ciasto z kokosem - 2926 przepisów (strona:107/196)

Kokosowo-pomarańczowy pudding z tapioki 100

Pudding z tapioki na bazie mleka kokosowego z dodatkiem skórki pomarańczowej i imbiru. Aromatyczny, pyszny, smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Ugotowane kuleczki tapioki

Oryginalny smak
KOSTKA KOKOSOWO- ORZECHOWA O SMAKU KAKAOWYM 167

Kiedyś robiłam kulki mocy. Teraz postanowiłam zrobić kostkę która w smaku przypomina kulki mocy, ale jest z nią mniej pracy:). Składniki na tę kostkę to wiórki

harrisa
Banany w cieście kokosowym 137

Smażone banany na ciepło z zimnymi lodami to jest poezja. Tego nie odmówię sobie nigdy Przygotowanie panierki – oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem

Kuchnia Pokoleń
Letni torcik z chia i owocami lasu 145

Zastanawiałam się nad stworzeniem dla moich gości czegoś zdrowego, lekkiego i odżywczego. Powstał więc taki oto deser. Jeśli chcesz go odchudzić na spód użyj zbożowych ciasteczek

Mój pomysł na
Świąteczne pralinki piernikowe 149

gdyby ciasto było zbyt suche dodać powideł śliwkowych. Masę schłodzić w lodówce przez godzinkę. Po tym czasie z ciasta odrywać kawałeczki i formować kulki wielkości orzecha włoskiego  (u mnie każda pralinka miała po 20 g). Kuleczki obtoczyć w kokosie, orzechach i gorzkim kakao. Przed spożyciem schłodzić 30 minut. Przechowywać w chłodnym miejscu. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Krem cytrynowy – lemon curd 186

krem ma delikatną, aksamitną konsystencję. Ja zdecydowałam się zrobić krem z nierafinowanym olejem kokosowym, który ma wyraźny zapach kokosu, jeśli zależy Wam na bezzapachowej wersji polecam rafinowany lub olej kokosowy „do smażenia”. Gotowy krem można wykorzystać do przełożenia ciasta, nadziać nim makaroniki lub zrobić tartę – już myślę jak wykorzystam mój! :) W słoiczku można przechowywać go około

Ciastkozercy
Domowe Raffaello 185

Po cieście Snickers znów przyszła pora na odrobinę cukierniczej klasyki czyli Raffaello – wariantów jest sporo, większość z alkoholem, ja mam dla Was jednak dzisiaj wersję

Ciastkozercy
MALIBU - DOMOWY LIKIER KOKOSOWY 272

kokosowy,co uwielbiam. Malibu zawsze robię z podwójnej porcji i zostaje mi dużo kokosu.Jak możemy go wykorzystać? Najprostszy sposób...kokos mieszamy z puszką mleka słodzonego skondensowanego i przekładamy wafle.Polecam, pyszności.Wstawię fotki jak kupię wafle. Możemy również wykorzystać do ciasta,zamrozić

Niespełnione zdolności kulinarne
koktajl z kokosem i ananasami 176

Przychodzi weekend, Potomek uciął sobie właśnie drzemkę, a my mamy wolne! Musiałam to wykorzystać, żeby nabrać nowych sił. Koktajl letni w zimowy wieczór? Polecam! SKŁADNIKI 5

zabawa smakiem
Bajaderka light 176

likieru kokosowego 2 łyżki kakao o niskiej zawartości tłuszczu Do obtoczenia: posiekane orzechy lub wiórki kokosowe polewa czekoladowa   Przygotowanie: Ciasto przekładamy do dużej miski i drobno kruszymy. Do ciasta dodajemy kakao i płatki owsiane, mieszamy. Śliwki kroimy w kosteczkę. Dodajemy do suchych składników mleko, dżem, aromat i alkohol oraz bakalie (rodzynki, migdały i śliwki) Wszystko dokładnie ugniatamy na jednolitą(...)ulubioną polewę i każdą bajaderkę zanurzyć w niej do połowy, a następnie posypać kokosem lub orzechami. Gotowe kuleczki przekładamy do papilotek i wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę, aby stężały. Uwagi:  Jeśli masa okaże się za mało zbita, możemy dodać trochę więcej pokruszonego ciasta. Polecam dodać alkohol partiami i kosztować masy, gdyż nie każdy lubi bardzo alkoholowe ciastka

Mania Gotowania
Drożdżówki z serem 161

szkl woda gorąca, 2-3 łyżki kokos      Przygotowanie W kubku roztrzepujemy jajko. Masło roztapiamy. Mleko wlewamy do garnuszka, podgrzewamy. Ma być lekko ciepłe. Dodajemy roztopione masło, cukier i roztrzepane jajko, mieszamy. Do miski wsypujemy mąkę, sól i suche drożdże, dolewamy resztę składników. Wyrabiamy ciasto tak długo, aż będzie elastyczne. W razie potrzeby dosypujemy mąki (nie więcej niż(...)łyżki). Formujemy z ciasta kulę, obsypujemy mąką, wkładamy do miski, przykrywamy i odstawiamy na 1,5 godziny do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 16 części, formujemy kulki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w dużych odległościach od siebie (na dużej blasze z pieca powinno być tylko 9 sztuk). Pozostawiamy w ciepłym miejscu do podwojenia objętości. W międzyczasie przygotowujemy

