ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:576/780)

Sernik kajmakowy w cieście orzechowym 552

kawy. Ciasto mogą jeść też dzieci, bo smak kawy pochodzi od kawy zbożowej. BISZKOPT ORZECHOWY: 5 jajek 1/2 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki pszennej 150 g zmielonych orzechów włoskich 2 łyżki kaszy manny 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli SERNIK KAJMAKOWY: 1 kg twarogu zmielonego 5 jajek 1/2 szklanki cukru 250 g masy kajmakowej 2 budynie toffi

https:KKuchniaMniam
Tort czekoladowy 557

grudki budyniu i nie da się ich połączyć mimo miksowania, całość można włożyć na 15 -20 minut do lodówki, kiedy masło lekko stwardnieje będzie dało się ją rozmiksować na idealnie gładki krem. Na koniec dodajemy kakao – najlepiej po trochu, żeby podczas włączania miksera nie mieć całej kuchni w kakao ;) Na paterze układamy pierwszy spód biszkoptu, pod ciasto wkładamy kilka

Ciastkozercy
Wegańska kruszonka z rabarbarem i truskawkami 251

alternatywa dla ciasta z truskawkami, rabarbarem i kruszonką. Wegetariańska. Bez glutenu i laktozy. Może być nawet bez cukru. Zawiera za to solidną porcję zdrowych tłuszczy, sycące na długo węglowodany złożone, białko, witaminy i przeciwutleniacze, więc możemy się nią zajadać nawet na śniadanie. Składniki na 4-6 porcji Owoce: 3 łodygi rabarbaru 400 g truskawek 2 czubate łyżki budyniu waniliowego

Zawsze głodna!
Kremowa kostka z gruszkami 199

dodać budyń  i miksować aż powstanie gładka masa(nie przejmujcie się jak będzie trochę rzadsza niż zwykle). Gruszki obrać,pokroić w kostkę i zalać sokiem z 1 cytryny,wymieszać. Na patelnię wsypać 4 łyżki cukru i jak zacznie się robić karmel to wrzucić gruszki,dusić je kilka minut ,żeby były miękkie.odstawić do przestygnięcia. Pierwszy blat ciasta smarujemy

Swojskie jedzonko
Sernik dyniowy z polewą z solonego karmelu 199

ciasto dyniowe  i  placki dyniowe . Udanych wypieków!   Składniki: Spód: 100 g ciasteczek owsianych 100 g herbatników maślanych 50 g bułki tartej 80 g roztopionego masła Masa serowa: 750 g twarogu trzykrotnie mielonego 250 g serka mascarpone 3 jaja 3 żółtka 2 łyżki soku z cytryny 200 g cukru 450 g  puree z dyni 1 opakowanie budyniu

Smakowity Blog Kulinarny
Sernik z grysikiem i owocami 178

Przygotowanie tego ciasta to zaledwie kilkanaście minut, a na pewno pozytywnie zaskoczy wszystkich domowników. Polecamy serdecznie szczególnie na nadchodzące ciepłe wieczory. Przepis Składniki: 5 jajek 100 g miękkiego masła 150 cukru pudru + łyżka do posypania na wierzchu opakowanie cukru wanilinowego 250 g twarogu (taki jak używacie do serników) 250 g kwaśnej śmietany 100 g grysiku 2 opakowanie budyniu waniliowego

KasiaiKrzysiu.pl
CIASTO CHAŁWOWO - CZEKOLADOWE 161

jajecznej. Ciasto przelać do przygotowanej blaszki i piec ok 30 min w 180 st.C. Masa chałwowa:   3 żółtka 1/2 szklanki mleka 1 łyżka maki ziemniaczanej 300 g chałwy 200 g masła kieliszek spirytusu  Żółtka dokładnie utrzeć z 1/4 szklanki mleka i z mąką ziemniaczaną. Pozostałe mleko zagotować,na gotujące wlać masę jajeczną,mieszać aż zrobi się budyń. wystudzić

Niespełnione zdolności kulinarne
Kulinarne nowINKI - czyli warsztaty z Kawą Inka i Sebastianem Olma. 177

desery, czyli ciasto marchewkowe i crem brulee. W tak zwanym "międzyczasie" wzięliśmy udział w szkoleniu baristycznym. Wyglądało to niczym praca alchemika, farmaceuty czy też ... maga ? Tu szczypta tego, odrobina tamtego i jeszcze kropla owego... Fajnie :D Udało nam się stworzyć niezwykłe napoje na bazie kawy Inka . Kawa Inka z mlekiem sojowym i śmietanką, podana z kawiorem z budyniu waniliowego

kolorowotorcikowo
Francuska szarlotka 345

ciasto wykładamy gotową muzę jabłkową na wierzch której układamy plasterki jabłka zaczynając od zewnętrznej strony tak by wyszedł nam taki o to piękny kwiatek. Całość posypujemy łyżeczką cukru i pieczemy w 190'C przez 40 minut. Kasia upiekła  Szarlotkę Dorota upiekła  Jabłecznik z kruszonką Iziona upiekła  Szarlotkę sypaną Joanna upiekła  Szarlotkę na biszkopcie z galaretką, budyniem

cookpl
Dolce vita do kwadratu, czyli klasyczne włoskie tiramisu 226

megasłodkich ciast i lepkich deserów. To klasyczne tiramisu jest słodkie w punkt. Nie dostaniecie takiego w cukierni. Nie rozpływa się, jest puszyste, lekkie i zwarte jednocześnie. Idealny deser na upały, gdy włączenie piekarnika jest jednoznaczne z wyparowaniem. Spróbujcie! W myśl zasady „wszystko albo nic”, nie zobaczycie tutaj przepisu na tiramisu z serka wiejskiego, z użyciem żelatyny, budyniu

