ciasto z kokosem - 2926 przepisów (strona:109/196)

Kokosowe naleśniki z musem malinowym i czekoladą 289

Sezon na maliny w pełni , więc trzeba to wykorzystać!Z ciasta zrobiłam pyszne kokosowe naleśniki z musem z tych soczystych malin.Zapakowałam jak sakiewki!A , że

Ostra na Słodko
Najlepsze na świecie gofry! 371

łyżeczki aromatu waniliowego lub esencji waniliowej  świeże maliny szklanka śmietany kremówki i cukier do smaku kokos do posypania Przygotowanie:  Do dużej miski dodajemy jajka, mleko, mąkę, gazowaną wodę mineralną, sól, olej, aromat waniliowy, miksujemy mikserem wszystkie składniki, tak, aby ciasto miało konsystencję ciasta naleśnikowego.  Śmietanę ubijamy mikserem, w trakcie ubijania dosypujemy cukier.  Smażymy gofry

Moja smaczna kuchnia
CIASTA NA ŚWIĘTA 354

ROLADA CZEKOLADOWA  Przepyszna, puszysta rolada, oblana czekoladą posypana kakao, o delikatnym nadzieniu z masy jeżynowej. Proste ciasto a jakże wyjątkowe  http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/12/rolada-czekoladowa-z-galaretka-jezynowa.html 7. TORT CZEKOLADOWYNiepowtarzalny smak czekolady i odświeżającej mięty! http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/12/ciasto-tort-czekoladowy-z-kremem.html9. TORT PINACOLADADla wielbicieli kokosu i ananasa ;-) http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/11/tort-pinacolada-z-beza-kokosowa.html Zapraszam

SMYKWKUCHNI
Sernik z brzoskwiniami 418

tradycyjnych imienin w polskich domach. Nie bez powodu umieszczam go właśnie dzisiaj! Sąsiadka mojej babci to mistrzyni polskich serników – wychodzą jej delikatne i puszyste. Na wierzchu zawsze umieszcza kokos – to daje im charakterystyczną nutę. Zdradziła mi ich sekret – masa serowa musi być rozrzedzona mlekiem i śmietaną tak, żeby sernik przed pieczeniem był płynny. Jeśli robię sernik(...)się do tych rad. Wychodzą wspaniale. Moja dzisiejsza wersja sernika z brzoskwiniami pachnie intensywnie wanilią i cytryną. Dodatkowo smaku nadają wiórki. Kruchy spód, sernik, brzoskwinie, beza, wiórki – idealne ciasto. Zajadali się nim nawet Ci, którzy nie lubią brzoskiń. Nie zapomnijcie tylko wyjąć na 3-4 godziny przed pieczeniem składników na masę serową z lodówki – muszą być w temperaturze

Poezja smaku
ZIELONE MUFFINKI "BOUNTY" raz jeszcze - modyfikacje 258

czasem nawet samą wodę i też wychodziło smaczne, natomiast ostatnio robię z mlekiem kokosowym albo wodą z dodatkiem 1 dużej łyżki stałej części mleka kokosowego i z nim ciasto wychodzi naprawdę najlepsze, jeszcze bardziej kokosowe. Druga rzecz - czekolada do polania - na początku polewałam muffinki pasmami czekolady, potem zrezygnowałam z niej i wolałam takie zupełnie bez niczego, natomiast teraz jest faza(...)inny efekt i dekoracyjny, i smakowy, i dużo lepiej się je, kiedy kokos nie rozsypuje się dookoła. Do pieczenia wszystkiego od dawna używam oleju kokosowego ale to już wiecie ;) W załączeniu fotki i dodam jeszcze, że wg mnie to najłatwiejsze, najszybsze, a zarazem najpyszniejsze i najbardziej efektowne ciasto świata, więc musicie, po prostu MUSICIE je zrobić! :)) P.s. ZDJĘCIA BEZ JAKIEJKOLWIEK

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
puchate drożdżówki z borówkami i kokosem 152

drożdżówek. Z tego przepisu wychodzą bardzo puchate. Posypałam je kokosową kruszonką. ciasto: 500 g maki 3 łyżeczki drożdży instant lub 30 g świeżych 200 ml mleka 1/3 łyżeczki soli 80 g masła lub margaryny 80 g cukru 1 jajko kruszonka: 3 łyżki cukru 3 łyżki kokosu 100 g margaryny mąka - ilość zależna od konsystencji- około 3-4 łyżki nadzienie(...)jeszcze przez 3-4 minuty. Odstawić do wyrośnięcia, aż podwoi objętość.  Kruszonka: w szystkie składniki w misce "szczypać" palcami, dodając po trochę maki, aż nabiorą konsystencji kruszonki Wyrośnięte ciasto rozwałkować, wycinać koła dużym kubkiem. Na każde kółko nałożyć łyż kę borówek, posypać kruszonką. Boki ciasta można posmarować jajkiem. Piec po ok 15-20 minut. Po ostudzeniu można oprószyć cukrem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasteczka miodowo-owsiane z kokosem 217

moją działkę, gdzie zostały pochłonięte w oka mgnieniu przez działkowiczów. Smakowało i o to mi chodziło! Bardzo smaczne, dla miłośników wiórek kokosowych i płatków owsianych - idealne! Nie przepadasz za kokosem? Spróbuj, na pewno zmienisz zdanie! :)Składniki na 25 całych ciastek, czyli 50 połówek:100 g wiórków kokosowych130 g mąki pszennej110 g masła70 g miodu1 łyżeczka sody100 g płatków owsianych110(...)wymieszać drewnianą łyżką. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nakładamy ciasto na blaszkę i spłaszczamy. Pieczemy ok. 12 minut w 170 stopniach. Ciastka wyrosną ogromne. Wyciągamy je z piekarnika, i przekrawamy delikatnie na pół. Odstawiamy do wystygnięcia, aby stwardniały.  Ciasteczka miodowo-owsiane z kokosem

