dość nietypowy makowiec z cytrynowym kremem, popularnie nazywany Makową Panienką. Makowa panienka to połączenie makowo-kokosowo-migdałowych- dość chrupkich -blatów z kremem cytrynowym. Jeśli lubicie ciasto piegusek- to na pewno -to makowe ciasto z kremem też się Wam spodoba. Przepis znalazłam u Łucji . Zapraszam, oto makowiec inaczej, czyli Makowa Panienka. Makowa Panienka czyli makowiec z cytrynowym kremem Składniki na blaty(...)pieczenia. (Dobrze jest mieć dwie blachy o takich samych wymiarach….) Jeśli mamy jedną formę, to trzeba wszystkie składniki ciasta podzielić na dwie- równe części- i przygotować dwie osobne masy, które należy kolejno piec. W miseczce wymieszać kokos, migdały posiekane i mielone i mak. Białka ubić na sztywno, stale ubijając dodawać stopniowo cukier. Następnie dodać kolejno żółtka. Na końcu resztę
UgotujmyTo.plpieczenia. (Dobrze jest mieć dwie blachy o takich samych wymiarach….) Jeśli mamy jedną formę, to trzeba wszystkie składniki ciasta podzielić na dwie- równe części- i przygotować dwie osobne masy, które należy kolejno piec. W miseczce wymieszać kokos, migdały posiekane i mielone i mak. Białka ubić na sztywno, stale ubijając dodawać stopniowo cukier. Następnie dodać kolejno żółtka. Na końcu resztę(...)przykryć folią spożywczą i odstawić do całkowitego wystudzenia. Masło utrzeć na puszystą masę i stopniowo dodając wystudzony budyń miksować do powstania gładkiego kremu. Gotowym kremem przełożyć blaty makowe. Górę ciasta oprószyć cukrem pudrem. Całość schłodzić w lodówce, najlepiej przez noc. Smacznego Post Makowa Panienka czyli makowiec z cytrynowym kremem pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.plłyżka masła (ok. 30g) 100ml śmietany kremówki 30% 100g migdałów lub kokosu (migdały drobno posiekane, najlepiej bez skórki)* Polewa: 100g czekolady (deserowej lub gorzkiej) 60ml mleka 1 łyżeczka masła Przykładowa dekoracja: 50g orzechów włoskich (np. prażonych)** 50g płatków migdałowych Kolorowe posypki do ciasta Masę z białej i czarnej czekolady przygotowujemy osobno
Smakowy Rajjajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa kokosowa: 4 białka 1 ½ szklanki cukru pudru 200g kokosu Około 30-40dag połówek orzechów włoskich, migdałów, orzechów laskowych Miękką margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym, śmietaną, jajkami i proszkiem do pieczenia. Na koniec wsypujemy mąkę, wyrabiając ciasto. Masę ciastową wałkujemy na grubość 3-5mm, z której wykrawamy ciasteczka. Gotowe ciasteczka układamy
Smakowy RajTak jak już to kiedyś pisałam, bardzo lubię kokos i wymyślam z niego różne desery. Tym razem batony kokosowe z migdałami. Do miski wlałam 1 puszkę
harrisaSezon truskawkowy już nam się powoli zaczyna , więc oprócz ciast , muffinek i babeczek zaczynają się też koktajle. A jak wiecie koktajle i smoothie to ja uwielbiam
Ostra na Słodkoprzekroiłam ,więc tutaj nie podaje przepisu na biszkopt ,Musicie upiec wedle własnego przepisu na dużą blachę 33 x 28. Ciasto kokosowe Wybornie mi się udało muszę przyznać 5 białek ubić na sztywno ,dodać 1 szklankę cukru pudru .Wsypać potem kokos biały 20 dag i wymieszać i z tego upiec placek. wyjmować gorący. krem 1 puszka ananasów 1 masło 5 żółtek(...)ucieramy ,dodajemy małymi porcjami budyń żeby się masa nie zważyła .A na końcu ananasy i wymieszać łyżka .Masę dzielimy na polowe. składanie 1 część biszkopt na to połowa masy ciasto kokosowe i znowu biszkopt 2 cześć ,a na to polewa i mamy gotowe. Tym że masa może być taka nieco nie za gęsta się nie przejmować bo właśnie wtedy ciasto
Moje Wyrobykokosu, wtedy radzimy do białek dodać łyżkę mąki ziemniaczanej. Dzięki temu beza będzie miała grubszą warstwę zewnętrzną.Składniki; 1 kg sera 500ml mleka 4 łyżki oleju 2 budynie śmietankowe 30 dag cukru 5 żółtek Kruchy spód: 2,5 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1/2 margaryny 1 żółtko, 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie;Zagnieść ciasto kruche(...)utrzeć z cukrem. Do żółtek, dodawać kolejno wszystkie składniki, połączyć za pomocą miksera. Masę serową wylać na ciasto i piec przez godzinę w 170 stopniach.Przygotować pianę z białek, które nam pozostały z dodatkiem 3 łyżek cukru. Ubitą pianę połączyć z kokosem (15 dag), wyłożyć na ser i zapiec na złoty kolor około 15 -20 minut
