ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:559/780)

sernik z pomarańczą na herbatnikach... 161

największych obrotach, dodać zielony twaróg, budyń, kaszę manną. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do sernika i delikatnie łyżką wmieszać z sernik. Forma silikonowa 25x25 cm, na dnie rozłożyć podwójnie herbatniki, wylać masę serową. Na serniku poukładać plastry pomarańczy bez skórki, bez pestek, piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 60 minut, w formie dobrze wystudzić

W Mojej Kuchni Lubię
Murzynek z serem 273

przepyszne w smaku połączenie dwóch klasycznych ciast murzynka i sernika. Doskonałe do popołudniowej niedzielnej kawki. Składniki - część kakaowa : 1 kostka margaryny (Kasia 250gr) 1 szklanka cukru 3 łyżki wody  2 łyżki kakao 3 jajka 1,5 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki - część serowa : 50 dag twarogu 1 łyżka budyniu śmietankowego (lub mąki ziemniaczanej) 1 płaska

Mechanik w kuchni
Kremowy sernik ze śliwkami 157

małe kawałki. Całość szybko zagnieć. Gotowe ciasto owiń folią, wstaw do lodówki na ok. 30 minut, a następnie rozwałkuj je i wyłóż nim tortownicę (którą wcześniej wysmaruj masłem i obsyp kaszą manną). Spód piecz ok. 16 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. MASA SEROWA 1 kg sera twarogowego 2 jajka Opakowanie budyniu (ja użyłam bananowy) 50 g cukru śliwki

365 dni dookoła kuchni
Zebra kokosowa - bez pieczenia 176

czas ucierając, dodawać po łyżce chłodnego budyniu. Na koniec dodać wiórki kokosowe i płatki migdałowe i połączyć. Posypka kokosowa: Wiórki kokosowe, cukier i masło przełożyć na patelnię i uprażyć na złoto, odstawić do przestudzenia. Przełożenie Formę o wymiarach 25 x 36 cm wyłożyć papierem do pieczenia.  Ułożyć pierwszą warstwę herbatników, jeśli chcemy ciasto podać tego samego dnia herbatniki maczać

My sweet a life
Ciasto Czekoladowa Śliwka 915

łyżce, nie zaprzestając ubijania, aż do wyczerpania cukru. Dodać żółtka i zmiksować na niskich obrotach miksera.  Wsypać przesiane suche składniki i delikatnie wymieszać szpatułką lub łyżką, do połączenia. Ciasto przelać do formy o wymiarach 24 x 34 cm, wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec(...)zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym. Zestawić z ognia i mieszając rózgą kuchenną wlewać mieszankę żółtkową. Postawić z powrotem na palnik i mieszając energicznie doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia budyniu ( budyń będzie bardzo gęsty ). Ugotowany budyń przykryć folią spożywczą w taki sposób aby dotykała jego powierzchni i odstawić do całkowitego wystudzenia.  Masło w temperaturze pokojowej utrzeć/zmiksowa

Opowieści z piekarnika
Budyniowe muffinki z borówkami 236

misce wymieszać suche składniki, czyli: mąkę, budyń, proszek do pieczenia oraz cukry. W drugiej mniejszej misce wymieszać mokre składniki, czyli mleko, olej, esencję i jajko. Mokre składniki przelać do suchych, wymieszać łyżką, aż się połączą, na koniec wsypać zamrożone lub świeże owoce i delikatnie przemieszać. Papilotki do muffinek wypełnić do 7/8 wysokości ciastem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

Simply Food
Jogurtowe z czekoladą 263

ochotę na takie łatwe i szybkie ciasto, bez żadnych mas i  skomplikowanych warstw. I nie wiem jak to się dzieje, że takie właśnie zawsze znikają w tempie ekspresowym. Skusicie się i Wy? Składniki: 1 masło 3/4 szklanki cukru szczypta soli mały jogurt naturalny (200 g) 3 szklanki mąki pszennej 4 jajka 1 budyń waniliowy łyżeczka proszku do pieczenia tabliczka

Cynamonowe szczęście
Sernik z kokosową pierzynką 409

twarogu półtłustego szklanka cukru 1op. budyniu waniliowego pół szklanki oleju 2 szklanki mleka sok z połowy cytryny 1 jajko 4 żółtka ( białka odłożyć na pianę ) Kokosowy wierzch: 6 białek, pozostałych ze spodu i masy serowej pół szklanki cukru 100g wiórków kokosowych Przygotowanie sernika: Spód: Wszystkie składniki zagniatamy, do uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta. Owijamy ciasto folią spożywczą, wkładamy do lodówki

