ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:563/780)

Bawole oczy z czereśniami 214

blaszce o takich samych wymiarach jak ciasto kruche przez ok 20-25 minut w 180 st. C Krem: 1/2 litra mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru masło Połowę mleka zagotowujemy z cukrem, w reszcie rozprowadzamy mąki, wlewamy na gotujące mleko i zagotowujemy mieszając, by nie powstały grudki. Budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch

Cynamonowe szczęście
Ciastka budyniowe 372

upodobań, a tym samym dostosować do każdej okazji. Polecam.5 opakowań budyniu waniliowego (można użyć malinowego lub czekoladowego jeśli chcemy mieć kolorowe ciasteczka)3 jajka1/2 torebki proszku do pieczenia35 dag masła50 dag mąki tortowej25 dag cukru pudruDodatkowo:marmolada do sklejania ciastekczekolada lub lukier do dekoracjicukier puderZ podanych składników szybko zagnieść ciasto. Wychodzi dosyć klejące. Zawinąć je w folię i włożyć

Praktyczna pl
Puszysty sernik z jogurtów greckich 616

Przepis pochodzi z grupy na facebooku "Proste i pyszne ciasta na co dzień i od święta "autorstwa Elżbiety :)Wymiary blaszki : 24 x 29 cmTemp. pieczenia : 180 CCzas pieczenia : 50 - 60 minutSkładniki:5 jaj1/4 szkl. cukru pudru1/4 szkl. cukru 1/2 szkl. oleju800 g jogurtów greckich ( 2 opakowania po 400 g )2 budynie waniliowe 1 cukier waniliowybiszkoptyciasteczka korzenne ( można również ciasteczka

Słodkości i nie tylko
Różany sernik z musem i kawiorem z czarnej porzeczki 179

mnie, więc dzisiaj nadrobię nieco zaległości i zapodam przepis na obłędnie kremowy i niezwykle smaczny sernik różany. Ostatnio rozkochałam się w wodzie różanej i do deserów i do ciast, mogłabym jej używać wszędzie. Święta Wielkiej Nocy tuż, tuż więc poczyniłam mały trening  w kwestii wypieków.  Sernik pieczony w kąpieli wodnej idealnie wyrasta nie pęka podczas pieczenia(...)Blachę wykładamy papierem, i równomiernie wykładamy masę. 2.Ser mielimy i mieszamy z śmietanką kremówką oraz sokiem. Żółtka ucieramy z cukrem na jasną i puszystą masę. Masy łączymy.  3.Dwa budynie przesiewamy i mieszamy delikatnie szpatułką. Dodajemy wodę różaną i mieszamy do połączenia. Masę wylewamy na wcześniej przygotowany spód. Pieczemy w kąpieli wodnej przez 1 godzinę

vaniliowoczekoladowa
ANANASEK 240

Dziś na odmianę ciasto z ananasami. W pierwotnej wersji dwa biszkopty przekładane były kremem budyniowym. Smakowało mi, ale czegoś mi tam brakowało. Musiałam je lekko zmodyfikować. Dołożyłam śmietanę, herbatniki i wyszło wspaniale. Bardzo orzeźwiające, nie za słodkie, idealne na upalne dni. Polecam jest pyszne :) SKŁADNIKI NA BISZKOPT : 6 jaj 1,5 szklanki cukru i mąki 1,5 łyżeczki proszku(...)octu NA KREM : puszka ananasów w syropie 2 galaretki cytrynowe 2 budynie waniliowe masło 250 g NA WIERZCH : 0,5 l śmietanki 30 % 3-4 łyżki cukru pudru czubata łyżka żelatyny  ORAZ : 0,5 opakowania herbatników (kupiłam w Biedronce) 2 kostki czekolady do dekoracji WYKONANIE MASY : Sok z ananasów uzupełniamy wodą do 1 litra. Ananasy kroimy w kostkę

Pani na deser
Tort Malakoff - bez pieczenia. 186

gotującego się mleka. Doprowadzamy do wrzenia, dobrze mieszając, by nie powstały grudki. Ugotowany budyń przykrywamy i odstawiamy do wystygnięcia. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy po łyżce budyniu. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Na koniec dodajemy sok z cytryny, a następnie rum. Krótko miksujemy. Składniki ponczu mieszamy. W tortownicy o średnicy 24cm na dnie ściśle układamy biszkopty. Za pomocą(...)konfiturę małymi kleksami. Wykładamy połowę kremu. Układamy drugą warstwę biszkoptów, nasączamy ponczem, nakładamy kleksy konfitury i przykrywamy drugą częścią kremu. Płatki migdałów prażymy na suchej patelni i posypujemy nimi ciasto. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Smacznego

Moje-pitraszenie
Ciasto z Bakaliami i Orzechowym Kremem 409

kremowej masy. Do ubitego dodajemy mąkę, kakao, proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy łyżką do połączenia się składników. Formę o wymiarach 24 x 35 wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciasto, wyrównujemy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 20 minut. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku.Masa bakaliowa:4 jabłka, najlepiej renety 0,5 słoiczka wiśni smażonych(...)żeby nie było żadnej grudki. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem. Na gotujące się mleko wlewamy mleko wymieszane z mąką i mieszamy, aż krem nam zgęstnieje i otrzymamy konsystencję budyniu. Odstawiamy do ostygnięcia. 0,5 szklanki mleka zagotowujemy. Na gotujące wsypujemy zmielone orzechy i mieszamy do zgęstnienia. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy z cukrem pudrem. Do utartego dodajemy sparzone orzechy. Ucieramy

