ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:568/780)

Ciasto Chrupanka Kawowa 154

był on taki, by ciasto było baaardzo nasączone i kremowe, ale jednocześnie miało nieco inną strukturę niż zazwyczaj. Szczerze mówiąc chciałam pominąć wykończenie czekoladową polewą a zastosować coś zupełnie nowego i ... chrupiącego:) Zdecydowałam się na chrupiące płatki kukurydziane, których lekko słony smak idealnie podkreślił walory czekoladowo- kawowego biszkopta ze słodkim kremem na bazie kawowego budyniu. Słodkie, tortowe, mocnokawowe:) Oczywiście płatki

Domowe ciasta
Kokosowo-jaglane ciasteczka z hibiskusem (bez cukru, bez glutenu, bez jajek) 184

mąki kokosowej 40 g budyniu śmietankowego bez cukru 150 g serka naturalnego (u mnie Bieluch) 2 łyżki erytrolu 1 łyżeczka sody 1/4 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze 1 łyżka płatków hibiskusa 1 łyżka siekanych migdałów 1 łyżka mleka Suche składniki umieścić w misce i dobrze ze sobą zmieszać. Dodać serek i mleko, zagnieść ciasto. Odrywać niewielkie kawałki (wielkości orzecha

FitKot
Nakrapiane serniczki ze słodką niespodzianką 222

żółtka dodajemy cukier, budyń (proszek) i ser z wiaderka. Całość dokładnie mieszamy za pomocą łyżki. Białka ubijamy (ja robię to ręczną trzepaczką, nie musimy ubić ich na sztywno). Pianę z białej przekładamy do masy serowej i krótko mieszamy łyżką, bądź trzepaczką. Formę na muffinki wykładamy papilotkami (6 sztuk). Do każdej papilotki wkruszamy jedno ciasto. Ja wkładamy całe ciasto na tyle

Słodkie okruszki
Rogaliki drożdżowe z jabłkiem w cynamonie 174

domowym makaronem, dla innych budyń z sokiem malinowym, a dla mnie rogaliki pachnące cynamonem. Według zwolenników idei "comfort food" łatwe do przyrządzenia posiłki, których smak przypomina miłe chwile, to najskuteczniejszy sposób na chandrę, przygnębienie, a nawet poczucie samotności. I ja w 100% się z tym zgadzam. A wy, macie własną listę "comfort food"? Składniki: Ciasto:   400 g mąki pszennej

Smakowity Blog Kulinarny
kajmakowiec 195

Bardzo smaczne ciasto, lekkie, nieprzesłodzone, idealne dla wielbicieli masy kajmakowej. Doskonałe na imprezy bo jest bardzo podzielne i można je długo przechowywać w lodówce. *blaszka 29*34 cm Składniki: na biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia na masę budyniową: 3 szklanki mleka 70 g budyniu waniliowego (niepełne dwie paczki) 2 łyżki cukru

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Czekoladowiec z porzeczkami 211

łączymy za pomocą miksera. Ciasto wylewamy na blaszkę o wymiarach 38x25. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Z mleka odlewamy pół szklanki. Rozpuszczamy proszek budyniowy i 2 łyżki cukru. Resztę mleka zagotowujemy. Wlewamy mieszankę budyniową, chwilę gotujemy aż zgęstnieje. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy z cukrem pudrem. Ucierając dodajemy po łyżce zimny budyń. Do masy wsypujemy wiórki kokosowe

Pobite gary Barbary
rewelacyjny sernik z brzoskwiniami 1195

delikatnie mieszamy łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę o wymiarach 35×20 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C z termoobiegiem. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia (najlepiej na noc). składniki na masę serową: 1500 g sera białego (zmielonego) 12 jajek 300 g masła 300 g cukru 1 budyń waniliowy (bez cukru) 1 łyżka

Domowy Smak Jedzenia
Shrek 132

chodzi o ciasto, to wierzcie mi, jest świetne!! Kolorowe, winne w smaku i bardzo efektownie wygląda na talerzu:) Jedyne, co zmieniłam w przepisie, to biszkopt, który upiekłam z 4 jajek, Paulinka zaś piecze z 6 jaj:)  Upiec biszkopt z 4 jaj;   Składniki na masę zieloną: 1 duża butelka zielonego napoju Pysio;  3 budynie śmietankowe

In my kitchen
Babeczki "Kapelusze Wiedźmy" 165

papilotkami a następnie napełniamy je ciastem do ¾ wysokości (fot.1). Piec w temperaturze 190ºC przez około 25-30 minut.Teraz przygotowujemy krem. Przesianą mąkę wymieszać z mlekiem i podgrzać na małym ogniu. Mieszać do momentu, aż mikstura zgęstnieje do konsystencji śmietany. Całkowicie wystudzić. Masło o temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie stopniowo dodawać budyń z mąki i mleka. Ucierać

Świat Ciasta
Pani Walewska - Pychotka 284

postąpić z drugą częścią ciasta. Można obydwa placki piec razem w piekarniku (z termoobiegiem) lub jeden po drugim, ale wtedy najlepiej drugą drugą bezę przygotować tuż przed pieczeniem. Placki dobrze wystudzić.Teraz należy przygotować krem. Jedną szklankę mleka zagotować z cukrem i z cukrem waniliowym. Drugą wymieszać z żółtkami i mąką (tak jak na budyń), dodać pomału do gotującego się

Świat Ciasta
Ciasto z jabłkami i ptasim mleczkiem 940

zimne ciasto, ostudzić.Krem budyniowy:3 żółtka, 1/2 l mleka, czubata łyżka mąki ziemniaczanej, 250g masła lub margaryny, 1/2 szklanki cukru pudru, cukier waniliowy, łyżka żelatyny, 3 łyżki gorącej wody.Mąkę z żółtkami dobrze rozmieszać w 1/2 szkl. mleka. Resztę mleka zagotować. Na gotujące się mleko wlać rozrobioną masę. Ugotować gęsty budyń, ostudzić

Z miłości do słodkości
babeczki miodowo- ajerkoniakowe. 193

wyrobić na gładkie ciasto. Wyłożyć je do foremek na babeczki i piec 20 minut w 150 stopniach.  W szklance mleka rozpuścić mąkę a pozostałą część mleka zagotować. Gdy mleko zawrze dodać rozpuszczoną mąkę i mieszać do uzyskania konsystencji budyniu.Gotową masę ostudzić. W tym czasie utrzeć margarynę na puch i dodawać stopniowo ostudzony budyń. Na koniec dodać ajerkoniak

ciastkarnia na kruchym spodzie
Sernik toffi na wafelkowym spodzie 215

wafelki do zrobienia spodu ciasta. Wyszło zaskakująco pysznie. Szczerze mówiąc wafelki przypadły mi bardziej do gustu niż ciasteczka. Polecam.   Sernik toffi na wafelkowym spodzie Składniki: Spód: około 400 g wafelków o smaku toffi 30 g masła Masa serowa: 1 kg sera na serniki 250 g sera ricotta 300 ml mleka skondensowanego słodzonego 2 opakowania budyniu krówkowego 5 jajek

Mania Gotowania