ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:581/780)

Serniczki z porzeczkami 151

budyń śmietankowy (64g) 2 łyżki cukru trzcinowego szklanka mrożonych czerwonych porzeczek olej kokosowy do smażenia Twaróg rozgnieść widelcem,dodać żółtka,cukier i proszek budyniowy. Dokładnie wszystko wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą twarogową oraz mrożonymi porzeczkami (trochę porzeczek zostawić do dekoracji). Rozgrzać patelnię ,roztopić łyżkę oleju kokosowego i nakładać małe porcje ciasta

Kolorowa kuchnia Elki
Ciasto porzeczkowo-kajmakowe 442

ciasto przełożyć do formy i piec w nagrzanym piekarniku ok. 30 min. w temperaturze 180°C. Pozostawić do ostygnięcia. Przeciąć na pół tak, aby powstały dwa blaty. Przygotować masę budyniową. 1 ½ szklanki mleka i cukier zagotować. Pozostałe mleko wymieszać dokładnie z żółtkami i mąką ziemniaczaną. Dodać do gotującego się mleka, szybko mieszając, aby nie powstały grudki. Chwilkę gotować, aż budyń

Cukiernia Pychotki
Sernik Z Jogurtów Greckich 1901

białek. Z białek ubijamy sztywną pianę, która utrwalamy cukrem. 2. Tymi samymi ubijakami ( od miksera - nie musimy myć ) ubijamy żółtka. 3. Do ubitych żółtek dodajemy olej, jogurty i budynie. Mieszamy wszystko na najwolniejszych obrotach. 4. Na sam koniec dodajemy ubita pianę. Dno foremki wykładamy biszkoptami i wylewamy na nią masę. Pieczemy w 180 stopniach przez około(...)upieczeniu  i wystudzeniu sernika ,szykujemy polewę. W rondelku zagotowujemy kremówkę, odstawiamy ja z ognia i dodajemy do niej połamaną czekoladę, mieszamy do rozpuszczenia. Studzimy i wylewamy na ciasto

Gotowanie...to proste !
Koszyczki orkiszowo sezamowe z marmoladą i „Monte Cottą” 196

upieczeniu koszyczki pozostawiamy do przestygnięcia. Rada: jeśli nie macie 2 takich samych  form do pieczenia babeczek, można je piec stopniowo, ale w tym czasie ciasto przechowujemy w lodówce.  Koszyczki  przechowujemy  w szczelnym pojemniku. MONTE COTTA: Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach zimniej wody. Śmietanę wlewamy  do niedużego garnka, podgrzewamy, dodajemy syrop klonowy i żelatynę. Całość podgrzewamy(...)ciągle mieszając, do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny.  Śmietankę studzimy, dodajemy Monte i dokładnie mieszamy. Całość pozostawiamy do przestygnięcia, a następnie schładzamy w lodówce, konsystencja ma być zbliżona do budyniu. Na dno koszyczków nakładamy marmoladę i pozostałą część wypełniamy  Monte Cottą. Takie koszyczki odstawiamy do lodówki na kilka godzin, albo całą noc. Przed podaniem dodajemy startej czekolady i ziarna

Moniki Smakołyki
Piernikowy sernik 165

ciasta, chyba jedne z niewielu, które jadam, więc z tym wiekszą przyjemnością zabrałam się do jego robienia. Składniki: Spód: około 15-20 pierniczków 70 g masła 2 łyżeczki przyprawy do piernika 1/2 łyżeczki cynamonu Masa serowa: 1 kg sera tłustego trzykrotnie mielonego 1/2 szklanki drobnego cukru do wypieków 2/3 śmietany 30% 4 jajka 1/4 kostki miękkiego masła 1 opakowanie budyniu

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Sernik cytrynowy z puree malinowym (pieczony) 157

Przepis autorski (mój). Sernik smakuje rewelacyjnie i przyznam, że moja mama sama zjadła aż 3/4 ciasta. Przez kilka dni nosiłam jej do szpitala po kilka kawałków i miło było, jak z niewielu rzeczy prosiła właśnie o ten sernik. Przyznam, że z chęcią sama nim bym się objadła, ale niestety za szybko zniknął i nie miałam już czym.  Delikatna nuta(...)/margaryny Masa: 500g  kilkakrotnie mielonego twarogu (może być dobrej jakości z wiaderka) 150g śmietanki 30-36% 3 jajka 190g cukru (można odrobinę mniej) 10g cukru waniliowego 1 opakowanie budyniu waniliowego (40g) 2 łyżki soku z cytryny 1-2 łyżki skórki cytrynowej Dodatkowo: puree malinowe (u mnie gotowe z firmy Zentis ; tak do 10 łyżek) Przygotować spód. Wszystkie składniki dokładnie

