Sernik Zebra Z Jogurtów Greckich Z Kajmakiem 354mamie pyszne ciasto, a takim ciastem może być na przykład oszukany sernik, ale przygotowany w trochę inny sposób niż zawsze ;) Składniki na tortownice 18 cm na 24 podwajamy składniki spód ciasteczkowy: 120 g herbatników maślanych 60 g masła roztopionego masa serowa: 1 jogurt grecki 400 g 2 jajka kl L 1/3 szkl cukru 1 budyń waniliowy
Gotowanie...to proste !
Sernik waniliowy z nutką pomarańczy 207przekładamy do miski, dodajemy budyń, cukier i skórkę z pomarańczy. Miksujemy razem 2 minuty. Następnie wbijamy po 1 jajku miksując krótko (tylko do połączenia składników). Na końcu wlewamy kremówkę i miksujemy do połączenia składników. Masę wylewamy na schodzony spód. Na dno piekarnika wstawiamy naczynie żaroodporne wypełnione wrzątkiem. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni. Wstawiamy ciasto i pieczemy 15 minut. Następnie temperaturę
Smak mojej kuchni
Ciasto orzechowo-serowe siostry Anastazij 507lepszych jakie ostatnio zrobiłam. Polecam. CIASTO SEROWO-ORZECHOWE SIOSTRY ANASTAZJI Składniki: biszkopt: (20x30) 3 jajka 1 szkl drobno posiekanych orzechów włoskich 1/2 szkl cukru 1/4 margaryny 1 czubata łyżka mąki pszennej 1 czubata łyża mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa sernikowa: 500 g białego sera 3 jajka 1/2 szkl cukru 1 budyń śmietankowy 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Bon appetit mon amie
Waniliowo-korzenne owieczki 187cukru wanilinowego (16g) 1 łyżka budyniu waniliowego (proszek) 2 żółtka 50 g mielonych migdałów 2 łyżeczki kakao 2 łyżeczka przyprawy korzennej Mąkę przesiewamy razem z proszkiem budyniowym, cukrem pudrem oraz cukrem wanilinowym. Wsypujemy mielone migdały. Dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki zimne masło i siekamy nożem do połączenia. Następnie dodajemy żółtka. Zagniatamy, aż utworzy się ciasto o gładkiej konsystencji (gdyby ciasto
Smaki Na Talerzu
Najlepszy przepis na pączki 235marmolada/ budyń cukier puder Wykonanie: Pół szklanki mleka podgrzać, wsypać cukier, pokruszone drożdże, 2 łyżki maki, wymieszać. Odstawić w ciepłe miejsce na 20 minut. Mąkę przesiać do miski, dodać szczyptę soli, zrobić dołek, wlać drożdże, pozostałe mleko, spirytus oraz roztrzepane żółtka z jajkami. Wymieszać, dodać rozpuszczony tłuszcz i dokładnie wyrobić ciasto. Przykryć ściereczką
magiczna kuchnia Kasi
Wąsate muffinki bananowe 159cukru 1 opakowanie budyniu bananowego mokre 150 ml mleka 2 jajka 50 ml oleju 2 dojrzałe banany Dodatkowo wiórki kokosowe drażetki cukrowe wąsy rozpuszczona biała czekolada Sposób przygotowania W misce wymieszać wszystkie suche składniki. W oddzielnej misce roztrzepać jajka, dodać mleko, olej i rozgniecione banany, wymieszać. Przelać mokre składniki do suchych, przemieszać ciasto kilka razy. Napełnić ciastem
Pink Envelope