Karo in the Kitchen
Ciasto z nutellą i truskawkami 185

łyżce budyniu, ostrożnie mieszając tak, aby masa się nie zważyła. Pod koniec miksowania dodajemy po łyżce nutelli.  Galaretkę rozrabiamy wg zaleceń na opakowaniu. Truskawki myjemy i kroimy na połówki. Mleko mieszamy z zapachem rumowym. Biszkopt nasączamy mlekiem z rumem. Wykładamy na niego połowę masy. Każdy biszkopt pojedynczo maczamy w mleku (ok 2 sekundy) i wykładamy na ciasto. Na warstwę

ChilliJemy
Sernik czekoladowy 241

jednej wsypujemy budyń waniliowy, do drugiej czekoladowy oraz roztopioną czekoladę, a także posiekane pól tabliczki czekolady masy wylewamy do tortownicy- jako spodu można użyć pokruszonych herbatników- najpierw ciemną potem jasną, pieczemy około 40 minut w temp 180-200"C po upieczeniu, posypujemy pozostałą czekoladą i zostawiamy w ciepłym piekarniku. podajemy oprószony kakao. Smacznego:) P.S jeśli wolicie słodkie ciasto do jasnej

Luźna Kuchnia
oszukaniec sernikowy z mieszanką studencką... 168

gęste greckie, budynie, olej i dobrze utrzeć mikserem tortownica 24cm- dno wyłożyć papierem do pieczenia, boli posmarować tłuszczem i tartą bułką herbatniki zmiksować w blenderze z miękkim masłem i wyłożyć nimi dno blaszki ubijając lekko do masy jogurtowej dodać pianę, całą mieszankę studencką i delikatnie wymieszać, wlać do blaszki piec w 200C około 40-45 minut i ciasto zostawić

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto jabłkowe z cynamonem 198

roztopionego masła i cukier cynamonowy do posypania (1/4 szklanki  cukru wymieszana z 1,5 łyżeczki cynamonu) Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.  Mąkę przesiać z budyniem i z proszkiem do pieczenia, odstawić. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na grubsze plasterki. Masło z cukrem utrzeć do powstania jasnej i puszystej masy. Stopniowo dodawać jajka, jedno(...)turach, mieszając rózgą kuchenną tylko do połączenia się składników, nie dłużej. Formę o wymiarach 25 x 30 cm, wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do niej ciasto, na wierzch wyłożyć plasterki jabłek. Piec w temperaturze 160ºC przez około 50 minut, do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i gorące jeszcze ciasto posmarować roztopionym masłem, oprószyć cynamonowym cukrem. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Cytrynowe ciasto z mascarpone 198

robicie ? Słodycz zbalansowana kwaśnym smakiem cytryny, zwieńczona aromatycznym mango to propozycja dla każdego łakomczucha. Ciasto sprawdzi się podczas mniejszych i większych rodzinno-koleżeńskich uroczystości. Moje akurat stało się ciastem imieninowym. I powiem Wam - to były pyszne imieniny ! Składniki: ( na tortownicę średnicy 24-25 cm ) 1/2 szklanki soku wyciśniętego z cytryn 1/3 szklanki cukru + 1/3 szklanki cukru 4 żółtka(...)cukrem. Do jaj powoli wlać zagotowany sok. Następnie przelać całość do garnka i gotować na małym ogniu, cały czas mieszając rózgą, do momentu, aż całość zacznie gęstnieć ( konsystencja rzadkiego budyniu ). Cytrynowy budyń odstawić do całkowitego wystygnięcia. Nie ziębić w lodówce, budyń musi mieć temperaturę pokojową. Żelatynę zalać niewielką ilością wody, tak by płyn przykrył proszek. Zamieszać i odstawić do napęcznienia

kolorowotorcikowo
Sernik malinowy 397

puszystą masę. Do sernika użyłam twarogu, który sama zrobiłam, więc nie musiałam go mielić – dodałam całość naraz oraz mascarpone. Do gładkiej już masy, dalej ucierając, przesiałam przez sitko dwa budynie. W blenderze ubiłam śmietankę. Do białek dodałam szczyptę soli i ubiłam pianę na sztywno. Do masy serowej dodałam 3 łyżki ubitej śmietany, 1,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego oraz kilka kropli(...)Rozpuścić 2 galaretki w 800ml wrzątku. Po wyjęciu, sernik w tortownicy postawić na większym talerzu. Nożem oddzielić od brzegów. Ciepły polać galaretką (ok. 6 łyżek), aby się wchłonęła w ciasto. Gdy sernik wystygnie, a pozostała galaretka lekko już skrzepnie, wylewamy ją na ciasto obłożone malinami. Wstawiamy na noc do lodówki. Na drugi dzień brzeg sernika ozdabiamy rozetkami z bitej śmietany

