Chleb z ziarnami na zakwasie.
Chleb z ziarnami na zakwasie.
Zrobiłam nowy chleb na zakwasie. Bardzo dobry, z ziarnami, na mące pszennej. Zapisuję przepis, bo będę do niego wracać. Jeśli macie zakwas, to wypróbujcie, może przypadnie Wam do gustu. Najlepiej ciasto na chleb zrobić wieczorem, a rano upiec. Wtedy przez noc, ładnie wyrośnie. Ja zrobiłam rano i wyrastał 6 godzin. Nie wyrósł, tak jak bym chciała. Mimo wszystko, taki świeży był przepyszny. Składniki: 1 kg. mąki pszennej typ 650 5 łyżek słonecznika 5 łyżek płatków owsianych 3 łyżki pestek dyni 1 łyżka nasion chi... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Agusiowe smakołyki
Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Autor
Agnieszka Kas
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, ciasto, tarta, bułki, dynia, słonecznik, chleb z ziarnami, chleb na zakwasie, pieczywo, bułka pszenna
Inne przepisy z Agusiowe smakołyki
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję