ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:562/780)

tort makowy 82

Głosów:10    Średnia:5/5] składniki na ciasto makowe: 200 g suchego maku 120 g mąki orkiszowej lub pszennej 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej 6 jajek (białka oddzielone od żółtek) 3 łyżeczki zmielonych migdałów 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier a następnie żółtka. Mąkę orkiszową lub pszenną przesiewamy z ziemniaczaną(...)Suche składniki dodajemy do masy jajecznej i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy (ok. 22cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczonej, samo dno). Pieczemy do tzw. suchego patyczka przez ok. 45 min. w 170-180 st. C. Wystudzony biszkopt przekrawamy na trzy blaty. składniki na krem: 400 ml mleka 1 budyń waniliowy 1 żółtko 1 łyżka mąki orkiszowej lub pszennej

Domowy Smak Jedzenia
Ptysiowe łabędzie 119

mocno rośnie). W takiej samej ilości, co okrągłe porcje ciasta wyciskamy haczyki, posłużą nam za głowę i szyję łabędzi. Piec w temperaturze 200ºC przez około 20 - 30 minut. Po upieczeniu wystudzić, przekroić wzdłuż. Krem:  Żółtka, mąki rozmieszać w pół szklanki mleka. Pozostałą część mleka zagotować z cukrem waniliowym. Ugotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć na puszysty krem. Po trochu dodawać

Słodki Zakątek
Rurki z kremem czekoladowym 127

radełkiem długie paski, które nawijamy na metalowe rurki. Wierzch ciasta smarujemy białkiem i posypujemy niewielką ilością cukru. Piec w temp 180 o C przez ok 15-20 minut do momentu zezłocena. Krem:  W 100 ml mleka wymieszać mąkę. Resztę wraz z czekoladą i cukrem zagotować. Wlać miksturę i ugotować budyń. Margarynę lub masło utrzeć z cukrem pudrem, dodawać stopniowo

Słodki Zakątek
Półfrancuskie rurki z kremem z białą czekoladą 125

radełkiem długie paski, które nawijamy na metalowe rurki. Wierzch ciasta smarujemy białkiem i posypujemy niewielką ilością cukru. Piec w temp 180 o C przez ok 15-20 minut do momentu zezłocena. Krem:  W 100 ml mleka wymieszać mąkę. Resztę wraz z czekoladą i cukrem zagotować. Wlać miksturę i ugotować budyń.  Margarynę lub masło utrzeć z cukrem pudrem, dodawać

Słodki Zakątek
Sernik z żurawiną 152

Żurawina jest bardzo zdrowa i polecam dodawać ją do ciast i nie tylko. Sernik nie jest przesłodzony, bo kwaskowa żurawina równoważy smaki. spód: 160 g ciastek kakaowych 50 g masła mus żurawinowy: 20 dkg żurawiny świeżej 1 cytryna 3 łyżki cukru trzcinowego sernik: 1 kg sera półtłustego twarogu 1 budyń waniliowy 1 łyżka skórki pomarańczowej kandyzowanej tartej 3/4 szklanki cukru

wesoła kuchnia
Krem pomarańczowo- miętowy 166

dodatkiem syropu trzcinowego oraz mięty. W pozostałym napoju rozpuszczamy budyń oraz wsypujemy galaretkę. Mieszamy, a następnie przelewamy do gotującego się soku, skąd wcześniej wyjmujemy miętę. Dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki margarynę oraz białą czekoladę. Mieszamy do momentu zgęstnienia sosu. Gotowy krem zostawiamy do lekkiego przestudzenia i wykorzystujemy do naszych ciast i tortów.  Już jutro jeden z pomysłów na jego

Kuchnia w czekoladzie
Piernikowe naleśniki z pomarańczą 133

jajka 1 łyżka przyprawy do piernika 2 łyżki budyniu czekoladowego bz dodatku cukru 0,5 szklanki mleka 0,5-1 łyżeczka stewii nadzienie: około 4 pomarańcze + 2 łyżki miodu Sposób przygotowania (2 porcje - 4 naleśniki):  Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy smażymy naleśniki (około 0,5 chochli od zupy ciasta na jednego naleśnika), dość długo smażymy jedną stronę

