ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:570/780)

SERNIK Z MLEKIEM W PROSZKU 275

Serniki, to ciasta które na świątecznym stole być muszą. Dlaczego? tego nie wiem, ale dbam o to , żeby ta niepisana tradycja była zawsze zachowana. Tym razem zapraszam na sernik z mlekiem w  proszku, delikatny i pyszny.  Składniki: 1 kg sera w wiaderku 6 jajek 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 opakowania budyniu śmietankowego 2 łyżki mąki

Z Majeczką w kuchni
Ptysie śnieżynki z kremem 157

ziemniaczana - 2 płaskie łyżki mąka pszenna - 1 łyżka ew. spirytus - 3 łyżki CIASTO: woda- 1/2 Litra mąka pszenną - 1 pełna szklanka masło- 15 dag sól- szczypta jajka - 5 szt cukier – 1 łyżka LUKIER: cukier puder- 3 łyżki woda -1 łyżka cukier waniliowy -1 łyżeczka Wiórki kokosowe   CIASTO: Wodę wlać do garnka, posolić, dodać margarynę cukier i doprowadzić do zagotowania(...)szprycy wyciskamy porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego zostawiając miedzy jedną, a druga porcją odstępy. Piec ok 20 min w 200 st C.   KREM: W 3/4 szklance mleka wymieszać obie mąki, resztę mleka zagotować z cukrem, gdy zacznie wrzeć wlać roztwór i energicznie mieszamy, następnie zmniejszamy ogień cały czas mieszając, aż będzie gładki i gęsty budyń. Zdejmujemy ogień z płomienia

przepisy- Milki
Sernik wspaniały -na jogurtach greckich.przepis od rodzinny 242

Fakt że jest wspaniały bo mało pracy i nie trzeba ważyć składników. Nie mówię tu już o smaku sernika . podaje składniki 2 duże jogurty greckie o

Moje Wyroby
Mini tarty cytrynowe 143

ciasto kruche stygnie przygotowujemy krem cytrynowy. W rondelku z grubym dnem rozmieszać jajka trzepaczką. Dodać cukier, sok wyciśnięty z cytryn oraz otartą skórkę i masło. Wszystko wymieszać i delikatnie podgrzewać na małym ogniu cały czas lekko ubijając trzepaczką. Nie dopuścić do powstania grudek ani do zagotowania. Gdy masa zgęstnieje do konsystencji budyniu zdjąć z ognia i wylać na wystudzone tartaletki

Gotujemy i jemy
Cytrynowiec 1135

prostu pyszne! Ciasto „Cytrynowiec” to delikatny biszkopt przykryty masą budyniową przygotowywaną na bazie soku z cytryny, oraz cytrynową pianką z bitej śmietany, mascarpone i cytrynowej galaretki. Smakuje każdemu, zarówno dzieciom jak i dorosłym. Biszkopt: 4 jajka 1/2 szkl. cukru 3/4 szkl. mąki tortowej szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy: 2 budynie śmietankowe 1/2 szklanki soku

Smaki Na Talerzu
MIGDAŁOWIEC 192

Składniki:   1 l mleka 2 duże paczki herbatników   3/4 szklanki cukru    1 cukier waniliowy   25 dag masła   1/2 l śmietany

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Mini-serniczki kajmakowe na biszkoptach. 187

zjeść niż kawałek ciasta. Upieczcie, a na pewno Wam posmakują, u mnie znikały bardzo szybko, a to znaczy, że smakowały. Zapraszam :) Składniki: Masa serowa: 50 dag sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 3 małe jajka pół szklanki cukru pół szklanki śmietanki kremówki 30 % 2 kopiaste łyżki masy krówkowej o smaku kajmaku 2 budynie waniliowe ( bez cukru

Izabelawkuchni
CIASTO ADWOKATA 213

ciasto urzeka swoją prostotą i łatwością w przygotowaniu. Miękkie biszkopty przełożone kremem krówkowym o smaku adwocata to połączenie idealne. W sam raz na wszelkie uroczystości lub po prostu jako dodatek do niedzielnej kawy. Polecam :) SKŁADNIKI: BISZKOPT   Z TEGO PRZEPISU KREM: 30 dag masła w temp. pokojowej 1,5 szklanki mleka 1 budyń śmietankowy lub waniliowy puszka masy krówkowo adwokatowej

Pani na deser
Sernik gotowany na herbatnikach w 15 minut 336

Sernik ten robi się bardzo szybko, pokusiłabym się nawet o stwierdzenie że błyskawicznie. Trzeba jednak trochę poczekać na rezultaty bo herbatniki muszą zmięknąć, inaczej są niesmaczne