Sernik z brzoskwiniami i kokosową kruszonką 254podanych składników zagniatamy kruche ciasto i chłodzimy w lodówce około godziny. Następnie rozwałkowujemy na wielkość blaszki do pieczenia (moja miała 23,5 x 35,5 cm) i podpiekamy na złoty kolor (ok 10-15 minut w 180 st. C) Masa serowa: 1 kg sera 5 jaj 1/2 szkl. cukru 1/2 szkl. oleju 1 budyń śmietankowy 1 cukier waniliowy 1 szkl
Cynamonowe szczęście
Ciasto Shrek z winogronem 261Ciasto Shrek piekłam dawno temu ale zdj są! I to najważniejsze jakość nie powala wręcz doprowadza mnie do depresji ale wstawiam. Skladniki: Biszkopt 5 jaj 1 szklanka cukru ¾ szklanki mąki 1 lyżka mąki ziemiaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa zielona: 1 l Zielonego soku kubuś pysio lub inny budyń śmietankowy 4 duże łyzki cukru Śmietana: 500 ml śmietany
Pychotkaaa
Babeczki dyniowo-pomarańczowe z powidłami 178cukru 1 budyń waniliowy 1/2 słoiczka powideł śliwkowych Puree zmiksować z mlekiem i 50 ml soku z pomarańczy. Masło roztopić, przestudzić. Dodać jajka i zmiksować razem ze skórką z pomarańczy. Dodać mus dyniowy i wymieszać. W drugiej misce wymieszać suche składniki. Połączyć suche i mokre składniki i wymieszać do uzyskania gładkiego ciasta. Rozłożyć masę pomiędzy silikonowe lub papierowe foremki
Chocolate Muffin Blog
Lodowiec 229cukru, dodając porcjami wystudzony budyń i szklankę mleka w proszku. Tak samo przygotować drugą masę. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody, biszkopty moczyć w chłodnej galaretce i układać na spód blachy. Na biszkopty wyłożyć jedną masę, na wierzch ponownie biszkopty moczone w galaretce,na to druga masa. całość zalać pozostałą galaretką i schłodzić. Ciasto najlepiej zostawić na całą
Ciasteczkowy Potwór
Wąsate mufffinki 214cukru 1 opakowanie budyniu bananowego mokre 150 ml mleka 2 jajka 50 ml oleju 2 dojrzałe banany Dodatkowo wiórki kokosowe drażetki cukrowe wąsy rozpuszczona biała czekolada Sposób przygotowania W misce wymieszać wszystkie suche składniki. W oddzielnej misce roztrzepać jajka, dodać mleko, olej i rozgniecione banany, wymieszać. Przelać mokre składniki do suchych, przemieszać ciasto kilka razy. Napełnić ciastem ok. 3/4 wysokości
pink envelope
Pączki 182smażenia konfitura / dżem (truskawkowy) / budyń lukier lub cukier puder do dekoracji Sposób wykonania: 1. Robimy rozczyn: drożdże kruszyny, dodajemy łyżeczkę cukru, 2 łyżki mąki i letnie mleko, mieszamy, odstawiamy do podrośnięcia. 2. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy podrośnięte drożdże i pozostałe składniki poza masłem. Wyrabiamy kilka minut po czym dodajemy roztopione masło. Wyrabiałam ciasto mikserem z hakami do ciasta drożdżowego
Kuchnia domowa Ani
Ciasto gruszkowe z bananami na spodzie z sucharków. 225wyczekiwanie kawałkiem przepysznego ciasta. Czego potrzebujemy? Do spodu: -250 gram sucharków -garść płatków owsianych -4 duże łyżki kremu orzechowego Sucharki rozkruszamy i łączymy z kremem na jednolitą masę. Dodajemy płatki owsiane, które pochłoną nadmiar wody, mieszamy i wykładamy masę na spód tortownicy, dociskamy łyżką, by utworzyć równy spód. Masa gruszkowa: -2 opakowania budyniu śmietankowego, lub waniliowego -masło ok 200 gram