NiePieprz.pl
KOPYTKA TWAROGOWE (Bezglutenowe) 224

mąki gryczanej białej 1 łyżka budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru 200 g twarogu 1 jajko szczypta cynamonu 1 łyżeczka brązowego cukru  * Jogurt naturalny (gęsty lub Grecki)  , suszona żurawina  PRZYGOTOWANIE : Wszystkie składniki miksujemy . W garnku podgrzewamy wodę ze szczyptą soli , kluseczki wrzucamy na wrzątek , po wypłynięciu gotujemy jeszcze 2-3 min (ciasto będzie bardzo delikatne i ciężko

Marcepanowa kuchnia
Kostka czekoladowo- kokosowa 226

masy z białek i żółtek.  Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 25-30 minut. Wystudzony biszkopt przecinamy na 2 części. masa:   Mleko gotujemy z mlekiem skondensowanym i wiórkami kokosowymi. Obydwie mąki rozrabiamy w wodzie, dodajemy żółtko i wlewamy do gotującego się mleka z wiórkami. Kiedy masa zgęstnieje (powstanie budyń) zdejmujemy z ognia, dodajemy masło

Bon appetit mon amie
Ciasto Pani Walewska. 197

migdałowe(są tylko na górną część ciasta). 1/4 szklanki cukru, cukier waniliowy, ziarenka z laski wanilii(opcjonalnie) i pół litra mleka łączymy i zagotowujemy. Pozostałe mleko wlewamy do miseczki, dodajemy obydwie mąki, żółtka i miksujemy. Następnie powoli wlewamy do gotującego się mleka, cały czas mieszając. Gotujemy na wolnym ogniu, aż powstanie gęsty budyń. Pozostawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy z pozostałym

Moje-pitraszenie
Ciasto "Kubuś" 228

całkiem smaczne, orzeźwiające i mocno owocowe.  Ciasto o tej samej nazwie i podobnym przepisie znalazłam na 3 blogach (pewnie jest ich więcej): Moje Wypieki , Domowe-wypieki i Kotlet.tv . Moje jednak różni się nieco od każdego z tych przepisów. Składniki: (na blaszkę 20x20cm) MASA SOCZKOWA: 900ml soku przecierowego marchewkowego 150g masła 3 budynie śmietankowe 3 łyżki cukru  MASA ŚMIETANOWA

Cakes By Kejt
"Usta Adama" 303

sztywno, połączyć z ciastemCiasto wylać do blaszki wyłożonej papierem dopieczenia i piec w 170'C około 45 minut, do suchego patyczka. Upieczony placek wystudzić, nasączyć sokiem porzeczkowym. KREM: Z mleka odlać 3/4 szklanki, rozpuścić w niej mąki, cukry i wymieszać żółtka. Wlać na gotujące się mleko, ugotować jak klasyczny budyń. Wystudzić, przykrywając folią spożywczą na wierzchu (żeby

Cakes By Kejt
3 Bit - Herbatnikowiec 193

Ciasto to jest rożnie nazywane:) Jedni nazywają 3 Bit inni  Herbatnikowiec. Składniki: 1 opakowanie herbatników ok 50 szt potrzebujemy 1 opakowanie krakersów ok 24 szt 1 masa krówkowa kajmakowa ta większa 400-500ml 1 dżem porzeczkowy ( jeśli nie mamy swojego to najlepszy z Lidla) 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 500 ml mleka 3,2% 1 kostka masła śmietankowego

Moje Słodkie Piekiełko
Sernik Kawowy z trzema warstwami 220

jajku, następnie dodajemy śmietanę, ser oraz budynie. Masę serową rozdzielamy na trzy części. Jedną łączymy z kawą i kakao, drugą z sama kawą, a trzecią część pozostawiamy.  Formę o wymiarach 23x28 wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy białą masę, następnie na górę masę z kawą , a na koniec trzecią z kawą i kakao. Ciasto pieczemy przez 90 minut w temp