Anioły w kuchniSernik pieczony z jagodami i kokosem, to idealne połączenie dwóch smaków. Na wierzchu galaretka ze świeżymi jagodami, żeby jeszcze bardziej podkreślić letni smak owoców :) SPÓD: 100 g herbatników maślanych 50 g masła SERNIK: 1 kg twarogu zmielonego 1 szklanka cukru 4 jajka 1 budyń kokosowy 150 g jagód leśnych 1/4 szklanki śmietanki 30% 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1/2 szklanki mleczka(...)zimną, lekko tężącą zalać jagody. Odstawić do lodówki, aż całkiem stężeje. Smacznego :) Sernika nie należy trzymać długo w metalowej formie, bo nabierze posmak metalu. Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z owocami , Serniki pieczone Tagged: galaretka , jagody , mleczko kokosowe , twaróg , wiórki kokosowe
https:KKuchniaMniamsieci. Słysząc wiele dobrych opinii, postanowiła, że i ja wypróbuję to ciasto. Nie zawiodłam się! Lekka, serowa pianka na herbatnikach przykryta kokosową posypką smakuje naprawdę rewelacyjnie. Najbardziej Śnieżny puch zasmakował mojemu Tacie, który uwielbia wszystko, co ma w sobie kokos ;) Serdecznie polecam Wam ten przepis. Jest banalnie prosty, a w dodatku bez pieczenia(...)wrzącej wody Kokosowa posypka: 6 łyżek wiórek kokosowych 1 duża łyżka masła 1 łyżka cukru Przygotowanie: Spód: Blaszkę o wymiarach 24x24 cm (lub mniejszą- wtedy ciasto będzie jeszcze wyższe!) wyłożyć folią aluminiową. Na dnie poukładać herbatniki. Śnieżny puch: Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzącej wodzie, odstawić do wystudzenia. Śnieżki zalać mlekiem i ubijać kilka
Nastoletnie Wypiekaniekolejne moje autorskie ciasto z rabarbarem, tym razem z dodatkiem sernika. Ciasto jest hitem u mnie w domu, delikatne, z wyrazistym smakiem rabarbaru i rozpływającym się w ustach serniku. Ciasto jest zrównoważone w smaku, nie za kwaśne i nie za słodkie. Przepis jest na blachę o wymiarach 28 cm x 36 cm Co potrzeba na ciasto: 1 kg rabarbaru(...)wykładamy na przygotowane ciasto, rozkładamy równomiernie, na to wykładamy rabarbar, troszkę go dociskamy, na wierzch równomiernie dajemy kruszonkę z wiórkami. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 ° C, pieczemy 60 - 65 minut na funkcji góra-dół. Gotowe ciasto wyjmujemy z piekarnika, zostawiamy do wystudzenia. Smacznego :)) rabarbar, sernik, jogurt naturalny, biały ser, twaróg, wiórki kokosowe, kokos, masło, budyń waniliowy, cukier
Bułka z ChlebemCiasto Wenus to wyjątkowo puszysty i delikatny w smaku sernik, udekorowany słodziutkim dżemem wiśniowym i aromatycznym prażonym kokosem. Niebiański i delikatny jak chmurka. Rewelacyjny! Składniki: Biszkopt: 1 szklanka cukru 6 jajek 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 500 g sera białego z wiaderka 450 g śmietany 18% 2 śnieżki w proszku 2 galaretki cytrynowe
Krokusowy Dompytanie mamy, "Jakie ciasto upieczemy na niedzielę?", prawie zawsze odpowiadałam, że babkę. ^^ Nadal jest to jedno z moich ulubionych ciast. Teraz jednak za każdym razem eksperymentuję i testuję rożne wersje tego deseru. Tym razem padło na kokos i, według mnie, był to strzał w dziesiątkę. Przepis znalazłam na jednej ze stron kulinarnych i trochę zmodyfikowałam. Czytaj dalej
Kuchenny Double TroubleJeżeli ktoś jest miłośnikiem smaku egzotycznego owocu jakim jest kokos, powinien spróbować tego tortu. Tort jest przepełniony wi ó rkami kokosowymi, które s ą obecne w cieście, kremie i w dekoracji. W cieście m ą ka pszenna została zastąpiona wiórkami kokosowymi
La grande e la piccola cuocamiksowania dodajemy kakao i olejek rumowy. Blaty ciasta delikatnie nasączamy alkoholem lub wodą i przekładamy niewielką ilością kremu, tak by warstwy ciasta zlepiły się razem. Wierzch i boki tortu pokrywamy również niewielką ilością kremu. Boki tortu można obsypać kokosem, a wierzch udekorować rodzynkami, orzechami i kokosem, lub obsypać kolorowymi posypkami. R E K L A M A (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Smakowy Raj