Di gotuje
Tort „Jak Po Maśle” na 3. urodziny bloga 240

wbijaj kolejno jajka, ubijając po każdym jajku przez chwilę. Wlej ekstrakt i połącz z masą. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i zacznij dodawać do masy partiami, powoli miksując. Ciasto przelej do foremki i wstaw do piekarnika nagrzanego do 160°C. Piecz przez 60-75 minut do suchego patyczka. Wyjmij i odstaw do wystudzenia. Krem budyniowy (do przełożenia tortu) Laskę(...)zmiksuj ponownie. Mleko zdejmij z ognia, wyjmij wanilię i zacznij szybkim ruchem wlewać gotową pastę, mieszając energicznie zawartość garnka. Garnek wstaw na mały ogień i cały czas mieszając, gotuj budyń, aż zgęstnieje (2-3 minuty). Następnie garnek wstaw do zimnej wody celem wystudzenia, a wierzch przykryj przykrywką lub folią spożywczą, aby nie wytworzył się kożuch. Gdy budyń wystygnie, mikserem ubij

Food Square
TORT PRALINOWY Z BEZĄ, BIAŁĄ CZEKOLADĄ I CZARNĄ PORZECZKĄ 76045

krem pralinowy zachwyca swym smakiem :)  Tort nie jest skomplikowany, robi się go łatwo, choć zajmuje trochę czasu ze względu na chłodzenie budyniu do kremu pralinowego i suszenie bezy, ale naprawdę warto zadać sobie taki trud :) Tort robi ogromne wrażenie i macie moje słowo, ze zachwyci Waszych(...)łyżce, cały czas ubijając.  Teraz dodaj po kolei żółtka, ubijając dokładnie po każdym dodaniu. Przesiane mąki dodaj  do masy i całość bardzo ostrożnie wymieszaj szpatułką. Delikatnie przełóż ciasto do tortownicy. Piecz je w temperaturze  170 stopni C  przez około  25 minut  lub do  tzw. suchego patyczka. Gorący biszkopt wyjmij z piekarnika i pozostaw

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto Cappuccino z Owocami 197

miksujemy z cukrem, mąką, budyniem sypkim i 1/2 szklanki mleka. Resztę mleka gotujemy i wlewamy masę budyniową. Gotujemy budyń. Studzimy. Masło miksujemy na puch, dodajemy po sporej łyżce ostudzonego budyniu. Miksujemy na gęsty krem. Dzielimy na dwie części: do jednej dodajemy sypką  kawę i miksujemy do połączenia składników i zmiany koloru na ciemniejszy.  Nasączenie: 8 łyżeczek kawy cappuccino(...)WYKONANIE: blat biszkoptowy+ nasączenie   ½ kremu z kawą blat biszkoptowy z otworami borówka  i ananas pokrojony w kawałki zalewamy galaretką   ½ kremu bez dodatku kawy biszkopty wycięte z ciasta   owoce brzoskwini i  galaretka brzoskwiniowa Ciasto schładzamy przed podaniem ok. 4 godziny Smacznego

Domowe ciasta
Ciasteczka budyniowe - najlepsze 201

było. Są idealne na Święta, możemy włożyć do puszki i poleżą spokojnie około tygodnia. Dla nas są najlepsze :-) Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: 200 g masła 3 budynie śmietankowe 100 g cukru pudru 300 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 żółtka  1 całe jajko powidło śliwkowe lub marmolada do przełożenia 1. Mąkę razem(...)proszkiem do pieczenia przesiewamy na stolnicę. Dodajemy cukier, proszek budyniowy i posiekane masło, robimy na środku dołeczek i dajemy żółtka oraz całe jajko. Wszystko zagniatamy. ma powstać gładkie, miękkie ciasto.  2. Ciasto dzielimy na 2 - 3 części, pierwszą część musimy rozwałkować na około 3 mm, foremką wykrawamy ciasteczka (pamiętajmy, że jak wykrawamy dół cały, a górę z dziurką, żeby

kruche babeczki
Pychotka (pani Walewska) 180

połową dżemu. Na to wykładamy bezę z połowy składników, delikatnie wyrównujemy powierzchnię i posypujemy częścią orzechów.  Piec 40 min w temp. 160 st. Identycznie postąpić z drugą częścią ciasta.  W przypadku pieczenia dwóch placków jednocześnie, najlepiej wykorzystać termoobieg.  Po upieczeniu wyjąć z formy i wystudzić. Krem: Odlać pół szklanki mleka. Resztę mleka zagotować z cukrami i paroma(...)mleko zmiksować z żółtkami oraz jajkiem, dodać mąki i zmiksować na gładką masę. Wlać do gotującego się mleka i cały czas mieszając, gotować do powstania gęstej masy.  Powstały budyń zdjąć z palnika, przykryć folią spożywczą (tak by dotykała wierzchu masy) u wystudzić. Masło o temperaturze pokojowej utrzeć na puch. Cały czas ucierając, dodawać po łyżce wystudzonego budyniu. W razie

My sweet a life
ŁACIATY SERNIK 212

 Sernik to chyba jeden z najłatwiejszych i najszybszych deserów jaki jest do zrobienia :) Każdemu smakuje, pasuję do każdej okazji i nie da się go nie