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
2 skuteczne sposoby jak schudnąć po świętach. Dieta dunkana, dieta kopenhaska czy dieta bezglutenowa? Część 1 160

ciacha? Proszę bardzo! Dzisiaj moje dwa ulubione ciasta -  pyszne i niskokaloryczne. Łatwe, tanie i szybkie do zrobienia. Bezglutenowe, bez mąki, bez margaryny. Ja zrobię obydwa :)  Wystarczy wybrać i kliknąć zdjęcie: Zapraszam Cię też na:  kasza jaglana przepisy . Mazurkowy Keks   Świąteczny Jabłecznik I dorzucę jeszcze mój ulubiony dietetyczny budyń ... Budyń z kaszy jaglanej A może jednak dieta

IzaGotuje
ROGALIKI BUDYNIOWE 179

masła (ja dałam roztopione) 95g cukru 2 żółtka 1 budyń waniliowy bez cukru (35g) 2 łyżki mleka 1 op. cukru wanilinowego Dodatkowo: 1 białko cukier wymieszany z cukrem wanilinowym Wykonanie:  Żółtka zmiksować z cukrem i cukrem wanilinowym, dodać pozostałe składniki i miksować do momentu połączenia się składników. Następnie zawinąć ciasto w folię spożywczą lub aluminiową i włożyć do lodówki

Walijskie Pichcenie
Czekoladowy sernik bez sera 227

upiekłam czekoladowego sernika bez sera.  Najbardziej delikatne ciasto jakie kiedykolwiek jadłam a w dodatku o smaku czekoladowym. Dla mnie wręcz idealne, zresztą to nie tylko moje zdanie ;-) Wzorowałam się tak jak poprzednio na przepisie z tej Strony Składniki:  5 jajek  1 i 1/2 szkl. cukru pudru  2 budynie śmietankowe (40 g) 4 czubate łyżki kakao

Na słodko lub wytrawnie
3 Bit 165

się przyznać, że pierwszy raz robiłam te ciasto i jak na ten pierwszy raz to najgorzej mi chyba nie wyszedł :) Wygląd jak wygląd, ale w smaku był boski ! :) Następnym razem dam więcej śmietany, bo jednak wyszło jej według mnie za mało :) No i oto on ! :)Składniki:2 budynie śmietankowe1/2 l. mleka3 łyżeczki żelatyny1 galaretka cytrynowamleko skondensowane

charlotte gotuje
3 BIT 258

Kochani,dzis zrobimy ciasto - 3 BIT - jest proste, a przede wszystkim bez pieczenia! I kazdemu sie uda a radosc z takiego 3 Bit-a jest ogromna- szczegolnie radosc dzieciakow bezcenna. Skladniki -  ok.400 g herbatnikow- petitki krakersy puszka masy krowkowej kostka masla 2 budynie smietankowe bez cukru pol litra smietanki kremowki do ubijania 30 % 2 fixy do smietany tabliczka gorzkiej

Z Kuchni Do Kuchni
Prosty deser truskawkowo-żurawinowo waniliowy 152

Ostatnie ciasto się skończyło a jakoś nie miałam ochoty na specjalne długie pieczenie za to na owocowy deser jak najbardziej. Tym teraz postanowiłam wziąć na tapetę truskawki. Zmiksowane truskawki z kawałkami żurawiny i już mamy pyszny sok. Do tego waniliowy gęsty budyń i już mamy przepis na pyszny deser.  Składniki na 3 pucharki 20 dkg truskawek garść żurawiny kisiel

ciastkarnia na kruchym spodzie
Tato...Słoneczne ciasto ANANASEK. 265

niczym i nie obkładam papierem.  Ostrożnie wyłożyłam ciasto.  Piekę w 160-170 stopniach przez około 30-40 minut (patyczkiem sprawdzam, czy się upiekł).  Na chwilę zostawiam go w piecu, żeby nie upadł, po czym wyjmuje i zostawiam, aby dobrze wystygł. krem: 1/2 litra mleka łyżka mąki1 budyń śmietankowy 4 łyżki cukru 1/2 kostki margaryny  Ugotowałam