Czarnawisienka
Jabłka w cieście z egzotyczną nutą 165

przyrządzam takie smakołyki na podwieczorek. Ostatnio zamiast klasycznego ciasta naleśnikowego przygotowałam ciasto z egzotyczą nutą. Z dodatkiem ananasa, skórek z cytrysów i mleczka kokosowego. Myślę, że tradycyjne jabłka w cieście mają teraz sporą konkurencję, bo danie wyszło obłędnie pyszne. Podane ze świeżym owocami znikało w ekspresowym tempie :) 2 duże jabłka (użyłam jedno kwaśne, drugie słodkie) 3/4 (ok. 115 g) szklanki(...)Rzepakowy z Kokosem łyżeczka wiórków kokosowych olej Wielkopolski Rzepakowy z Kokosem do smażenia dodatkowo: dowolne egzotyczne owoce na sałatkę (np. pomarańcza, ananasy, granat, melon) wiórki kokosowe do posypania Mleczko kokosowe miksujemy z ananasem, jajkiem, cukrem, olejem i skórką z owoców. Dodajemy mąkę, wiórki kokosowe i mieszamy na gładkie ciasto. Jabłka obieramy, kroimy w około 1 cm plastry i ze środka

Mienta blog
TARTA Z MANGO NA MIGDAŁOWYM SPODZIE 129

blogu bez grama cukru i bez pieczenia. Ale kręci mnie to ostatnio bardzo – jak za pomocą kilku składników, można skleić całkiem niezłe i w dodatku zdrowe ciasto. Tarta z mango na migdałowym spodzie skrywa w podstawie daktyle i migdały a w kremowym musie smaki mango i kokosa. Tarta z mango nie skrywa za to zbędnych niezdrowych dodatków i zagęstników(...)migdały umieść w robocie kuchennym lub Thermomix’ie i zmiksuj na drobno. Dodaj daktyle, olej kokosowy i syrop klonowy i miksuj do momentu uzyskania lepkiego ciasta. Ciasto ma przypominać mokry piach. 2. Gotowe ciasto przełóż na formę, najlepiej taką z wyjmowanym dnem, dociskając je bardzo mocno do spodu i brzegów. Tak przygotowany spód umieść w lodówce na czas przygotowywania masy

globuskulinarny
Kokosanka jabłkowa 134

CIASTO: mąka pszenna - 500 g margaryna - 250 g żółtka - 5 szt wiórki kokosowe - 50 g proszek do pieczenia - 2 łyżeczki sól- szczypta cukier - 0,5 szkl NADZIENIE: jabłka 2 kg galaretka w proszku 2 op cynamon 1 łyżeczka kasza manna 1 łyżka  Mąkę przesiać na stolnice, dodać sól, proszek,, kokos,  margarynę i razem posiekać,  dodać żółtka

przepisy- Milki
Kokosanka jabłkowa 123

dodać sól, proszek,, kokos,  margarynę i razem posiekać,  dodać żółtka i szybko razem zagnieść. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce około godziny.. Jabłka obrać, zetrzeć na grubej tarce jarzynowej, poddusić na 1-2 łyżkach wody (zależy od soczystości jabłek). Dodać galaretkę w proszku  i mannę oraz cynamon, zostawić do przestygnięcia. Ciasto wyjąć z lodówki

ciasta i desery czyli na słodko
Kokosowy jabłecznik 130

CIASTO: mąka pszenna - 500 g margaryna - 250 g żółtka - 5 szt wiórki kokosowe - 100 g proszek do pieczenia - 2 łyżeczki sól- szczypta cukier - 0,5 szkl NADZIENIE: jabłka 2 kg galaretka w proszku 2 op cynamon 1 łyżeczka kasza manna 1 łyżka  Mąkę przesiać na stolnice, dodać sól, proszek,, kokos,  margarynę i razem posiekać,  dodać żółtka

Camilla w kuchni
HURRY CURRY W RESTAURANT WEEK – #instamix 204

wegetariańska – indyjski smażony pieróg z nadzieniem z cebuli, ziemniaków, groszku i chilli. i Samosa mięsna – indyjski smażony pieróg z mięsnym nadzieniem z dodatkiem cebuli i groszku. Chrupiące ciasto wypełnione obficie ( po brzegi! ) farszem, podane z dodatkiem jogurtowego sosu. Obydwie wersje bardzo smaczne, ale wersja wege zdecydowanie bardziej ostra. Kolejno: Zupa marchewkowa z chilli i Pikantny krem z pomidorów(...)kości, z czarnym i zielonym kardamonem, gałką muszkatołową, trawą cytrynową i prażonym kokosem. Obydwa dania pyszne! Naprawdę pyszne – ciężko się było zdecydować na jedno, dlatego wyjadałam z od siebie i od kolegi! Wyrazisty smak, wyczuwalny aromat przypraw, bardzo sycące, gorące, mięso rozpływające się w ustach. DESERY: Ciasto kawowo- cynamonowe baaaaardzo słodkie przez lukrową polewę, ale przy tym niezwykle smaczne

Ostra na Słodko
sernik kokosowy 186

Wstawić do lodówki na pół godziny.  Piekarnik rozgrzać do 200*C. Wstawić tortownicę z ciastem i podpiec przez około 10-15 minut. W tym czasie przygotować masę serową. Białka ubić na sztywno. Żółtka utrzeć z cukrem, następnie dodać ser, budynie, olej i kokos. Zmiksować. Na końcu dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać łyżką.  Masę serową wylać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia