ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:572/780)

Sernik orzechowo kajmakowy z jabłkami 202

language:EN-US;} Składniki na blaszkę 19x28cm Ciasto kruche orzechowe: 120g masła 50g cukru kryształu 1 żółtko +/-150g mąki tortowej 80g drobno posiekanych lub mielonych orzechów włoskich Szczypta soli Masa serowa: 1 kg podwójnie zmielonego twarogu lub dobrej jakości „wiaderkowego” 5 jajek 150g cukru kryształu ¾ szklanki soku jabłkowego 1 duży budyń śmietankowy na ¾l mleka 1 pełna łyżka mąki

Kuchnia w czekoladzie
Tęcza Smaku 99

powyżej porada Beko, jak łatwo można pokroić ciasto WYMIARY BLASZKI : 39cmx24cm BISZKOPT: 5 jajek 3/4 szkl mąki 3/4 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić, dodać cukier. Na końcu delikatnie wmieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Piec w temp 180* około 30 minut. MASA BUDYNIOWA: 0,5l mleka 2 budynie waniliowe albo śmietankowe 25 dag masła cukier puder

Dziś Ja gotuje
Ciasteczka czarne kotki z karobem (pełnoziarniste, bez cukru) 143

schłodzonego masła klarowanego 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 3 łyżki mielonych migdałów 80 g ksylitolu 1/3 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze 3-4 łyżki mleka do dekoracji: kasza jaglana ekspandowana (jagły) Mąkę wymieszać z pozostałymi suchymi składnikami. Dodać żółtka i posiekane masło klarowane, dolać mleko. Zagnieść gładkie ciasto. Rozwałkować na grubość około 3 mm, wycinać ciasteczka. Z kaszy

Fitkot
Ciasteczka czarne kotki z karobem (pełnoziarniste, bez cukru) 184

schłodzonego masła klarowanego 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 3 łyżki mielonych migdałów 80 g ksylitolu 1/3 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze 3-4 łyżki mleka do dekoracji: kasza jaglana ekspandowana (jagły) Mąkę wymieszać z pozostałymi suchymi składnikami. Dodać żółtka i posiekane masło klarowane, dolać mleko. Zagnieść gładkie ciasto. Rozwałkować na grubość około 3 mm, wycinać ciasteczka. Z kaszy

FitKot
Bananowa tarta z bitą śmietaną 208

Nie przepadacie za pieczeniem ciast? W takim razie proponuję Wam pyszną bananową tartę, która nie wymaga pieczenia. Spód ciasta będzie zrobiony z herbatników. Przygotowanie tarty jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik kokosowy 186

smakowe to nie jedyna zaleta tego pysznego ciasta. Większość z nich jest bardzo prosta w wykonaniu i to zachęca do szukania pysznych serowych alternatyw :) Ten sernik, jest delikatny, wilgotny i do tego z nutką kokosową. Ma też jedną wadę - szybko znika ;) Składniki: 1 kg sera sernikowego 5 łyżek mąki pszennej 1 budyń śmietankowy 1 szklanka drobnego cukru do wypieków

ChilliJemy
Sernik gotowany z malinami i żelką kokosową 353

Wyśmienite w smaku ciasto bez odpalania piekarnika , w sam raz na słodki poczęstunek, z malinami i żelką kokosową to prawdziwa słodka gratka. Jedno z moich ulubionych serników bez pieczenia. Składniki: Forma 24/24 cm 2 duże opakowania herbatników maślanych Masa serowa: ½ kg twarogu mielonego 10 dag masła 1  budyń śmietankowy Dr.Oetker 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 100 ml mleka 3 jajka