W kuchni Karmel-itki
Sernik z mlekiem w proszku 150

czyli podstawowy składnik ciasta, był tłusty. Tłuszcz jest nie tylko nośnikiem smaku, ale pozwoli także uzyskać „mokry” sernik, a takie są najlepsze – przyznaje Celina Nierodkiewicz”. Sernik z mlekiem w proszku, to jedna z wielu odsłon tego popularnego wypieku. Składniki na formę 35 x 26 cm: - 1 kg sera z wiaderka - 8 jaj (rozmiar L) - 2 budynie śmietankowe bez cukru(...)białek) - 25 szt. herbatników (popularne „petitki”) Dodatkowo: - cukier puder do oprószenia Ser z wiaderka miksujemy z żółtkami. Cały czas ucierając, partiami dodajemy mleko w proszku, mąkę pszenną i budynie śmietankowe. Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem waniliowym. Ubitą - przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy łyżką. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier. Ubite przekładamy

mojewypiekiinietylko
Sernik z mlekiem w proszku 329

czyli podstawowy składnik ciasta, był tłusty. Tłuszcz jest nie tylko nośnikiem smaku, ale pozwoli także uzyskać „mokry” sernik, a takie są najlepsze – przyznaje Celina Nierodkiewicz”. Sernik z mlekiem w proszku, to jedna z wielu odsłon tego popularnego wypieku. Składniki na formę 35 x 26 cm: - 1 kg sera z wiaderka - 8 jaj (rozmiar L) - 2 budynie śmietankowe bez cukru(...)białek) - 25 szt. herbatników (popularne „petitki”) Dodatkowo: - cukier puder do oprószenia Ser z wiaderka miksujemy z żółtkami. Cały czas ucierając, partiami dodajemy mleko w proszku, mąkę pszenną i budynie śmietankowe. Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem waniliowym. Ubitą - przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy łyżką. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier. Ubite przekładamy

mojewypiekiinietylko
Ciasto Seropianka: serowo-cytrynowa pianka na biszkoptach 147

Napiszę tak: Przepis skradziony z bloga: klik   tak ciasto smacznie wyglądało że musiałam je zrobić :) Muszę przyznać ,że autorce przepisu bo tak trzeba przyznać, pianka wyszła o wiele wyższa ale to pewnie dlatego ,ze ja poskąpiłam w białkach bo mi nad zwyczajniej w świecie ich brakło... dlatego warto wejść zobaczyć jak wyszło autorce ciacho. Podam oryginalne składniki(...)nawiasie jednak ciut zmienione pod mój przepis Składniki: 1 litr gęstego jogurtu greckiego (moje proporcje 800 ml greckiego 100 ml jogurtu naturalnego) 2 budynie śmietankowe ( z prawdziwą wanilią) 5 jajek ( osobno białka i żółtka ) 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1/4 szklanka oleju  1 opakowanie biszkoptów ( około 200 g) skórka otarta z dużej cytryny sok z jednej małej

W Moim Magicznym Domu
Tort cytrynowy 230

wyłożyć papierem do pieczenia. Boków nie smarować. Wlać ciasto i piec w 180 stopniach C około 35 minut do tzw suchego patyczka. Wyjąć i wystudzić. Podzielić ciasto dwa blaty. Z górnej części blatu skroić delikatnie górę. Pokruszyć ją palcami na drobno. Posłuży do dekoracji boków  tortu. cytrynowy krem sok wyciśnięty z 3 cytryn 2 żółtka 2 jajka 3/4 szklanki(...)Wyciśnięty sok z cytryny, cukier, jajka i żółtka i mąkę wymieszać dokładnie rózgą kuchenną, a następnie zagotować na wolnym ogniu stale mieszając. Gotować aż krem będzie gęsty w formie budyniu. (Około 2 minut) Ostudzić. 800 g śmietany kremówki 250 g serka mascarpone cytrynowy ugotowany krem (przepis powyżej) 3/4 szklanki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny Śmietanę z cukrem ubić na sztywno

O kuchni z uczuciem
Pączki serowe z budyniem 870

zjedzenia :) I słuchajcie... Miałam rację! Nie zrobiłam ich wiele, wyszło mi 33 sztuki, ale jako że były malutkie, to rozeszły się w przeciągu doby. Robotę zrobił też dodatek budyniu, który odpowiednio jeszcze nawilżył je od środka.  Ja nie mówię absolutnie, by nie zjeść tego pączka do kawy, ale jeśli robicie ją tylko po to, by przepić, bo "na pewno(...)miękkie, aromatyczne i idą w cycki, no ewentualnie w biodra ;) Czy są pracochłonne? Jak to każde pączki. Trzeba im chwilę poświęcić, choć dla mnie sporym przyspieszeniem było wyrabianie ciasta w Tefal Companionie. Nie musiałam "ugniatać" ręcznie no i mielić sera. Niestety- samych pączków już za mnie nie "ukulał" 😛  Składniki na ok 30 sztuk małych pączków 350g białego sera ⅓ szklanki

