ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:565/780)

Napoleonka z malinami na herbatnikach-pyszne ciasto bez pieczenia+FILM 159

Cześć, dziś chcę Was zaprosić na pyszne i bardzo łatwe ciasto bez pieczenia-napoleonkę z malinami na herbatnikach. ciasto robi się bardzo łatwo i szybko, każdy sobie z nim poradzi. Smakuje rewelacyjnie, jest idealne na gorące, letnie dni. Zapraszam Zapraszam Was również na film i mój kanał YouTube :)  SKŁADNIKI *blaszka 24x24cm MASA BUDYNIOWA -750ml mleka -200g masła(...)waniliowy i 3/4 szkl maki pszennej tortowej. Wszystko mieszamy do połączenia. Powstałą masę wylewamy na gotujące się mleko z masłem i mieszamy najlepiej trzepaczką do zgęstnienia i uzyskania gładkiego budyniu. Dno blaszki 24x24cm wykładamy papierem do pieczenia, następnie układamy na dnie herbatniki. Mi na jedną warstwę weszło 13 sztuk, na herbatniki wykładamy gorącą masę, wyrównujemy, przykrywamy drugą warstwą herbatników. Odkładamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik Wiedeński 247

takiego trudnego ciasta, bo mojego sernika wiedeńskiego w zasadzie nie sposób zepsuć. Nawet jeśli zdarza mu się trochę opaść, wcale się tym nie przejmuję, bo nadal jest pyszny. Przygotuj kilogram dobrze odciśniętego tłustego białego sera (nie może być kwaśny. Możesz też ułatwić sobie zadanie i kupić zmielony już ser), dwie niepełne szklanki cukru, 8 jaj, kostkę masła, budyń waniliowy, olejek(...)zerkasz przez szybkę, czy aby sernik z wierzchu nie za bardzo zbrązowiał. Jeśli tak, otwierasz na moment piekarnik, wyciągasz delikatnie tortownicę (nie zapomnij o włożeniu rękawicy) i przykrywasz ciasto płatem folii aluminiowej. Szybko wsuwasz ciasto z powrotem i zamykasz drzwiczki piekarnika, uważając, by nie klapnęły, bo sernik może „się przestraszyć” i opaść. Gdy minie dalsze

Kocham Czekoladę
Sernik z mandarynkami i figami 198

smakiem zaskoczy nawet najbardziej wybrednych gości. Polecam :) Składniki na blaszkę 24cm: spód: - 210g ciastek owsianych - 30g roztopionego masła masa serowa: - 500g serka mascarpone - 100ml śmietanki 30% - 1 jajka - 1 budyń waniliowy - 80g cukru pudru - 5 mandarynek  - 1 brzoskwinia  do ozdoby: - 1 galaretka mandarynkowa - 1 mandarynka - 2 figi Sposób wykonania: ciastka rozdrabniamy w mikserze,  mieszamy z roztopionym masłem(...)białej też),  mieszamy składniki na masę serową, tylko do połączenia składników, wrzucamy mandarynki i brzoskwinie, delikatnie mieszamy. Wykładamy masę na schłodzony spód z ciastek,  blaszkę z ciastem wkładamy do piekarnika na blaszkę z wodą, zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy 1.2h. Po tym czasie wyciągamy sernik i stawiamy najlepiej na kratce do ostygnięcia. Rozrabiamy galaretkę

Wypieki Rene
Ciasto z Rodzynkami 396

wsypujemy do ubitych z cukrem jajek. Ubijamy krótko, na niskich obrotach miksera, do połączenia się składników. Formę prostokątną o wymiarach 24 x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto, wygładzamy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 40 minut lub to tzw. suchego patyczka. Wyciągamy, odstawiamy do ostygnięcia a następnie przekrawamy wzdłuż, uzyskując dwa blaty. Inna(...)wlewamy do utartych żółtek i mieszamy całość. 625 ml mleka zagotowujemy. Na gotujące się mleko wlewamy nasze płynne wymieszane składniki. Gotujemy na małym ogniu, ciągle mieszając do otrzymania konsystencji budyniu. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy na puch. Stopniowo, łyżka po łyżce dodajemy zimny budyń. Ucieramy do otrzymania puszystego kremu. Krem dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy kakao i mieszamy