Moje Małe Czarowanie
Stefanka czekoladowa-bez pieczenia 577

następnie dodajemy porcjami budyń,cały czas miksując na gładką masę,na koniec miksowania dodajemy rum,jeszcze chwilkę mieszamy. Blachę 25x36 cm  wyłożyć folią aluminiową(potem łatwiej je wyjmiemy) w blaszce układamy pierwszą warstwę herbatników ,na to 1/3 masy znowu herbatniki,i kolejną część masy,znowu herbatniki,trzecią część masy i na wierzch ostatnie herbatniki,ciasto dajemy do lodówki żeby

Swojskie jedzonko
Blog Roku 2015 i Błyskawiczny sernik tiramisu wg Aleex 203

kwestia smaku. To doskonałe ciasto na różne okazje: jest podzielne, efektownie wygląda i przede wszystkim przygotowuje się je w kilka minut. No i jeszcze jedno – wspaniale smakuje. Koniecznie je wypróbujcie, jeśli nie w ten weekend, to przy najbliższej okazji. Naprawdę warto. Polecam. Składniki: • 1 kg twarogu trzykrotnie mielonego • 250 g mascarpone • 1 szklanka cukru • 1 budyń waniliowy w proszku

W mojej kuchni
Naleśniki owsiane z bananem, masłem orzechowym i czekoladą 196

owsianek i budyni. Nic tylko zajadać :) Naleśniczki są odchudzone jak tylko mogą być, ale trening przed lub po ich zjedzeniu jak najbardziej zalecany! :) ...zabrakło czekoladki :( Składniki: 2 jajka 100 g mąki owsianej lun zmielonych płatków 250 ml mleka Rozgrzać patelnię. Wszystkie składniki zmiksować i odstawić na 10 minut. Na patelnię wylewać małą chochelkę ciasta i smażyć na złoto. Odkładać

Chocolate Muffin Blog
Lodowiec 191

Było moim pierwszym ciastem na zimno, które jako nastolatka robiłam setki razy. Przepis pochodzi z moich własnych, dawnych notatek. (Tortownica około 21 cm) Masa: 200-250g masła śmietankowego (w oryginale jest kostka, ale śmiało można dodać 200g; nie zastępujcie go margaryną) 4 żółtka 3/4 szklanki cukru (nie co mniej) 1 szklanka mleka 1 budyń śmietankowy/waniliowy 2-3 łyżki

Di gotuje
Deser ambasador 175

Przedstawiam deser ze znanego ciasta "ambasador" :) Ale zamiast brzoskwiń dodałam wiśnie. Deserki przygotowałam podczas długiego oczekiwania na "tę" wiadomość. Przy okazji, z nudów poszukałam od tygodnia zaginionego pilota (był pod łóżkiem) ! Ale nie dostałam "tej" wiadomości :( wieczór spędziłam sama zajadając deser... Składniki: 1 kostka masła (200 g) 1/2 szklanki ksylitolu albo cukru 4 żółtka 1 budyń waniliowy 1,5 szklanki

Bon Appetit Małgorzaty
Ptysie śnieżynki z kremem 125

szprycy wyciskamy porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego zostawiając miedzy jedną, a druga porcją odstępy. Piec ok 20 min w 200 st C.  MASA: W 3/4 szklance mleka wymieszać obie mąki, resztę mleka zagotować z cukrem, gdy zacznie wrzeć wlać roztwór i energicznie mieszamy, następnie zmniejszamy ogień cały czas mieszając, aż będzie gładki i gęsty budyń. Zdejmujemy ogień z płomienia

Camilla w kuchni
Placuszki z serka wiejskiego 174

łyżki budyniu waniliowego bez cukru 0,5 łyżeczki stewi 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia jako dodatek użyłam serek homogenizowany i dżem niskosłodzony Sposób przygotowania: Od serka odlewamy śmietankę i wszystkie składniki mieszamy razem rozgrzewamy teflonową patelnie przecierając ja lekko ręcznikiem papierowym nasączonym oliwą z oliwek wykładamy na patelnie po jednej łyżce ciasta na placuszek, smażymy dość

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sernik z brzoskwiniami 390

 Łatwy do wykonania i pyszny sernik z brzoskwiniami, na spodzie z herbatników i orzechów włoskich. Składniki:      Masa serowa 1 kg sera twarogowego

Kuchcik gotuje
Sernik z borówkami 453

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Od dawna marzył mi się sernik z borówkami. Postanowiłam więc upiec pyszny, puszysty sernik z dodatkiem borówek, które wg

Marta Gotuje
Kokosowo – malinowa fantazja 227

przez przypadek, bo jak bloger spać nie może, to kreuje w głowie nowe przepisy. Potem rano wstaje, biegnie do sklepu po maliny i piecze. Efekty bezsenności przelane na pyszne ciasto, idealne do popołudniowej kawy. Napisz recenzje Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 1 hr Czas gotowania 40 min Czas przygotowania 1 hr 40 min Czas przygotowania 1 hr Czas gotowania(...)Blat kokosowy 4 białka 120 g cukru 150 g wiórek kokosowych szczypta soli Krem budyniowy 400 ml mleka kokosowego 150 ml mleka 60 g cukru 200 g masła 2 budynie śmietankowe 2 łyżki spirytusu 1/2 łyżeczki ekstraktu kokosowego Masa malinowa 600 g malin * 65 g cukru 2 łyżki wody 100 g galaretki malinowej Biszkopt Białka oddzielamy od żółtek. Do białek

