[Głosów:5 Średnia:5/5] składniki: ok. 1000 g miąższu korbola (dyni), ja użyłam dyni muscat 2-3 jabłka 6 goździków 2-3 szczypty cynamonu
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 1000 ml rosołu lub bulionu warzywnego 400 g dyni, obranej i wypestkowanej 25 g suszonych grzybów 50 g marchewki 50 g pasternaka 50 g selera
Domowy Smak JedzeniaDzisiaj pyszne, rozgrzewające i aromatyczne curry z kurczakiem , dynią, czerwoną papryką, pomidorami oraz mlekiem kokosowym i uprażonymi orzechami nerkowca. Potrawa dla wielbicieli orientalnych smaków. Użyłam dyni
Oryginalny smakskładniki: 800 g dyni, obranej 1800 g jabłek 200 g cukru 100 ml soku z pomarańczy opcjonalnie: 1 łyżeczka świeżo startego imbiru ziarenka z 1 laski
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: ok. 1000 g dyni, obranej sok z 2 cytryn 400 g cukru 1 łyżeczka mielonego imbiru 250 ml wody opcjonalnie: parę goździków wykonanie: Dynię kroimy
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 500 g obranej i wydrążonej dyni 500 g ziemniaków 200 g włoszczyzny (por, marchew, seler, pietruszka) 125 ml śmietany 1 łyżka mąki 3000 ml wody
Domowy Smak Jedzeniaskładniki 250 g miąższu z dyni (może być mrożona) 500 g jabłek sok z 1/2 cytryny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); wykonanie: Jabłka myjemy, wydrążamy środki, kroimy na
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 360 g maki 4 łyżki cukru 15 g drożdży puree z dyni 1 jajko 40 g masła 1/ łyżeczki soli dodatkowo: 1 jajko 1 łyżka
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 700 g miąższu z dyni 1 duża marchewka 500 ml bulionu 2 ząbki czosnku ok. 1 cm świeżego imbiru 1 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczki ostrej
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 1000 g miąższu z obranej dyni 500 g ziemniaków, obranych 200 g cebuli 200 g marchewki, obranej 1000 ml bulionu 1000 ml wody sól, pieprz
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: dynia (ilość dowolna ) wykonie: Z dyni wydrążamy miękki miąższ z pestkami. Pozostały twardszy miąższ kroimy na mniejsze kawałki i obieramy. Przekładamy do dużego naczynia żaroodpornego
Domowy Smak Jedzeniamiksowania i wymyśliłam takie oto ciasto sypane jabłkowo- dyniowe z dodatkiem orzechów włoskich. Wyszło pyszne, spróbujcie Składniki (tortownica 28cm): – 350g mąki krupczatki – 150g kaszy manny – 120g cukru trzcinowego + 3 łyżki do posypania przed końcem pieczenia – 2 łyżeczki proszku do pieczenia – 150g masła – 4 jabłka średniej wielkości – 350g dyni (u mnie hokkaido- waga(...)dynie obrać. Dynię i jabłka zetrzeć na tarce na dużych oczkach, dodać sok z cytryny, 2 łyżeczki cynamonu, drobno posiekane orzechy i wszystko dokładnie wymieszać. Nadzienie podzielić na dwie części. Dno formy wyścielić papierem do pieczenia. Zamrożone masło (75g) zetrzeć na tarce na małych oczkach i rozłożyć równomiernie na dnie formy. Na wierzch masła wysypać 1/3 suchego ciasta i delikatnie
Smaki Arminepełnoziarnista łyżeczka Cukier łyżeczka Drożdże 30 g Ciasto: Mąka pszenna pełnoziarnista typ 1850 500 g Woda letnia 100 ml Mleko letnie 150 ml Masło 40 g Sól 2 łyżeczki Jajka 2 Słonecznik łuskany 2 łyżki Siemię lniane łyżka Jajko do posmarowania Nasiona lub pestki do posypania bułek przed pieczenia np. ( słonecznik, dynia, mak, siemię lniane itp.) Przygotowanie: Do miseczki przełożyć
Kulinarne przygodyUwielbiam jesień!:) Ciepłe, choć nie upalne dni, przyjemne wieczory, liście szurające pod nogami, delikatne podmuchy wiatru, no i oczywiście: śliwki, jabłka, gruszki, orzechy, dynie, papryki i inne dary jesieni. Strasznie żałuję, że pogodowo jesień nas w tym roku nie rozpieszcza i zamiast powyższego mamy głównie deszcz i chłód. Na szczęście darów jesieni nie brakuje! W tym, moich ukochanych, śliwek. Moja(...)taki ukłon w stronę tej pory roku. Może skuszona pachnącym wypiekiem opamięta się i zachwyci nas jeszcze swym właściwym urokiem?;) Wracając jednak do samego wypieku, mamy tutaj pachnące cynamonem ciasto przykryte powidłami śliwkowymi, dookoła wianuszek z bezy, zaś środek wypełniają pyszne śliwki. Ciasto nie jest z tych najprostszych. Wpierw należy przygotować karmel. No i jest jeszcze beza, która potrafi być
Smaki Na TalerzuUwielbiam jesień!:) Ciepłe, choć nie upalne dni, przyjemne wieczory, liście szurające pod nogami, delikatne podmuchy wiatru, no i oczywiście: śliwki, jabłka, gruszki, orzechy, dynie, papryki i inne dary jesieni. Strasznie żałuję, że pogodowo jesień nas w tym roku nie rozpieszcza i zamiast powyższego mamy głównie deszcz i chłód. Na szczęście darów jesieni nie brakuje! W tym, moich ukochanych, śliwek. Moja(...)taki ukłon w stronę tej pory roku. Może skuszona pachnącym wypiekiem opamięta się i zachwyci nas jeszcze swym właściwym urokiem?;) Wracając jednak do samego wypieku, mamy tutaj pachnące cynamonem ciasto przykryte powidłami śliwkowymi, dookoła wianuszek z bezy, zaś środek wypełniają pyszne śliwki. Ciasto nie jest z tych najprostszych. Wpierw należy przygotować karmel. No i jest jeszcze beza, która potrafi być
Smaki Na Talerzu