Made By Mom And Son
Ciasto cytrynowiec 168

starta z 1 cytryny • 250 g mąki pszennej • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • nasączenie: 1/4 szklanki likieru cytrynowego lub soku z cytryny + 1/3 szklanki wody Masa budyniowa • 1 op. budyniu waniliowego w proszku • 375 ml mleka • 125 ml soku z cytryny • 50 g cukru • 125 g masła Bita śmietana • 500 ml śmietanki kremówki 30% • 50 g cukru pudru(...)rozwarstwić, ale niekoniecznie jeśli masło było miękkie). Dodać skórkę z cytryny oraz przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i zmiksować do połączenia się składników w gładkie i jednolite ciasto. Wyłożyć do formy, wyrównać powierzchnię, wstawić do piekarnika. Piec przez 20 minut. Wyjąć i ostudzić. Nasączyć mieszanką likieru cytrynowego lub soku z cytryny oraz wody. Masa budyniowa 250 ml mleka

KUCHNIA POLSKA
Sernik z cukinią 203

oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i odstawić. Masło utrzeć z cukrami, następnie dodać żółtka. Potem porcjami dodawać ser. Gdy składniki się połączą dodać budyń w proszku. Następnie dodać pianę i delikatnie wymieszać mikserem aby wszystko się połączyło. Na koniec dodać osączoną cukinię i delikatnie wymieszać łyżką. Masę serową wyłożyć na herbatniki i ładnie wyrównać(...)masła pokrojonego na kawałki i rozpuścić ale nie gotować,zdjąć z ognia i dodać 3 łyżki kakao, dokładnie i energicznie wymieszać do uzyskania jednolitej masy, lekko przestudzić i polać ciasto

Monia miesza i gotuje
Ciasto z mąki z zielonego groszku 206

jest w nim mąka z zielonego groszku w życiu bym tego nie wyczuła, nic a nic po upieczeniu nie czuć. Składniki: 150 g mąki z zielonego groszku 50 g budyniu waniliowego 2 jajka 1 duży banan lub 2 małe 6 łyżek cukru 3 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki wiórków kokosowych Przygotowanie: Suche składniki mieszamy ze sobą(...)Dodajemy olej i ubijamy jeszcze przez chwilę.   Obranego banana rozgniatamy widelcem i dodajemy do masy.  Suche składniki wsypujemy do masy jajecznej i krótko miksujemy.  Formę na ciasto np. keksówkę jeśli nie jest silikonowa wykładamy papierem do pieczenia,  wylewamy ciasto i pieczemy około 40 minut w 170 stopniach. Silikonowej formy nie wykładam papierem do pieczenia, nie smaruję

Życie zaczyna się w kuchni
Sernik idealny 213

cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym aż do otrzymania pięknej, gęstej żółtej masy. Zwalniamy obroty miksera do minimum i dodajemy porcjami biały ser a później serek homogenizowany. Na koniec dodajemy budynie waniliowe i miksujemy na wolnych obrotach do połączenia składników. Na tym etapie możemy dodać np. aromat, skórkę z cytryny lub pomarańczy, odrobinę likieru pomarańczowego. W osobnej misce ubijamy białka(...)dodajemy pianę do masy serowej, mieszamy łyżką - nie używamy już miksera. Po połączeniu składników przelewamy masę do formy i uderzamy formą w blat / deskę kuchenną około 3 razy. Wstawiamy ciasto do piekarnika. Pieczemy 15-20minut w temperaturze 180* do momentu uzyskania pięknej jasno złotej skórki. Zmniejszamy temperaturę do 120*C i pieczemy około 2 godzin. Zaraz po upieczeniu uchylamy