BaRepas
PIERNIK NA PIWIE MIODOWO-CHLEBOWYM Z DOMOWYM POWIDŁEM I MASĄ PIWNO-POMARAŃCZOWĄ. 272mąka napęczniała.Następnie przelewamy ciasto do keksówki, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 50 - 60 minut w 160 stopniach, góra - dół z termoobiegiem. PRZYPRAWA PIERNIKOWA DOMOWA - Przepis na nią tutaj: KLIKNIJ. MASA - WYKONANIE:Odmierzamy pół butelki piwa (szklankę) i doprowadzamy do wrzenia, w drugiej szklance piwa rozrabiamy mąkę z cukrem trzcinowym. Gotujemy jak normalny budyń aż zmieni kolor
Wypisz Wymaluj
sernik ze śliwkami w galaretce... 236jajecznej dodać ser z wiaderka, budyń, i dobrze wyrobić mikserem dodać ubitą pianę z białek, wsypać obsypane mąką sparzone rodzynki i delikatnie łyżką wymieszać tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia a boki wysmarować masłem i tartą bułką na dno tortownicy wsypać zmiksowane herbatniki z masłem i lekko je ubić do dna formy wlać ciasto i piec w 200C około
W Mojej Kuchni Lubię
sernik z brzoskwiniami na biszkoptach... 263mogel do masy jajecznej dodać budyń i ser z wiaderka i mikserem dobrze wymieszać dodać ubitą pianę i łyżką delikatnie wymieszać tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia biszkopty rozłożyć na dnie i bokach blaszki i przelać masę sernikową odsączone brzoskwinie powkładać do masy sernikowej piec w 200C około 45 minut - jeśli się wierzch ciasta szybko przypieka to przykryć
W Mojej Kuchni Lubię
Słodkie grzybki z kremem 284grzybka. Resztę ciasta rozwałkować, wycinać niewielkie trójkąty, nakładać po odrobinie ulubionej gęstej konfitury. Zwinąć w rulon. Nóżki zamoczyć w białku, następnie samą końcówkę obtoczyć w maku. Kapelusze oblepić na zewnętrznych stronach foremek do babeczek. Wszystko piec ok. 15-20 min w temp. 175st. Krem: 1 l mleka, 5 żółtek, 2 duże budynie waniliowe
Z miłości do słodkości
Ciasto Bez Pieczenia Na Herbatnikach 203Proste i łatwe ciasto idealne na cieplejsze dni bo nie trzeba odpalać piekarnika ;) Składniki na tortownicę o śred 22 cm Krem budyniowy: 500 ml mleka 2 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g miękkiego masła 5-6 łyżek cukru Dodatkowo: 2 galaretki "rubinowe" lub o smaku takim aby były ciemno różowe 3/4 słoiczka gęstego dżemu(...)użyłam malinowo jeżynowego) 400 g herbatników 2 łyżki jogurtu naturalnego do dekoracji wiśnie kandyzowane folia spożywcza do wyłożenia foremki. 1. Z podanych proporcji gotujemy budyń (słodzimy w zależności od upodobań) i studzimy. 2. Masło ubijamy na puch, a następnie dodajemy po łyżce wystudzonego budyniu i miksujemy. Jeśli masa ma grudki, rozwarstwia się to można ją jeszcze uratować, stawiając miskę
Gotowanie...to proste !