W Moim Magicznym Domu
.1107. dynia budyniowo 181

dyniowo-waniliowo-cynamonowy budyń z borówkami (także w środku) i kremem czekoladowym z ciecierzycy ~ Ale mnie tato wczoraj zaskoczył! Mamy drugi tydzień października, a on przywiózł mi 5kg borówek i 2kg malin! :o Takie niespodzianki to ja lubię ♥ Ale nie lubię tego, że przez to w zamrażarce jest tak ciasto, że strach ją w ogóle otworzyć :D Zapraszam też

breakfast of dreams
SERNIK CHMURKA 117 kcal 278

będę miała ochotę piec moje ukochane ciasto, polecę do sklepu specjalnie po niego! Koniecznie poszukajcie go w sklepach, bo nie wiem jak wypiek wyjdzie z innym serkiem  SKŁADNIKI: - 500g serka twarogowego chudego ''EMILKI'' z Mlekomy - 140g serka homogenizowanego ''Tutti 0%'' z Biedronki (ja wybrałam owoce leśne) -100ml MIODU - 5 jajek - 2 budynie waniliowe (suchy proszek) - owoce

fitolarun.blogspot.com
Masło z nerkowców Primavika 240

zrobiłam czekoladowe naleśniki budyniowe (zamiast budyniu śmietankowego dałam czekoladowy), posmarowałam go pół na pół masłem z nrkowców i kremem czekoladowym - efekt  był niesamowity! Ale być może ja nie jestem obiektywna bo połączenia słodko-słone zawsze mi bardzo smakują ;) Można go dodawać do lodów, deserów, koktajli, jak również do ciastek, babeczek, ciast i kremów.   Ja z powodzeniem użyłam

Kto ugości moich gości?
Kruche babeczki z kremem 258

Owijamy w folię i schładzamy.2. Kawałkami ciasta wylepiamy foremki. Pieczemy w 180 t. C do ładnego zrumienienia.3. Robimy krem: połowę mleka zagotowujemy z cukrem, pozostałą część mieszamy z mąkami i wlewamy na gotujące się mleko. Cały czas mieszamy, aż całość zgęstnieje. Schładzamy.4. Masło w temperaturze pokojowej miksujemy, dodajemy partiami wystudzony budyń. Wszystko dokładnie miksujemy.5. Krem przekładamy do rękawa

Kuchnia domowa Ani
Czekoladowe babeczki z wiśniami 291

czereśnie ;)) do dekoracjiPrzed zrobieniem babeczek przygotowujemy budyń na krem budyniowy i odstawiamy do przestudzenia. Wiśnie myjemy i odstawiamy na bok. Babeczki przygotowujemy według przepisu.Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki kolorowym ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając

Ciastkozercy
Podwójny sernik waniliowo - dyniowy 201

zimne 100 g cukru sól Zagniatamy ciasto, dość szybko aby nie ogrzewać niepotrzebnie dłońmi. Wykładamy dno tortownicy podpiekamy 5 minut w piekarniku przed wylaniem masy serowej. Składniki na masę serową:  1 kg twarogu zmielonego dwukrotnie 125 g masła 250 g cukru (zmielić na cukier puder) 3 jajka 50 g mąki 1 torebka budyniu waniliowego 3 łyżki mleka esencja waniliowa

SMYKWKUCHNI
Karpatka z kremem i śmietaną 267

rozsmarowane - nie koniecznie idealnie - wtedy powstają piękniejsze "góry".  Włożyć do piekarnika i piec 20 - 25 min na złoty kolor. W trakcie nie otwierać piekarnika, gdyż ciasto może opaść Po upieczeniu wyjąć z piekarnika. Odczekać chwilę i wyjąć placek z formy. Blaszkę dokładnie umyć, osuszyć i postępować jak za pierwszym razem. Krem: W garnuszku(...)wymieszać pozostałe pół szklanki mleka z żółtkami. Dodać mąką ziemniaczaną i pszenną dokładnie wymieszać, w celu pozbycia się grudek. Powstałą masę wlać do gotującego się mleka i ugotować jak budyń.. Chwilę gotować, cały czas energicznie mieszając, by masa zgęstniała oraz nie pojawiły się grudki. Masa musi być bardzo gęsta. (Uważać by nie doszło do przypalenia masy przy brzegach