mojewypiekiinietylko
Sernik z polewą czekoladową 162

średnicy 26 cm wysypać masą ciasteczkową i ugnieść. Schłodzić w lodówce około 30 minut. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka zmiksować z cukrem na puszystą masę, a następnie dodać ser, budyń  i roztopione masło. Wszystko zmiksować do połączenia się składników. Pianę z białek ubić na sztywno i delikatnie wymieszać łyżką z masą serową i skórką pomarańczową. Wlać powstałe do tortownicy(...)wodnej, umieszczając ją w misce, a miskę na garnku z gotującą się wodą. Polać rozpuszczoną czekoladą sernik i posypać posypką Delecty czekoladowymi kamyczkami po okręgu sernika i na środku ciasta. Smacznego. sernik z polewą czekoladową

O kuchni z uczuciem
Sernik z domowym mlekiem skondensowanym (nigdy nie opada!) 170

kilkakrotnie mielonego twarogu (może być z wiaderka - polecam z Wielunia ) 500g słodzonego mleka skondensowanego (przepis tu - klik ) 1 szklanka śmietanki 30-36% (1 szklanka = 250 ml) 4 jajka 2 budynie śmietankowe/waniliowe 3 łyżki cukru pudru (płaskie; lub według smaku) Przygotować spód.   Pokruszone ciastka oraz miękkie masło/margarynę dokładnie zmiksować, a następnie wklepać w dno tortownicy wysłanej papierem(...)sernik nie opadł podczas pieczenia.) Całość odstawiać na kilkanaście minut, a następnie przelać na ciasteczkowy spód.  Piec około 60-70 minut w 180 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy. Wierzch ciasta powinien być sprężysty. Przepieczony sernik może popękać.)  Ciasto ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika i później schłodzić (minimum 3 h, a najlepiej przez całą noc) w lodówce. Sernik dodatkowo udekorowałam

Di gotuje
Proteinowy sernik truskawkowy (bez glutenu, cukru białego) 150

Serników ciąg dalszy!!! Tym razem jest to bomba proteinowa z ostatnim podrygiem truskawek. Sernik jest delikatny, owocowy, nie ma spodu ale za to jest w nim

Candy Pandas
Sernik świąteczny na biszkoptach 142

30.03.2018 Bardzo puszysty sernik na biszkoptach. Zawsze wychodzi, przynajmniej tak jest u mnie:) Bardzo szybko się robi, jeżeli chcemy coś upiec smacznego i szybko, szczerze polecam

gotuj ze mną
Torcik z pianką 172

Szybki torcik na zimno, dolna warstwa ma zwartą konsystencje  górna jest delikatna co daje idealne połączenie. Przepis znalazłam w gazecie gdy córeczka robiła porządki w

Kulinarne życie
Truskawkowa kopuła z masą budyniową 174

Sezon truskawkowy trwa w najlepsze, a ja mam ich tyle, że pomysłów zaraz zabraknie;) Tym razem powstał bardzo prosty i szybki deser, do tego tak

Z miłości do słodkości
Seromakowiec 272

gotowej masy makowej HELIO 250 g białego sera do serników 2 jajka 60 g ciemnej, 80% czekolady deserowej lub gorzkiej część serowa: 500 g mascarpone 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 jajko 1 żółtko 1/3 szklanki cukru cukier waniliowy polewa: użyłam gotowej polewy mlecznej HELIO wykonanie: Herbatniki zblendować, dodać roztopione masło i pomieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i dokładnie rozprowadzić(...)spód i piec około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni. Wszystkie składniki z masy makowej wymieszać. Wyłożyć na spód makowy i piec kolejne 30 minut. Na wystudzone ciasto wylać polewę i dowolnie dekorować Kochani to pomysł na ciasto „last minute

Ania i Marcin gotują
Sernik z wiórkami kokosowymi i malinami. 166

Kocham serniki pod każdą postacią, ale o tym już pisałam. Sernik to najlepsze ciasto na świecie, idealne na podwieczorek z rodziną, na święta czy dla gości, i dodam, że zawsze się udaje. U mnie dziś pyszny z malinami z własnego ogródka, co prawda moje maliny są kwaśne, ale w wypiekach się super sprawdzają. Sernik powstał tak spontanicznie z tego(...)się oprzeć. Jeśli macie ochotę na taki sernik to upieczcie koniecznie. Zachęcam i smacznego życzę :) Składniki: Masa serowa: 50 dag sera na sernik ( u mnie gotowy z wiadereczka ) 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 3 małe jajka pół szklanki cukru 165 ml śmietanki kremówki 30 % 1 cukier waniliowy 1 szklanka wiórek kokosowych Dodatkowo: około

Izabelawkuchni