Zdrowie i pysznie na talerzu
Kruche Ciastka Z Nutą Cytrynową 149

posmakować większości ;) Zapraszam :) Składniki na 2 blaszki ciastek: 125 gr masła skórka oraz sok z 1/2 cytryny 100 gr cukru pudru 2 żółtka 200 gr mąki pszennej 1 cały budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru (47 gr) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1. Masło wraz z cukrem miksujemy na puszysta masę, następnie dodajemy po jednym żółtku. 2. Cytrynę myjemy(...)sparzmy. Ścieramy skórkę, wyciskamy sok i dodajemy do naszej maślanej masy. Partiami dodajemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i całość miksujemy na najwolniejszych obrotach do połączenia się składników (ciasto jest dość luźne). Gotowe ciasto chowamy do woreczka i schładzamy przez około 2-3 godziny. Ja schładzałam przez 1 godz w zamrażalce, a druga godzinę leżało sobie w lodowce

Gotowanie...to proste !
Czekoladowe muffinki z choinkami 165

blogu ale dzisiejsze będą prawdziwie świąteczne:) Zrobimy krem budyniowy, który wykorzystamy do choinek. W przepisie pomoże nam tym razem firma HELIO, od której otrzymaliśmy przesyłkę pełną słodkości do ciast. W tym przepisie użyłam wiórek kokosowych, idealnie nadających się do imitacji śniegu:) Skoro nie leży za oknem zrobimy go w kuchni:) godzina około 15 babeczek Przepis na muffinki czekoladowe z Oreo(...)znajdziecie TUTAJ Oczywiście, możecie skorzystać z innego przepisu. Wszystkie przepisy na nasze babeczki tutaj: MUFFINKI A teraz zajmijmy się składnikami na dekorację i krem: 150 g masła 1 budyń waniliowy 4 łyżki cukru 1,5 szklanki mleka zielony barwnik spożywczy czekoladowe gwiazdki dowolne, jadalne ozdoby lukier (można skorzystać z przepisu: TUTAJ) wykonanie: Babeczki upiec jak w przepisie. Dobrze wystudzić. Odlać

Ania i Marcin gotują
Biszkoptownik kolorowy 188

Piękne kolorowe i bardzo smaczne ciacho, sprawdzi się nie tylko od święta ;) U mnie posłużyło za torcik na moje urodzinki ;) Biszkopt rzucany: 5 jajek 3/4 szkl

Gotowanie...to proste !
Pudding daktylowy z sosem krówkowym 145

Pudding daktylowy z sosem krówkowym to pyszny i rozgrzewający deser na zimowe, mroźne dni. Pudding pieczony wraz z parą wodną ma zupełnie inną konsystencję od tradycyjnych ciast. Jest mazisty i niesamowicie wilgotny. Dzięki sporej ilości daktyli jest słodki i karmelowy w smaku. Szczególnie smaczny jest podany na gorąco! Pudding daktylowy z sosem krówkowym: 200 g suszonych daktyli Bakalland 2/3 szklanki(...)drobnego cukru trzcinowego + 1 łyżka 1/2 łyżeczki sody 2 ekologiczne jajka ok. 1/3 kostki miękkiego masła (70 g) 1 szklanka mąki (150 g) 2 płaskie łyżki budyniu o smaku krówki Delecta 1 i 1/3 szklanki mleka listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Daktyle drobno siekamy (można też rozdrobnić w malakserze). Wkładamy do rondelka i zalewamy

Poezja smaku
Pączki 140

Pączki Pączki zazwyczaj jemy w tłusty czwartek i wtedy też je robimy. Myślę, że czasami nie zaszkodzi zrobić na niedzielę. Możemy je zrobić z czym tylko lubimy, z marmoladą, budyniem, nutellą czy innymi kremami. Składniki: 600 g mąki  3 jajka 100 g roztopionego masła 70 g cukru 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki octu, spirytusu bądź wódki 250 ml letniego(...)suchych drożdży olej do smażenia nadzienie... jakie kto lubi Mąkę przesiewamy, mieszamy z suchymi drożdżami i łączymy z pozostałymi składnikami. Wyrabiamy dodając pod koniec rozpuszczony tłuszcz, aż ciasto będzie miękkie i gładkie (można wyrabiać z użyciem miksera). Wyrobione ciasto uformować w kulę i umieścić w oprószonej mąką misce. Całość przykrywamy i pozostawiamy w ciepłym miejscu aż podwoi swoją objętość

Pelusiowa Kuchnia
delikatny tort z malinową nutką 605

dodajemy cukier oraz żółtka, nie przerywając miksowania. Dodajemy barwnik i ponownie miksujemy.Mąkę pszenną łączymy z mąką ziemniaczaną, przesiewamy przez sito. Dodajemy do ubitych jajek mieszając delikatnie łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę o średnicy 25 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C z termoobiegiem. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia a następnie wyciągamy(...)tortownicy i odstawiamy najlepiej na min. 12 godz. Po tym czasie kroimy na 2 części. składniki na krem budyniowy: 500 ml mleka 6 żółtek 1 szklanka cukru 1 budyń śmietankowy 300 g masła opcjonalnie: 50 ml wódki lub spirytusu wykonanie: 1 szklankę mleka zagotowujemy z cukrem, budyń oraz żółtka miksujemy z pozostałym mlekiem. Do gotującego mleka wlewamy budyń z żółtkami

Domowy Smak Jedzenia