skórką pomarańczową, orzechami, czy kokosem. TIP 1: Wyroby lukrujemy, gdy są jeszcze nieco ciepłe,  aby lukier łatwo się rozprowadzał i przedwcześnie nie tężał, natomiast cukrem pudrem posypujemy dopiero po całkowitym ostygnięciu, aby ciasto nie wilgotniało. TIP 2: Co za dużo to nie zdrowo. Wybierz jeden rodzaj dekoracji, czekolada

365 dni dookoła kuchni
Babeczki kokosowe z rafaello 206

czekoladą poozdabiać, lub same, czy posypane cukrem pudrem zajadać . Składniki  na 12 szt.: ciasto: 4 małe jaja, 50 ml mleka 2% tłuszczu, 60 g cukru pudru, 1 cukier wanilinowy 16 g, 50 ml oleju rzepakowego, 150 g mąki tortowej, 50 g drobnych wiórek kokosu, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 1 opakowanie budyniu z cukrem waniliowy smak(...)drobnego cukru białego, mix dekoracji cukrowych np. neon, Przygotowanie: Foremki sylikonowe obsypujemy delikatnie mąką. Białka oddzielamy od żółtek. Suche składniki: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, kokosem oraz budyniem. Żółtka miksujemy z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym na kogel mogel. Stopniowo dolewamy olej, miksujemy na najwyższych obrotach. Do kogel mogel dodajemy suche składniki i miksujemy do połączenia się składników. Białka ubijamy

Moniki Smakołyki

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję