pączki nadziane ziemniakami :D, ale spokojnie, ziemniaki to tylko dodatek do ciasta, w dodatku w ogóle nie wyczuwalny :). Dodatek ziemniaków do pieczywa wydłuża jego świeżość, wykorzystanie więc ich do ciasta na pączki to zdecydowanie dobry pomysł. Tradycyjnie nadziałam je marmoladą różaną, ale nadzienie oczywiście jest dowolne i zależy od Waszych upodobań, preferencji...i nastroju :). Polecam :). Składniki na około(...)soli 2 łyżki spirytusu lub wódki Dodatkowo: tłuszcz do smażenia ( u mnie pół na pół olej rzepakowy i smalec ) dowolne nadzienie ( marmoladą lub gęstym dżemem nadziewamy pączki przed smażeniem, budyniem, rzadszą konfiturą czy np. kajmakiem nadziewamy usmażone już pączki ) cukier puder do oprószenia Wykonanie: Wszystkie składniki, łącznie z nadzieniem, powinny być w temperaturze pokojowej. Zrobić rozczyn z drożdży
Opowieści z piekarnikamąki pszennej • 6 łyżek kawy rozpuszczalnej cappuccino • 2 żółtka • 3/4 szkl. cukru • 1 margaryna • 600-700 ml śmietanki 30% • 1-2 cukry waniliowe • 2-3 op. śmietan fix PRZYGOTOWANIE : CIASTO: Białka ubić na sztywno, cały czas miksując stopniowo dodawać cukier, żółtka wymieszać z octem i proszkiem (urosną i zrobi się puszysta masa), dodać żółtka do ubitych białek, dalej miksować, dodać(...)dodajemy mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną, kawę, żółtka i cukier, wszystko dokładnie wymieszać mikserem na jednolitą masę, przelać do rondelka i gotować na średnim palniku, ciągle mieszając, aż uzyskamy konsystencję budyniu, gotową masę odstawić do ostygnięcia. Margarynę utrzeć na puszystą masę, ciągle ucierając dodajemy po łyżce przygotowanej masy cappuccino (jak będzie zbyt gęsta dodać 2 łyżki wody). Pozostałą śmietankę, dobrze schłodzoną
KUCHNIA POLSKAnajwiększych obrotach, dodać zielony twaróg, budyń, kaszę manną. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do sernika i delikatnie łyżką wmieszać z sernik. Forma silikonowa 25x25 cm, na dnie rozłożyć podwójnie herbatniki, wylać masę serową. Na serniku poukładać plastry pomarańczy bez skórki, bez pestek, piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 60 minut, w formie dobrze wystudzić
W Mojej Kuchni Lubięprzepyszne w smaku połączenie dwóch klasycznych ciast murzynka i sernika. Doskonałe do popołudniowej niedzielnej kawki. Składniki - część kakaowa : 1 kostka margaryny (Kasia 250gr) 1 szklanka cukru 3 łyżki wody 2 łyżki kakao 3 jajka 1,5 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki - część serowa : 50 dag twarogu 1 łyżka budyniu śmietankowego (lub mąki ziemniaczanej) 1 płaska
Mechanik w kuchnimałe kawałki. Całość szybko zagnieć. Gotowe ciasto owiń folią, wstaw do lodówki na ok. 30 minut, a następnie rozwałkuj je i wyłóż nim tortownicę (którą wcześniej wysmaruj masłem i obsyp kaszą manną). Spód piecz ok. 16 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. MASA SEROWA 1 kg sera twarogowego 2 jajka Opakowanie budyniu (ja użyłam bananowy) 50 g cukru śliwki
365 dni dookoła kuchniczas ucierając, dodawać po łyżce chłodnego budyniu. Na koniec dodać wiórki kokosowe i płatki migdałowe i połączyć. Posypka kokosowa: Wiórki kokosowe, cukier i masło przełożyć na patelnię i uprażyć na złoto, odstawić do przestudzenia. Przełożenie Formę o wymiarach 25 x 36 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć pierwszą warstwę herbatników, jeśli chcemy ciasto podać tego samego dnia herbatniki maczać