My sweet a life
Malinowy sernik i owoce leśne 221

Pierwszy raz piekłam ciasto w nocy. Do tego, pierwszy raz robiłam ciasto przy świecach. Nie planowałam "romantycznie, przy świecach i winie", ale mała awaria światła w kuchni rzuciła mi wyzwanie - trzeba robić  sernik przy gromnicy. Z pomocą przyszła mi druga para rąk, dzięki której uwinęłam się jeszcze przed północą. Beż żadnej grudki, z idealnym spodem, mam dla Was malinowy sernik(...)garścią (niestety mrożonych) owoców leśnych.  Składniki na spód  200 g herbatników 100 g masła  na masę serową 750 g twarogu tłustego dwukrotnie zmielonego 1 opakowanie budyniu malinowego 4 jajka 120 ml śmietanki kremówki 2/3 szklanki cukru pudru Dodatkowo 100 g czekolady mlecznej 100 g owoców leśnych (do dekoracji) wiórki kokosowe Sposób przygotowania Herbatniki pokruszyć drobno, dodać

pink envelope
Biedronka 426

pozoru zwykłe ciasto, biszkopt, krem budyniowy, dżem i galaretka, ale dzięki otworom w górnej części biszkoptu napełnionego galaretką wygląda bardzo atrakcyjnie i efektownie, bo o tym, że smakuje świetnie to nie muszę Was przekonywać. Biszkopt: 5 jaj 1 szkl cukru 1 szkl mąki 3/4 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ubijamy białka z cukrem, dodajemy żółtka(...)waniliowy lub śmietankowy 1 kostka masła 2/3 mleka zagotowujemy z cukrem, w pozostałym rozprowadzamy mąki. Zmniejszamy płomień, wlewamy na wrzące mleko i zagotowujemy mieszając by się nie przypaliło. Ugotowany budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie ciągle ucierając dodajemy ostudzony budyń. Dodatkowo: 1 słoik dżemu (u mnie porzeczkowy) 2 czerwone galaretki wiórki kokosowe do posypania Galaretki rozpuszczamy

Cynamonowe szczęście
Sernik wielkanocny „na bogato” 147

garnka i rozpuszczamy. Twaróg mielimy, dodajemy jajka i wszystko razem mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Tak przygotowany twaróg dodajemy stopniowo do rozpuszczonego masła z cukrem cały czas gotując. Budyń rozprowadzamy w 0,25 l mleka i wlewamy do masy serowej. Mieszając czekamy aż wszystko się zagotuje i zgęstnieje. Dodajemy migdały (lub płatki lub słupki) (mogą być orzechy(...)układamy na dnie blachy (30cmx20cm) , jedno przy drugim (czasami trzeba ciastka dopasować i ułamać), następnie wylewamy gorącą jeszcze masę serową, a na nią ponownie układamy ciastka maczane w mleku. Ciasto zostawiamy do wystygnięcia. Na wystudzony sernik przygotowujemy czekoladę. Składniki na czekoladę: 150 g śmietanki 30% 110 g czekolady 1 łyżka miodu Śmietankę zagotowujemy, zestawiamy z ognia i dodajemy połamaną czekoladę

Słodki sentyment
Krem angielski 200

Francuzi również docenili jego zalety, wprowadzając custard na salony. Szczególnie dobrze komponuje się z owocami sezonowymi. Na jego bazie można też przygotować pyszne lody waniliowe, a polane nim ciasto czy owocowe crumble zyskają dodatkowy smak. Czym właściwie jest krem angielski? Jego podstawowe składniki to mleko, śmietana, żółtka, cukier i wanilia. Przygotowanie kremu jest dość proste, wymaga jednak sporej uwagi. Najważniejsze(...)podgrzewamy na małym ogniu przez kilka minut, cały czas mieszamy. Sos będzie gęstniał, musimy uważać żeby nie doprowadzić go do wrzenia. Krem jest gotowy gdy osiągnie konsystencję płynnego budyniu i będzie równomierną warstwą spływał po łyżce. Natychmiast zdejmujemy go z ognia i przelewamy do naczynia w którym chcemy go przechowywać. Gdyby zdarzyło się, że krem jednak się zwarzy można szybko