Gotowanie moimi oczami
Kokosowo- krówkowa kostka bez pieczenia 141

Słodki deser dla małych i dużych łasuchów. Połączenie herbatników z masą krówkową i kokosem. Gdyby nie czas oczekiwania aż warstwy się odpowiednio schłodzą, byłby naprawdę błyskawiczny do zrobienia. Składniki: Na blaszkę 32x26cm 2 opakowania herbatników maślanych (ok 400g) 500ml śmietanki 30% 2 opakowania serka mascarpone (2x250g) 3 łyżki cukru pudru 1 puszka masy krówkowej o smaku orzechowym 100g wiórek kokosowych(...)likierze toffi. Pozostały krem mieszamy z wiórkami kokosowymi i wykładamy na herbatniki. Przykrywamy jeszcze jedną warstwą ciastek. 2.  Czekoladę z mlekiem roztapiamy w kąpieli wodnej. Smarujemy wierzch ciasta i posypujemy posiekanymi drobniutko orzeszkami i płatkami białej czekolady. Chłodzimy w lodówce przed podaniem. Ciasto równie dobrze możemy włożyć na ok 30 minut do zamrażarki, uzyskamy dzięki temu pyszny deser lodowy

Kuchnia w czekoladzie
Sekrety udanych pączków 585

metody są dobre. Technika nadziewania  przed pieczeniem  polega na nałożeniu na siebie dwóch krążków ciasta, pomiędzy którymi umieszczamy nadzienie. W tej technice pamiętajmy o dokładnym zlepieniu boków ciasta.  Trzeba tutaj pamiętać o jednej zasadzie: jeśli nadziewasz pączki przed smażeniem, nie używaj zbyt płynnego nadzienia i pamiętaj, aby dobrze je zlepić. Nadziewanie po usmażeniu  najlepiej wykonać(...)nakazuje lukier, ewentualnie cukier puder. Można posypać je jeszcze pokrojoną smażoną skórką pomarańczową, orzechami, czy kokosem. TIP 1: Wyroby lukrujemy, gdy są jeszcze nieco ciepłe,  aby lukier łatwo się rozprowadzał i przedwcześnie nie tężał, natomiast cukrem pudrem posypujemy dopiero po całkowitym ostygnięciu, aby ciasto nie wilgotniało. TIP 2: Co za dużo to nie zdrowo. Wybierz jeden rodzaj dekoracji, czekolada

365 dni dookoła kuchni
Babeczki kokosowe z rafaello 184

czekoladą poozdabiać, lub same, czy posypane cukrem pudrem zajadać . Składniki  na 12 szt.: ciasto: 4 małe jaja, 50 ml mleka 2% tłuszczu, 60 g cukru pudru, 1 cukier wanilinowy 16 g, 50 ml oleju rzepakowego, 150 g mąki tortowej, 50 g drobnych wiórek kokosu, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 1 opakowanie budyniu z cukrem waniliowy smak(...)drobnego cukru białego, mix dekoracji cukrowych np. neon, Przygotowanie: Foremki sylikonowe obsypujemy delikatnie mąką. Białka oddzielamy od żółtek. Suche składniki: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, kokosem oraz budyniem. Żółtka miksujemy z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym na kogel mogel. Stopniowo dolewamy olej, miksujemy na najwyższych obrotach. Do kogel mogel dodajemy suche składniki i miksujemy do połączenia się składników. Białka ubijamy

Moniki Smakołyki
Ciasto z rabarbarem 118

Ciasto z rabarbarem niby takie zwyczajne i bardzo popularne ale.... wystarczy dodać troszkę wiórków kokosowych i już jest inne. Słodkie jogurtowe z orzeźwiającym smakiem rabarbaru z nutą kokosu. Składniki: 0,5 kg rabarbaru 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka jogurtu naturalnego 1,5 szklanki wiórków kokosowych 3 jajka cukier waniliowy łyżeczka proszku do pieczenia pół szklanki oleju kruszonka pół kostki(...)cukrem, cukrem waniliowym. Powoli i na przemian dodawać jogurt i olej. Zmniejszyć do minimum obroty miksera i dodać wcześniej przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz wiórki kokosowe. Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posypujemy rabarbarem. Z miękkiego masła, cukru waniliowego, cukru oraz mąki zrobić kruszonkę: masło łączymy z cukrami dodajemy mąkę i rozcieramy palcami

Pysznie & Pięknie