Wędrówki po kuchni
Tort marchewkowy z kremem pomarańczowym 182

dodac dodac starta marchewke oraz 1/3 piany z bialek i delikatnie przy pomocy szpatulki wymieszac.Dodac reszte piany,.migdaly z proszkiem do pieczenia i 50 g maki ,wymieszac.wypelnic foremke przygotowanym ciastem,wyrownac gore szpatulka i piec 45 minut w 180°C.studzic na kratcePRZYGOTOWANIE KREMU:zelatyne namoczyc w zimnej wodziewycisnac sok z 3 duzych pomaranczy.Przecedzic przez sitko,by pozbyc sie klaczkow.Mozna wykorzystac(...)rondelku i mocno podgrzac.Mieszajac sok rozga wlac przygotowany budyn i mieszajac calosc zagotowac namoczona zelatyne rozpuscic w 2-3 lyzkach goracej wody.Dodac do rozpuszczonej zelatyny kilka lyzek przygotowanego budyniu,wymieszac i polaczyc z calym pozostalym budyniem,by uniknac powstania grudek.Mase budyniowa z zelatyna odstawic do przestudzeniaubic dobrze schlodzona smietanke smietane.Porcjami dodawac do wystudzonego budyniu sztywna smietanke i za kazdym razem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto Rafaello na krakersach (bez pieczenia) 108

pojawił się jeszcze na blogu. Zatem nadrabiam to niedopatrzenie i dzielę się z Wami tą prostą recepturą na pyszne słodko-słone ciasto Rafaello bez pieczenia. Smacznego! Wielbicielom kokosu polecam czekoladowo-kokosowe ciasto , kokosowo-owsiane ciasteczka . Amatorom ciast bez pieczenia polecam tartę Snickers , tartę z czekoladowym kremem z awokado , jagielnik z brzoskwiniami . Składniki (tortownica o średnicy 24 cm): Spód: 1 opakowanie(...)minut, żeby zmiękło. Mleko, cukier, mąkę i cukier waniliowy wrzucamy do garnka i mieszamy najlepiej trzepaczką. Stawiamy na mały ogień i cały czas mieszamy (BARDZO WAŻNE) do uzyskania konsystencji budyniu. Odstawiamy do ostygnięcia. Następnie, dodajemy ciepłe masło i wiórki kokosowe i ucieramy mikserem na jednolitą masę. Na dnie tortownicy (lub innego naczynia) układamy warstwę krakersów na to wykładamy połowę masy

Lamarida.pl
Ciasto Shrek 173

Niedziela bez ciasta? Na pewno nie.. dziś zachęcam do wypróbowania bardzo znanego w internecie ciasta "Shrek". Naprawdę warto :) Ciasto Shrek Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style(...)latin;} Składniki: Na biszkopt: 3 jajka 1/3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej ½ szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa Kubusiowa: 900 ml soku Kubuś( zielony) 2 budynie waniliowe/śmietankowe Masa śmietanowa 250 ml śmietanki 30-36% 1 galaretka agrestowa Dodatkowo 2 opakowania delicji Polewa czekoladowa(domowa/kupna) Sposób wykonania: Biszkopt:  Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy

Smaki Natalii
Fit tarta jabłkowa 172

waniliowym lub czekoladowym ( można pominąć ) Nadzienie do tarty: 4 średniej wielkości jabłka ( najlepiej kwaśne ) 2 jajka 1 łyżka cukru trzcinowego ( można pominąć lub dodać słodzik ) 1 łyżeczka cynamonu 1 budyń waniliowy  1 łyżka odżywki białkowej waniliowej ( można pominąć ) Przygotowanie tarty: 1 . Daktyle zalać gorącą wodą, odstawić na 10 minut.  2 . Ugotowane i ostygnięte płatki jaglane zmiksować z namoczonymi(...)daktyli - gdyby masa była zbyt zwięzła. 3 . Do zmiksowanych płatków jaglanych dodać pozostałe składniki, czyli - mąkę kokosową, wiórki kokosowe, kakao, masło orzechowe i odżywkę. Składniki wymieszać, najlepiej ręką. Powstałym ciastem wylepić dno i boki blachy do tarty o średnicy 26-28 cm. 4 . Obrać jabłka. Obrane pokroić w kostkę o wymiarach około 1-1,5 cm. Jabłka oprószyć cynamonem

kolorowotorcikowo