Buchty z nadzieniem

Buchty z nadzieniem

Buchty z nadzieniem

Buchty to puszyste bułeczki drożdżowe pieczone w formie blisko siebie, a po upieczeniu "przytulone" jedna do drugiej. Można je upiec bez nadzienia, ale ten przepis przewiduje uzupełnienie bułeczek słodkimi dodatkami, gdyż takie buchty według mnie są najsmaczniejsze. Przed podaniem warto dodatkowo oprószyć je cukrem pudrem. Jako nadzienie wybrałam trzy rodzaje przetworów owocowych: domowy dżem truskawkowy , frużelinę z czarnej porzeczki oraz jabłka prażone. Wy możecie wykorzystać ulubione dodatki - twaróg, bu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakołyki Bereniki

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

SmakolykiBerenikiSmakolykiBereniki

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, jabłka, jabłka prażone, czarna porzeczka, porzeczki, frużelina, przetwory, drożdżowe, budyń, twaróg, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, drozdzowka, drożdżówki , ciasta z jabłkami, ciasto z porzeczką, bez pieczenia, ciasto z truskawkami, puszyste ciasto, pieczone jabłka, jabłka pieczone, ciasto owocowe, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z bezami

Inne przepisy z Smakołyki Bereniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.