Smakowity Blog Kulinarny
Roślinny jadłospis na cały tydzień #3 204

ogniu. Jabłko obierz i zetrzyj na tarce. W tym czasie w miseczce wymieszaj mąkę orkiszową i ziemniaczaną, starte jabłko i wodę. Powinna powstać gęste ciasto. Gdy mleko się już zagotuje, wykładaj do garnka niewielkie ilości ciasta. Całość mieszaj delikatnie i gotuj ok. 3 minut. Na koniec przelej zupę do miseczki. Podawaj od razu po przygotowaniu. Drugie śniadanie: Kanapki z pastą(...)olej. Mieszaj, aż całość się połączy i ciasto będzie gładkie. Przykryj ściereczką miskę z ciastem i odstaw w ciepłe miejsce na ok 30 minut. Po tym czasie blat lub stolnicę posyp mąką, oprósz mąką ręce i odrywamy z ciasta kawałek, z którego formułuj kulę. Odkładaj na stolnicę. Postępuj tak z całym ciastem, pozostawiając kilka cm odstępu między kolejnymi kluseczkami. Przykryj

365 dni dookoła kuchni
Torcik bezowy z kremem chałwowym i bakaliami 299

łyżce dodajemy budyń, dolewamy wódkę. Chałwę rozgniatamy widelcem i dodajemy do kremu. Mieszankę studencką kruszymy w rozdrabniaczu, również dodajemy do kremu.  Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach wody. Odstawiamy do napęcznienia na 5 minut. Następnie podgrzewamy ją w kąpieli wodnej (szklankę wstawiamy do wody i podgrzewamy, nie gotujemy!). Dodajemy do kremu i delikatnie miksujemy. Złożenie ciasta: Biszkopt nasączamy alkoholem (opcjonalnie

VioletoweKucharzenie
Sernik z mirabelkowym musem 202

wypadek spędziłam większość czasu pieczenia przed szybką piekarnika. Tak jakby moje nerwowe podglądanie mogło w czymś pomóc. Tak czy inaczej, czy to zasługa zaglądania do ciasta, czy może przepisu, ciasto się udało i możemy zajadać fantastyczny sernik z kwaskowym mirabelkowym wzorkiem. Też chcecie? To do dzieła- jak mi wyszło, to Wam na pewno pyknie. Jeśli nie z mirabelkami(...)kruchych ciastek (u mnie bardzo waniliowe Cookies on Tour) 50g masła Na masę 500g sera na sernik 2 jajka rozmiar L 100ml śmietanki kremówki 150g drobnego cukru 2 łyżki budyniu waniliowego bez cukru 1 laska wanilii Na rzeźbę, tzn na mus 200g mirabelkowych powideł z wanilią 2 łyżki budyniu waniliowego bez cukru Okrągłą zapinaną formę (u mnie 21cm, szczelna) natłuszczamy

les mirabelles
Deser malinowy z dodatkiem czekolady 144

Kiedy za oknem pojawia się słońce i robi się cieplej, nabieramy ochoty na coś owocowego, chłodnego, trochę lżejszego… Wtedy przypominają mi się różnego rodzaju galaretki, ptasie

Słodki sentyment
Babka budyniowa 251

webe"; iframe.setAttribute("src", link); document.getElementById("3f4a0f17-89ba-4cd2-84cf-fe4ee14f8c3c").appendChild(iframe);   Składniki: 4 jaja 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki oleju 1  łyżeczka cukru z wanilią 4 budynie (śmietankowe lub waniliowe) 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka soku z cytryny Jaja ubijamy z cukrami do białości (powinny przynajmniej podwoić swoją objętość), a następnie(...)pozostałe suche składniki (można je wcześniej wymieszać ze sobą) na przemian z olejem, na koniec wlewamy sok z cytryny. Formę do babki smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Przelewamy ciasto i pieczemy ok 45 minut w 180 st. C do tzw. suchego patyczka. var widgetParams = "{ 'Id':'44ebf7cb-d893-4423-ab9d-050156f54f2d','AffId':'14121'}"; var params=encodeURIComponent(JSON.stringify(widgetParams)); var link

Cynamonowe szczęście
Sernik z rosą - prosty i szybki przepis. 572

Składniki: Spód: -24 ciastka petit beurre Masa serowa: -1 kg. mielonego twarogu w wiaderku -1/2 szklanki oleju -3 szklanki mleka -1 szklanka cukru -2 jajka

Magia jedzenia.
Snickers bez pieczenia 292

Składniki herbatniki maślane, 1 opakowanie 250g herbatniki kakaowe, 1 opakowanie 250g mleko, 1 litr cukier, 1/2 szklanki cukier waniliowy, 1 opakowanie mąka pszenna, 1 szklanka mąka

Gotowanie moimi oczami