Ciasto "3 bit" 339Wykonane na wzór popularnego batonika „3 bit” – ciasto bez pieczenia, które kiedyś zrobiło prawdziwą furorę :) Nie robiłam go już bardzo dawno, a że zbliża się koniec roku, to nadarzyła się idealna okazja :) „3 bit” z pewnością zachwyci wszystkich łasuchów, ale jako, że jest to deser bardzo słodki, to nie zjecie go naraz zbyt wiele (ale to akurat chyba dobrze?) ;) Ciacho(...)także adepci sztuki kulinarnej dopiero zaczynający swoją przygodę, zaś jego smak docenią absolutnie wszyscy :) Polecam! Składniki: ok. 300-350 g herbatników (użyłam pełnoziarnistych) 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 2 budynie waniliowe bez cukru (1 op. 40 g) 2 czubate łyżki cukru 500 ml mleka 100 g masła w temperaturze pokojowej 500 ml śmietany 30% (schłodzonej) ok. 2-3 czubate łyżki
MyCookBook.pl
Sernik "Zielone jabłuszko" 265musiała zakładać na siebie tych wszystkich warstW wychodząc na pole. Skupmy się i chociaż oczami wyobraźni poczujmy powiew wiosny. Mam dla Was pyszny serniczek w wykonaniu mojej Mamy. Ciasto jest znane, ale pewnie jeszcze spora część z Was nigdy go nie próbowała, nie wspominając o pieczeniu. A to nic trudnego! Przekonajcie się sami :) Normal 0 21 false false false(...)sera białego 8 jajek 1 szklanka cukru pudru ½ szklanki drobnego cukru kryształu 1 kostka masła w temperaturze pokojowej 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 1 opakowanie budyniu waniliowego 3 łyżki rodzynek (opcjonalnie) Krem: 300g masła w temperaturze pokojowej ½ szklanki adwokata- również w temperaturze pokojowej ¾ szklanki cukru pudru Galaretka jabłkowa: 1 duży słoik prażonych jabłek 3 galaretki agrestowe 400ml wody Krem
Kuchnia w czekoladzie
Pudding ryżowy z sosem waniliowym 154Pudding ryżowy z sosem waniliowym jest to taki domowy, przepyszny deser dla każdego. Składniki na pudding: 100 g krótko ziarnistego ryżu 4 szklanki mleka 1/2 szklanki
Smaczne Potrawy
Mini-serniczki z masą kajmakową 306Jeżeli planujemy niewielką ilość osób na święta, alternatywą dla sernika pieczonego w dużej blaszce - są mini serniczki. Mała forma i niezwykły smak, na pewno przypadną do
Świat Ciasta
Ciasto z jabłkiem i pigwą 246Mamy weekend więc ciacho musi być. Zrobiłam przerwę z pieczeniu sernika z wiaderka ale na następny tydzień rodzinka już zamówiła znowu sernik. Tymczasem mam dziś pyszne
Ewa w kuchni
Sernik z truskawkami na ciasteczkowym spodzie. 229Serniki lubię bardzo i pewnie nie tylko ja! teraz sezon na truskawki więc powstał pyszny sernik właśnie z nimi. Koniecznie spróbujcie! Składniki; 75 dag twarogu półtłustego
Radość kipiąca uśmiechem.
Sernik "Kubuś" - na zimno 278Kremowy, puszysty i delikatny sernik na zimno. Jak zwykle mój ulubiony sernik na zimno :) Dziś w wersji z pysznym kremem na bazie soku przecierowego. Składniki
Gotowanie i blogowanie
Pudding ryżowy z sosem waniliowym 243Pudding ryżowy z sosem waniliowym jest to taki domowy, przepyszny deser dla każdego. Składniki na pudding: 100 g krótko ziarnistego ryżu 4 szklanki mleka 1/2 szklanki
Smaczne Potrawy
SERNIK- wilgotny ,puszysty -- SERNIK umido, soffice 191Składniki na dużą blachę: 1200 g zmielonego twarogu (u mnie dwa opakowania twarogu sernikowego President po 500g i 1 kostka twarogu 200g) 125 g masła 1
w mojej kuchni
ciasto Fiona 695soku dokładnie mieszamy budynie i wlewamy do gotującego się soku. Cały czas podgrzewamy i mieszamy, aż masa zgęstnieje. Gorący budyń wylewamy na biszkopt i odstawiamy do przestygnięcia. Na przestudzony budyniu układamy delicje. składniki na piankę śmietankowo malinową: 600 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru 2 galaretki malinowe 250 ml gorącej wody wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wody i odstawiamy(...)oraz wystudzoną galaretkę i miksujemy. Gotową masę wylewamy na delicje, wyrównujemy, wstawiamy do lodówki i schładzamy, aż masa stężeje. Na stężałą masę wylewamy lekko tężejącą galaretkę i ponownie wstawiamy ciasto do lodówki, do całkowitego stężenia galaretki. dodatkowo: 2 opakowania delicji (malinowych lub wiśniowych) 1-2 galaretki malinowe na wierzch ciasta 500 ml gorącej wody lub przy dwóch galaretkach
Domowy Smak Jedzenia