Gotowanie i blogowanie
Sernik na czekoladowym spodzie ze śliwkami 132

misce, zagnieć i uformuj kulę. Ciastem wyłóż dno i boki tortownicy, wcześniej natłuszczonej i obsypanej mąką. Włóż do lodówki na minimum 30 minut. Po upływie wyznaczonego czasu nakłuj spód widelcem i podpiecz przez 10 minut w temperaturze 180 stopni C. na masę serową twaróg sernikowy (Pilos) - 1 kg serek z prawdziwą wanilią - 150 g budyń śmietankowy - 40 g białko jaja

Kuchnia Ellie
Sernik Zebra Z Jogurtów Greckich Z Kajmakiem 322

mamie pyszne ciasto, a takim ciastem może być na przykład oszukany sernik, ale przygotowany w trochę inny sposób niż zawsze ;) Składniki na tortownice 18 cm na 24 podwajamy składniki spód ciasteczkowy: 120 g herbatników maślanych 60 g masła roztopionego masa serowa: 1 jogurt grecki 400 g 2 jajka kl L 1/3 szkl cukru 1 budyń waniliowy

Gotowanie...to proste !
Sernik waniliowy z nutką pomarańczy 195

przekładamy do miski, dodajemy budyń, cukier i skórkę z pomarańczy. Miksujemy razem 2 minuty. Następnie wbijamy po 1 jajku miksując krótko (tylko do połączenia składników). Na końcu wlewamy kremówkę i miksujemy do połączenia składników. Masę wylewamy na schodzony spód. Na dno piekarnika wstawiamy naczynie żaroodporne wypełnione wrzątkiem. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni. Wstawiamy ciasto i pieczemy 15 minut. Następnie temperaturę

Smak mojej kuchni
Ciasto orzechowo-serowe siostry Anastazij 493

lepszych jakie ostatnio zrobiłam. Polecam. CIASTO SEROWO-ORZECHOWE SIOSTRY ANASTAZJI Składniki: biszkopt: (20x30) 3 jajka 1 szkl drobno posiekanych orzechów włoskich 1/2 szkl cukru 1/4 margaryny 1 czubata łyżka mąki pszennej 1 czubata łyża mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa sernikowa: 500 g białego sera 3 jajka 1/2 szkl cukru 1 budyń śmietankowy 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Bon appetit mon amie
Waniliowo-korzenne owieczki 172

cukru wanilinowego (16g) 1 łyżka budyniu waniliowego (proszek) 2 żółtka 50 g mielonych migdałów 2 łyżeczki kakao 2 łyżeczka przyprawy korzennej Mąkę przesiewamy razem z proszkiem budyniowym, cukrem pudrem oraz cukrem wanilinowym. Wsypujemy mielone migdały. Dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki zimne masło i siekamy nożem do połączenia. Następnie dodajemy żółtka. Zagniatamy, aż utworzy się ciasto o gładkiej konsystencji (gdyby ciasto

Smaki Na Talerzu
Najlepszy przepis na pączki 219

marmolada/ budyń cukier puder   Wykonanie: Pół szklanki mleka podgrzać, wsypać cukier, pokruszone drożdże, 2 łyżki maki, wymieszać. Odstawić w ciepłe miejsce na 20 minut. Mąkę przesiać do miski, dodać szczyptę soli, zrobić dołek, wlać drożdże, pozostałe mleko, spirytus oraz  roztrzepane żółtka z jajkami. Wymieszać, dodać rozpuszczony tłuszcz i dokładnie wyrobić ciasto. Przykryć ściereczką

magiczna kuchnia Kasi
Wąsate muffinki bananowe 140

cukru 1 opakowanie budyniu bananowego   mokre 150 ml mleka 2 jajka 50 ml oleju 2 dojrzałe banany Dodatkowo wiórki kokosowe drażetki cukrowe wąsy rozpuszczona biała czekolada Sposób przygotowania W misce wymieszać wszystkie suche składniki. W oddzielnej misce roztrzepać jajka, dodać mleko, olej i rozgniecione banany, wymieszać. Przelać mokre składniki do suchych, przemieszać ciasto kilka razy. Napełnić ciastem

Pink Envelope