Made By Mom And Son
Świąteczny czekoladowy sernik! 154

Sernik, bez tego ciasta nie wyobrażam sobie Świąt Bożego Narodzenia. Uwielbiam sernik w każdej postaci, ale mam kilku swoich faworytów. Prawdziwy sernik powinien być przygotowany na białym serze tzw. twarogu, jakość sera jest bardzo istotna. Zamarzył mi się sernik z czekoladą, lekko wilgotny i kremowy, delikatny i mocno czekoladowy. Idealny do kawy, do świętowania ważnych okoliczności, sprawdzi się wyśmienicie(...)SERNIK: - 1 kg białego sera półtłusty/ tłusty - 5 jaj  - 200 g cukru pudru DIAMANT - 300 ml mleka  - 200 g czekolady mlecznej -100 g masła - 65 g proszku budyniu czekoladowego - 1 łyżeczka esencji waniliowej lub ziarenka z jednej laski wanilii W misie robota umieść masło, ucieraj aż mocno zbieleje, dodawaj partiami cukier puder naprzemiennie z jajkami i serem. Całość

SMYKWKUCHNI
Ciasto Kubanka 1767

Bardzo zaciekawiło mnie to ciasto, jak tylko je zobaczyłam. Masa z nutellą, bita śmietana i delikatny, kwaśny akcent w postaci warstwy dżemu truskawkowego. Pyszne po prostu. Idealne na uroczyste okazje, święta, imieniny, urodziny czy też Walentynki. Przepis znaleziony w internecie i nieco dostosowany do naszych potrzeb :). Polecam!!! Biszkopt czekoladowy  (przepis  TUTAJ ) Krem czekoladowy: 2 żółtka 2 szklanki mleka(...)wystudzić. Przygotować masę - Szklankę mleka zagotować z cukrem. W drugiej szklance mleka rozmieszać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. Do gotującego się mleka wlać przygotowaną mieszankę. Gotować ciągle mieszając, aż budyń zgęstnieje. Wystudzić. Masło utrzeć na puszystą masę. Stopniowo dodawać budyń ciągle miksując, na końcu dodać nutellę i wymieszać dokładnie. Biszkopt nasączyć espresso. Wyłożyć na biszkopt masę z nutellą, dokładnie wyrównać

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Biały lion 244

budyniu. Masę kajmakową mieszamy z ryżem preparowanym, jeśli jest bardzo gęsta można ją chwile podgrzać wtedy łatwiej się rozsmaruje. Biszkopt  przekrawamy na pół, na pierwszej połowie rozsmarowujemy masę kajmakową z ryżem, a na nią wykładamy krem budyniowy, a na nim układamy orzeszki ziemne (można je posiekać, to ułatwi później krojenie). Odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Ciasto trochę

Cynamonowe szczęście
Ciasto jogurtowe z owocami i mleczną kruszonką. 210

kolejne ciasto , które zostanie zapisane u mnie w pliku "Ulubione " Proste  , a przy tym niezwykle pyszne i swietnie się będzie komponować z wszelkimi owocami sezonowymi  . Ja dziś wykorzystałam rabarbar  , ale miałam go mało więc dodałam nieco mrożonych czarnych porzeczek . (nie rozmrażałam ) Wyszło smakowicie . Kruszonkę zrobiłam z dodatkiem mleka w proszku  ... ach te smaki dzieciństwa :) Musicie koniecznie wypróbować(...)szklanka oleju (250 ml ) 300 g gestego jogurtu naturalnego  (wykorzystałam ten typu greckiego ) 3 szklanki maki pszennej (pół kg ) 3 łyżeczki proszku do pieczenia  1 op. budyniu waniliowego (40 g ) Dodatkowo : ok 600 g dowolnych owoców 3 łyżki kislu owocowego (dowolnego ) Kruszonka mleczna : 3/4 szklanki mleka w proszku  pół szklanki mąki pszennej (8og) 2 łyżki mąki ziemniaczanej

Malinowa Kawiarenka
Mufiny z masą makową z białego maku 167

dowolnego nadzienia np, ugotowanego budyniu, jakiegoś dżemu lub tak jak u mnie masa makowa z białego maku.Zostało mi trochę takiej masy od rogalików marcińskich .Do upieczenia mufinek użyłam mąki szymanowskiej Polskie Młyny.   Mąka szymanowska  -un iwersalna, jasna mąka wysokogatunkowa. Idealna do codziennego zastosowania w kuchni. Sprawdzi się podczas przygotowywania wszelkiego rodzaju ciast drożdżowych, piaskowych, parzonych i kruchych

Moje domowe kucharzenie
Sernik z limonką i melisą 209

Lekko kwaśny, orzeźwiający, delikatny i kremowy sernik z serków homogenizowanych z dodatkiem limonki oraz melisy. Składniki: 300 g serka waniliowego homogenizowanego, 2 jajka, 100 ml jogurtu

Lena Gotuje
Przepis #190 🎄 Cynamonowy sernik - bez spodu 196

jajka. Miksujemy. Na koniec wsypujemy budyń oraz cynamon i ponownie miksujemy wszystko na jednolitą, gładką masę. Tak przygotowaną masę przekładamy do foremki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50-60 minut. Po tym czasie sernik pozostawiamy do wystudzenia. Sernik dekorujemy polewą -  w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę oraz olej kokosowy . Polewamy ciasto. Sernik najlepiej smakuje schłodzony przez

Health-Fit-Life