Wanilia i Kardamon
Tartaletki kakaowe z kremem śmietankowym 165

pyszne! Kremy śmietankowe i waniliowe podobne do budyniu, po prostu uwielbiam i nie mogę im się oprzeć. Dzisiaj więc będzie przepis na tartaletki kakaowe z kremem śmietankowym, a na końcu wpisu kilka zdjęć z jesiennej działki. Smacznego i do następnego razu! Tartaletki kakaowe z kremem śmietankowym 8 tartaletek ø 10 cm Ciasto 150 g masła 200 g mąki 3 łyżki

Posadzone i zjedzone
CIASTO CZEKOLADOWO - KOKOSOWE 140

się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Na koniec dodać wiórki kokosowe. Całość wymieszać. Posypka - czekoladę zetrzeć na drobno (osobiście robię to pomocnikiem kuchennym), dodać wiórki i dobrze wymieszać. Proporcje można dobrać według własnego gustu. Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Po wystudzeniu biszkopt przekroić na 2 blaty. Na jeden blat ciasta  wyłożyć 2/3 masy przykryć drugim blatem ciasta

Ciastka - domowe słodkości
Serniczki na zimno 185

moja rodzina i znajomi. Serniki są ulubionymi ciastami w moim domu dlatego też na blogu nie brakuje na nie przepisów oto serniki jakie do tej pory pojawiły się w moich wpisach: Sernik z brzoskwiniami i kruszonką Sernik z jeżynami i kokosową bezą Sernik z karmelizowanymi jabłkami na orzechowym spodzie Sernik z budyniem czekoladowym Serniczek z kawowymi biszkoptami Sernik z rosą

sierotka maRysia w kuchni
czekoladowa tarta z jagodami 153

Odstawić na 30 minut do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować, wylepić nim dno i boki natłuszczonej blaszki. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec ok 20 minut. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać obie mąki i 1/2 szkl mleka, rozmieszać. Pozostałe mleko ze śmietanką zagotować, na wrzątek wlać masę jajeczną, ugotować gęsty budyń, zdjąć z ognia, dodać masło i połamaną

6niebo
Sernik z rodzynkami i czekoladą 131

masę – około 5 minut. Dodajemy ser oraz budyń, miksujemy na wolnych obrotach przez kolejne kilka minut, do uzyskania jednolitej, gęstej masy serowej. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy serowej i łączymy całość za pomocą szpatułki. Do gotowej masy dodajemy wysuszone rodzynki, delikatnie mieszamy. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto serowe, wyrównujemy wierzch i delikatnie uderzamy trzy

Gotowanie i blogowanie
Niebiańskie sernikobrownie 233

ciasto jest gęęęęste! Około 3/4 ciasta przekładamy do foremki posmarowanej masłem i oprószonej kaszą manną. Pieczemy 10 minut w temp. 170 st. Po czym przelewamy bardzo delikatnie na podpieczony spód masę serową: Składniki na masę serową: 500 g twarogu sernikowego (lub zwykłego twarogu, zmielonego) 1 olejek waniliowy 1 łyżka budyniu waniliowego 1/2 szklanki śmietanki kremówki 2 jajka 100 g cukru

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Ciasto podwójnie cytrynowe z brzoskwiniami 161

Ciasto nie jest kwaśne mimo soku z trzech cytryn i cytrynowej galaretki. Jest idealne :) Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki przegotowanej ostudzonej wody Krem cytrynowy: 3 cytryny 1,5 szklanki wody 2 budynie waniliowe 1 i 1/2 szklanki cukru 1 kostka masła Cytrynowa pianka: 400 ml śmietanki kremówki

Na Ciasteczkowych Papierach
Orzechowa pychotka 635

wyłożoną papierem dużą blaszkę rozwałkować jedną część ciasta,posmarować powidłami,2 białka ubić na pianę dodać 5 łyżek cukru ,wyłożyć pianę na powidła i posypać połową orzechów,z drugą częścią zrobić tak samo i upiec oba placki w 180 stopniach 18-20 min(patrze żeby lekko się zrumieniło) masę gotujemy jak budyń,czyli odlewamy pół szkl mleka i mieszamy

Swojskie jedzonko