Kuchnia w czekoladzie
10 warstwowy tort korzenny 235

wyjęciu z piekarnika najlepiej przyciąć od razu do pożądanego kształtu i kłaść jeden na drugim przykrywając papierem do pieczenia i obciążając talerzem, tak aby się nie odkształcały, Odcięte skrawki ciasta odłożyć, będą służyły do wykończenia tortu. Przygotowanie kremu: Składniki: 900 ml mleka roślinnegi 250 g masła kokosowego rafinowanego 250 g cukru pudru 1 średni banan 70 g mąki pszennej(...)szary budyń połączyć z masą maślaną (dodawać stopniowo) i tak powstanie całkiem przyzwoicie wyglądający krem, który należy trochę jeszcze schłodzić (mi się spieszyło, bo to była już 22 więc wrzuciłam krem do zamrażalnika na 15 minut A teraz zaczynamy zabawę, składania tortu, kolejność smarowania krążków dowolna na koniec cały tort smarujemy dookoła kremem budyniowym, do pozostałych okruszków ciasta dodała

greenscarf
Bananowa krówka bez pieczenia 174

Ciasto z masą budyniową, krówką, bananami, masą "ptasie mleczko" i kakao. Bez pieczenia na herbatnikach - szybkie i łatwe w przygotowaniu. Składniki: ok 250 ghebratników, 1/2 szklanki cukru 750ml mleka, 2 żółtka, 3 łyżki mąki pszennej, 3 łyżki skrobi ziemniaczanej, 250 g masła, 4 banany, 510 g masy krówkowej, 500 ml śmietany 30%, 2 łyżki cukru pudru, 3 galaretki cytrynowe krystaliczne(...)żółtkami, mąką, skrobią. Dodajemy do ciepłego mleka. Podgrzewamy, aż masa zgęstnieje. Odstawiamy do wystygnięcia. Przykrywamy folią, żeby nie zrobił się kożuch. Miękkie masło ubijamy na puszystą masę. Dodajemy stopniowo budyń. Banana kroimy w plastry. Na dno formy wykładamy pierwszą warstwę herbatników, następnie połowę masy budyniowej, banany, przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Następnie masę krówkową (zostawimy około 2 łyżek dopolania wierzchu

Lena Gotuje
Ciasto Biedronka 200

łyżka po łyżce, nie zaprzestając ubijania, aż do wyczerpania cukru. Dodać żółtka i zmiksować na niskich obrotach miksera. Dodać przesiane mąki i delikatnie wymieszać przy pomocy szpatułki lub łyżki. Ciasto przelać do formy o wymiarach 24 x 34 cm, wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Wyrównać. Piec 20 - 25 minut w temperaturze(...)mąkami. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym. Zestawić z ognia i mieszając rózgą kuchenną wlewać masę żółtkową. Postawić z powrotem na palnik i energicznie mieszając zagotować. Ugotowany budyń przykryć folią spożywczą w taki sposób, aby dotykała jego powierzchni. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Masło w temperaturze pokojowej utrzeć/zmiksować na puszystą masę. Stopniowo dodawać chłodny budyń, ucierając/miksuj

Opowieści z piekarnika
Ciasto Rwane 342

skubiąc bezpośrednio na wiśnie. Na ciemne ciasto wylewamy pianę. Na pianę kładziemy połówki brzoskwiń (sok zostawiamy) a na to dajemy 3 część ciasta jasnego, również skubiąc a nie rozwałkowując. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 50-60 minut. Zostawiamy do lekkiego ostudzenia w uchylonym piekarniku a następnie studzimy w formie.Piana:10 białek 360 g cukru(...)kisiele cytrynowe, mąki i proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy łyżką do połączenia się składników.Dodatkowo:1 słoiczek wiśni 1 puszka brzoskwińKrem:3 żółtka 100 g cukru kryształu 1 budyń śmietankowy sok z brzoskwiń woda 1 kostka masła 1 galaretka brzoskwiniowaŻółtka ucieramy z cukrem. Sok z brzoskwiń łączymy z wodą tak żeby otrzymać 500 ml płynu. Odlewamy troszeczkę płynu, mieszamy

Made By Mom And Son