ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:583/780)

Mufiny z masą makową z białego maku 116

dowolnego nadzienia np, ugotowanego budyniu, jakiegoś dżemu lub tak jak u mnie masa makowa z białego maku.Zostało mi trochę takiej masy od rogalików marcińskich .Do upieczenia mufinek użyłam mąki szymanowskiej Polskie Młyny.   Mąka szymanowska  -un iwersalna, jasna mąka wysokogatunkowa. Idealna do codziennego zastosowania w kuchni. Sprawdzi się podczas przygotowywania wszelkiego rodzaju ciast drożdżowych, piaskowych, parzonych i kruchych

Moje domowe kucharzenie
Sernik z limonką i melisą 163

Lekko kwaśny, orzeźwiający, delikatny i kremowy sernik z serków homogenizowanych z dodatkiem limonki oraz melisy. Składniki: 300 g serka waniliowego homogenizowanego, 2 jajka, 100 ml jogurtu

Lena Gotuje
Ciasto Kubuś 207

Bardzo smaczne, lekkie ciasto. Lubią je i dorośli i dzieci. Ładnie się prezentuje, można je robić w zwykły dzień i od święta. Biszkopt: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa kubusiowa: 900 ml soku kubuś o smaku marchewkowym 3 budynie waniliowe 3 łyżki cukru Masa śmietanowa

Kuchnia u Bietki
Przepis #190 🎄 Cynamonowy sernik - bez spodu 143

jajka. Miksujemy. Na koniec wsypujemy budyń oraz cynamon i ponownie miksujemy wszystko na jednolitą, gładką masę. Tak przygotowaną masę przekładamy do foremki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50-60 minut. Po tym czasie sernik pozostawiamy do wystudzenia. Sernik dekorujemy polewą -  w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę oraz olej kokosowy . Polewamy ciasto. Sernik najlepiej smakuje schłodzony przez

Health-Fit-Life
CIASTO "SNICKERS" 170

dodać pozostałe składniki.Zagnieść ciasto i podzielić na 3 części. Każdą część rozwałkować.Dwie części upiec oddzielnie w piekarniku po około 10 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.  Orzechy wymieszać z miodem, margaryną i cukrem, rozgrzać do momentu połączenia. Położyć  na surowy placek numer 3 i upiec. Wykonanie kremu budyniowego: Dwa opakowania budyniu ugotować w dwóch szklankach mleka

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Babeczki waniliowe z budyniem 165

studzimy. W między czasie robimy budyń – tak jak na opakowaniu tylko na 400 ml plus łyżka masła. Do zimnego masła dodajemy jajko, aromat waniliowy i mleko.  Mieszamy. W drugiej misce suche składniki (mąka, cukier,cukier z prawdziwą wanilią, proszek do pieczenia). Łączmy suche i mokre składniki. Do foremek wykładamy dużą łyżkę masy na ciasto, następnie łyżeczką masę budyniową

Lena Gotuje
Sernik z rosą 184

wszystkich składników zagniatamy kruche ciasto i odkładamy do lodówki na co najmniej 30 minut, im dłużej tym lepiej.  Schłodzony spód wałkujemy na wielkość blaszki (u mnie 23x35 cm) i zapiekamy na złoty kolor, ok 10-15 minut w 180 st. C  Masa serowa: 1 kg dobrego twarogu 4 żółtka szklanka cukru 2 budynie 2 szklanki mleka pół szklanki

Cynamonowe szczęście
Sernik z jagodami 312

batoników, w małym kawałku domowego ciasta cukru jest  naprawdę niewiele. A więc nie bójmy się słodzić, róbmy to z głową! Więcej na ten temat poczytasz TUTAJ ;) Spód: 225 g ciasteczek owsianych lub herbatników 100 g rozpuszczonego masła Sernik: (składniki w temp. pokojowej) 1 kg serka z wiadereczka 1 szkl cukru kryształu Królewskiego 1 budyń śmietankowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Smakołyki Asi
Kokosowy sernik z ananasem na czekoladowym spodzie (wegański!) 137

wyznaczonym czasie wyjąć schłodzone ciasto z lodówki, ponakłuwać spód widelcem i podpiekać przez ok. 15-20 minut w temp. 20 stopni C. W tym czasie przygotować ,,serowe" nadzienie.  sernikowe nadzienie  200 g kaszy jaglanej 400 ml mleczka kokosowego light ok. 100 g cukru pudru lub innego słodzidła łyżka roztopionego oleju kokosowego opakowanie budyniu waniliowego wiórki kokosowe + ananas

Kuchnia Ellie
Sernik gotowany 432

mieszamy, aż do uzyskania konsystencji budyniu. Blaszkę o wymiarach ok. 30x25 cm wykładamy papierem do pieczenia i układamy pierwszą warstwę herbatników. Wylewamy na nią połowę gorącej masy serowej, układamy drugą warstwę z herbatników i wylewamy resztę masy. Na wierzchu układamy trzecią warstwę z herbatników. Gdy masa serowa nie będzie już gorąco to przekładamy ciasto do lodówki- najlepiej na całą

Aga w kuchni
Rurki z kremem budyniowym 588

najszerszej strony rurki, tak by ciasto zachodziło na siebie. Piec w rozgrzanym do 200st C piekarniku na złoty kolor (max. 1/2 godz). Wystudzić. 2. 1/2 szklanki mleka rozmieszać z mąką ziemniaczaną, pozostałe mleko zagotować rozpuszczając w nim cukier kryształ oraz cukier wanilinowy. Do gotującego się wlewamy wolnym strumieniem mieszankę mleka z mąką. Mieszamy budyń, by nie było grudek aż zgęstnieje

Kuchnia w czekoladzie
Sos czekoladowy do deserów. 174

     Co zrobić, żeby deser smakował obłędnie? Dodać do niego czekoladę! Jeśli też tak uważacie mam dla Was wspaniały przepis na sos czekoladowy, idealny

Rozpustne gotowanie
ekspresowe ciasteczka z ciasta francuskiego i świeżymi owocami 1494

opakowania gotowego ciasta francuskiego wykonanie: Ciasto rozwijamy, tniemy na kwadraty. Rogi każdego kwadratu zawijamy do środka, dociskamy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. przez ok. 15 – 20 min., aż ciastka się zrumienią. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. składniki na krem: 375 ml mleka 1 budyń waniliowy 2 łyżki cukru

Domowy Smak Jedzenia
Serce Fit Cake 197

SKŁADNIKI: 6 białek z jajek 3 żółtka 2 miarki kazeiny (zazwyczaj są w opakowaniu) 30 g płatków owsianych 30 g otrąb 200 ml jogurtu greckiego 2

ClauditteMissCooking
Babeczki kakaowe z kremem 138

zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce.2. Ciastem wylepiamy foremki, pieczemy w 180 st. C przez  20 minut. Studzimy.3. Robimy krem: połowę mleka zagotowujemy, a resztę mleka mieszamy z mąkami i cukrem. Mieszaninę wlewamy na gotujące się mleko, cały czas mieszamy, aż zrobi się gęsta masa. Studzimy.4. Miękką margarynę miksujemy, dodajemy partiami ostudzony budyń, krem przekładamy do szprycy, dekorujemy babeczki

Kuchnia domowa Ani