My sweet a lifełyżce, nie zaprzestając ubijania, aż do wyczerpania cukru. Dodać żółtka i zmiksować na niskich obrotach miksera. Wsypać przesiane suche składniki i delikatnie wymieszać szpatułką lub łyżką, do połączenia. Ciasto przelać do formy o wymiarach 24 x 34 cm, wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec(...)zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym. Zestawić z ognia i mieszając rózgą kuchenną wlewać mieszankę żółtkową. Postawić z powrotem na palnik i mieszając energicznie doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia budyniu ( budyń będzie bardzo gęsty ). Ugotowany budyń przykryć folią spożywczą w taki sposób aby dotykała jego powierzchni i odstawić do całkowitego wystudzenia. Masło w temperaturze pokojowej utrzeć/zmiksowa
Opowieści z piekarnikamisce wymieszać suche składniki, czyli: mąkę, budyń, proszek do pieczenia oraz cukry. W drugiej mniejszej misce wymieszać mokre składniki, czyli mleko, olej, esencję i jajko. Mokre składniki przelać do suchych, wymieszać łyżką, aż się połączą, na koniec wsypać zamrożone lub świeże owoce i delikatnie przemieszać. Papilotki do muffinek wypełnić do 7/8 wysokości ciastem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni
Simply Foodochotę na takie łatwe i szybkie ciasto, bez żadnych mas i skomplikowanych warstw. I nie wiem jak to się dzieje, że takie właśnie zawsze znikają w tempie ekspresowym. Skusicie się i Wy? Składniki: 1 masło 3/4 szklanki cukru szczypta soli mały jogurt naturalny (200 g) 3 szklanki mąki pszennej 4 jajka 1 budyń waniliowy łyżeczka proszku do pieczenia tabliczka
Cynamonowe szczęścietwarogu półtłustego szklanka cukru 1op. budyniu waniliowego pół szklanki oleju 2 szklanki mleka sok z połowy cytryny 1 jajko 4 żółtka ( białka odłożyć na pianę ) Kokosowy wierzch: 6 białek, pozostałych ze spodu i masy serowej pół szklanki cukru 100g wiórków kokosowych Przygotowanie sernika: Spód: Wszystkie składniki zagniatamy, do uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta. Owijamy ciasto folią spożywczą, wkładamy do lodówki
NiePieprz.plmąki gryczanej białej 1 łyżka budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru 200 g twarogu 1 jajko szczypta cynamonu 1 łyżeczka brązowego cukru * Jogurt naturalny (gęsty lub Grecki) , suszona żurawina PRZYGOTOWANIE : Wszystkie składniki miksujemy . W garnku podgrzewamy wodę ze szczyptą soli , kluseczki wrzucamy na wrzątek , po wypłynięciu gotujemy jeszcze 2-3 min (ciasto będzie bardzo delikatne i ciężko
Marcepanowa kuchniamasy z białek i żółtek. Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 25-30 minut. Wystudzony biszkopt przecinamy na 2 części. masa: Mleko gotujemy z mlekiem skondensowanym i wiórkami kokosowymi. Obydwie mąki rozrabiamy w wodzie, dodajemy żółtko i wlewamy do gotującego się mleka z wiórkami. Kiedy masa zgęstnieje (powstanie budyń) zdejmujemy z ognia, dodajemy masło
Bon appetit mon amiechwili udało mi się zrobić foto, ciasto rozeszło się migiem.To wcale nie oznacza , że było smaczne lecz po prostu wspaniałe powiem nie skromnie. Składniki na biszkopt: 5 jajek 10 łyżek cukry 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę budyniową: 2 budynie śmietankowe 2 szklanki mleka masło
Różowa kuchniamigdałowe(są tylko na górną część ciasta). 1/4 szklanki cukru, cukier waniliowy, ziarenka z laski wanilii(opcjonalnie) i pół litra mleka łączymy i zagotowujemy. Pozostałe mleko wlewamy do miseczki, dodajemy obydwie mąki, żółtka i miksujemy. Następnie powoli wlewamy do gotującego się mleka, cały czas mieszając. Gotujemy na wolnym ogniu, aż powstanie gęsty budyń. Pozostawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy z pozostałym
Moje-pitraszeniecałkiem smaczne, orzeźwiające i mocno owocowe. Ciasto o tej samej nazwie i podobnym przepisie znalazłam na 3 blogach (pewnie jest ich więcej): Moje Wypieki , Domowe-wypieki i Kotlet.tv . Moje jednak różni się nieco od każdego z tych przepisów. Składniki: (na blaszkę 20x20cm) MASA SOCZKOWA: 900ml soku przecierowego marchewkowego 150g masła 3 budynie śmietankowe 3 łyżki cukru MASA ŚMIETANOWA
Cakes By Kejt